Jump to content
POLITISTI.ro

Mărfuri şi produse contrafăcute, descoperite şi ridicate de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Container cu mărfuri contrafăcute, descoperit de poliţiştii constănţeni în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii operaţiunilor de import - export a produselor contrafăcute ori piratate, au efectuat un control fizic asupra mărfurilor existente într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea, în data de 4 noiembrie a.c., destinatarul mărfurilor fiind o societate comercială din judeţul Ilfov.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 1 month later...
 • Replies 40
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  33

 • danpin

  2

 • Kayne

  2

 • drAGO5

  1

Top Posters In This Topic

Mărfuri contrafăcute, descoperite de poliţişti

Peste 1.300 de perechi de încălţăminte şi articole îmbrăcăminte sport, susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperite de poliţişti şi inspectori vamali, într-un container sosit în portul Constanţa Sud Agigea, din China.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 1 month later...

Acţiune combaterea evaziunii fiscale - Poliţia Capitalei

În data de 25.02.2012, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Garda Financiară Bucureşti şi Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti a desfăşurat o acţiune în complexele comerciale en gross şi în pieţele agroalimentare din Bucureşti, în vederea identificării contribuabililor care efectuează acte de comerţ cu legume-fructe, alcool şi ţigări, fără respectarea dispoziţiilor legale.

Au fost controlate 38 societăţi comerciale, constatându-se 12 infracţiuni de evaziune fiscală.

Au fost aplicate 11 amenzi, în valoare de 30.000 lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 2.332 lei, totodată fiind confiscate sume în valoare de 2.449 lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 239.660 lei şi sume de 24.942 lei.

A fost dispusă suspendarea activităţii pe o perioada de 3 luni a unei societăţi comerciale.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Capitalei au efectuat controale economice într-o piaţă din sectorul 5, unde se comercializează legume achiziţionate din spaţiul intracomunitar.

Cu această ocazie a fost depistat N. Nicolae de 45 ani, din Bucureşti, administrator al unei societăţi comerciale, care comercializa cartofi şi ceapă fără documente, fapt pentru care s-a confiscat un plus de casă în sumă de 300 lei. Întrucât acesta nu a putut prezenta documente justificative cu privire la provenienţa mărfurilor, s-a procedat la indisponibilizarea a 80 tone cartofi şi 20 tone ceapă, în valoare totală de 120.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infacţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, a fost depistat S. Marius de 30 ani, din Bucureşti, administrator al unei societăţi comerciale, care comercializa cantităţile de 13.000 kg cartofi şi 17.000 kg ceapă, în valoare totală de 47.000 lei. Întrucât acesta nu a putut prezenta documente justificative cu privire la provenienţa mărfurilor, s-a luat măsura indisponibilizării mărfurilor.

B. Adriana de 35 de ani, din Bucureşti, a fost depistată de poliţişti în timp ce comercializa cantităţile de 35.000 kg cartofi şi 21.000 kg ceapă, în valoare totală de 77.000 lei. Întrucât nici aceasta nu a putut prezenta documente justificative cu privire la provenienţa mărfurilor, acestea a fost indisponibilizate.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 2 au depistat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale un număr de 6 bidoane tip pet de 5 litri în care se aflau 30 de litri ţuică pentru care administratorul C. Cristian de 35 de ani din Bucureşti, nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Cantitatea de alcool a fost ridicată în vederea confiscării, urmând a se efectua şi o expertiză cu privire la calitatea mărfii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiuni de evaziune fiscală.

La un alt punct au fost identificate un număr de 480 fire garoafe, trandafiri, crini şi crizanteme pentru care T. Paulina de 43 de ani, din Bucureşti, nu a putut prezenta documente de provenienţă, fapt pentru care comisarii Gărzii Financiare au confiscat întreaga cantitate de flori.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 2, cu cea în cauză în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 4, au acţionat într-o piaţă din sectorul 4, ocazie cu care au identificat-o pe S. Gabriela de 33 de ani, în calitate de administrator, care a efectuat acte de comerţ fără a evidenţia mărfurile şi veniturile în evidenţele contabile ale societăţii. Cu ocazia verificării monetarului şi a stocului de marfă, poliţiştii au descoperit suma de 22.142 lei şi cantitatea de 460 Kg miez nucă în valoare de 9.660 lei, neevidenţiate în documente contabile. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 5, cu ocazia verificării efectuate la o societate comercială cu punct de lucru într-un complex comercial, reprezentată de C. Carmen de 38 de ani, în calitate de administrator, s-a constatat faptul că aceasta nu evidenţiază în mod corect atât intrările de marfă cât şi ieşirile. În urma controlului efectuat au fost identificate un caiet raport de gestiune zilnic şi un caiet de evidenţă extracontabil , iar din verificările încrucişate, atât dintre aceste documente cât şi din rapoartele zilnice ale casei de marcat, au fost constatate diferenţe de aproximativ 20.000 lei, aferente perioadei mai-august 2011. Cea în cauză este cercetată în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Compartimentul Comunicare Publică - D.G.P.M.B.

Link to comment

Cătălin Spătaru, "regele asfaltului din Argeş", căutat în cazul privind evaziunea fiscală. Se pare că acesta a părăsit deja ţara

Aici cred ca este adevarata evaziune :

Omul de afaceri Cătălin Spătaru, supranumit "regele asfaltului din Argeş", este căutat de anchetatori în cazul privind evaziunea fiscală şi spălarea de bani, în care prejudiciul a fost estimat la 20 de milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au precizat că omul de afaceri Cătălin Spătaru ar fi părăsit deja România.

Spătaru este vizat în dosarul în care, în această dimineaţă, au fost făcute 30 de percheziţii la locuinţe din Strehaia, din judeţul Hunedoara, din municipiile Cluj şi Timişoara, precum şi din judeţul Argeş. Cătălin Spătaru este finul şefului IPJ Vâlcea, Ion Stoica, fost secretar general al MAI şi fost şef al IPJ Argeş, potrivit surselor citate.

Edited by drAGO5
Link to comment
:ph34r: el a stiut de cateva zile de vizita care urma sa o primesca ,azi dimineata anchetatorii au fost asteptati doar de tatal sau,ieri a plecat in strainatate la un asa zis targ in Germania B)
Link to comment
 • 3 weeks later...

Mărfuri contrafăcute, descoperite de politiştii constănţeni

Un container cu mărfuri contrafăcute, în valoare de peste 3.000.000 euro, a fost descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea.

La data de 12 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, au efectuat un control asupra mărfii existente într-un container ce conţinea mărfuri de provenienţă China, ce erau tranzitate către Biroul Vamal Otopeni.

Containerul avea ca destinatar o societate comercială din Bucureşti şi era încărcat cu 902 colete ce conţineau genţi de voiaj şi accesorii pentru genţi.

În urma controlului s-a constatat că în acesta se aflau atât mărfuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală, cât şi mărfuri nedeclarate organelor vamale, toate în valoare de piaţă de peste 3.000.000 euro. Astfel, au fost descoperite peste 4.000 de genţi voiaj din material sintetic purtând inscripţia unor mărci înregistrate, 5.800 ţigarete nemarcate şi nedeclarate şi 430 de flacoane conţinând suplimente nutritive de origine China nedeclarate.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală efectuându-se cercetări pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi folosire la autoritatea vamală de documente nereale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor cu avizul procurorului de caz au efectuate la data de 23 martie a.c. două percheziţii domiciliare în municipiul Timişoara pentru identificarea unor produse cosmetice care nu au fost evidenţiate în documentele contabile şi prezentau suspiciuni de contrafacere.

Poliţiştii sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au efectuat două percheziţii în Timişoara în vederea identificării unor produse cosmetice de lux provenite din spaţiul comunitar .

Astfel au fost depistate peste 300 de sortimente de produse cosmetice în valoare de aproximativ 10.000 de euro care prezentau suspiciuni de contrafacere. Pentru întreaga cantitate suspectul, S. M. nu a putut prezenta documentele de provenienţă, iar prin neevidenţierea acestora în documentele contabile s-a creat un prejudiciu însemnat bugetului consolidat al statului reprezentând impozitul pe profit şi T.V.A.-ul de plată.

Întreaga cantitate de produse cosmetice a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit pe numele lui S. M..

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 months later...

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR ÎNTR-UN COMPLEX COMERCIAL

În această dimineaţă, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti organizează o acţiune în sistem integrat în cadrul unui complex comercial de la periferia Bucureştiului.

La acţiune participă şi echipaje S.P.I.R.-D.G.P.M.B., precum şi lucrători din cadrul Direcţiei regionale pentru accize şi operaţiuni vamale Bucureşti şi din Garda Financiară Comisariatul Bucureşti.

Acţiunea are ca şi scop probarea activităţii infracţionale a unei grupări de cetăţeni chinezi implicaţi în săvârşirea de acte de evaziune fiscală prin metoda diminuării valorii în vamă.

În fapt, mărfurile introduse în ţară erau ulterior vândute fără documente legale sau printr-un lanţ de firme fantomă, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de peste 323.000 euro, la un venit nedeclarat de peste 800.000 euro (3.600.000 lei).

De asemenea, este vizată şi o grupare specializată în importul şi distribuţia de produse contrafăcute, de origine China şi Turcia, comercializarea facându-se prin intermediul unor persoane fizice ce au închiriate mai multe standuri şi depozite în cadrul aceluiaşi complex comercial.

Sursa: DGPMB

Link to comment

Stiu eu niste chinezi care savarsesc acte de evaziune fiscala.

Ii gasesti in Dragonul Rosu de luni pana vineri.

Poate din greseala Garda asta financiara se opreste si acolo.

Link to comment

Marfurile extracomunitare trec prin punctele vamale unde li se face declaratia de import ( definitiv sau temporar in functie de caz / nu discutam aici de tranzite). la intocmirea dvi-ului se prezinta un set de acte, inclusiv facturile de achizitie, iar agentul vamal are obligatia de a analiza, inainte de a liberul de vama, daca marfa este contrafacuta, subevaluata etc. Sa vi tu DRV DUPA ce s-a vamuit marfa si sa o verifici la vanzare si sa spui marfa asta costa mai mult decat ai spus tu si mie stat trebuie sa imi dai bani in plus la taxe si accize (daca este cazul) mi se pare o mizerie maxima. Admiti pe fata ca tu ca institutie esti incompetenta. Si ca ai angajati de doi lei.

Edited by Kayne
Link to comment

logo_DGPMB.jpg

La data de 26 mai a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a organizat o acţiune de verificare într-un complex comercial din Bucureşti. Polițiștii au constatat 26 de infracţiuni: 8 infracţiuni de evaziune fiscală şi 18 infracţiuni de comercializare de produse contrafăcute.

Acţiunea a fost sprijinită de echipaje S.S.P.I.R. – Poliţia Capitalei, Direcţia Regională pentru accize şi operaţiuni vamale Bucureşti şi Garda Financiară – Comisariatul Bucureşti şi a vizat destructurarea unei grupări infracţionale formată din cetăţeni chinezi şi specializată în evaziune fiscală.

Prin metoda diminuării valorii în vamă – mărfuri în valoare de peste 800.000 de euro au fost introduse în ţară şi vândute fără documente legale sau printr-un lanţ de firme fantomă – gruparea a produs bugetului consolidat al statului român un prejudiciu de aproximativ 323.000 de euro.

De asemenea, a fost vizată destructurarea unei grupări infracţionale specializată în importul şi distribuţia de produse contrafăcute, aduse din China şi Turcia. Vânzarea produselor contrafăcute se făcea prin intermediul unor persoane fizice care aveau închiriate mai multe standuri şi depozite în cadrul aceluiaşi complex comercial.

Au fost verificate 19 societăţi comerciale şi 5 persoane fizice. Polițiștii au constatat 26 de infracţiuni: 8 infracţiuni de evaziune fiscală şi 18 infracţiuni de comercializare de produse contrafăcute.

Au fost indisponibilizate 55.420 de produse textile şi 44.200 de perechi de încălţăminte (bunuri de origine comercializate fără documente de provenienţă) în valoare de peste 475.000 de euro şi 51.143 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte (bunuri contrafăcute) în valoare de peste 250.000 de euro.

Link to comment

ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE

Direcţia de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R. coordonează la acest sfârşit de săptămână o serie de acţiuni ce vizează combaterea evaziunii fiscale.

În dimineaţa zilei de 27 mai a.c., ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din I.G.P.R. şi poliţişti ai Serviciului de investigare a fraudelor Sector 5 Poliţie desfăşoară o acţiune de verificare într-o piaţă din Capitală. La acţiune, alături de poliţişti participă şi specialişti ai Direcţiei Finanţelor Publice şi din Garda Financiară.

Este vizat modul în care sunt comercializate florile, existenţa documentelor de provenienţă şi a documentelor de vânzare.

De asemenea, specialiştii D.I.F. –I.G.P.R. şi ai Poliţiei Capitalei, de la serviciile de investigare a fraudelor a sectoarele 3, 4 şi 6 fac controale în mai multe pieţe agro-alimentare din Capitală.

La acţiune participă şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi ai Institutului de Metrologie.

Se verifică modul de păstrare, comercializare şi calitatea produselor agroalimentare şi de tutungerie vândute în aceste pieţe, precum şi exactitatea instrumentelor de măsurat folosite la cântărirea produselor.

Totodată, se verifică şi existenţa şi autenticitatea certificatelor de producător.

În funcţie de neregulile constatate, poliţiştii vor aplica sancţiunile legale, respectiv sancţiuni contravenţionale şi ridicarea mărfurilor ilicite în vederea confiscării, sau după caz, dacă vor rezulta indicii de comitere a vreunei infracţiuni, vor întocmi dosare penale.

Sursa: IGPR

Link to comment
 • 2 months later...

Metoda „capac” nu a putut înşela vigilenţa poliţiştilor constănţeni

Peste 43 de mii de ceasuri ascunse într-un container au fost descoperite de către poliţişti.

Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, ca urmare a informațiilor deținute, au descoperit, în urma reverificării mărfurilor dintr-un container, 43.400 de ceasuri.

În fapt, după efectuarea controlului fizic şi acordarea liberului de vamă, au oprit un transcontainer, sosit în portul Constanţa Sud-Agigea la data de 26.07.2012, încărcat cu diferite mărfuri generale, import din China.

În urma reverificării cantităţilor şi tipurilor de mărfuri din acest container, au fost identificate ascunse, folosindu-se metoda ,,capac”, 98 de bax-uri din carton, înfăşurate suplimentar în folie de rafie de culoare verde, în care au fost identificate 43.400 ceasuri de mână de diferite modele şi mărci. Ceasurile nu fuseseră declarate organelor vamale şi nu erau menţionate în documentele externe de transport.

Din primele verificări a rezultat că, marfa era destinată unei societăţi comerciale din Ilfov, administrată de către un cetăţean chinez.

Valoarea în vamă a celor 43.400 ceasuri este de aproximativ 174.000 de euro.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă faţă de cetăţeanul chinez, urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare.

stiriimagesstiri13365im.jpgstiriimagesstiri13365im.jpg

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Deodorante contrafăcute, în valoare de aproximativ 120.000 de euro, confiscate

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R. au descoperit într-un container, aflat în Portul Constanţa Sud Agigea, peste 10.000 de deodorante, având însemnele unor mărci cunoscute. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 120.000 de euro.

Ca urmare a unor informaţii deţinute, poliţiştii de la Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, au controlat un container depozitat la o societate comercială din Portul Constanţa Sud Agigea, având destinaţia Ucraina.

În urma controlului fizic al mărfurilor existente, poliţiştii au descoperit 10.560 de deodorante, având însemnele unor mărci cunoscute.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1, lit b din Legea nr. 84/1998 rep.

Cercetările continuă în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Acţiuni ale Poliţiei Capitalei pentru combaterea evaziunii fiscale

La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac două percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov în vederea depistării unor persoane suspecte de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală.

Acţiunea vizează persoane fizice şi juridice ce desfăşoară activităţi comerciale în domeniul vânzării de produse agroalimentare (ulei, zahăr, orez, făină etc.), fără a declara însă veniturile realizate.

Din cercetările efectuate până în acest moment de poliţiştii bucureşteni, a rezultat faptul că persoanele vizate de aceste acţiuni aduceau bunurile din afara ţării şi le comercializau fără a avea documente de provenienţă.

Prejudiciul estimat adus bugetului consolidat al statului român se ridică la suma de aproximativ 15.000 euro.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Relații Publice

Link to comment

280 tone de produse alimentare indisponibilizate de poliţiştii bucureşteni

La data de 31 octombrie 2012, poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut două percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov în vederea depistării unor persoane suspecte de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală.

Cu această ocazie, poliţiştii bucureşteni au făcut verificări la o societate comercială ce are ca obiect de activitate vânzarea de produse agroalimentare, acţiunea vizând prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrafacere.

În concret, produsele agroalimentare erau aduse din China şi Turcia, precum şi de pe piaţa internă şi apoi comercializate fără înregistrarea veniturile obţinute, societatea comercială sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor către bugetul de stat.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii bucureşteni au indisponibilizat o cantitate de 280 tone de condimente şi produse alimentare în valoare de aproximativ 60.000 de euro pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

Prejudiciul estimat adus bugetului consolidat al statului român se ridică la suma de aproximativ 15.000 euro.

Link to comment

Verificări la depozite suspectate de comercializare de mărfuri contrafăcute

Ofiţerii specialişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Prahova şi Ilfov, acţionează în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializată în contrafacere şi comercializare de produse contrafăcute. La acţiune participă şi comisari ai Gărzii Financiare.

Sunt verificate sediile sociale şi punctele de lucru a 5 societăţi comerciale, care au 9 depozite, pentru stabilirea originii reale a mărfurilor comercializate, genurilor de produse contrafăcute şi verificarea documentelor financiar-contabile.

Reprezentanţii societăţilor în cauză sunt suspectaţi că au achiziţionat, fără documente legale, de pe piaţa internă, produse agricole, pe care le-au ambalat sub denumirea unor mărci consacrate şi le-au comercializat la jumătate din preţul produsului original.

Prin activitatea infracţională desfăşurată, au fost prejudiciaţi titularii de drepturi de proprietate intelectuală şi bugetul de stat consolidat.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Verificări la depozite suspectate de comercializare de mărfuri contrafăcute

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. suspectează patru administratori de societăţi comerciale de punere în circulaţie de produse contrafăcute, concurenţă neloială şi evaziune fiscală.

În urma verificărilor efectuate ieri, la societăţi comerciale cu puncte de lucru în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, au fost indisponibilizate peste 400.000 de pachete de seminţe de floarea soarelui, în valoare de peste 100.000 de euro, susceptibile a fi contrafăcute.

Ofiţerii specialişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Prahova şi Ilfov, au acţionat ieri, 2 noiembrie a.c., în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Prahova, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializată în contrafacere şi comercializare de produse contrafăcute.

Au fost verificate sediile sociale şi punctele de lucru a 5 societăţi comerciale, care deţin 9 depozite, pentru stabilirea originii reale a mărfurilor comercializate şi verificarea documentelor financiar-contabile.

Societăţile comerciale în cauză desfăşoară activităţi de achiziţie intracomunitară, sortare, ambalare, depozitare şi comercializare pe teritoriul Romaniei de mărfuri alimentare susceptibile a fi contrafăcute, purtând în mod nelegal o marcă cunoscută.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate şi indisponibilizate peste 400.000 de pachete de seminţe de floarea soarelui, având caracteristicile unor produse contrafăcute şi a căror valoare de piaţă este de peste 100.000 Euro.

Seminţele proveneau de la societăţile vizate, poliţiştii stabilind că reprezentanţii firmelor în cauză au achiziţionat, fără documente legale, produse agricole, pe care le-au ambalat sub denumirea unor mărci consacrate, depozitat şi comercializat, la jumătate din preţul produsului original, pe teritoriul României.

Prin activitatea infracţională desfăşurată, au fost prejudiciaţi titularii de drepturi de proprietate intelectuală şi bugetul de stat consolidat.

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R. continuă cerceările faţă de patru suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie de produse contrafăcute, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 lit. b din Legea 84/1998, concurenţă neloială, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 5 din Legea 11/1991 şi evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9, alin. 1, lit. b din Legea 241/2005.

La acţiune au participat şi comisari ai Gărzii Financiare, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Inspectoratului Teritorial de Muncă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Mărfuri contrafăcute, descoperite de poliţiştii de la Transporturi

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea un container încărcat cu produse ce purtau însemnele distinctive ale unor mărci înregistrate, în valoare de 970.000 de euro.

La data de 6 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor comise în legătură cu operaţiunile de import - export şi a produselor contrafăcute ori piratate, au efectuat un control asupra mărfii existente într-un containerul aflat în Portul Constanţa Sud Agigea, având ca destinatar o societate comercială din Constanţa.

În interiorul acestuia, au fost descoperite 48.870 produse (tacâmuri) ce purtau însemnele distinctive ale unor mărci înregistrate, marfă de provenienţă China.

Valoarea de piaţă a acestora este estimată la 970.000 de euro. Produsele au fost reţinute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor. În cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.

Sursa: IPJ CONSTANTA

Link to comment
 • 2 weeks later...

Percheziţii ale Poliţiei Capitalei pentru combaterea evaziunii fiscale şi a mărfurilor contrafăcute

La această oră, poliţiştii Capitalei, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac patru percheziţii în Bucureşti şi pun în executare două mandate de aducere, în vederea combaterii evaziunii fiscale cu produse contrafăcute.

Din cercetările efectuate până în acest moment de poliţiştii bucureşteni de investigare a fraudelor a rezultat faptul că suspecţii ar fi achiziţionat produse de imbrăcăminte din China şi Germania, le-ar fi transportat şi depozitat în România, după care le-ar fi comercializat, fără a avea documente de provenienţă.

Membrii grupării ar fi comercializat produsele de îmbrăcăminte prin intermediul anunţurilor afişate pe mai multe site-uri de internet şi nu ar fi înregistrat în evidenţele financiar-contabile operaţiunile efectuate.

Acţiunile de care persoanele sunt suspectate au ca scop sustragerea de la plata taxelor şi a impozitelor datorate către bugetul consolidat al statului român şi punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Prejudiciul produs se ridică în acest moment la aproximativ 50.000 de Euro.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Mărfuri nedeclarate, descoperite în portul Constanţa

Peste 1.800 de articole nedeclarate au fost descoperite de poliţiştii din cadrul S.P.T.M. Constanţa, într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea.

Astăzi, poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime Constanţa, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, în timpul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor comise în legătură cu operaţiunile de import - export şi a produselor contrafăcute ori piratate, au efectuat un control asupra mărfii existente într-un container, sosit în Portul Constanţa Sud Agigea, la data de 2 martie a.c., având ca destinatar o societate comercială din municipiul Bucureşti.

În urma controlului, s-a constatat că în interior se aflau mărfuri în plus faţă de cele declarate cu ocazia solicitării importului, respectiv: 1.440 de roţi din plastic pentru mobilier, 480 de cuiere din plastic, 18.432 cleşti din plastic pentru rufe, 240 caserole din plastic şi 772 recipiente din plastic pentru condimente.

Mărfurile, având o valoare de piaţă estimată de 12.900 de lei, au fost reţinute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire de acte nereale, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 272 din Legea 86/2006 (Codul Vamal).

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârşirea faptei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.