Jump to content
POLITISTI.ro

Grupare infracţională specializată pe contrabandă de ţigări


NewsBot

Recommended Posts

Grupare infracţională „specializată” pe contrabandă de ţigări anihilată la Botoşani

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Botoşani, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T., cu sprijinul tehnic operativ al D.G.I.P.I., au efectuat mai multe percheziţii în diferite locaţii de pe raza localităţilor Botoşani, Ştefăneşti, Bădiuţi, Bobuleşti şi Româneşti - judeţul Botoşani, pentru anihilarea unui grup infracţional ce se ocupa cu contrabanda de ţigări.

În perioada septembrie – decembrie 2011, poliţişti de frontieră din cadrul I.J.P.F. Botoşani, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Botoşani, cu ajutorul lucrătorilor de poliţie din cadrul S.C.C.O. Botoşani şi beneficiind de sprijinul tehnic operativ al ofiţerilor D.G.I.P.I., au desfăşurat activităţi complexe de urmărire penală şi informativ operative vizând destrămarea unui grup infracţional organizat transnaţional, specializat în contrabanda cu ţigări de provenienţă moldovenească şi ucraineană.

Gruparea sus menţionată era formată din peste 20 de persoane, cetăţeni moldoveni şi români, rolul cetăţenilor moldoveni fiind de a introduce în ţară, prin sustragerea de la controlul vamal, peste râul Prut, a unor însemnate cantităţi de ţigări, iar cel al cetăţenilor români de a prelua, transporta, depozita şi valorifica aceste bunuri în pieţele de pe raza judeţului Botoşani.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în perioada septembrie-decembrie 2011, gruparea infracţională a introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, peste 100.000 pachete de ţigări de provenienţă moldovenească şi ucraineană.

În seara de 07 decembrie 2011, în urma efectuării unei activităţi de supraveghere operativă, au fost observaţi o parte din membrii grupării transportând dinspre malul râului Prut mai multe colete voluminoase, moment în care s-a procedat la prinderea şi legitimarea acestora, ocazie cu care a fost identificată şi cantitatea de 7500 pachete de ţigări.

Pentru definitivarea cercetărilor, în perioada 07-08.12.2011 au fost efectuate un număr de 30 de percheziţii domiciliare în mai multe imobile aparţinând membrilor grupării, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate următoarele bunuri: cantitatea de 3000 pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova, 60 telefoane mobile, cartele telefonice, sume de bani în lei, unităţi PC şi diferite înscrisuri.

De asemenea, au fost puse în executare un număr de 18 mandate de aducere. La acţiune, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul teritorial Botoşani au participat lucrători ai I.J.P.F. Botoşani, S.C.C.O. Botoşani, I.J.J. Botoşani, cu sprijinul structurilor de suport tehnic şi operativ din cadrul D.G.I.P.I.

Cercetările continuă în cauză în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a membrilor grupării.

contrabanda_1.jpg

Purtător de cuvânt - I.J.P.F. Botoşani

Link to comment
 • 8 months later...
 • Replies 25
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  26

Poliţia Capitalei a destructurat o grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări

În această dimineaţă, Serviciul de Investigare a Fraudelor – Sector 6 Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, cu sprijinul echipajelor SPIR – Poliţia Capitalei, a efectuat şase percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, ofiţerii de investigare a fraudelor au desfăşurat în seara zilei de vineri, 17 august a.c., alte trei percheziţii în Bucureşti.

Ca mod de operare, membrii grupării aduceau ţigările din Republica Moldova, le depozitau în locaţii din judeţul Ilfov, apoi le distribuiau unor persoane care aveau rolul să le comercializeze în Municipiul Bucureşti, în special în zona pieţelor din sectorul 6.

Până la această oră, poliţiştii au găsit peste 300.000 de ţigarete, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. La percheziţii a fost găsită şi confiscată suma de 22.000 de lei, bani proveniţi din vânzarea ţigărilor.

La sediul Serviciul de Investigare a Fraudelor – Sector 6 Poliţie au fost conduşi pentru audieri mai mulţi membrii ai grupării, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a activităţii lor infracţionale.

Doi dintre membrii grupării au primit ordonanţe de reţinere şi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, cu propunere de arestare preventivă.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
 • 4 weeks later...

Arestat preventiv pentru contrabandă cu ţigări

Un bărbat, de 34 de ani, cercetat de polițiști pentru comitrea de infracţiuni la regimul vamal şi codul fiscal, a fost arestat de instanța de judecată pentru 29 de zile. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării aproape 130.000 de țigarete

Bărbatul a fost depistat, la data de 8 septembrie a.c., de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală 7 Banca pe raza comunei Viişoara. În zona respectivă fuseseră găsite în dimineaţa zilei de 6 septembrie a.c., două colete conţinând pachete de ţigări ce aveau aplicate timbre de Republica Moldova.

Din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale a rezultat faptul că D. Oleg, cetățean moldovean, cu domiciliul în București, urma să preia coletele respective. Acestea au fost introduse ilegal în ţară, din Republica Moldova peste râul Prut, cu ajutorul unui aparat de zbor cu motor, fiind paraşutate în locuri anume stabilite de contrabandişti.

Coletele conțineau 129.600 ţigarete purtând timbre de accize din Republica Moldova. Prejudiciul estimat este de aproximativ 65.000 lei.

Suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, iar apoi Judecătoriei Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a lui D. Oleg pentru o perioadă de 29 zile, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la contrabandă (faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României) şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 ţigarete (faptă prevăzută şi pedepsită de art. 296¹ din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal).

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări, destructurate

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi poliţiştii de frontieră, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au destrucutrat cinci grupări infracţionale, specializate în contrabandă cu ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, în urma efectuării a 98 de percheziţii domiciliare.

În dimineaţa zilei de 27 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu poliţişti ai Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Botoşani, au efectuat 98 de percheziţii, pe raza judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Bacău şi în municipiul Botoşani, la domiciliile mai multor persoane care sunt suspectate că fac parte dintr-o reţea impresionantă de distribuţie ilegală de ţigarete de contrabandă, de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova.

La acţiune au mai participat şi poliţişti ai Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Bacău şi Bucureşti, ai Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Botoşani şi Iaşi şi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al specialiştilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.G.I.P.I.

În urma cercetărilor efectuate, în perioada 2011 - 2012 au fost identificate cinci grupări infracţionale, cu anumite conexiuni între ele, care au desfăşurat în mod repetat, activităţi de introducere în ţară, în mod ilegal, de cantităţi de ţigări peste limita prevăzută de lege, activităţi de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare şi vânzare a ţigărilor de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Ţigaretele erau disimulate în caroseria maşinii sau în locaşuri special amenajate atât de către o parte din membrii grupărilor, cât şi de cetăţeni ucraineni şi moldoveni.

După ce ţigările erau preluate şi transportate pe teritoriul României, erau depozitate temporar la domiciliul membrilor grupării sau în alte locaţii prestabilite, după care grupările infracţionale prin diverşi membri au realizat distribuţia acestora pe piaţa neagră, activitatea infracţională fiind planificată, conspirată şi având un caracter de continuitate şi o structură bine organizată, grupările infracţionale organizate, obţinând importante beneficii financiare în dauna bugetului de stat.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2011 – 2012, grupările infracţionale care au acţionat pe raza judeţelor Botoşani, Iaşi, Bacău, Suceava şi municipiul Bucureşti au introdus în ţară prin sustragere de la controlul vamal, peste 360 000 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina de diferite mărci.

În continuare sunt cercetate 92 de persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Cooperare internaţională pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de ţigări

O amplă grupare infracţională, formată din cetăţeni români şi maghiari, care dezvoltase pe teritoriul Ungariei o fabrică ilegală de producţie a unor cantităţi importante de ţigarete contrafăcute, a fost destructurată în urma cooperării autorităţilor din România şi Ungaria.

În baza informaţiilor furnizate de poliţiştii de frontieră români, Serviciul Vamal din Ungaria a confiscat, în localitatea Szolnok – Ungaria, aflată la 150 km de graniţa cu România, două linii de producţie de ţigări, sute de mii de pachete ţigări contrafăcute, peste 31 tone de tutun care urma să fie procesat, precum şi sute de mii de timbre fiscale false.

Din datele furnizate de partea maghiară, valoarea accizelor pentru produsele accizabile confiscate este de peste 2 milioane de euro.

Liderul grupării era un cetăţean român domiciliat în jud. Bihor, cunoscut cu antecedente penale pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi contrabandă cu produse accizabile.

În cursul lunii august 2012, poliţiştii de frontieră au intrat în posesia unor informaţii conform cărora mai mulţi cetăţeni români şi maghiari s-au constituit într-o grupare infracţională care avea ca obiect de activitate producerea ilegală şi contrafacerea unor importante cantităţi de ţigarete, în vederea comercializării acestora pe teritoriul României.

Ca urmare a acestui fapt, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Iaşi şi I.G.P.F., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., în colaborare cu S.R.I. Timis, Iaşi şi Arad, precum şi cu sprijinul D.G.I.P.I. - Structura Centrală, C.C.P.I. – Centrul Regional SELEC şi EUROPOL au demarat activităţi specifice, în vederea identificării şi monitorizării membrilor reţelei şi probării activităţii ilegale a întregului grup infracţional organizat.

Astfel, s-a stabilit că liderul reţelei este un cetăţean român, domiciliat în judeţul Bihor, care coordonează o grupare formata din cetăţeni români şi maghiari, specializată în producţia de ţigarete contrafăcute, de calitate inferioară şi valorificarea/distribuirea acestora pe piaţa neagră din Romania, Ungaria, Italia şi alte state comunitare.

În acest sens, anchetatorii români au stabilit că grupul infracţional dezvoltase, în localitatea Szolnok din Ungaria (aflată la aproximativ 150 km de graniţa cu România), o fabrică de producţie ilegală şi contrafacere a ţigaretelor. În urma activităţilor specifice s-a stabilit că gruparea intenţiona să producă o cantitate importantă de ţigări contrafacute, pe care ulterior urma să o transporte inclusiv în România, pentru a fi comercializată pe piaţa neagră de desfacere.

Liderul grupării, un orădean cunoscut cu antecedente penale tot ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile (ţigări), precum şi membrii reţelei erau foarte precauţi, încercând permanent să-şi secretizeze activităţile ilegale şi să inducă în eroare poliţiştii aflaţi pe urmele lor. Astfel, aceştia vorbeau atât în româna cât şi în maghiară codificat, folosind termenul de «flori » pentru «tutun» şi de asemenea, achiziţionasera un puternic aspirator industrial, în scopul prevenirii extinderii mirosului de tutun în mediul extern.

Procedându-se la exploatarea informaţiilor furnizate de ofiţerii Poliţiei de Frontieră, în data de 20 noiembrie a.c., autoritatile maghiare au descins în două locaţii din localitatea Szolnok – Ungaria, unde a fost descoperită şi confiscată o linie completă de producţie de ţigări, incluzând maşini de tăiat şi fermentat tutun, precum şi:

- 450.000 pachete ţigări Plugarul contrafăcute;

- 31.000 kg tutun fin-tăiat/mărunţit – echivalentul a 1.650.000 pachete ţigări;

- 856 kg frunze de tutun;

- 363 000 bucăţi timbre/sigilii fiscale moldoveneşti contrafăcute;

- 1230 km hârtie pentru ţigări şi hârtie pentru cutii de ţigări.

Din datele furnizate de partea maghiară, valoarea accizelor pentru produsele accizabile confiscate este de 586.000.000 HUF (echivalentul a 2.077.561 euro) , din care 294.000.000 HUF (echivalentul a 1.042.325 euro) reprezintă TVA-ul conţinut.

În acţiunea respectivă au fost reţinute două persoane de cetăţenie română aflate, în prezent, în custodia autorităţilor maghiare.

În urma finalizării activităţii, luând în considerare rezultatele acesteia, precum şi modul în care s-a realizat cooperarea între autorităţile celor două state, directorul general pentru Afaceri Penale din cadrul Administraţiei Naţionale Taxe şi Vămi din R. Ungaria, generalul de brigadă dr. LASZLO VANKO a transmis Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră o scrisoare prin care mulţumeşte pentru modul în care s-a realizat cooperarea, subliniind rolul important al politiştilor de frontieră romani în finalizarea cu succes a operaţiunii. A fost subliniată, de asemenea, convingerea că excelentele relaţii de cooperare stabilite între instituţiile române şi maghiare se vor materializa şi în rezultate viitoare semnificative.

I.G.P.F. - Biroul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Arestaţi preventiv pentru contrabandă cu ţigarete

Trei persoane sunt suspectate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Teleorman că au comercializat ţigarete, fără marcaj fiscal sau cu marcaj fiscal necorespunzător. / În urma percheziţiilor efectuate la mai multe spaţii deţinute de aceştia, poliţiştii au descoperit peste 860.000 de ţigarete de contrabandă.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Teleorman şi cei de la Poliţia municipiului Roşiorii de Vede, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă au efectuat şapte percheziţii domiciliare în localităţile Roşiorii de Vede şi Drăgăneşti de Vede, judeţul Teleorman la mai multe spaţii deţinute de suspecţii Valentin B., de 32 de ani, din comuna Drăgăneşti de Vede, Florin C., de 44 de ani şi Ionuţ D., de 27 de ani, ambii din municipiul Roşiorii de Vede.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 863.300 de ţigarete, de diferite mărci, fără marcaj fiscal sau cu marcaj fiscal necorespunzător.

Din primele cercetări s-a stabilit ca ţigaretele urmau să fie introduse în circuitul comercial. De asemenea, a reieşit că suspecţii au mai comercializat şi alte cantităţi de ţigarete, către persoane fizice sau alte persoane care în mod direct sau prin membrii familiei aveau legătură cu diverse societăţi comerciale.

Valoarea estimată a prejudiciului cauzat bugetului de stat este de 270.000 de lei.

În cauza a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei trei suspecţi, care urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, a fost identificat un autoturism de teren, aparţinând unuia dintre suspecţi, faţă de care se vor face propuneri privind instituirea sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 months later...

Grupare infracţională specializată în contrabanda cu ţigări, destructurată

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 40 de percheziţii domiciliare în judeţele Bacău, Neamţ, Vrancea, Botoşani, Suceava şi Braşov, la mai multe persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. / Şapte persoane au fost reţinute.

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au efectuat, la data de 18 iunie a.c., 40 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacău, Neamţ, Vrancea, Botoşani, Suceava şi Braşov, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din cetăţeni moldoveni şi români, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile din tutun.

Totodată, au fost puse în executare 25 de mandate de aducere.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor de la B.C.C.O. Galaţi, B.C.C.O. Suceava şi B.C.C.O. Braşov, I.P.J. Bacău - Poliţia Municipiului Bacău şi Serviciul de Investigare a Fraudelor, respectiv lucrători ai D.J.A.O.V. Bacău.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.I.P.I..

În sarcina membrilor grupării se reţine că ar fi introdus pe teritoriul României, prin diferite puncte de frontieră, cantităţi însemnate de ţigarete, provenind din Republica Moldova şi Ucraina, în scopul comercializării acestora pe raza judeţului Bacău.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost identificate şi ridicate peste 10.000 de pachete de ţigări de diferite mărci, înscrisuri şi sume de bani în lei şi valută.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 100.000 de lei.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şapte suspecţi, şase din judeţul Bacău şi unul din judeţul Neamţ, şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora.

Față de un alt suspect s-a propus revocarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea și înlocuirea acesteia cu măsura arestării preventive.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Grupare specializată în producerea ilegală de ţigarete, destructurată

 

Peste o tonă şi jumătate de tutun, trei utilaje destinate prelucrării tutunului, mai multe echipamente pentru confecționat țigarete, bani şi o armă de vânătoare, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării, în urma mai multor percheziţii efectuate ieri, 20 iunie, în judeţul Satu Mare.

 

Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Carei, au efectuat, la data de 20 iunie a.c., nouă percheziţii în municipiul Carei, judeţul Satu Mare, la membrii unei reţele infracţionale cu preocupări ilicite pe linia producerii de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală competentă, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

 

Totodată, poliţiştii au pus în executare 30 de mandate de aducere.

 

La acţiune au participat şi poliţişti criminaliști, de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Poliţiei Municipiului Carei şi ai B.C.C.O. Oradea, precum și inspectori vamali din cadrul D.J.A.O.V. Satu Mare.

 

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate 1.523 kg de tutun, prejudiciul estimat de inspectorii din cadrul D.J.A.O.V. Satu Mare fiind de aproximativ 550.000 de lei.

 

De asemenea, a mai fost ridicată o armă de vânătoare, trei utilaje destinate prelucrării tutunului, mai multe echipamente pentru confecționat țigarete,19 telefoane mobile,un laptop, două cântare electronice şi 7.080 de lei. Toate bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

 

Suspecţii au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri. Până în prezent, două persoane au fost reținute.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

43 de percheziţii domiciliare la Iaşi pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări

 

În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi şi poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul D.I.P.I.- S.I.P.I. Iaşi, I.P.J. Iaşi, B.C.C.O. Iaşi, personal din cadrul D.R.A.O.V. Iaşi şi Garda Financiară Botoşani, au declanşat o acţiune specifică pentru destructurarea unei grupări infracţionale care avea preocupări în sfera contrabandei cu ţigări, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 1.000.000 lei.

 

În prezent se desfăşoară un număr de 43 percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţelor Iaşi şi Botoşani.

 

Cercetările în cauză continuă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

I.T.P.F. Iaşi - Purtător de cuvânt

Link to comment
 • 3 months later...

Grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări, destructurată de poliţişti

 

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului Poliţiei Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti – I.G.P.R. au efectuat 7 percheziţii, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, suspectată că ar fi introdus în ţară, pe cale aeriană, peste 3.000.000 de ţigarete de contrabandă. În urma acestora au fost ridicate 26.000 de ţigarete de contrabandă. Totodată, alţi trei membri au fost depistaţi în timp ce introduceau ilegal în ţară 56.800 de ţigarete.

Poliţiştii Serviciului Poliţiei Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti – I.G.P.R. au efectuat cercetări, în perioada mai – octombrie a.c., privind o grupare infracţională, formată din 12 membri, din Craiova, suspectată de contrabandă cu ţigări.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În fapt, membrii grupării, coordonaţi de o femeie şi soţul acesteia, cetăţean egiptean, ar fi introdus, pe teritoriul ţării, prin intermediul a cinci persoane, ţigări de contrabandă din Egipt şi Grecia.

Alţi doi suspecţi s-ar fi ocupat de comercializarea şi distribuirea, către alţi vânzători din Craiova, a ţigaretelor. Pachetele netimbrate erau comercializate cu sume cuprinse între 8 şi 10 de lei pachetul.

De asemenea, s-a stabilit că, în perioada decembrie 2012 – octombrie 2013, membrii reţelei infracţionale ar fi efectuat aproximativ 25 de transporturi, introducând astfel în ţară, pe cale aeriană, peste 3.000.000 de ţigarete de contrabandă.

La data de 28 octombrie a.c., în baza autorizaţiilor emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, au fost efectuate 7 percheziţii în municipiul Craiova, la locuinţele membrilor grupării infracţionale.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, 26.000 de ţigarete de contrabandă (130 de cartuşe), precum şi alte mijloace de probă (telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri, paşapoarte).

Totodată, poliţiştii Serviciului Poliţiei Transporturi Aeriene Henri Coandă, cu sprijinul Centrului de Control la Trecerea Frontierei Aeroporturi Bucureşti şi Biroului Vamal Otopeni au reţinut, în Aeroportul Henri Coandă alţi trei membri, în timp ce introduceau ilegal 56.800 de ţigarete de contrabandă (284 de cartuşe). Cei trei suspecţi au fost conduşi la audieri, la sediul Secţiei Poliţiei Transporturi Bucureşti.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Grupări specializate în contrabandă cu ţigări, destructurate

 

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoşani, au desfăşurat, în această dimineaţă, 21 de percheziţii la membrii a două grupări infracţionale, specializate în contrabandă cu ţigări. Membrii grupărilor sunt suspectaţi că ar fi comercializat ilegal, într-o jumătate de an, peste 234.000 de pachete de ţigarete, de provenienţă Republica Moldova.

În această dimineaţă, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Botoșani, au efectuat 21de percheziții domiciliare în judeţele Botoșani (15), Suceava (4), Bacău (1) şi Timiș (1), la membrii a două grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări. De asemenea, au fost puse în executare 24 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că, pe raza localităților Crasnaleuca şi Dărăbani, judeţul Botoșani, s-a constituit o grupare infracţională, formată din 14 membri, specializată în achiziţionarea de ţigări de contrabandă de la cetăţeni moldoveni şi comercializarea lor „pe piaţa neagră”, în scopul obţinerii unor venituri ilicite, prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor aferente, în detrimentul bugetului statului.

Unii dintre membrii grupării se ocupau cu transportul, depozitarea temporară la locuinţa lor a ţigărilor şi vânzarea acestora către diverse persoane.

În perioada iunie - noiembrie 2013, grupul infracţional organizat ar fi introdus ilegal în ţară, preluat, transportat, depozitat şi vândut peste 178.851 de pachete de ţigarete de provenienţă moldovenească, de diferite mărci.

De asemenea, în urma cercetărilor, s-a reușit probarea activităţii unui alt grup infracțional organizat, constituit începând cu luna octombrie 2013, care acţiona pe raza localităților Darabani – Rădăuți Prut, județul Botoșani.

Gruparea, formată din 10 membri, era structurată pe mai multe paliere, respectiv furnizarea țigaretelor de contrabandă, achiziţionarea, transportarea lor şi comercializarea în mod ilegal.

În perioada octombrie - noiembrie 2013, grupul infracţional organizat ar fi introdus ilegal în ţară, preluat, transportat, depozitat şi vândut peste 55.500 de pachete de ţigarete de provenienţă moldovenească, de diferite mărci.

Pe parcursul cercetărilor, s-a reușit identificarea şi indisponibilizarea a 6 transporturi de țigarete, totalizând 13.870 de pachete de țigarete, de diferite mărci, care urmau să fie valorificate, în mod ilegal, în ţară.

În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 24 de persoane, pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.39/2003, asociere în vederea săvârșirii de infracţiuni, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.39/2003 şi contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 (Codul Vamal).

Persoanele împotriva cărora au fost puse în executare mandatele de aducere au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoșani, în vederea audierilor și dispunerii măsuri legale.

Activităţile au beneficiat de suportul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, S.R.I. şi D.I.P.I..

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Bacău – S.C.C.O. Neamț, B.C.C.O. Timișoara, Serviciul pentru Acţiuni Speciale al I.P.J. Suceava, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor – I.P.J. Botoșani şi poliţişti de frontieră din cadrul I.J.P.F. Iași – S.P.F. Botoșani. 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 months later...

35 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări

În această dimineaţa, în jurul orei 06.00, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Galaţi, Vaslui şi Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au declanşat o acţiune specifică pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă.

Sunt în desfăşurare 35 de percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Vaslui şi municipiul Bucureşti la care participă poliţiştii de frontieră, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere la audieri.

Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi procedeaza la audierea unui număr de 38 persoane, urmând ca faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.

Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciile de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi şi Brăila.

Cercetările în cauză continuă, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

I.T.P.F. Iași - Purtător de cuvânt

Link to comment
Opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări
 
În urma unui complex de măsuri informativ-operative realizate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timiş a fost înregistrat dosarul penal nr.235/D/P/2013 la DIICOT Timişoara. Astfel, în data de 19.03.2014, a fost declanşată o acţiune specifică pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă.
 
Documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor a fost realizată cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
În data de 19.03.2014, poliţiştii de frontieră l-au reţinut în flagrant pe Ovidiu D., în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza municipiului Timişoara. Bărbatul conducea un autovehicul în interiorul căruia s-a descoperit într-un locaş special amenajat cantitatea de 3.800 pachete ţigări cu timbru de Muntenegru. Ovidiu D. este liderul unui grup infracţional cu preocupări pe linia contrabandei cu ţigări netimbrate.
 
Totodata, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Tribunalul Timiş au fost efectuate opt percheziţii domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţului Timiş. Astfel, în urma acestor acţiuni s-au descoperit 15.630 pachete ţigări cu timbru de Serbia şi Muntenegru, precum şi 345 l alcool. Valoarea totală a bunurilor se ridică la 198.910 lei. S-au mai descoperit şi sumele de bani: 760 euro respectiv 10.590 lei care au fost supuse confiscării.
 
Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timiş au procedat la audierea a cinci persoane, iar pe numele lor s-a dispus măsura reţinerii pe 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 20.03.2014 să fie prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.
 
Cercetările în cauză continuă, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
 
I.T.P.F. Timișoara - Purtător de cuvânt
Link to comment
 • 2 months later...

Percheziţii la membrii unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Maramureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 10 percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale organizate specializate în contrabandă cu ţigări. Pe parcursul investigaţiilor, au fost ridicate 380.000 de ţigarete de contrabandă şi 5 autoturisme folosite în activitatea infracţională.

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii B.C.C.O. Cluj-Napoca - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Cluj au efectuat 10 perchezitii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Arad şi Bihor, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în contrabandă cu ţigări.

La activităţi au participat şi poliţiştii de la B.C.C.O. Oradea, S.C.C.O. Arad, precum şi cei de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Maramureş.

Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj, pentru audieri.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente, un autoturism, canapele cu locaşuri special amenajate pentru ascunderea ţigărilor şi bani proveniţi din comiterea infracţiunilor.

Din cercetări a reieşit că unii dintre membrii grupării ar fi adus ţigările din Ucraina, iar alţii le-ar fi transportat în vestul ţării, unde ar fi fost comercializate ilegal.

Pe parcursul investigaţiilor, din luna ianuarie a.c., până în prezent, poliţiştii S.C.C.O. Maramureş, cu sprijinul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi I.P.J. Bistriţa Năsăud, au realizat mai multe capturi de ţigări de provenienţă extracomunitară, în total 380.000 de ţigarete, în valoare de 176.900 de lei. De asemenea, 5 autoturisme folosite la transportul ţigărilor au fost indisponibilizate.

Membrii grupării sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat şi contrabandă cu ţigări.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...
Grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări, destrucutrată
 
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Covasna şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări. Pentru probarea activităţii infracţionale, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare, în două judeţe. 
 
La data de 24 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna au efectuat 12 percheziţii domiciliare, 5 în judeţul Suceava şi 7 în judeţul Covasna, pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări.
 
La activităţi au participat şi poliţişti de la B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Braşov şi I.P.J. Suceava.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate 31.680 de ţigarete de contrabandă, 91 de litri de alcool, 20.558 de lei, 735 de euro, 63.600 de forinţi, 1.426 de USD şi 300 de dolari canadieni, 7 telefoane mobile şi diferite înscrisuri cu valoare probatorie.
 
De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile, 7 autoturisme şi un motoscuter, precum şi pe conturi bancare ce aparţineau membrilor grupării.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2014, membrii grupării infracţionale ar fi obţinut venituri ilicite prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor aferente ţigărilor provenite din state extracomunitare, pe care aceştia le-ar fi deţinut, transportat, preluat, depozitat şi comercializat. 
 
În cauză au fost identificaţi şase membri ai grupării, faţă de patru dintre aceştia fiind dispusă măsura controlului judiciar.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.
 
I.G.P.R. - Centrul de informare și Relații Publice
Link to comment
 • 2 months later...
Grupare specializată în contrabandă cu ţigări, destructurată
 
Țigări, tutun vrac, alcool, o puşcă şi bani au fost descoperite şi ridicate de poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate din Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a 36 de percheziţii efectuate la membrii unei grupări infracţionale. 
 
La data de 27 august a.c., poliţiştii Serviciului de Combatare a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare au efectuat 36 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări.
 
De asemenea, au fost puse în aplicare 30 de mandate de aducere. 
 
Activităţile s-au desfăşurat în județele Satu Mare, Maramureş şi Bihor, cu sprijinul poliţiştilor de la I.G.P.R. –D.C.C.O, B.C.C.O. Oradea, I.P.J. Bihor şi I.P.J. Satu Mare.
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperiţi şi ridicaţi 234 de litri de alcool, 107.080 de fire de ţigarete, 25 de kg. de tutun vrac, o pușca cu aer comprimat, 26 de telefoane mobile, 24 de cartele telefonice, 2 laptopuri, 2 tablete,1 hard-disk, 5.391 de lei și 500 de forinţi. 
 
Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi avut cel puțin patru furnizori de țigări de contrabandă care ar fi fost trecute ilegal peste frontiera de stat a României, în zona râului Tisa. 
 
Țigările ar fi fost depozitate temporar la membri ai grupării special desemnați să se ocupe de această activitate, fiind apoi vândute și revândute în mai multe județe ale țării, de către alți membri.
Autoturismele în care erau transportate țigările erau predate sucesiv între membrii grupării, până când produsele de contrabandă ajungeau în siguranță, la locurile de depozitare, pentru a eluda controalele.
 
De asemenea, transportatorii evitau filtrele Poliției Rutiere, fie prin abandonarea autoturismelor, fie prin neoprirea la semnalele regulamentare ale echipajelor. 
 
Astfel, la data de 5 iulie a.c., unul dintre liderii grupării, când ar fi transportat țigări de contrabandă cu un autoturism, la intrarea în municipiul Marghita, județul Bihor, nu ar fi oprit la semnalele echipajului Poliției Rutiere. 
 
Acesta ar fi trecut de două dintre barajele polițiștilor, deși aceștia au folosit armamentul din dotare.
 
Membrii grupării au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., S.R.I. şi DIPI. 
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 3 months later...
GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN COTRABANDĂ CU ȚIGĂRI, DESTRUCTURATĂ DE POLIȚIȘTI ȘI PROCURORI
 
220.000 de țigarete de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi și procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a 27 de percheziții efectuate la locuințele membrilor unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări.
 
La data de 8 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –S.T. Galaţi, au efectuat 27 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Galaţi, Constanţa, Ialomiţa şi Brăila, pentru depistarea unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.
 
De asemenea, a fost percheziţionată o navă (barjă cu împingător), sub pavilion ucrainean, ce a fost oprită pe Dunăre, în dreptul municipiului Brăila.
 
La acţiune au participat și poliţişti din structurile de crimă organizată de pe raza judeţelor Constanţa, Ialomiţa şi Brăila.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 100.000 de ţigarete, descoperite pe navă şi 120.000 de ţigarete de la locuinţele percheziţionate.
 
Din cercetări a reieșit că mai multe persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, specializat în introducerea în România  prin punctele de trecere ale frontierei de stat şi prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal a peste 45.000 de pachete de ţigarete, care ulterior ar fi fost comercializate în mai multe judeţe.
 
Ţigaretele ar fi fost introduse ilegal în ţară, din Ucraina, prin intermediul convoaielor de barje care tranzitau România, pe Dunăre, către Serbia.
 
25 de persoane au fost conduse la audieri.
 
Patru dintre acestea (1 cetăţean ucrainean şi 3 cetăţeni români) au fost reţinute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu ţigarete, în formă continuată.
 
Persoanele reținute urmează să fie prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.
 
Documentarea activității grupării s-a realizat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și al S.R.I..
 
Sursa: IGPR
Link to comment

PERCHEZIȚII LA O GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Maramureș și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 25 de percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în contrabandă cu țigări, formată din 40 de membri.

 

La data de 10 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureș, efectuează 25 de percheziții domiciliare, în șase județe.

 

Activitățile se desfășoară pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit  pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu ţigări, format din 40 de membri, cetățeni ucrainieni și români.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2014, persoanele în cauză ar fi introdus pe teritoriul României țigări din Ucraina.

 

Țigările ar fi fost distribuite en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului, cu titlu de accize sau T.V.A..

 

Pe parcursul cercetărilor au fost depistate și indisponibilizate peste 600.000 de pachete de țigări de contrabandă.

 

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 3 milioane de lei.

 

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureș, vor fi conduse 40 persoane, în vederea audierii.

 

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de frontieră. Suportul tehnic și informativ al operațiunii a fost asigurat de către DIPI.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 1 month later...

GRUPARE INFRACŢIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI ŞI PLASARE DE MONEDĂ FALSĂ, DESTRUCTURATĂ

 

Peste 250 de poliţişti specializaţi în investigaţii criminale şi în combaterea criminalităţii organizate, cu sprijinul celor de la acţiuni speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa, au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în contrabandă cu ţigări şi plasare de monedă străină falsă.

 

La data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T.–Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat 52 de percheziţii domiciliare, în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Braşov, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în contrabandă cu ţigări şi plasare de monedă străină falsă.

 

La activităţii au participat şi poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Constanţa, de la structurile de combatere a criminalităţii organizate din Mehedinţi, Caraş-Severin, Dolj, Vâlcea, Bucureşti, Hunedoara, Braşov şi Gorj, precum şi 25 de echipe de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale de la I.P.J. Constanţa.

 

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2014, membrii grupării ar fi introdus în România importante cantităţi de ţigări din Serbia, pe care le-ar fi distribuit pentru comercializare, pe raza mai multor judeţe, cu preponderenţă în sud-vestul ţării.

 

De asemenea, o parte dintre membrii grupării ar fi introdus în România peste 20.000 de USD, în bancnote a câte 100 de USD falsificate.

 

Bancnotele falsificate ar fi fost puse în circulaţie pe teritoriul României, inclusiv pe raza judeţului Constanţa.

 

La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial  Constanţa urmează să fie aduse în vederea audierii mai multe persoane.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 3 weeks later...

PERCHEZIŢII LA O GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Caraş-Severin şi  Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări./ 30 de persoane vor fi conduse la audieri.

 

La data de 17 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Caraş-Severin şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Caraş-Severin, au efectuat 35 percheziţii domiciliare, pe raza județelor Caraş-Severin şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări.

 

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi constituit un grup infracţional organizat, structurat pe trei paliere: aprovizionare, transport-depozitare și distribuţie stradală a țigărilor.

 

Activitatea grupării s-ar fi desfăşurat după anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membri  grupului, legătura fiind asigurată de către lider.

 

Cei în cauză ar fi folosit termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii.

 

Pentru asigurarea transporturilor, membrii grupării ar fi folosit antemergători şi staţii de emisie recepţie, traficând, astfel, peste 77.000 de pachete de ţigări.

 

La sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Caraş-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, 30 de persoane.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş Severin. Suportul de specialitate a fost asigurat de DIPI.

 

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 1 month later...

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTROBANDĂ, DESTRUCTURATĂ

Polițiștii specializați în combaterea criminalităţii organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 36 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigarete. 20 de persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 17 martie a.c., polițiștii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Alba Iulia, Suceava, Sibiu, Arad, Maramureş, Botoşani şi Harghita, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia au efectuat 36 de percheziţii domiciliare.

Acţiunea s-a desfășurat pe raza judeţelor Sibiu,Arad, Maramureş, Suceava, Harghita şi Braşov, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 24 de persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2014 – martie a.c., membrii grupării ar fi introdus ilegal în Romaniei importante cantităţi de ţigarete din Ucraina, în scopul valorificării.

Țigaretele ar fi fost transportate în mai multe judeţe, cu diferite autovehicule, unele dintre ele prevăzute cu spaţii special amenajate. Ulterior, ar fi fost depozitate, în vederea comercializării.

La sediul D.I.I.C.O.T. Alba Iulia, vor fi conduse, în vederea audierii, 20 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliției Române.

Sursă: IGPR

Link to comment
GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ, DESTRUCTURATĂ
 
Polițiștii specializați în combaterea criminalităţii organizate și procurorii  D.I.I.C.O.T. au efectuat 36 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigarete. 20 de persoane vor fi conduse la audieri.
 
La data de 17 martie a.c., polițiștii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Alba Iulia, Suceava, Sibiu, Arad, Maramureş, Botoşani şi Harghita, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia au efectuat 36 de percheziţii domiciliare.
 
Acţiunea s-a desfășurat pe raza judeţelor Sibiu,Arad, Maramureş, Suceava, Harghita şi Braşov, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 24 de persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2014 – martie a.c., membrii grupării ar fi introdus ilegal în Romaniei importante cantităţi de ţigarete din Ucraina, în scopul valorificării.
 
Țigaretele ar fi fost transportate în mai multe judeţe, cu diferite  autovehicule, unele dintre ele prevăzute cu spaţii special amenajate. Ulterior, ar fi fost depozitate, în vederea comercializării.
 
La sediul D.I.I.C.O.T. Alba Iulia, vor fi conduse, în vederea audierii, 20 de persoane.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale -  Inspectoratul General al Poliției Române și de Departamentul de Informații și Protecție Internă.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
 • 2 weeks later...

PERCHEZIŢII LA MEMEBRII UNEI GRUPĂRI INFRACŢIONALE TRANSFRONTALIERE, SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descins, în această dimineaţă, la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale, aparţinând membrilor unei grupări infracţionale, cu preocupări pe linia contrabandei cu ţigări. Au fost ridicate 30.000 de pachete de ţigarete provenite din contrabandă.

 

Poliţiştii din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Piteşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat astăzi, 30 martie, 37 de percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Dolj. A fost vizată destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.

 

La activităţi au participat şi şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj

 

Din cercetări a reişit că, în perioada octombrie 2014- martie 2015,  pe raza judeţului Dolj şi a unor localităţi limitrofe ar fi acţionat o grupare infracţională transfrontalieră, care a avut ca principală preocupare infracţională contrabanda cu ţigarete provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

 

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate 30.000 de pachete de ţigarete provenite din contrabandă.

 

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de peste 400.000 de euro.

 

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii, 8 persoane.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Depatamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

 

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratuilui de Poliţiei al Judeţului Dolj.
 

Sursă: IGPR

Link to comment

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI, DESTRUCTURATĂ DE POLIŢIŞTI

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii economice au efectuat 7  percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Poliţiştii au confiscat aproape 300.000 de ţigarete, peste 100 de litri de băuturi alcoolice, precum şi înscrisuri.

 

La data de 5 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au destructurat un grup infracţional organizat, format din opt persoane, din Baia Mare, specializat în contrabandă cu ţigări.

 

Astfel, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, poliţiştii au efectuat 7 percheziţii la locuinţele membrilor grupului organizat, unde au descoperit şi aproximativ 300.000 de ţigarete, de diferite mărci, provenite din contrabandă, precum şi peste 100 de litri de băuturi alcoolice, deţinute în scop comercial.

 

Trei dintre bănuiţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale -Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 

Sursa: IPJ Maramureş

Link to comment

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI, DESTRUCTURATĂ

Poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate din Maramureș și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracţional organizat specializat în contrabandă, de la care au fost ridicate peste 900.000 de țigări. Trei persoane au fost reţinute.

La data de 6 aprilie 2015, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureș au documentat activitatea infracțională a trei persoane bănuite că s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Pentru probarea ilicită a membrilor grupării, în perioada 2013 - aprilie 2015, poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare şi ale autoturismelor, în urma cărora au fost ridicate 335.200 de ţigări, în valoare de peste 187.000 de lei şi au fost indisponibilizate patru autoturisme.

Pe timpul documentării activităţii infracţionale a grupului infracțional, în cooperare cu poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Maramureş, Sălaj, Cluj şi cu poliţişti de frontieră din Sighetu Marmaţiei, au fost ridicate în vederea confiscării alte 600.000 de ţigări de contrabandă, în valoare de 354.000 de lei.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat este de aproximativ 542.000 de lei.

Faţă de trei dintre membrii grupării, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.