Jump to content
POLITISTI.ro

Este furt sau nu este, in acest caz?

crazycrazy

Recommended Posts

• Member

De fapt vrei sa ne întrebi ce s-ar întâmpla, dacă nu ai mai plati ratele și bunurile pe care le-ai cumpărat în rate le-ai da cuiva.

In exemplul tau (referitoare la lăsarea bunurilor cuiva sa ți le țină) într-adevăr nu este furt. Asta pentru că este vorba de alta infracțiune care se numește abuz de incredere.

Răspunsul pentru tine este următorul: Poliția poate ridica bunuri care au legătură cu o infracțiune, indiferent că sunt produs al infracțiunii sau doar au ajutat la săvârșirea infracțiunii.

Sfatul este să îți plătești ratele și să lași variantele ocolitoare.

• Upvote 2
  • 1 year later...

Buna dimineața! Eu am un teren mai exact un colt de pădure care este al meu. Specific că eu locuiesc in București iar acest teren se afla in jud Suceava. Am fost anunțată de vecinii din sat că un individ a tăiat copaci de la mine. Întrebarea mea este: Ce pot face eu dat fiind faptul că eu sunt in București și nu pot ajunge momentan acolo? Sunt și martori care au văzut. Mulțumesc!

• 1 year later...

Am vorbit cu un tip sa intretinem relatii sexuale contra unei sume de bani mai exact 20.000 de lei , ne am dus amandoi la un apartament in regim hotelier si acesta mi a dat banii inainte sa inceapa actul . Dupa cateva minute de la inceperea actului ,acesta incepe sa imi propuna niste lucruri de care nu am fost de acord l am refuzat. Apoi eu speriata m am imbracat si am plecat de acolo.  De dimineata a doua zi primesc de el un mesaj in care spune ca vrea sa mi faca plangere pentru furt si v a spune ca eu i am luat banii si ca am plecat cand el era la baie .Cum poate el sa dovedeasca ca noi nu am intretinut nicio relatie intima Si ca i am furat banii? Eu in continuare daca voi fii chemata pentru declaratie voi sustine ca am avut contact cu el si ca mi a propus alte lucruri si nu am acceptat si din acest Motiv am plecat ..va rog spuneti mi ce sa fac , mi a spus ca v a lua camerele de vederi din complexul respectiv in care se vede ca nu stau in apartament mai mult de 10 minute ceea ce ii va da credibilitate ca nu s a intampla nimic intre noi si ca doar i am luat banii si am fugit . Cum pot sa procedez in acest caz si ce as putea patii? Nu am antecedente de niciun fel la politie.

Am vorbit cu un tip sa intretinem relatii sexuale contra unei sume de bani mai exact 20.000 de lei , ne am dus amandoi la un apartament in regim hotelier si acesta mi a dat banii inainte sa inceapa actul . Dupa cateva minute de la inceperea actului ,acesta incepe sa imi propuna niste lucruri de care nu am fost de acord l am refuzat. Apoi eu speriata m am imbracat si am plecat de acolo.  De dimineata a doua zi primesc de el un mesaj in care spune ca vrea sa mi faca plangere pentru furt si v a spune ca eu i am luat banii si ca am plecat cand el era la baie .Cum poate el sa dovedeasca ca noi nu am intretinut nicio relatie intima Si ca i am furat banii? Eu in continuare daca voi fii chemata pentru declaratie voi sustine ca am avut contact cu el si ca mi a propus alte lucruri si nu am acceptat si din acest Motiv am plecat ..va rog spuneti mi ce sa fac , mi a spus ca v a lua camerele de vederi din complexul respectiv in care se vede ca nu stau in apartament mai mult de 10 minute ceea ce ii va da credibilitate ca nu s a intampla nimic intre noi si ca doar i am luat banii si am fugit . Cum pot sa procedez in acest caz si ce as putea patii? Nu am antecedente de niciun fel la politie.

• Member

Nu ai antecedente, dar nu bag mâna în foc că o să rămână situația așa! Ideea este că problemele tale nu pot fi rezolvate de noi aici. Contactează un avocat pentru sfaturi juridice de acest gen. Cu siguranță vei găsi o modalitate să îi plătești!

• 2 years later...

Salut.

La mine in liceu domnul inginer de sistem ne-a confiscat routerul si nu numai noua, pe motivul ca "impiedica buna functionare a retelei de calculatoare" ceea ce nu are niciun sens. Routerul a fost platit de elevii clasei in totalitate si nu aducea nici o paguba. In dimineata aceasta a venit o doamna sa ne spuna ca routerul a fost luat pentru verificare. Nu stiu daca il mai primim inapoi, dar cert ca este la alte clase nu a mai fost inapoiat. Doresc sa stiu daca se poate sa fac o plangere si unde.

Multumesc.

• Moderator

Plângerea penală trebuie formulată în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei. Când persoana vătămată este un minor, termenul de 3 luni curge de la data când reprezentantul său legal a aflat despre săvârşirea faptei.