Jump to content
POLITISTI.ro

Grupare infractionala organizata, destructurata


NewsBot

Recommended Posts

Poliţiştii au reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă contrafacută, pe raza mai multor judeţe din ţară.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 8 months later...

Grup infracţional organizat, destructurat

În această dimineaţă, au loc 15 percheziţii pe raza judeţelor Constanţa, Brăila, Galaţi, Cluj şi Dolj pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni informatice.

La data de 30 august a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Constanţa, B.C.C.O. Galaţi, B.C.C.O. Cluj, I.P.J. Dolj şi S.O.S Craiova, au efectuat simultan 15 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Constanţa, Brăila, Galaţi, Cluj şi Dolj pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de infracţiuni informatice.

Toate persoanele identificate la locuinţele unde se efectuează percheziţiile domiciliare urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Craiova în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale corespunzătoare.

Din anchetă a rezultat că, în perioada martie 2011- august 2012, membri grupului infracţional organizat au desfăşurat activităţi infracţionale din domeniul criminalităţii informatice.

Prin activităţi de tip „phishing”, „vishing” şi „spam” ,pe servere închiriate, cu ajutorul unor aplicaţii informatice, suspecţii au obţinut zeci de mii de numere de carduri aparţinând unor cetăţeni americani (sub pretextul blocării conturilor despre care părţile vătămate fuseseră anunţate anterior că au fost compromise).

Ulterior obţinerii datelor suspecţii ridicau în mod ilegal sumele de bani aferente cardurilor bancare, cauzând un prejudiciu estimat la peste 100.000 de euro.

Pe parcursul desfăşurării cercetărilor, poliţiştii români au cooperat cu lucrători ai Secret Service din cadrul Ambasadei S.U.A. la Bucureşti.

Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuează cercetări pentru aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup infracţional organizat, acces, fără drept, la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, fapta de a produce, vinde, de a importa sau de a pune la dispoziţie a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice, falsificarea unui instrument de plată electronică şi punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

in locul lor as renunta sa jumulesc cetateni americani, FBI se misca repede in cazul infractiunilor informatice.

as prefera tari mai sarace dar mai "sigure" :)

Link to comment
  • Moderator

În țările mai sărace nu se folosesc prea mult cardurile. Cum de altfel și la noi, cash-ul încă este la putere. Pe când la americani se folosește cardul aproape peste tot.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.