Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţia Naţională şi Poliţia Locală


cristiand20

Recommended Posts

Guvernul s-a reunit duminica intr-o sedinta extraordinara la Palatul Victoria, in cadrul careia a aprobat o serie de strategii privind procesul de descentralizare. In cadrul sedintei, a fost aprobat actul normativ privind descentralizarea Politiei, infiintandu-se astfel politia locala si politia nationala.

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a anuntat, la finalul sedintei de Guvern, ca politia locala va avea atributii in domeniul ordinii si linistii publice si a circulatiei rutiere.

"Vom avea doua tipuri de politisti in Romania: politia locala si politia nationala", a anuntat Nica la finalul sedintei, subliniind ca politia locala va avea competente extinse si va functiona la nivelul fiecarei localitati unde exista politie comunitara.

"Am transferat prin legea politiei locale acele competente care trebuie sa fie la comunitatile locale pentru ca ele sa-si faca mai bine treaba si sa fie mai aproape de cetateni, atat in ceea ce priveste paza bunurilor, protejarii integritatii corporale, cat si pentru gestionarea circulatiei pe drumurile publice, mai ales in interiorul oraselor, inclusiv parcari si ridicarile de masini", a mai precizat Dan Nica

In opinia acestuia Nica, politia locala va trebui sa fie mai aproape de cetateni si de nevoile lor, in timp ce politia nationala se va ocupa de actiunile in domeniul interventiei, gestionand activitati ale politiei precum politia criminala sau investigarea fraudelor.

Totodata, politistii din cadrul politiei nationale vor purta o noua uniforma si vor avea o noua sigla, pentru a se diferentia de colegii lor din politia locala.

"Saptamana viitoare va fi prezentata noua uniforma a politiei natioanele. Portul uniformelor va fi distinctiv intre cele doua tipuri de politie", a mai spus Nica.

Ce se mai ştie de aceste modificări?

Link to comment
 • Moderator

In prezent Legea Politiei Locale se afla inca in Parlament.

Gasesti proiectul de lege.

Mai gasesti ceva informatii si aici:

Link to comment

Poliţia locală mă interesează mai puţin. Eu vreau să ştiu ce se va întâmpla cu noi, adică cu Poliţia Naţională.

Link to comment
 • Moderator

Nu vom avea nicio legatura, nu vor fi niciun fel de schimbari. Vor fi detasati cativa politisit, pe o perioada determinata de un an, de la OP si Rutiera.

Link to comment

Se zvoneste ca PDL-ul grabeste adoptarea legii pentru a avea o alternativa la asigurarea ordinii in cazul in care noi vom deschide pliscul si vom protesta mai energic datorita minunatelor conditii ce ne vor fi asigurate  de guvernanti incepand cu luna Iulie.

Link to comment
 • Moderator

Mai de grabă aș crede că se grăbesc pentru a-și pune acoliții lor în acele posturi de conducere ce se vor creea.

Link to comment
 • Moderator

Iar acum, odată cu această schimbare, sub pretextul restructurării, al reorganizării, vor elimina pe acei șefi ce sunt „incomozi” partidului și vor pune numai pe cei ce sunt „simpatizanți” ai lor.

Link to comment
 • 1 month later...
 • 1 month later...
 • Member

Se zvoneste ca PDL-ul grabeste adoptarea legii pentru a avea o alternativa la asigurarea ordinii in cazul in care noi vom deschide pliscul si vom protesta mai energic datorita minunatelor conditii ce ne vor fi asigurate de guvernanti incepand cu luna Iulie.

si

si creyi

si creyi k

si creyi k aia

si creyi k aia de

si creyi k aia de la

si creyi k aia de la comunitari

si creyi k aia de la comunitari sunt

si creyi k aia de la comunitari sunt in

si creyi k aia de la comunitari sunt in stars

Link to comment

 In politia comunitara se fac disponibilizari masive .Va ramane un comunitar la mia de locuitori . 

Edited by dunelu
Link to comment

La mine era vorba sa dea afara 30 din 170 ca orasul are o populatie de 130.000 insa acum mai vor sa dea 40. Oricum rar am vazut, de fapt nu am vazut, un comunitar mai tanar de 35 de ani la sectie, majoritatea invartindu-se pe la 40-50 :blink: ...mananca si ei o paine

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.