Jump to content
POLITISTI.ro

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu produse accizabile


NewsBot

Recommended Posts

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări, alcool şi cafea

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT efectuează în această dimineaţă peste 100 de percheziţii în mai multe judeţe din ţară, în vederea destructurării mai multor grupări infracţional organizate, specializate în contrabandă cu ţigări, alcool şi cafea. Peste 100 de persoane vor fi conduse pentru audieri.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 9 months later...

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări şi alcool

Aproximativ 30.000 de pachete de ţigarete şi peste 1.200 de litri de băuturi alcoolice au fost descoperite de poliţiştii suceveni, la locuinţele a două persoane din Siret.

Aseară, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Suceava au efectuat două percheziţii la locuinţele lui P. Mihai, de 77 de ani şi D. Rodica, de 57 de ani, ambii din oraşul Siret.

Astfel, în curtea locuinţei Rodicăi D., poliţiştii au găsit o autoutilitară în care se aflau 29.700 pachete de ţigarete, în valoare totală de aproximativ 297.000 de lei, ce aveau aplicate banderole fiscale de provenienţă Republica Ucraina. Autoutilitara şi ţigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, la domiciliul lui P. Mihai, poliţiştii au identificat 1.209 litri de băuturi alcoolice, ambalaţi în recipienţi de 0,75 şi 1litru.

În cauză, se efectuează cercetări faţă de cei doi suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile peste limita stabilită de lege şi contrabandă.

Poliţiştii continuă verificările în vederea stabilirii provenienţei şi a modului de achiziţie a ţigaretelor şi băuturilor alcoolice.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Suspecţi de contrabandă cu alcool şi tutun, depistaţi

În urma a 12 percheziţii, efectuate de poliţiştii din Harghita la şase persoane suspectate de contrabandă cu produse din alcool şi tutun, au fost ridicaţi aproximativ 1.000.000 de lei în monedă autohtonă şi străină, 1270 l de băuturi spirtoase, 236 l de alcool dublu rafinat şi mai multe pachete de ţigări.

La data de 10 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, în localitate şi comunele limitrofe, la locuinţele şi în alte spaţii folosite de membrii unei grupări infracţionale specializată în contrabandă cu produse din alcool şi tutun.

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 236 de litri de alcool etilic dublu rafinat, 739 de pachete de ţigări şi 1.270 de litri de băuturi spirtoase, 753.150 de lei, 34.575 de euro, 10.000 de dolari, 127.000 de forinţi, 65 de mărci bosniace şi 200 de coroane suedeze sume care, din dispoziţia procurorului de caz, au fost ridicate întrucât există indicii că provin din traficul ilicit cu alcool şi ţigări.

Suspecţi în cauză sunt K.J., de 43 de ani, O.M., de 38 de ani, S.B., de 43 de ani, T.A., de 70 de ani, J.Z.,de 23 de ani şi C.I., de 43 de ani, toţi din localitate.

Faţă de K.J. a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita cu propunere de arestare preventivă pentru achiziţionarea de alcool etilic şi distilate de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditori înregistraţi de astfel de produse, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false şi evaziune fiscală, infracţiuni pentru care cercetările sunt continuate şi faţă de ceilalţi cinci suspecţi.

De asemenea, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei sumelor de bani găsite, precum şi în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări

Data: 16/10/2012 Sursa: IGPR

Astăzi, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., beneficiind de suportul informaţional al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi S.R.I., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat 32 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Tulcea, Brăila, Suceava şi Botoşani. / 18 persoane, suspectate de evaziune fiscală şi contrabandă, au fost conduse la audieri.

La acţiune au participat, alături de ofiţerii specialişti din cadrul D.I.C.-I.G.P.R., poliţişti de investigaţii criminale din Bucureşti şi judeţele vizate, precum şi luptători de intervenţie rapidă.

Acţiunea a vizat destructurarea unei grupări infracţionale formate din 24 de persoane, suspectate de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete.

În fapt, membrii grupării sunt suspectaţi de comercializarea de ţigarete provenite din contrabandă, cu precădere din Republica Moldova şi Ucraina.

În urma percheziţiilor efectuate, 18 persoane au fost conduse la poliţie pentru audieri, în baza mandatelor de aducere. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării peste 340.000 de ţigarete, precum şi sume de bani în lei şi valută, respectiv 251.978 de lei, 23.470 de euro şi 16 USD.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

320392_473144239386346_873794448_n.jpg

Link to comment
 • 2 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări şi băuturi alcoolice

Aproximativ 40.000 de ţigarete, de provenienţă Ucraina, 600 de litri de băuturi spirtoase şi materie primă, precum şi o instalaţie artizanală destinată producţiei de băuturi alcoolice au fost descoperite, în urma a şapte percheziţii domiciliare, de poliţiştii de investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Maramureş.

În această dimineaţă s-au desfăşurat trei percheziţii la locuinţele unor persoane din Baia Mare, Baia Sprie şi alte localităţi rurale învecinate cu Baia Mare, suspectate de contrabandă cu ţigarete de provenienţă Ucraina şi producţie neautorizată de băuturi alcoolice, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Anterior, la data de 18 octombrie a.c., au mai fost efectuate alte patru percheziţii domiciliare la locuinţele unor suspecţi din Baia Mare şi Baia Sprie, implicaţi în comercializarea ţigaretelor provenite din acte de contrabandă în zona de frontieră cu Ucraina.

Percheziţiile din această dimineaţă au fost efectuate de poliţişti ai Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.G.I.P.I.

În urma celor şapte percheziţii domiciliare efectuate până în prezent, la locuinţele folosite de cinci suspecţi, au fost identificate 38.740 de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă Ucraina şi duty-free, în valoare totală 17.433 lei, diferite înscrisuri care probează activitatea de contrabandă şi comerţ ilicit cu ţigări, 600 de litri de băuturi spirtoase şi materie primă, precum şi o instalaţie artizanală destinată producţiei de băuturi alcoolice.

Cercetările în dosarul penal urmează a fi extinse în vederea probării activităţii infracţionale a tuturor persoanelor implicate şi pentru stabilirea prejudiciului adus bugetului general consolidat al statului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Percheziţii în trei judeţe, la suspecţi de contrabandă cu produse accizabile

Poliţiştii sălăjeni efectuează, în această dimineaţă, 26 de percheziţii în judeţele Sălaj, Maramureş şi Satu Mare, pentru destructurarea unei grupări suspectată de contrabandă cu produse accizabile aduse din Ucraina.

În această dimineaţă, poliţiştii sălăjeni, sprijiniţi de poliţişti din judeţele Satu Mare şi Maramureş, au descins la domiciliile şi reşedinţele a 23 de persoane suspectate că introduc în ţară, prin contrabandă, produse suspuse accizării, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor vamale.

După introducerea în ţară, mărfurile erau distribuite către persoane din judeţul Sălaj, care nu-şi declarau la organele fiscale veniturile obţinute fie din vânzarea lor, fie din producerea de alcool.

După finalizarea acţiunii, vom reveni cu amănunte.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări

La această oră poliţiştii efectuează percheziţii în judeţul Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări.

În această dimineață, polițiștii efectuează şase percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Hulubeşti, Ludeşti, Găeşti, Picior de Munte şi în municipiul Bucureşti, pentru probarea activităţii infracţionale a 6 persoane.

Şase persoane sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări, prejudiciul creat urmând a fi stabilit de comisarii din cadrul Gărzii Financiare.

La acțiune participă peste 40 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări

La această oră, poliţiştii din Botoşani, Suceava şi Iaşi efectuează 12 percheziţii la mai multe persoane suspectate că au creat un prejudiciu de aproximativ 120.000 de lei prin evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigarete.

36 poliţişti din cadrul serviciilor de investigaţii criminale din cele trei judeţe, împreună cu poliţişti din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale efectuează astăzi 12 percheziţii la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigarete.

Faptele au fost săvârşite în perioada octombrie 2012 - ianuarie 2013, prejudiciul creat fiind aproximativ 120.000 lei.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar de aflat în instrumentarea I.P.J. Botoşani.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu produse din tutun

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat, în această dimineaţă, 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila. 25 de persoane suspectate de contrabandă au fost conduse la audieri.

În această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de contrabandă cu produse din tutun.

Astfel, au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila, în urma cărora au fost conduse, pentru audieri, 25 de persoane.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, începând cu luna aprilie 2012, o grupare infracţională, condusă de un cetăţean italian, cu domiciliul în Galaţi, formată din cetăţeni români şi moldoveni, a introdus în ţară ilegal, aproximativ 70.000 de pachete de ţigări de contrabandă, din Republica Moldova, care, ulterior, au fost distribuite pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila.

Totodată, cetăţeanul italian mai este suspectat că ar fi plasat monedă falsă pe teritoriul României.

În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, aproximativ 1.000 de pachete de ţigări.

Prejudiciul creat statului, în urma activităţii infracţionale, a fost estimat la peste 600.000 de lei.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, constituire a unui grup infracţional organizat şi punere în circulaţie de monedă falsificată.

I.G.P.R . - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

PERCHEZIŢII LA SUSPECŢI DE CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI ŞI ALCOOL

La această oră, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor şi investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Caraş – Severin desfăşoară11 percheziţii, la suspecţi de contrabandă cu alcool şi ţigări cu timbru de Serbia.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor şi Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Caraş-Severin desfăşoară astăzi, 28 februarie, 10 percheziţii în judeţul Caraş-Severin şi una în judeţul Timiş, la persoane suspectate de contrabandă cu alcool şi ţigări de provenienţă Serbia.

Una dintre percheziţii se desfăşoară la o societate comercială şi două asupra unor autoturisme.

Acţiunea vizează identificarea unor mijloace de probă (documente, produse accizabile).

Sursa: IPJ CARAS-SEVERIN

Link to comment

Percheziţii la suspecţi de activităţi ilicite cu alcool dublu rafinat

În cursul acestei zile, au avut loc 59 de percheziţii în judeţele Vrancea, Galaţi şi Brăila, la locuinţele şi sediile mai multor societăţi comerciale, pentru destructurarea unei grupări suspectate că a produs un prejudiciu de peste 8.000.000 de euro prin activităţi ilicite cu alcool de concentraţie 95 0 - 960. A fost depistată în flagrant delict o cisternă pentru lapte, la ieşirea din sediul unei societăţi comerciale, care transporta peste 2.000 de litri de alcool, fără documente legale.

La data de 7 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi au efectuat 59 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vrancea, Galaţi şi Brăila pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate care se ocupa cu activităţi ilicite în domeniul producţiei, transportului şi comercializării alcoolului cu concentraţie de 95 0 - 960.

Poliţiştii au depistat în flagrant delict o cisternă pentru lapte, la ieşirea din sediul unei societăţi comerciale, care transporta peste 2.000 de litri de alcool, fără documente legale.

În urma perchezițiilor au fost găsiți 16.000 de litri de alcool.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul B.C.C.O. Bacău, I.P.J. Galaţi, I.P.J. Brăila, I.P.J. Vrancea, Garda Financiara Comisariatul Central, iar suportul tehnic este asigurat de S.R.I..

75 de persoane au fost conduse pentru audieri, cercetările în cauză fiind efectuate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, deţinerea în afara unui antrepozit fiscal şi comercializarea ilicită de produse accizabile în formă continuată, amplasarea înaintea contoarelor a unor canele sau robinete prin care se pot extrage cantităţi de alcool sau distilate necontorizate şi evaziune fiscală în formă continuată.

La finalizarea activităţilor, urmează a fi instituit sechestru asigurator pe mai multe bunuri mobile şi imobile, în vederea recuperării prejudiciului.

În urma investigaţiilor a rezultat că, în luna iulie 2011, 15 persoane au constituit un grup infracţional organizat în scopul obţinerii de importante foloase materiale din producerea unor cantităţi de alcool neevidenţiate şi comercializarea acestora, prin eludarea dispoziţiilor fiscale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile.

Astfel, în perioada iulie 2011 – martie 2013, liderul grupării, în calitate de administrator la două societăţi comerciale din Focşani, este suspectat că a participat în mod direct la deţinerea a importante cantităţi de alcool în afara unui antrepozit fiscal, într-un spaţiu special amenajat în incinta uneia dintre firmele pe care le administra şi că i-a ajutat pe alţi membri ai grupului la săvârşirea aceleiaşi fapte.

Sprijinul către ceilalţi membrii ai grupării s-a manifestat prin facilitarea transportului de la una din societăţile din Focşani către un spaţiu special amenajat al unei alte societăţi din judeţul Vrancea a sute de mii de litri de alcool dublu rafinat, de asemenea ajutând şi la comercializarea alcoolului din acest spaţiu.

De asemenea, persoana în cauză este suspectată că, în calitate de administrator unic al uneia dintre societăţi a participat la amplasarea înaintea contoarelor a mai multor instalaţii neautorizate în cadrul liniei tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat prin care s-au extras cantităţi de alcool necontorizate.

Totodată, cel în cauză este suspectat că a omis în totalitate evidenţierea în contabilitatea societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool necontorizate produse, respectiv peste 800.000 de litri.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de membrii grupării prin sustragerea de la plata accizelor, taxelor şi impozitelor fiind de peste 8.000.000 euro.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 5 months later...

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu alcool şi ţigări

 

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul I.P.J. Caraş Severin efectuează 10 perchezitii, dintre care 5 domiciliare şi 5 auto, într-un dosar de contrabandă cu alcool si țigări.

În dosar sunt 5 invinuiţi, care vor fi aduși la audieri.

 

Update:

 

Poliţiştii de investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Caraş-Severin au efectuat în această dimineaţă 10 percheziţii, dintre care 5 domiciliare şi 5 auto, într-un dosar de contrabandă cu alcool şi țigări. / Au fost confiscate peste 60.000 de ţigarete netimbrate sau cu timbru de duty-free şi 350 de litri de alcool.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au efectuat 10 percheziţii pe raza municipiului Reşiţa şi în localitatea Rusca Teregova, dintre care 5 domiciliare şi 5 auto.

Acţiunea a vizat combaterea unor fapte de natură penală pe linie de contrabandă cu ţigări şi alcool.

Au fost ridicaţi, în vederea confiscării, 350 de litri de alcool. De asemenea, au fost confiscate 3.014 de pachete de ţigări (60.280 de ţigarete) de provenienţă din Serbia şi Ucraina, netimbrate sau cu timbru de duty-free. Valoarea totală a bunurilor confiscate se ridică la 42.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost aduse pentru audieri, la sediul I.P.J. Caraş-Severin, patru persoane. În cauză, a fost reţinută o persoană.

Poliţiştii continuă cercetările.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Percheziţii la supecţi de evaziune fiscală şi furt de produse petroliere

 

În această dimineaţă, poliţiştii din Prahova efectuează 11 percheziţii la mai multe persoane suspectate că au creat un prejudiciu de circa 1.200.000 de lei prin furturi de produse petroliere şi evaziune fiscală. 

Şase percheziţii au loc în localităţile Văleni, Gura Vitioarei şi Cerasu şi vizeză şase persoane care sunt suspectate că, începând cu vara acestui an, au comis mai multe furturi de produse petroliere.

Celelalte cinci percheziţii, ce se desfăşoară în Municipiul Bucureşti şi Judeţul Prahova vizeză şase persoane care sunt suspecte că, începând cu anul 2011, au efectuat activităţi de evaziune fiscală în domeniul materialelor de construcţii.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 months later...

Acţiune de amploare desfăşurată de Poliţia Capitalei pentru combaterea contrabandei cu tutun

 

În decursul ultimelor zile, respectiv 14 şi 15 ianuarie a.c., poliţiştii Capitalei specializaţi în investigarea fraudelor şi investigaţii criminale – Sectoarele 1, 6 Poliţie, cu sprijinul Serviciului Furturi de Autovehicule, al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 20 Poliţie, au identificat şi prins un număr de 16 persoane suspectate de comiterea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii bucureşteni au ridicat în vederea confiscării un număr de aproximativ 80.000 de ţigarete de contrabandă.

În fapt, în perioada menţionată, poliţiştii Capitalei au efectuat, în urma exploatării cu operativitate a datelor şi informaţiilor deţinute, un număr de 21 de percheziţii, în urma cărora au fost depistate şi conduse la sediul Poliţiei, 15 persoane suspectate de contrabandă.

Cantitatea de produse din tutun descoperită, a fost indisponibilizată de poliţiştii Capitalei în vederea confiscării.

Totodată, pe lângă percheziţiile efectuate, poliţiştii bucureşteni au prins în flagrant, în zona unei pieţe din sectorul 6, un bărbat în vârstă de 40 de ani, care avea asupra sa o cantitate de aproximativ 6.000 de ţigarete fără timbru, destinate comercializării.

Poliţiştii Capitalei continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, cu nouă dintre suspecţi în stare de arest preventiv.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 10 months later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE COMERŢ ILEGAL CU ALCOOL

 

Peste 8.500 de litri de alcool, 23 de tone de melasă de fructe şi zaharuri, precum şi o tonă de zahăr au fost ridicate de poliţişti, de la persoane bănuite de deţinere şi comercializare de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

 

La data de 28 noiembrie a.c., poliţiştii de investigare a fraudelor, de investigaţii criminale şi ordine publică, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, au efectuat percheziţii în localităţile Zalău, Mal, Horoatu Crasnei şi Hurez, la domiciliile a 10 persoane.

 

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate 23.000 de kg. de melasă de fructe şi zaharuri, 8.500 de litri de alcool, 1.050 de kg. de zahăr vrac, deţinute ilegal, precum şi sumele de 2.250 de lei şi 250 de euro.

 

Au fost conduse la audieri 10 persoane, cu vârste cuprinse între 35 şi 50 de ani.

 

În baza probatoriului administrat în cauză, faţă de cele 10 persoane s-a dispus începerea urmăriri penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi comercializare de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal. Prejudiciul estimat în cauză este de 250.000 de lei.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.I.P.I..

 

Sursa: IPJ Sălaj

Link to comment
 • 1 month later...

PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN CONTRABANDĂ

 

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Satu Mare au ridicat peste 165.000 de fire de ţigarete, 18 kg. de tutun vrac, 45 de litri de alcool, aproape 250.000 de lei, 143.000 de forinţi şi 1.600 de euro, în urma a 19 percheziţii efectuate la membrii unei grupări infracţionale specializate în contrabandă. 19 persoane au fost conduse la audieri.

 

La data de 29 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea - S.C.C.O. Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Satu Mare au efectuat 19 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Satu Mare și Zalău, la membrii unei grupări infracţionale specializată în contrabandă.

 

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Carei, precum şi jandarmi.

 

Au fost puse în executarea 19 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 165.800 de fire de ţigarete, 18 kg. de tutun vrac, 45 de litri de alcool, 247.241 de lei, 143.000 de forinți şi 1.600 de euro, bani proveniţi din activitatea infracţională.

 

Din cercetări a reieşit că gruparea infractională acţiona pe raza municipiului Carei, judeţul Satu Mare.

 

Procurorii D.I.I.C.O.T. au reţinut 16 persoane (14 cetăţeni români şi 2 cetăţeni unguri), pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 1 month later...
PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU PRODUSE ACCIZABILE
 
Poliţiştii din Covasna au ridicat 100.000 de ţigarete, 260 de litri de alcool şi peste 5.000 de lei, în urma a 23 de percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu produse accizabile.
 
  La datele de 5 şi 6 martie a.c., peste 60 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna au efectuat 23 de percheziţii, dintre care 21 la persoane bănuite de contrabandă cu produse accizabile şi 2 la sediile unor firme.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 100.000 de ţigarete, 260 de litri de alcool şi peste 5.000 de lei.
 
De asemenea, ca măsură complementară, a fost dispusă indisponibilizarea unui autovehicul folosit în activitatea infracţională.
 
Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2014,  persoanele bănuite ar fi introdus în ţară tutun provenit din ţări extracomunitare, pe care apoi le-ar fi comercializat fără respectarea prevederilor legale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de 130.000 de lei.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al  S.R.I..
 
Sursa: IPJ Covasna
Link to comment
 • 2 months later...

POLIȚIȘTII AU DESCINS LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI ŞI ALCOOL

La această oră, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Suceava efectuează 11 percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool de proveniență extracomunitară.

Peste 30 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – I.P.J. Suceava, desfăşoară la această oră o acţiune de amploare pentru destructurarea unui grup infracţional, specializat în contrabandă cu ţigări şi alcool de provenienţă extracomunitară.

În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Suceava, sunt efectuate 11 percheziţii domiciliare în zona limitrofă a municipiului Suceava.

Sunt vizate mai multe persoane care, în perioada 2014 – 2015, ar fi dezvoltat un mecanism infracţional, având ca scop introducerea în ţară, transportul şi comercializarea frauduloasă de ţigarete şi alcool de contrabandă.

Activităţile investigative şi de cercetare penală sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, urmând a fi puse în executare mandate de aducere privind persoanele implicate în activităţile ilicite.

Sursă: IPJ Suceava

Link to comment

UPDATE / PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI ŞI ALCOOL

Aproape o tonă de alcool și peste 5.000 de țigarete au fost ridicate de polițiști în urma a 11 percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool de proveniență extracomunitară.

În urma percheziţiilor efectuate în comunele Băneşti, Stamate şi Fântânele s-a urmărit identificarea de bunuri de provenienţă extracomunitară, bunuri supuse accizării respectiv, ţigarete, alcool dublu rafinat şi băuturi alcoolice, probarea activităţii infracţionale a persoanelor implicate, stabilirea gradului de participaţie şi a mecanismului de cooperare infracţională.

Au fost puse în executare 5 mandate de aducere.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că persoanele bănuite de comiterea activităţilor ilicite sunt două femei, ambele în vârstă de 42 de ani, din județul Suceava şi trei bărbaţi, de 42, 48 şi 49 de ani din acelașii județ.

În urma desfăşurării percheziţiilor şi a celorlalte activităţi au fost ridicate ca material probator bunuri estimate la circa 100.000 lei.

Au fost confiscați 698 de litri de alcool dublu rafinat ambalat în peturi de plastic de un litru şi cinci litri, 68 de litri whisky, 229 de litri de vodka, 5 litri de lichior şi coniac. Băuturile nu au putut fi justificate prin acte de provenienţă, având banderole fiscale extracomunitare sau fiind ambalate în recipiente neomologate şi neinscripţionate.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 5.400 de bucăţi ţigarete de contrabandă, de provenienţă extracomunitară. Totodată au fost ridicați 7.336 de lei, de la o societate comercială. Bunurile ridicate, în cuantum de 100.000 de lei, urmează a fi evaluate de către specialişti din cadrul A.N.A.F..

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat ca urmare a neachitării taxelor de acciză, precum și pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Reamintim că, peste 30 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – I.P.J. Suceava, au desfăşurat o acţiune de amploare pentru destructurarea unui grup infracţional, specializat în contrabandă cu ţigări şi alcool de provenienţă extracomunitară.

Au fost vizate mai multe persoane care, în perioada 2014 – 2015, ar fi dezvoltat un mecanism infracţional, având ca scop introducerea în ţară, transportul şi comercializarea frauduloasă de ţigarete şi alcool de contrabandă.

Sursă: IPJ Suceava

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.