Jump to content
POLITISTI.ro

Sign in to follow this  
Bobby1981

Vreau sa ma angajez la politia comunitara sau detectiv particular

Recommended Posts

Bobby1981

Salut . As vrea sa ma angajez la Politia comunitara , sau Detectiv particular . Bineinteles , inainte , sa fac chiar un curs de pregatire daca este necesar . La Politia Romaniei nu ma gandesc , pentru ca nu am diploma de bacalaureat si nici nu mai am varsta corespunzatoare . Am cautat pe internet informatii , ce conditii si ce trebuie sa faci , si nu m`am lamurit cu nimic , si atunci m`am gandit ca poate aici imi gasesc raspunsurile . As vrea sa stiu ce conditii sint , si unde sa ma interesez . Am 30 de ani si sint din Constanta .

Va multumesc .

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

danpin

Politia comunitara , sau Detectiv particular

Sau...

... inainte , sa fac chiar un curs de pregatire daca este necesar ...

Nu este necesar, ce, altii au facut?

La Politia Romaniei nu ma gandesc , pentru ca nu am diploma de bacalaureat si nici nu mai am varsta corespunzatoare .

Incearca un mail la dl. ministru Igas, nu cred ca isi va lasa la greu un coleg de suferinta, dumnealui te poate intelege cel mai bine.

Doar incearca, ce te costa?

...si atunci m`am gandit ca poate aici imi gasesc raspunsurile ...

De ce te-ai gandit tu asa?

As vrea sa stiu ce conditii sint , si unde sa ma interesez . Am 30 de ani si sint din Constanta .

Mergi in audienta la dl. primar Mazare.

Succesuri!

 • Upvote 4
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Tiesto

Politistii locali apartin primariilor. Asteapta sa vina mazare din vacanta, daca esti din Constanta.

Share this post


Link to post
Marius

Poliţia Comunitara nu are nicio legatură cu noi şi nu te putem ajuta cu informaţii concrete.
Pentru a obţine ce te interesează te sfătuiesc să cauţi pe site-ul Primăriei Constanţa (eventual trimite o cerere la Centrul de Informare Cetăţeni)

Share this post


Link to post
dcrist

Pentru ambele locuri de munca iti trebuie in mod normal diploma de bacalaureat, dar cum noi nu traim intr-o tara normala :naughty:

Share this post


Link to post
Catalin

Nu e nicio problemă acest lucru. Sunt mulţi chiar cei ce ocupă funcţii cu putere de decizie ce trăiesc cu o astfel de impresie, conform căreia nu-ţi trebuiesc studii sau vreo pregătire pentru a practica o astfel de meserie. Şi asta s-a întâmplat tocmai datorită mentalităţii colective conform căreia românul este deştept/inteligent din născare şi se adapetează sau improvizează oricune, de aceea nu mai este necesară o pregătire, pentru că este evident, se decurcă şi improvizează. Şi uite aşa am ajuns în situaţia în care orice paznic se crede un alt fel de poliţist, deşi poliţia nu a avut nicodată atribuţii de pază. Avem pseudo-instituţii cu aşa zişi "poliţişti" ce păzesc panseluţe sau peştii din fântânile arteziene, umflaţi toţi în pene sau jandari ce provin din militari în termen cu salariu şi care după ce au priceput şi învaţat serviciul de santinelă, s-au deşteptat subit şi se cred nişte trupe superspeciale, datorită faptului că poatră o vestă multifuncţională.

Dar în schimb, românul ăla deştept "din fătare" se miră şi se uită precum broasca la sudură, când vede că instituţiile statului sunt neputincioase şi nu-i pot rezolva problemele.

Share this post


Link to post
Marius
Pentru ambele locuri de munca iti trebuie in mod normal diploma de bacalaureat, dar cum noi nu traim intr-o tara normala :naughty:

 

Pentru angajarea la comunitari, nu e nicio problemă ca nu are diploma de bacalaureat, o poate poate obţine pe parcurs (la seral eventual), aşa cum fac şi cei ce sunt deja în structurile poliţiei locale.

Share this post


Link to post
cipri83

Marius daca sefii lor primarii,nu au nevoie de bac,atunci aghiotantii de ce ar avea nevoie?Sigur nu te angajeaza daca ai bacul,ca doar nu doresc primarii sa fie altii mai destepti ca ei in Primarie!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • Catalin
   By Catalin
   Vă propun să aruncăm o privire peste modul în care a evoluat instituţia poliţiei în Olanda, întrucât am observat în repetate rânduri faptul că foştii gardieni publici, atunci când nu au argumente în discuţiile privind necesitatea şi utilitatea existenţei aşa-zisei poliţii locale, invocă faptul că înfiinţarea acesteia s-ar fi făcut pe considerentul că în toate statele europene ar exista o astfel de structură. Aşa că atunci când mai auziţi vreun gardian public sau pe oricine altcineva cum povesteşte despre faptul că în toate ţările civilizate europene există poliţii locale/autonome ce sunt conduse de primari sau politicieni locali, să ştiţi că staţi de vorbă cu un hanarnist ce bate câmpii grav.
   Evoluţia şi reforma Poliţiei Olandeze
   Între anii 1945 şi 1993 olandezii au avut două poliţii, un locală, la nivelul municipiilor (municipal police - Gemeentepolitie) şi una naţională (Rijkspolitie). Exact cum se întâmplă azi în România.
   În anul 1994, întregul sistem de aplicare a legii a fost reorganizat în 25 structuri regionale (Regiokorpsen) şi o structură centrală (KLPD). Practic Olanda a renuţat la conceptul de „poliţie locală”, aşa cum este la noi astăzi, încă din anul 1994. Noile structuri de poliţie regionale erau conduse de un consiliu la nivelul regiunii respective. Exact ce doresc politicienii români să facă prin regionalizarea mult lăudată, în Olanda s-a întâmplat încă din anul 1994.
   Numai că în privinţa poliţiei, această regionalizare nu a fost suficientă, olandezii şi-au dat seama că în acest domeniu regionalizarea are limitele ei şi nu e deloc eficientă, drept urmare în ianuarie 2013 poliţia din Olanda a fost reorganizată într-o singură structură, astfel că noua Politie din Olanda este în prezent o singură instituţie (Korps Nationale Politie), formată din 10 unităţi regionale şi o unitate la nivel central.
    IMPORTANT: 
   Să nu credeţi că „localii” primărilor au fost transformaţi în poliţişti peste noapte, cum s-a întâmplat în România şi cum ar fi tentaţi unii să creadă.
   Nu, în Olanda primarii au şi ei un aparat de control şi reglementare, cu atribuţii asemănătoare localilor de la noi, atribuţii privind disciplina în construcţii, sănătatea publică şi alte asemenea atribuţii specifice primăriilor. Numai că aceştia nu sunt poliţişti, denumirea lor este Handhaving, care în traducere înseamnă ceva „întreţinere” sau „punere în aplicare” (sau dacă vă este mai uşor, în engleză se traduce în „maintenance”).
   În concluzie „poliţia locală” de la noi, în Olanda nu este „poliţie”. Acolo nu s-a instituit impostura prin lege şi nu se doreşte ca aceştia să fie confundaţi cu poliţia, ci sunt o structură a primăriei ce au printre atribuţiile specifice şi unele privind parcările, ordinea publică în pieţele turistice, combaterea cerşetoriei, etc
   Iar pentru liniştea cârcotaşilor vă asigur că i-am văzut pe viu. În prima fotografie puteţi vedea doi angajaţi ai primăriei pe două scutere în piaţa Palatului Regal din Amstredam. Sunt dotaţi cu staţii de emisie recepţie, cătuşe, baston, dar nu purtau armă de foc. Iar în a doua fotografie puteţi vedea o maşină aparţinând Handhaving, iar în spate o maşină a poliţiei. După cum puteţi observa, au locuri speciale pentru staţionare, iar maşina angajaţilor primăriei nu are rampă de girofaruri şi inscripţionarea acesteia diferă de cea a poliţiei.
      
   Aici puteţi urmări un clip de pe canalul oficial al poliţiei olandeze, ce ne arată o scurtă istorie a evoluţiei poliţiei:
   Iar exemplele în privinţa angajaţilor primăriei pot continua cu Marea Britanie, unde în Londra poartă denumirea de traffic warden şi au ca principală atribuţie sancţionarea parcărilor şi a staţionărilor auto. 
  • mmarinescu
   By mmarinescu
   Buna ziua,
   Am urmatoarea nelamurire: Eu din legislatie inteleg ca pentru a ma incadra pe una din cele 3 benzi din stanga, trebuie sa fiu pe banda 3(drum vertical - sageata verde) iar nu pe banda 2, sageata rosie. Avand in vedere ca de pe fiecare banda se poate merge inainte de pe fiecare banda sau stanga banda stanga, dreapta, banda din dreapta. Este corect, sau de pe banda 3 (sageata verde - drum vertical) ma pot incadra doar pe banda 3 (drum orizontal), iar pentru celelalte doua benzi, trebuie sa fiu pe banda 2(sageata rosie), drum vertical?
   Nu stiu cum este corect sa procedez, iar daca spre exemplu incerc sa ma incadrez pe banda 1 de pe banda 3 si intra cel de pe banda 2 in mine, cine este de vina?
   Va multumesc!


  • fakeyoyo
   By fakeyoyo
   Buna seara/ziua tuturor! Am o scurta intrebare, asa de curiozitate. Cum e vizita medicala? Am auzit ca baietii trebuie sa fie goi pusca. E adevarat, si de ce se procedeaza astfel?
   Sunt doar curios, dar va multumesc la toti cei care vor raspunde! 
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.