Jump to content
POLITISTI.ro

Scade nivelul alcoolemiei in cazul art. 87, alin.1 din O.U.G. 195/2002 rep.


Cristi

Recommended Posts

  • Moderator

Pana acum soferii care erau prinsi bauti la volan, erau amendati pana la pragul de 0,8 alcoolemie in sange si ramaneau fara permis 3 luni de zile.

Acest prag scade la 0,5. Asadar daca un agent va opreste si va supune testulului de alcoolemie, iar acesta va indica sa zice, 0,3 la mie in aerul expirat, ceea ce va insemna cel putin 0,6 alcoolemie la testul de sange va veti alege cu dosar penal, pe langa suspendarea permisului si riscati o pedeapsa intre 1 si 5 ani de inchisoare.

Initiativa de reducere a pragului apartine directiei politiei rutiere si a fost aprobata de Camerea Deputatilor. Responsabilii spera ca soferii nu vor mai urca la volan dupa ce au baut un pahar de vin sau o bere.

In plus, punctul de amenda se modifica tot de la 1 ianuarie 2012, asa ca penalizarie cresc si ele.

Sursa : stirileprotv.ro

Comentarii?

Link to comment

Ar trebui totusi sa fie si mai aspru, adica toleranta 0, dar cred ca au adoptat politica udmr, pasi maruntei.

Problema e cine plateste atatea alcoolemii ca astia de la Medicina Legala nu dau rezultatul pana nu sunt platite probele. Am un dosar de vre-o 3 luni si am sperat ca la sfarsitul anului totusi se va achita sa scap de el, dar slabe sperante, dar am alti colegi care au in lucru dosare de mai mult de 6 luni.

Edited by Rusy
  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

Cred ca in prezent, la nivelul MAI si in comisiile parlamentare, sunt cel putin 3 proiecte de modificare a OUG nr. 195/2002. Sper sa nu gresesc prea mult, dar cred ca cel mai vechi se afla la Senat (la Comisia de Industrii si Servicii) de aproximativ 3 ani. Este vorba de proiectul care, printre altele, elimina punctele de penalizare. Este relativ usor sa faci un proiect de act normativ. Mai greu este sa treaca de Parlament :). Nu va agitati prea mult. Doar "vointa politica extrema" face lucrurile sa se miste "repede" din punct de vedere legislativ :)

Link to comment

Cristi, măsura este foarte bună dacă la finalizarea cercetării judecătoreşti se aplică şi o condamnare cu executare, şi nu la căldurică, la muncă în folosul comunităţii, cum se practică spre exemplu în Spania. Acolo dacă consumi alcool şi conduci, dacă depăşeşti viteza legală cu 40 km, deja eşti în faţa judecătorului şi condamnat, este foarte pragmatic şi eficient. Am ceva rezerve, până nu va fi promulgată, nu cred ce au spus cei de la Pro TV.

Link to comment

singura problema la executarea tuturor condamnarilor este faptul ca sistemul penitenciar nu face fata si va ajunge ca cel din mexic, columbia sau brazilia. atit timp cit nu poti separa condamnatii in functie de fapta si pui impreuna unul condamnat ptr bautura impreuna cu unul condamnat ptr violenta, nu creezi deloc un bine societatii-vei scoate in societate un potential delicvent. aceeasi problema o au si Sua si au discutii aprinse in privinta executarii pedepselor. evident ca solutia este construirea unor noi inchisori si nu suspendarea executarii insa fondurile lipsesc.

o varianta de mijloc ar fi anularea definitiva a permisului si confiscarea masinii pe care o conduce in momentul in care este prins fie baut, fie fara permis. asta ar responsabiliza si pe cei care imprumuta masina si apoi spun ca nu au stiut.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.