Jump to content
POLITISTI.ro

Restructurarea Ministerului Administratiei si Internelor


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Dupa cum a anuntat si CNP-ul se discuta despre reorganizarea structurilor aparatului central al MAI.

Reorganizarea structurilor aparatului central este o prima etapa, aceasta continuand in perioada imediat urmatoare cu structurile subordonate.

Ce stiti despre acesta reorganizare si cat implica politia?

 • Upvote 1
Link to comment

Destul de vag. Surse cu voce tremuranda imi zisera ca se vor desfiinta mai multe directii. Scopul principal: scaderea numarului functiilor de conducere. :emo-yessir:

Link to comment

Ar fi cazul unei restructurari. Multi dintre voi bănuiesc ca ati observat pe site-ul politiei numarul de functii din IGPR. Peste 1900!!! de functii. Am ramas stupefiat in conditiile in care sunt judete care au sub 1000 de functii cu tot aparatul administrativ.

Link to comment
 • Moderator

Nu ar fi așa de nedrept dacă acele funcții nu ar fi în majoritatea lor, niște funcții de conducere. Mă îndoiesc că este nevoie de atâția șefi.

Link to comment
 • Moderator

Din cei 61 de angajaţi ai Prefecturii Dolj, 13 vor pleca acasa de la 1 iulie, urmati in scurt timp de alti 15 salariati de la Serviciul Pasapoarte si de la Permise.

Prefectura Gorj a anuntat ca din institutie trebuie sa plece 17 angajati.

Link to comment

Da, s-a incheiat si la MAI aparat central, procesul de restructurare. Vor fi desfintate 56 functii de conducere si 272 functii de executie.Acestea vor trece la structuri operative.

Link to comment

Vai ce rau imi pare.

Vor vedea cum este in operativ si poate nu vor mai da lectii la altii cum se prind talharii.

La I.P.J.-uri cand incepe ,,restructurarea" ?

Link to comment

Tare mi-as dori sa-i vad pe cei care plimba hartiile degeaba prin inspectorate, sa fie in uniforma si sa bage talpa pe strada si pe ofiteri sa-si mai scoata capul din birou sa vada care e realitatea pe strada.

La noi din 4 ofiteri nici unul nu iese in strada sa scrie macar un proces verbal, nu mai zic ca la accidente nici nu i-am vazut decat la cele mortale, nu mai zic ca seful de birou nici nu scoate nasu din birou, iar cand e vre-un accident si ajungi la birou, te intreaba ai facut aia, ai facut ailalta, ce mai aveti de facut, in cat timp faceti, iar daca baietii depasesc termenu sare din papuci ca doar functia lui este importanta.

Link to comment

Am auzit ieri un "zvon" : cik ar fi venit o "hartiutza" care zice de restructurarea Ministerului si REDUCEREA CU 20 % a lucratorilor...

Este cumva vorba despre distribuirea acestora spre oprativ sau se vb clar despre reducerea posturilor?

Dak stie cineva ceva....

Link to comment
 • Moderator

Da, e vorba de trecerea acestora in structurile oprative.

Ne-a confirmat si dl radusandu - reprezentantul CNP

Da, s-a incheiat si la MAI aparat central, procesul de restructurare. Vor fi desfintate 56 functii de conducere si 272 functii de executie.Acestea vor trece la structuri operative.

Link to comment

La I.P.J.-uri cand incepe ,,restructurarea" ?

si in ce criterii ?

Edited by serioussam
Link to comment
 • Member

Se aude ca si Capitala va ramane fara sefi de birouri...probabil vor deveni compartimente...si sefii vor fi onorifici :)

Link to comment
 • Moderator

Guvernul a adoptat miercuri ordonanţa privind introducerea standardelor de cost în administraţie, ministrul administraţiei şi internelor a anunţat că vor fi disponibilizaţi 53.432 de angajaţi din administraţia locală.

S-a ajuns la acest număr pe baza unor analize făcute pe fiecare unitate administrativ-teritorială din România, potrivit ministrului Blaga.

Până săptămâna viitoare, prefecţii trebuie să informeze autorităţile locale cu privire la această ordonanţă, iar acestea trebuie să transmită noile organigrame, cu posturile restructurate, în următoarele 40 de zile.

De exemplu în Dolj situația stă în felul următor:

Primăriile de comune nu se grăbesc să se reformeze. Mulţi primari au afirmat că, în ceea ce priveşte numărul de angajaţi pe care îi au în raport cu numărul locuitorilor, sunt în grafic şi nu văd motivele pentru care ar da oameni afară.

Pusă faţă în faţă cu ordonanţa guvernului, Primăria Craiova, cu cei aproximativ 500 de angajaţi pe care îi are în prezent, analizează graţios şi fără grabă situaţia. Noua organigramă a primăriei va fi prezentată Prefecturii Dolj în termen de 40 de zile, conform prevederilor legale.

Ca un adevărat şi eficient reprezentant al guvernului în teritoriu, prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a întocmit deja şi transmis ministerului o organigramă cu 84 de posturi, faţă de 108 câte are în subordine în prezent. Prefectul a explicat că toate cele 24 de posturi restructurate sunt din toate compartimentele instituţiei, respectiv aparatul propriu şi cele două servicii din subordine, Înmatriculări-Permise Auto şi Paşapoarte.

Deocamdată, vorbim de numărul de posturi, nu de oameni. Fondul de salarii se reduce cu 25% şi, corespunzător, numărul de salariaţi. Eu sunt angajatul guvernului, iar ceilalţi sunt angajaţii Instituţiei Prefectului Dolj. Dacă se va aproba organigrama cu posturile restructurate, urmează evaluarea personalului“, a spus Eugen Georgescu.

Link to comment

cum vor fi restructurați cei de la „cadre ” ,financiar , logistică ,parcul auto , „cabinet ” ,evidență operativă , cabinetul medical , comunicații , juridic ???

oare în toate aceste servicii trebuie să lucreze doar „polițiști” ?

nu vreau să fiu rău , dar spre exemplu la parcul auto de ce trebuie încadrată schema cu polițiști ... ??

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • Moderator

Reorganizarea MAI si a Politiei Romane - Sedinta de Guvern de miercuri, 21 iulie 2010. • Ministrul Vasile Blaga a anuntat ca personalul din aparatul central al Ministerului Administratiei si Internelor va fi redus cu 57% si ca "din totalul de 2919 posturi din cadrul aparatului central al MAI raman 1249, iar numarul structurilor se reduce de la 22 la 20, la nivelul aparatului central ramanand doar posturi specifice managementului strategic".

 • Directia Generala de Informatii si Protectiei Interna si Directia Generala Anticoruptie nu mai fac parte din aparatul central al Ministerului Administratiei si Internelor, ci vor fi reorganizate ca structuri subordonate.

 • De asemenea, se reduce numarul de secretari de stat de la 6 la 3 si se elimina doua functii asimilate, precum si o functie de subsecretar de stat. Ministrul Administratiei si Internelor a mai precizat ca numarul functiilor de conducere din aparatul central se reduce de la 280 la 130.

 • 3671 angajati din aparatul central si institutii subordonate MAI nu vor mai primi sporul de ierarhizare de 25%.

 • Blaga a apreciat ca economiile care se vor realiza in urma reducerilor de functii de conducere si executie, reorganizarii structurale si ca urmare a diminuarii coeficientilor de ierarhizare se ridica la 7.764.000 lei.

 • Ministrul Administratiei si Internelor a declarat ca la nivelul administratiei locale, s-a redus numarul de subprefecti si se reduce cu 22% numarul de posturi ocupate in aparatul prefecturilor. Prefecturile din Romania vor avea un numar total de 1779 de posturi, fata de 2290 cat sunt in prezent.

 • Actul normativ adoptat astazi prevede si infiintarea ca structuri subordonate Ministerului Administratiei si Internelor, la nivel de directie, a Agentiei Nationale Antidrog si a Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane, in vederea corectarii unor neajunsuri existente la acest nivel.

 • Blaga a amintit ca Romania a pierdut, in 2009 si 2010, 54 milioane de euro prin desfiintarea acestor agentii, iar contradictia dintre rolul de agentii coordonatoare la nivel national, dar aflate in subordonarea ierarhica a Politiei romane, a fost mentionat in rapoartele Departamentului de stat al SUA. Modificarile aduse astazi vor permite accesarea fondurilor europene si relansarea programelor de interes national si international, si va fi facilitat accesul Romaniei in programul pentru eliminarea vizelor pentru SUA.

Link to comment
 • Moderator

Ministrul a declarat pentru hotnews.ro ca urmeaza si restructurarea Politiei. "O sa restructuram toate armele. In continuare, suntem intr-un proces de restructurare a Politiei, a Politiei de Frontiera, Inspectoratului de Aviatie, a Jandarmeriei, a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta", a afirmat Vasile Blaga.

Prin restructurari, la nivelul unitatilor Aparatului Central se vor regasi numai posturi cu atributii specifice managementului de tip strategic: elaborare de strategii si politici sectoriale, reglementare, reprezentare, coordonare, indrumare si control pentru desfasurarea activitatilor.

De asemenea, managementul structurilor Aparatului Central al MAI se organizeaza pe maximum trei niveluri: directie generala sau directie, servicii sau birouri si vor fi desfiintate toate birourile din cadrul serviciilor”, a mai spus Blaga.

Link to comment

"Măi, măi; ce mai zarvă'n păpuşoi" aşa ca să citez um mare clasic, ştiţi dragi colegi şi dumneavoastră cine lucrează în aparatul central, (intenţionat am scis cu minuscule). Eu stau strâmb şi mă gândesc aşa într-o doară... vin "Baştanii" din aparatul cental în operativ? pe ce funcţii?, încep controalele de fond?, vor fi înlăturaţi actualii de pe funcţii pentru veneticii, pardon!, cei ce vor veni din aparatul central?, .Mamă ce distracţie o să mai fie! :hmmmt: . Să vedem cine cedează, actualii sau cei ce vor veni?. Cum spunea un coleg mai sus în stradă şi la completat P.V. nu se vor îngrămădi şi nu că nu ar dori săracii, dar nu ştiu şi nu se pricep. Şi mai e ceva ei nu sunt deloc bonlavi. Explic: "munca însănătoşeşte omul"... bine bine noi raportăm că o s-o lăsăm pe seama oamenilor bonlavi"= valabil şi pentru colegii de la frontieră care nici nu vor să audă de munca efectivă de poliţie. De cine a putut carne moale a ronţăit!. Tare curios mai sunt să văd şi restructurarea asta, în concret finalizată..

P.S. Am fost miliţian, serg.maj. şi apoi am devenit ofiţer, am lucrat pe vremea I.G.M. , colegul are dreptate, atunci erau puţini şi foarte buni, când venea un direcţional în teritoriu tremurau toţi cei care aveau musca pe caschetă. Cine era O.K. d.p.d.v. profesional era punctat şi lăsat în pace să muncească, nu exista tupeul din ziua de azi. Vedeţi statisticile privind cazurile "grele" cu A.N. rezolvate pe vremea aceea când nu exixta atâta tehnică pe loganuri! :ner: , Să ne fie mai Bine!

Link to comment

Despre zvonul minunat cu privire la pensionarea celor incadrati '91-'94 stiti ceva? Spune lumea ca se vor lua 14-16 compensate. Sursa: MAE

Link to comment

oficial azi la constanta la pfr in cadrul convocarii sefii cei mari au venit cu un ordin cum ca urmeaza concedierile 2300 de politisti de frontiera, 5000 de politisti, 6000 de jandarmi si 6000 de pompieri..... se zice ca deja au si inceput concedierile ca adjunctul si seful inspectoratului ct ar fi deja demisi(asta am aflat-o de la un coleg ) inca nu se stie criteriile de concediere.

deci acum sa ne asteptam la ce poate fi mai rau.....am citit pe site ul snppc pe forum ca si la iasi la ijpf in jur de 80 de oameni isi fac bagajele......

Link to comment

Da numarul ordinului.

daca as stii ti l-as da eu stiu asta de la un coleg de de clasa din scoala de la oradea pol de fr.

si crede-ma nu ar avea nici un motiv sa ma minta

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.