Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
SWAT

Scoatere cazier din alta localitate decat cea de domiciliu...

Question

SWAT

Buna ziua!

Va adresez o intrebare si astept si un raspuns clar si concis. Pot scoate cazierul judiciar din alta localitate sau trebuie sa merg in localitatea de domiciliu? Eu sunt din Tr. Severin si momentan lucrez in Craiova si nu am avut timp sa imi fac viza de flotant. Cazierul imi trebuie la serviciu. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Share this post


Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Dan

sursa IGPR.ro

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România
, persoanele fizice interesate pot depune
personal
cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată,
la ghişeele subunităţilor de poliţie de la locul de naştere
, domiciliu/ reşedinţă însoţită de:
 • actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, permis de şedere, aflate în termen de valabilitate);

 • timbru fiscal în valoare de 2 lei;

 • chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei.

  • în ţară, numai pe baza unei procuri autentificate de către un notar public;

  • în străinătate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori de către un notar, cu respectarea cerinţelor legalizării actelor oficiale străine. Pentru statele care au aderat la Convenţia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient să fie aplicată apostila.

  Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului.
  În situaţia în care cererea se depune prin împuternicit
  , aceasta va fi însoţită de copia actului de identitate a solicitantului, copia actului de identitate a împuternicitului şi de procura autentificată în condiţiile legii, care se va depune la locul de domiciliu sau de reşedinţă al împuternicitului (care poate fi cetăţean român sau cetăţean străin cu reşedinţa în România):

  [*]

  în original – dacă procura are ca obiect obţinerea certificatului de cazier judiciar;

  [*]

  în copie - dacă procura are un obiect generic, ce presupune şi obţinerea certificatului de cazier judiciar.

  Conform
  Legii 290/2004 privind cazierul judiciar

  ART. 21
  (1) Persoanele fizice care au un interes legitim pot obţine propriul certificat de cazier judiciar.
  (2) Certificatul de cazier judiciar se eliberează persoanelor fizice în cel mult 10 zile de la data solicitării, în cazurile prevăzute la alin.(3), sau în cel mult 30 de zile de la data solicitării, în cazurile prevăzute la alin. (5), şi este valabil 6 luni de la data primirii.
  (3) Cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, se depune personal la unitatea de poliţie de la locul de naştere ori de domiciliu sau, după caz,
  la orice unitate ori subunitate de poliţie conectată la Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar.
  (4) Pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar persoanelor fizice, instituţiile abilitate în acest domeniu vor percepe o taxă extrajudiciară, prin aplicarea unui timbru fiscal pe cererea respectivă.
  (5) Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.
  (6) Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita şi prin împuterniciţii acestora, conform procedurilor legale în vigoare, după cum urmează:
  a) în ţară, numai pe baza unei procuri autentificate de către un notar public;
  b ) în străinătate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori de către un notar, cu respectarea cerinţelor legalizării actelor oficiale străine. Pentru statele care au aderat la Convenţia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient să fie aplicată apostila.
  (7) Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului.
  (8) Când certificatul de cazier judiciar este necesar pentru depunerea la dosarul de graţiere individuală, acesta poate fi solicitat de persoana condamnată, copii, apărătorul ori reprezentantul legal al acestuia, soţul persoanei condamnate, ascendenţii, fraţii ori surorile celui condamnat sau ai soţului acestuia.
  (9) În vederea eliberării certificatului de cazier judiciar către persoanele prevăzute la alin. (8), cu excepţia persoanei condamnate, se vor solicita acestora prezentarea în original şi depunerea unei copii a documentelor ce fac dovada calităţii.
Edited by Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Cerasela

Buna... aceeasi problema am avut-o si eu din pacate trebuie sa mergi la judetul de care apartii cel putin asta mi-au spus mie cei de la Bacau :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
MAXY

Certificatul de cazier judiciar il poti obtine imputernicind (procura notariala) un prieten domiciliat Craiova,sa ti-l obtina.El depune actele la ghiseu (procura,copie xerox la CI-ul tau,taxa de la trezorerie si timbrul fiscal si cererea pe numele tau)si i se elibereaza de acolo cazierul tau.

Deci nu trebuie sa te duci la judetul unde te-ai nascut sau unde ai domiciliul.

Poti obtine cazierul si la locul de domiciliul al unei persoane imputernicite de catre tine.

Edited by MAXY

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Kayne

fa totusi si un calcul de eficienta inainte.. procura notariala costa parca in jur de 100 lei...

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Dan

sursa telegrafonline.ro

Modificarea Legii 290/2004 privind Cazierul judiciar

Un proiect de act normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar a fost fost lansat joi în dezbatere publică de către Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Conform noilor prevederi, cererile pentru eliberarea cazierului judiciar vor putea fi depuse la orice unitate de poliţie desemnată să emită astfel de documente. În acest mod, cei care vor să obţină cazierul judiciar nu mai sunt obligaţi să se adreseze, conform vechilor reglementări, doar unităţilor desemnate din zona de reşedinţă sau domiciliu. „Prevederile Legii erau un adevărat împediment pentru că cei care aveau domiciliul în altă localitate decât cea natală nu puteau solicita cazierul decât acolo unde s-au născut. Am avut şi noi asemenea cazuri, iar singura rezolvare pe care am putut să o recomandăm a fost împuternicirea unei persoane din localitatea de domiciliu pentru întocmirea actelor necesare şi solicitarea cazierului judiciar“, a declarat cms. şef Marcel Ciubotariu, şeful Serviciului Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă. Potrivit iniţiatorilor proiectului, cadrul juridic actual limitează obţinerea documentului prin obligativitatea depunerii cererii numai la locul de naştere sau de domiciliu. Din acest motiv, proiectul prevede că, pentru eliberarea documentului, „cererea-tip, cu datele cu caracter personal completate şi motivată, se depune de către persoana fizică personal, ori prin împuternicit, la una din unităţile de poliţie desemnate să elibereze certificate de cazier judiciar“. Prin acelaşi proiect se stabileşte termenul de cinci ani la expirarea căruia persoana fizică înscrisă în cazierul judiciar cu sancţiunea cu caracter administrativ a amenzii stabilite conform Codului Penal se scoate din evidenţă.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
razvanmihai60

vreau sa stiu daca pot sa scot cazierul de pe stefan cel mare daca nu am resindenta in bucuresti

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
25tess

Pentru a obtine un certificat de cazier judiciar, persoanele fizice interesate pot depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civila si motivata, la ghiseele subunitatilor de politie de la locul de nastere sau domiciliu ori resedinta insotita de:

 • actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, pasaport, cartea de identitate provizorie, aflate in termen de valabilitate)
 • timbru fiscal in valoare de 2 lei
 • chitanta prin care se face dovada achitarii taxei de prestare serviciu, in cuantum de 10 lei

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Whizzy

Buna ziua!

 

Daca am viza de flotant facuta pe municipiul Bucuresti, pot sa imi scot cazierul de la vreo sectie de politie de aici?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
25tess

da poti

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
dididi

Buna ziua,

 

Va rog sa-mi comunicati daca exista vreo restrictie privind numarul maxim de certificate de cazier judiciar care se pot solicita in baza unei procuri incheiata la reprezentanta diplomatica a Romaniei.

Mai precis: am facut o procura generala parintilor mei pentru a se ocupa de infiintarea unui SRL in Romania. In procura am specificat in mod special obtinerea certificatului de cazier judiciar. Primul cazier a fost eliberat fara probleme de la locul de domiciliu. Intrucat pentru inregistrarea unei firme in Registrul Operatorilor Intracomunitari este necesar din nou un alt cazier, parintii au solicitat la organul de politie eliberarea cazierului iar raspunsul a fost ca nu se poate deoarece se poate elibera un singur certificat de cazier judiciar pe fiecare procura, iar pentru un alt cazier trebuie alta procura.

Am citit legea 290/2004 cu modificarile ulterioare si nu este nicaieri specificat asa ceva.

Va rog, daca exista, sa-mi indicati articolul din lege.

Multumesc pentru sprijin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
25tess

Pentru ca prima procura si-a atins scopul si  ti-a fost eliberat certificatul de cazier judiciar acum pentru un nou cazier ai nevoie de alta procura. Acest lucru nu are legatura cu legea 290/2004 ci cu faptul ca o procura o poti folosi o singura data in scopul in care a fost incheiata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.