Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Am primit o invitaţie la sediul poliţiei

aniko

Question

Buna seara!

Azi dupa amiaza am primit o invitatie la politie, nu am fost acasa si mi-a fost lasata la vecini. Trebuie sa ma prezint maine dimineata cu cartea de identitate, dar nu este precizat in ce calitate si sunt foarte nervoasa. Daca as fi reclamata pentru ceva tot invitatie as fi primit sau citatie? Sau in acel caz ar fi precizat si cauza invitatiei?

Chiar mi-e frica si nu stiu ce poate sa insemne aceasta invitatie.

Numai o singura data am avut de-a face cu politia; anul trecut un fost prieten gelos a facut scandal in fata blocului unde stau, atunci mi-au fost luate in evidenta datele personale. S-ar putea ca politi sa reinvestigheze acel caz, fara plangere din partea nimanui?

Va rog frumos sa-mi spuneti niste opinii, sunt extrem de nervoasa.

Va multumesc!

• Answers 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

• Marius

4

• Catalin

2

• maxu08

2

• Tyropol

2

Top Posters For This Question

Recommended Posts

• 0

Buna ziua,

In data de 26.07, circuland pe o strada cu 3 benzi (sensul meu de mers avea 2 benzi, din care una pentru parcari), am pus semnalizare dreapta cu vreo 15 metri inainte de locul de parcare pe care il observasem si am vrut sa parchez intrand cu spatele.

O doamna care mergea lipita in spatele meu de vreo 50 metri, incepe sa claxoneze insistent imediat cum am incetinit sa opresc masina si sa bag marsarier. Se opreste pe banda opusa si striga "ce faci bai boule?" dupa care pleaca. In dreapta mea se afla sotia insarcinata in 8 luni jumatate care s-a speriat putin.

Nu mai parchez, merg dupa ea si la urmatoarea intersectie cobor din masina si merg la ea. Intre timp ea a inchis geamul.

Cuvintele mele prin geam au fost urmatoarele: "Nu ai vazut ca am pus semnalizare si voiam sa parchez? Am o femeie insarcinata in masina bai cretino".

Dansa a fost mai ocupata sa imi arate degetul mijlociu. Cand am vazut ca nu ma inteleg cu ea, am plecat spre masina mea si am dat o data cu palma in masina ei(in tabla, nu geam) in partea din spate, de nervi. Da,stiu...

Acum dansa a depus plangere la politie invocand, printre altele banuiesc, si ca i-am botit masina (lucru greu de crezut, mai ales cu palma). In ambele locuri (locul parcarii si intersectia unde am oprit) sunt camere de vederi.

Invitatia la sectie a fost lasata de catre domnul politist soacrei mele astazi, fara prea multe detalii. Din ce mi-a povestit soacra din conversatia cu domnul politist, nu parea ca doamna a spus si de unde a plecat totul in momentul depunerii plangerii.

Stiu ca nu am procedat corect dar de asemenea stiu ca nici comportamentul doamnei nu este de laudat, mai ales la partea cu claxonul. Nu am avut intentia de a o agresa fizic, altfel incercam sa deschid portiera.

Acum ma intreb: Cat este fondata plangerea doamnei? Risc deschiderea unui caz penal? Risc o amenda? Daca da, ce suma? Patarea cazierul la meseria mea m-ar distruge...

Multumesc si o zi buna

• 0
  • Membru

In primul rand, riști o amendă daca nu te prezinți la chemarea organelor de poliție.

Deci primul lucru pe care ar trebui sa ii faci, este sa te duci la data si ora care sunt trecute pe acea invitatie/citație.

Acolo colegul nostru iti va spune despre ce e vorba .

• 0

Buna seara!

Am primit o notificare de la politia rutiera ca in termen de 5 zile sa ma prezint la sediul politiei pentru a da detalii despre conducatorul masinii mele in data de 31.12.2019, dar nu am primit date despre evenimentul petrecut, iar plicul a ajuns prin posta la o adresa unde am locuit cu 3 ani in urma (cu viza de flotant) si am depasit acel termen de 5 zile. Ce ar trebuii sa fac in aceasta situatie?

Multumesc!

• 0

Salut! Ai obligatia legala de a te prezenta la sediul unitatii de politie la care ai fost invitat.

Nu au relevanta nici adresa la care ai primit notificarea si nici faptul ca nu ti-au fost furnizate date despre evenimentul respectiv (le vei afla la politie). Daca esti conducator auto, teoretic ar trebui sa stii ca necomunicarea datelor solicitate de politie si neprezentarea la sediul unitatii in termenul precizat in notificare, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 9 si 20 de puncte.