Jump to content
POLITISTI.ro

Măsuri de ordine publică cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României


NewsBot

Recommended Posts

Măsuri de ordine publică cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României

Joi, 1 Decembrie a.c., cu ocazia manifestărilor publice prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, peste 300 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice, a siguranţei traficului rutier, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor în zonele de desfăşurare a manifestărilor.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 11 months later...

300 de poliţişti bucureşteni, mobilizaţi pentru siguranţa cetăţenilor

Poliţia Capitalei a mobilizat 300 de poliţişti pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia desfăşurării sâmbătă, 1 decembrie, a manifestărilor prilejuite de ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI.

Poliţiştii bucureşteni vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea Arcului de Triumf, în zonele adiacente locurilor în care se vor desfăşura manifestări publice, pe traseele ce conduc spre Piaţa Arcului de Triumf, dar şi pe rutele de afluire şi defluire ale coloanelor ce participă la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale.

Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează prevenirea comiterii de infracţiuni în locurile de desfăşurare a acestor manifestări, acolo unde urmează a se înregistra participarea unui public numeros. Poliţiştii bucureşteni îşi propun astfel să asigure un climat de siguranţă publică corespunzător, descurajând şi sancţionând orice faptă care ar putea afecta derularea normală a acestor evenimente.

Şi poliţiştii rutieri se vor afla la datorie în această zi de sărbătoare. Aceştia vor desfăşura activităţi de dirijare şi fluidizare a traficului pe traseele de afluire şi defluire ale coloanelor militare de la unităţi spre Piaţa Arcului de Triumf şi retur.

De asemenea, ofiţerii şi agenţii de poliţie rutieră vor fi prezenţi pe traseele ce converg către Piaţa Arcului de Triumf, dar şi în zonele adiacente celorlalte obiective unde vor avea loc manifestări publice - mese ostăşeşti tradiţionale, activităţi cultural-artistice, etc., pentru a fluidiza traficul rutier şi a preveni crearea de ambuteiaje.

Totodată, în funcţie de evoluţia situaţiei operative, dispozitivul de ordine publică şi siguranţă rutieră va fi adaptat şi eventual suplimentat, acordându-se o atenţie specială locurilor cu o mare fluenţă de public în care urmează a se desfăşura activităţi dedicate Zilei Naţionale.

Pentru asigurarea desfăşurării în deplină siguranţă a acestor manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei face cetăţenilor următoarele recomandări:

- să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

- să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;

- să respecte indicaţiile agenţilor rutieri care dirijează traficul rutier.

Dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112. Totodată, puteţi sesiza problemele din trafic la numărul de telefon 021.9544.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
  • 2 years later...
ÎN SERVICIUL COMUNITĂŢII, DE 1 DECEMBRIE
 
Aproape 10.000 de poliţişti vor acţiona pentru ca menifestările publice prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României să se desfăşoare în condiţii de linişte şi siguranţă.
 
La data 1 Decembrie a.c., cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi a 96 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, în Bucureşti şi în municipiile reşedinţă de judeţ, vor fi organizate manifestări publice de amploare, ceremonii pentru depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor neamului şi la cele comemorative ale Marii Uniri, parade militare, precum şi spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea unui public numeros.
 
Sunt prevăzute să se desfăşoare manifestări publice şi ceremonii pentru depuneri de coroane de flori, pe raza a 34 de judeţe şi a Municipiului Bucureşti, în 64 de locuri, la care vor participa aproximativ 128.000 de persoane.
 
Poliţiştii vor acţiona pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.
 
Pentru ca desfăşurarea manifestărilor să aibă loc în condiţii de linişte, măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate de aproape 10.000 de poliţişti, dintre care 1.664 de la poliţia rutieră, 5.791 de ordine publică, 754 de investigaţii criminale, 537 de la poliţia transporturi, 184 de la structurile de investigare a fraudelor, 88 de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, restul fiind de la alte structuri.
 
De asemenea, 3.835 de patrule de siguranţă publică, dintre care 1.188 pedestre şi 2.647 auto vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
 
Poliţiştii de la transporturi vor patrula în 358 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările, precum şi în 311 staţii şi triaje de cale ferată.
 
Totodată, efectivele de poliţie transporturi vor patrula în 15 aerogări internaţionale şi naţionale, precum şi în 26 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.
 
Poliţia Română va participa la parada naţională organizată în municipiul Bucureşti cu efective şi tehnică, respectiv motociclete şi autospeciale de intervenţie. Vă aşteptăm să fiţi alături de noi.
 
La mulţi ani, România!  
 
Sursa: IGPR
Link to comment

ALEGEŢI VIAŢA! CIRCULAŢI CU ATENŢIE!

 

Poliţia Română a luat măsuri suplimentare pentru reîntoarcerea în siguranţă din minivacanţa de 1 Decembrie. / Aproape 15.000 de poliţişti, cu peste 1.500 de autospeciale, acţionează pentru fluenţa traficului rutier, în contextul atenţionărilor meteorologice de cod galben.

 

Poliţia Română acţionează pentru reîntoarcerea în siguranţă a cetăţenilor din minivacanţa de 1 Decembrie.

 

Pentru perioada 30 noiembrie, ora 22.00 - 2 decembrie a.c., ora 22.00, Administraţia Naţională de Meteorologie a instituit două atenţionări meteorologice de tip cod galben de ninsoare şi vânt.

 

Poliţia Română este prezentă cu preponderenţă în zonele pentru care au fost emise atenţionările meteorologice, respectiv în municipiul Bucureşti, precum şi în estul, sudul şi centrul ţării. În aceste zone se circulă cu dificultate din cauza precipitaţiilor şi a vântului, precum şi a stării carosabilului, pe arii restrânse menţinându-se condiţiile de producere a poleiului.

 

O atenţie deosebită este acordată circulaţiei pe DN1, întrucât la reîntoarcerea din minivacanţa de 1 decembrie, se estimează creşterea valorilor de trafic.

 

De asemenea, în zonele afectate de cod galben au fost instituite microfiltre în care sunt verificate autovehiculele din punctul de vedere al echipării pentru condiţii de iarnă.

 

În total, 14.468 de poliţişti şi 1.517 de autospeciale acţionează în teren. Totodată, a fost stabilită o rezervă de intervenţie formată din 15.724 de poliţişti şi 1.801 autospeciale.

 

De la data atenţionărilor meteorologice, poliţiştii au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto, pentru lipsa anvelopelor de iarnă/dotărilor specifice, în valoare de 3.078 de lei şi au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare.

 

Totodată, administratorilor de drumuri le-au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.700 de lei, pentru lipsa intervenţiei (2 în judeţul Mehedinţi, 1 în judeţul Dolj şi 1 în judeţul Tulcea).

 

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenemenelor meteo specific anotimpului rece, Poliţia Rutieră Română recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

 

~ Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

 

~ Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

 

~ Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

 

~ De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi  lanţuri.

 

~ Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente,  un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

 

~ Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

 

~ Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

 

~ Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

 

~ Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

 

~ În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare.

 

~ Ţineţi cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanta mai mare între maşina pe care o conduceţi şi cea din faţă!

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.