Jump to content
POLITISTI.ro

Comportament agresiv si injurii

westy85

Recommended Posts

Buna ziua,

Azi dimineata in drum spre munca impreuna cu prietena in masina am constatat ca ma claxoneaza cineva. Mentionez ca eram in zona Unirii venind dinspre Tineretului. La un moment dat vad ca soferul unui autoturism marca Renault Laguna se uita foarte incruntat spre mine (cred ca m-a si injurat dar nu stiu exact ce zicea ca eram cu geamurile inchise). La un moment dat am oprit masina in dreptul magazinului Unirea pentru a cobori prietena si in stanga mea se afla persoana "nervoasa". Am deschis geamul si l-am intrebat de ce claxoneaza. La care mi-a raspuns ferm: "nu vezi tampitule ca mergeai pe 2 benzi". Temperamental cum sunt am zis ca tampit e el si a degenerat putin discutia, lasandu-se cu injurii foarte urate, dintre care una care m-a deranjat foarte tare. Barbat fiind ... asta e, injur, e de inteles cand barbatii se injura intre ei cu ce au mai ales cand sunt inconjurati de femei...asa suntem noi, sau cel putin eu. Nu era o problema, asta e, suntem stresati, oi fi gresit si eu ca nu l-am lasat sa taie fetele la toti claxond de zori etc. Problema a fost ca m-a injurat de mama si intr-un mod foarte urat - stiti injuratura. In sfarsit, am plecat, ma indreptam spre munca, el in spatele meu. S-a oprit la benzinarie. Eu nu puteam sa-mi scot din cap acea injuratura, nu puteam sa depasesc momentul, asa ca m-am oprit, am pus avariile si am intrat in benzinarie. De aici incepe adevarata problema. Astept sa parcheze masina la statie, si-l intreb, de ce m-a injurat "...", la care el imi spune : "ia sa vezi tu ce patesti acum". Ce credeti? Scoate din borseta o legitimatie, care semana cu o legitimatie de politie, ce scria nu ma intrebati ca a fost foarte rapida "manevra". Imi zice: "acum sa te vad si pune mana pe umarul drept, nu se prezinta, insa spune ca lucreaza la Brigada de politie". I-am zis sa ia mana de pe mine, el nu, o tinea una si buna sa-i prezint actele. Nu am prezentat nimic. Mai menzionez ca a intervenit si nevasta sau ce era ca eu as fi injurat primul. N-am zis nimic, pur si simplu eram stupefiat. Revenind la intamplare la un moment dat cand am tipat sa-mi dea drumul a lasat mana si mi-a zis: "nu vezi cat sunt, vrei sa te nenorocesc". Da, a vrut sa ma intimideze, ok, a reusit, asa ca am batut in retragere cu o ultima intrebare: sa se prezinte, insa fara nici un rezultat, indreptandu-se catre magazinul benzinariei, injurand in contiuare. Asta am patit, nimeni nu a intervenit (ma refer la cei care se aflau in benzinarie). Stiu ca am gresit si aici nu ma refer la faptul ca nu mi-am pastram banda (motivul claxonului) ci la faptul ca si eu am injurat. M-am oprit la benzinarie sperand ca o sa ne cerem scuze si totul sa fie ok, insa mai bine imi vedeam de drum.

Numarul de la masina era b 23 nor.

Domnilor, sper sa se aplice odata legea cu "injuriile s.a.m.d.", sunt adeptul daca gresesti-platesti. Si eu am gresit, insa azi am realizat cat de mult poate degenera o situatie banala intr-una foarte grava.

Edited by westy85
  • Upvote 1
  • Downvote 1

• Moderator

Sincer, ma indoiesc ca individul sa fie politist in cadrul Politiei Romane. Probabil e vorba de vreun comunitar/politist local sau jandarm, pentru ca din ce spui nu cunostea titulaturile serviciilor din politie.

Cum arata legitimatia respectiva? Vezi aici

• Upvote 1

sau era dela politia animalelor, legitimatia lor seamana. simplul fapt ca nu te-a lasat sa vezi legitimatia in mod clar arata ca avea ceva de ascuns in privinta ei. ori era falsa ori era un imitator (local sau de la politia vacilor comunale).

A fost prea scurt momentul de aceea decat sa fac o greseala nu pot sa zic cum arata acea legitimatie. Daca era politist sigur se legitima, ma legitima si sigur nu-mi vorbea asa. Acum nu stiu ce sa mai cred/zic.

Am intrat pe forum pur si simplu sa povestesc cele intamplate si sa speram ca se vor mai imbunatatii lucrurile.

Mi-am adus aminte ca cele intamplate s-au petrecut intr-o benzinarie, deci daca v-a depune plangere, sau se intampla ceva a fost filmat. Mentionez ca masina este a prietenei.

avindin vedere ca si tu ai cautat-o cu luminarea, in loc sa aplanezi conflictul ai pus gaz pe foc, as lasa-o cum a picat. cel mai destept cedeaza primul, nu?

daca era un dezaxat si scotea cutitul la tine si te injunghia, erai mai fericit ca ai avut dreptate? ce conteaza camerele de supraveghere si martorii daca ai un cutit in coaste? think again.

Edited by maxu08

Nu inteleg de ce va indoiti atata...si printre noi exista melteni de genul celui din intamplarea relatata anterior?!

Stimabile westy din toata aceasta intimplare singuru lucru ce ti-a ramas tie pe retina este faptul ca te-a amenintat posibil un politist,nu ca tu ai mers pe doua benzi ca un cocalar,chiar nu ai invatat nimic din acest aspect??? poate in acel moment trebuia sa treaca o ambulanta sau o masina de pompieri dar nah suntem in Romania si nu ne intereseaza de restul participantilor la trafic,doar noi sa fim fericiti nu????

• Upvote 1
  • Downvote 8

Eu merg pe ideea cel mai destept cedeaza! Ai fost tu foarte afectat ca te-a injurat de mama(daca ai vazut ca ala e retard trebuia sa-l lasi in pace).De cate ori politistii n-au primit amenintari cu moartea,amenintari ca-ti va face aia aia,ca-ti va urmarii familia,bla bla.SI atunci ce e de facut?ca cel putin o data la saptamana o patesti in timpul serviciului(depinde si de zona tarii),asta ne este inca educatia si speram ca o vom schimba

@cristitm

In primul rand m-am inscris pe forum pentru a cere si vedea parerea unor oameni care au mai multa experienta decat mine si ma pot sfatui si invata lucruri bune. Acuma daca consider "cocalar" o jignire nu pot sa zic decat ca am scris ca prostul. Eu stiu ca atunci cand semnalele luminoase si sonore de culori albastre, rosi, galbene sunt in functione trebuie sa fac ce spune legea. Atata timp cat un tampit claxoneaza ca disperatu' si se uita la mine exprimind dorinta de a ma da la o parte chiar daca sunt pe banda de mers inainte, nu pe mijlocul ei nu vad de ce sa-l intreb de ce ma injura.

Stima pentru cei care au inteles prin ce am trecut, nu ce am facut!

@cristitm

Sa-mi aratati si mie un "cocalar" care are un peugeot 205 netunat si un VW T2 din '75, un "cocalar" care intreaba un politist daca e bine sau nu, un "cocalar" care s-a saturat de nesimtitii care tolereaza cocalarii!

Edited by westy85
  • Upvote 1

• Member

Stimabile westy din toata aceasta intimplare singuru lucru ce ti-a ramas tie pe retina este faptul ca te-a amenintat posibil un politist,nu ca tu ai mers pe doua benzi ca un cocalar,chiar nu ai invatat nimic din acest aspect??? poate in acel moment trebuia sa treaca o ambulanta sau o masina de pompieri dar nah suntem in Romania si nu ne intereseaza de restul participantilor la trafic,doar noi sa fim fericiti nu????

Sa nu ne fie cu suparare, dar este mai grav daca un politist ameninta si se comporta in halul ala sau se da drept politist, desi el poate nu este, decat faptul ca unul merge pe 2 benzi, daca intr-adevar e asa cum prezinta el lucrurile. Deci, cu alte cuvinte si mie "mi-ar fi ramas pe retina" faptul ca un politist ma ameninta, daca intr-adevar era politist, in caz contrar fiind si mai grav, pt ca trebuie sa fii orb sa nu vezi diferenta de gravitate dintre cele 2 situatii.

Sa nu creada cineva ca tin partea cuiva.

Edited by Ben
  • Upvote 2

• Moderator

Ne pierdem in detalii ce nu au mare relevanta, important e ca lucrurile nu au degenerat.

Raman totusi la parerea ca individul respectiv nu era politist, ci doar un impostor, pentru ca mi-e greu sa cred ca un om cu capul pe umeri poate avea un astfel de comportament.

@cristm...hai sa nu mai fim rautaciosi cu cei care sunt noi pe forum, se sperie saracii de ei si cred ca sunt date la stiri suficiente exemple de violenta in trafic. Scuze de off topic

Edited by Cerasela

• Moderator

Sfatul meu pentru tine este următorul: NICIODATĂ, dar absolut niciodată să nu te mai cobori din maşină în astfel de situaţii. Nu poţi să ştii cu ce individ ai de a face. Acum ai avut noroc, pentru că la fel de bine puteai să ai şansa să ai de a face vreun smardoi sau vreun odihnit la minte ce se învârte printr-un anturaj al unor "băieţi de cartier" ori vreun drogat, iar consecinţele nu mai erau aceleaşi.

Cum să te opreşti şi să te duci după el, când ai văzut că oprise maşina? E o inconştienţă fără margini. Păi dacă ăla ar fi fost un om cerebral, nu mai ajungeaţi în situaţia de a vă bălăcări, înjura ori scuipa pe stradă, deci şansele să ajungeţi în postura de a vă cere scuze unul altuia erau nule.

Maturizează-te şi încearcă să faci tot posibilul astfel încât să nu te mai ia valul şi să te cobori din maşină în astfel de situaţii pentru că astfel de motivaţii de genul "m-a înjurat de mamă" sunt doar nişte copilării. Dacă ăla te înjură şi face referire la mama ta, asta nu înseamnă că se şi va întâmpla. Iar dacă cumva te crezi vreun smardoi şi crezi că vei aplica o corecţie tuturor celor cu care ai astfel de divergenţe în trafic, nu este decât o chestiune de timp până ce vei simţi pe pielea ta că orice naş, îşi are naşul său. Nu-l mai crede pe Mirciulică Badea când povesteşte el despre cât de bine antrenat este şi că datorită procedeelor ce este capabil să le execute nu îi este teamă de nimeni, doar bravează şi el pe la televizor.

Deci, chiar dacă eşti o fire impulsivă şi te ia valul, nu uita ca niciodată să nu te mai cobori din maşină.

• Upvote 2

si idiotu' ala de Badea are gura mare plina de sfaturi (de, el se pricepe la toate - ultma oara spunea ca nu exista nici o diferenta intre cauciucurile de vara si cele de iarna, desi in 2007 a lovit o persoana pe trecerea de pietoni) pina il umfla careva prin oras ca sa-i arate ca nu este chiar ca in filme.

A uitat cind a incasat-o in evacuarea fabricii de tigari / chibrituri pe care o avea cu Oreste ;)

Edited by maxu08

De atunci....face sala MIRCEA BADEA,are forta acuma :emo-box: ,nu-l mai bate nimeni :ner: .Eu sincer, cand am o zi proasta, ma uit la emisiunea lui sa imi revin.Rad de prostia lui,modul lui de a explica :doh:

este amuzant pina cind incepe sa dea lectii despre ce trebuie sa faca. Una este sa ai o parere si alta este sa dai lectii ca si cum le stii pe toate

Ma bucur nespus ca m-am inscris pe acest forum. Tin sa va multumesc tuturor pentru sfaturi, inclusiv daca unii ma considera "cocalar", nu-i cu suparare, toate sunt bine venite. Intradevar trebuie sa lucrez serios la "temperament", am un spirit foarte vioi si reactionez cand se intampla chestiuni de genul .

• Moderator

Nu mai pune atât de mult la suflet. Imaginează-ţi cam cum ar trebui să reacţioneze orice poliţist, când zi de zi vede la televizor cum această breaslă este bălăcărită, cum se generalizează şi se manipulează orice are legătură cu poliţistii, numai datorită faptului că orice ştire, referire sau analiză despre această categorie aduce rating şi stârneşte interes. Păi dacă toţi poliţiştii din ţara asta ar fi nişte şpăgari, nenorociţi şi beţivi (cum spunea chiar şeful poliţiei), atunci nu am mai avea puşcăriile pline până la refuz, procurorii şi judecătorii surmenaţi de numărul dosarelor penale, nu ar mai exista în fiecare jurnal tv ştiri despre grupuri destructurate, infractori fugăriţi, urmăriţi prinşi, nu am mai avea reţinut pe cinezul ăla care a omorât un român de-al nostru şi după numai patru ore se afla deja în avion, etc, etc. Numai că aceste lucruri nu stârnesc interesul la fel cum se întâmplă când unul dintre cei aprox. 50.000 calcă pe bec sau face o boacănă, pentru că nimeni nu-şi aminteşte de un poliţist, decât dacă are un motiv să-l înjure.

Ar însemna ca majoritatea poliţiştilor care îşi fac zi de zi treaba să fie un pachet de nervi, pentru că sunt catalogaţi şpăgari, beţivi sau nenorociţi? Dar majoritatea poliţiştilor au înţeles că nu trebuie să pună la suflet.

Nu pun la suflet (desi am pus un pic), insa am gasit modul de a ma descarca si de a intelege mai bine anumite lucruri! :clip: La televizor nu ma mai uit, ca nu am ce sa vad, dar pot spune ca multe din cazurile soldate cu accidente, spargeri, etc. politia "e de vina". O sa mai treaca niste ani pana o sa se schimbe anumite atrocitati. In alte parti, nu zic unde ca deviez de la subiect, politia este apreciata si de fiecare data cand se intampla ceva se pune accent pe lucrurile bune care le fac politistii (excepand faptul ca orice padure are uscaturile ei). Sunt tot oameni! :clip:

Edited by westy85

Westy imi pare rau daca am fost dur la adresa ta si imi cer scuze,dar vorba lui CATALIN sper ca ai invatat ceva din aceasta intimplare???Credema ca se putea intimpla muuult mai rau,iar daca acel agresor a fost Politist? bucurate ca daca era vreun interlop poate se intimpla ceva muult mai rau :emo-yessir: Iti relatez doar o mica speta ce i s-a intimplat unui coleg de-al meu si poate ai sa ma intelegi?? Merge cu masina cu nevasta si cei 2 copilasi iar in trafic are o altercatie cu un taximetrist care i-a taiat calea si probabil la injurat,taximetristul se da jos din masina si ai infige o surubelnita in picior(de fata cu nevasta si cei doi copilasi) si ai atinge artera femurala,pierde o gramada de sange(medici ai spun ca daca intirzia mai 2 minute murea) sta in spital vreo 40 zile aproximativ si sti ce pateste taximetristu??? 2 ani si 6 luni cu suspendare si obligat sa plateasca daune de 20 000 roni (adica la sfantu asteapta ca nu are nimic pe el si nu poate sal execute) deci concluzie..........lasal sa te injure si dute mai departe ca nu se merita sa mori din orgoliu.O seara faina iti doresc si bine ai venit pe forum :good:

• Upvote 2
  • Downvote 1