Jump to content
POLITISTI.ro

Functionarii care nu stiu limba romana vor fi dati afara


Recommended Posts

 • Moderator

Angajaţii de la stat, care lucrează direct cu cetăţeanul, riscă să fie daţi afară dacă nu ştiu limba română.

Iniţiativa legislativă îi aparţine deputatului Daniel Oajdea şi presupune ca angajarea în instituţiile de stat să se facă obligatoriu cu examinarea cunoştinţelor de limba română.

Mai mult, orice persoană care constată că un angajat la stat nu cunoaşte limba română, poate face o sesizare la conducerea instituţiei respective, care este obligată ca în termen de maxim 15 zile să îşi testeze angajatul. Cine nu trece acest test, riscă să fie dat afară, iar conducerea instituţiei este obligată să păstreze timp de doi ani de zile înregistrările audio şi video ale probelor orale susţinute de angajaţii de la stat.

Şi angajaţii care refuză să vorbească limba română în timpul serviciului riscă să fie daţi afară.

 • Upvote 7
Link to post
Share on other sites

bullshit :) chestii populiste si fara nici o sansa sa treaca in parlament. s-o fi gindit mult la chestia asta gen "din putul gindirii"- chiar crede ca in actuala componenta a parlamentului o asemenea lege va trece? mai ales cind - cred - Oajdea a fost dat afara din PDL.

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Oajdea ăsta mie mi se pare a fi un monument de ipocrizie amestecată bine cu o prostie fără margini.

Omul prinde fluturi rău de tot, iar acest proiect nu va trece niciodată, cât timp udmr-ul va fi cel ce face jocurile pe acolo. Ştie şi el acest lucru, dar o face pentru a mai puncta la capitolul activitate şi imagine.

Link to post
Share on other sites
 • Moderator

Pe unul de la mediu il testeaza ministrul Borbely si il da afara ca "nu stie sa vorbeste romaneste"?

Greu de crezut....

Link to post
Share on other sites
 • Moderator

Exista si "riscul" ca opozitia sa se mobilizeze si sa treaca acesta propunere. Mai mult, daca cei din opozitie ar avea ceva in cap si ar actiona in consecinta, lucrul asta ar putea deranja foarte mult UDMR-ul ...

Link to post
Share on other sites

daniel oajdea :ner: e cel cu initiativa legislativa prin care să oblige fabricanţii de haine să aplice etichete mai moi în interiorul hainelor, având în vedere că cele existente în prezent zgârie prea tare. :ner: .(sursa : Gandul 06.07.2011)

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites
SandoKhan

si cine face verificarea limbii romane cind nici romanii nu vorbesc corect? c'mon :)

Poate aia care practica avocatura, in rest, marea majoritate a populatiei, vorbeste si foloseste in mod corect limba romana. :clip:

Edited by SandoKhan
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
serhente Garcia

in ideea topicului, ce "vraji" a mai facut ministrul nostru ca e un "balamuc pe tema data" la antena 3 ?!?!?!?!?

 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • zark
   By zark
   Buna ziua. De ceva timp am patit un eveniment ce nu as prea vrea sa se repete:
   Am venit din strainatate, fapt pentru care am invitat un cunoscut la mine sa servim impreuna un pahar de bautura, sa ne simtim bine, pentru ca nu ne-am vazut de mult. Domnul respectiv a consumat intr-un termen foarte scurt, aproximativ 10 minute, 1 sticla intreaga de coniac. Dupa aceasta fapta, respectivul individ a intrat intr-o stare avansata de ebrietate, fapt pentru care am vrut sa fiu binevoitor sa il ajut sa ajunga acasa, el acceptand acest lucru si chiar rugandu-ma sa il ajut. Individul fiind masiv, iar eu nu, am mai chemat un prieten sa il putem duce, eu nu putand realiza acest lucru singur din lipsa de forta fizica.
   Zis si facut, mi-am telefonat prietenul ce trebuia sa vina in ajutor, ce locuieste la o distanta de aproximativ 4 km, ce a pornit catre noi pentru a ne ajuta, atat pe mine cat si pe cel in stare de ebrietate. Domnul care era la mine, stand pe o canapea, dupa ce l-am ridicat de 3 ori de pe jos, a adormit pe acea canapea. M-am asezat langa el, asteptant persoana care ne-a venit in ajutor. Dintr-o data, domnul de langa mine, m-a apucat puternic de gat, m-a impins pe acel pat, a incercat sa ma loveasca in zona fetei, m-am ferit, dupa care m-a lovit in zona coastelor. Am reusit cumva sa scap, el fiind urcat peste mine, spunandu-mi: "Stii ca nu ai ce sa-mi faci, nu?". Individul in cauza este cunoscut ca o persoana violenta, fiind anterior internat de mai multte ori la psihiatrie.
   Am reusit sa scap de sub el, am parasit domiciliul, am apelat numarul de urgenta 112 solicitand interventia organelor competente in vederea solutionarii problemei. La fata locului, dupa aproximativ 15 minute, s-a efectuat deplasarea unui echipaj compus din 3 organe de politie. Au se sizat si dansii ca au de a  face cu o persoana agresiva, care tinea de usa sa nu poata ei sa intre. Au intrat fortat, l-au imobilizat, i-au pus catusele, au efectuat o perchezitie pentru a fi siguri ca nu detine arme asupra lui, dupa care l-au preluat. Au fost chemati si parintii acestuia, iar individul in cauza, neputand sa loveasca cu mainile (avea catuse), a inceput sa loveasca pe toata lumea, incluzand organele de politie cu picioarele. In momentul de fata este din nou internat la psihiatrie si nu mai stie ce a facut.
   Pana la interventia organelor de politie solicitate, domnul in cauza, ramas singur in apartamentul meu, a inceput sa distruga lucruri, cauzand cateva pagube materiale, nu de mare valoare. Acum urmeaza intrebarea mea: In cazul in care as mai pati asa ceva, pana la sosirea organelor de politie, am voie sa folosesc un aparat pentru autoaparare, spre exemplu electrosoc de intensitate mica? (Organele de politie prezente atunci la fata locului mi-au comunicat faptul ca puteam sa folosesc linistit aparatul in scopul de a-mi apara propria persoana sau viata altor persoane, insa parerile sunt inca impartite, din acest motiv intreb).
   (Exclusiv pentru a scapa de sub mainile atacatorului, nu pentru a-i cauza probleme, doar ca in 10-15 minute pana cand se efectueaza deplasarea politiei, un astfel de om cu probleme psihice poate face gesturi extreme). Mai pe romana: "Pana vine politia, ala baga cutitul in mine de 30 de ori."
   Multumesc.
  • nutug69
   By nutug69
   Salut .  In ultima vreme circula foarte multe zvonuri perivind pensionare . Cum ca , cei care au deja 25 de ani in sistem ar trebui sa plece , ca , asta ar fi ultimul teren ... din august se schimba legea sau se da nu stiu ce ordonanata . Daca  cineva dintre voi cunoaste ceva , v-a ruga sa comentam si sa ne informam reciproc . O zi buna si multa sanatate .
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.