Moderator Cristi Posted December 21, 2011 Moderator Share Posted December 21, 2011 Pana acum soferii care erau prinsi bauti la volan, erau amendati pana la pragul de 0,8 alcoolemie in sange si ramaneau fara permis 3 luni de zile. Acest prag scade la 0,5. Asadar daca un agent va opreste si va supune testulului de alcoolemie, iar acesta va indica sa zice, 0,3 la mie in aerul expirat, ceea ce va insemna cel putin 0,6 alcoolemie la testul de sange va veti alege cu dosar penal, pe langa suspendarea permisului si riscati o pedeapsa intre 1 si 5 ani de inchisoare. Initiativa de reducere a pragului apartine directiei politiei rutiere si a fost aprobata de Camerea Deputatilor. Responsabilii spera ca soferii nu vor mai urca la volan dupa ce au baut un pahar de vin sau o bere. In plus, punctul de amenda se modifica tot de la 1 ianuarie 2012, asa ca penalizarie cresc si ele. Sursa : stirileprotv.ro Comentarii? Link to comment
Neptun1976 Posted December 21, 2011 Share Posted December 21, 2011 in sfarsit un lucru bun.au murit destui oameni din cauza unor nemernici.la puscarieee! 2 Link to comment
Rusy Posted December 21, 2011 Share Posted December 21, 2011 (edited) Ar trebui totusi sa fie si mai aspru, adica toleranta 0, dar cred ca au adoptat politica udmr, pasi maruntei. Problema e cine plateste atatea alcoolemii ca astia de la Medicina Legala nu dau rezultatul pana nu sunt platite probele. Am un dosar de vre-o 3 luni si am sperat ca la sfarsitul anului totusi se va achita sa scap de el, dar slabe sperante, dar am alti colegi care au in lucru dosare de mai mult de 6 luni. Edited December 21, 2011 by Rusy 1 Link to comment
Tiesto Posted December 21, 2011 Share Posted December 21, 2011 Cristi ne poti arata legea modificata?sursa,ceva... Link to comment
Neptun1976 Posted December 21, 2011 Share Posted December 21, 2011 veti finaliza dosarele .... cand vom primi restantele la norma si echipament, Link to comment
Moderator Cristi Posted December 21, 2011 Author Moderator Share Posted December 21, 2011 Eu am preluat un articol de pe protv.ro...voi cauta si proiectul legislativ, sa vedem daca il gasesc. Link to comment
maxu08 Posted December 21, 2011 Share Posted December 21, 2011 dar limita 0 ce avea? sunt unii care la 0,3 sunt pulbere de nici scarile nu le pot urca. dar tot este bine si asa. 2 Link to comment
EneaGabriel Posted December 22, 2011 Share Posted December 22, 2011 Este bine ca totusi au initiativa ... si mai fac si treaba ... speram sa nu fie ultima modificare . Link to comment
Member Ecou Posted December 22, 2011 Member Share Posted December 22, 2011 Cred ca in prezent, la nivelul MAI si in comisiile parlamentare, sunt cel putin 3 proiecte de modificare a OUG nr. 195/2002. Sper sa nu gresesc prea mult, dar cred ca cel mai vechi se afla la Senat (la Comisia de Industrii si Servicii) de aproximativ 3 ani. Este vorba de proiectul care, printre altele, elimina punctele de penalizare. Este relativ usor sa faci un proiect de act normativ. Mai greu este sa treaca de Parlament . Nu va agitati prea mult. Doar "vointa politica extrema" face lucrurile sa se miste "repede" din punct de vedere legislativ Link to comment
avam Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 Cristi, măsura este foarte bună dacă la finalizarea cercetării judecătoreşti se aplică şi o condamnare cu executare, şi nu la căldurică, la muncă în folosul comunităţii, cum se practică spre exemplu în Spania. Acolo dacă consumi alcool şi conduci, dacă depăşeşti viteza legală cu 40 km, deja eşti în faţa judecătorului şi condamnat, este foarte pragmatic şi eficient. Am ceva rezerve, până nu va fi promulgată, nu cred ce au spus cei de la Pro TV. Link to comment
maxu08 Posted December 23, 2011 Share Posted December 23, 2011 singura problema la executarea tuturor condamnarilor este faptul ca sistemul penitenciar nu face fata si va ajunge ca cel din mexic, columbia sau brazilia. atit timp cit nu poti separa condamnatii in functie de fapta si pui impreuna unul condamnat ptr bautura impreuna cu unul condamnat ptr violenta, nu creezi deloc un bine societatii-vei scoate in societate un potential delicvent. aceeasi problema o au si Sua si au discutii aprinse in privinta executarii pedepselor. evident ca solutia este construirea unor noi inchisori si nu suspendarea executarii insa fondurile lipsesc. o varianta de mijloc ar fi anularea definitiva a permisului si confiscarea masinii pe care o conduce in momentul in care este prins fie baut, fie fara permis. asta ar responsabiliza si pe cei care imprumuta masina si apoi spun ca nu au stiut. 1 Link to comment
Recommended Posts