Jump to content
POLITISTI.ro

Marius

Basescu: "Restructurarile din MAI s-au facut pe interese"

Recommended Posts

Marius

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-o emisiune televizata, ca va analiza restructurarile masive care au fost facute in acest an, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Cateva mii de angajati au fost dati afara, iar seful statului a spus ca multe dintre aceste disponibilizari nu au fost facute pe criterii de performanta.

traianbasescubiografie1.jpg

Pentru a-si duce planul pana la capat, Basescu asteapta un raport al ministerului in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care va avea loc la inceputul lunii decembrie. Presedintele tarii este convins ca in structurile MAI au ramas inca multe rude ale angajatilor sus-pusi si asta in dauna celor care au dovedit un randament mai bun, insa nu au avut pile.

La CSAT-ul din decembrie, ministerul va prezenta un raport cu disponibilizarile din MAI si atunci vom avea o discutie. Desi au fost unele examinari, acestea nu s-au facut mereu pe criterii de performanta si au fost destule interese de familie, de protejare. Voi corecta acest lucru.” a declarat Basescu.

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

pufiman

Măi să fie! Şi la ce se aştepta din moment ce şefii au hotărât când şi cum se susţin examenele. Bătut în cap.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
gabin30

De fapt....cred ca asta e doar preludiul pentru un nou val de concedieri...pe principiul, bineinteles, ca ai nostri ca brazii....sunt cei mai buni...deci ei trebuie sa ramana.... :ph34r:

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
sheriffu

mare dreptate ai gabin 30.

Share this post


Link to post
castana

preluare romania libera:

"Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la B1TV, că în cazul plecării celor 120.000 de salariaţi este vorba despre o "ieşire naturală", nu despre o hotărâre administrativă, el menţionâd că mai trebuie făcute reduceri la Ministerul de Interne, însă Poliţia nu este vizată în mod special, potrivit Mediafax.

"Să nu credeţi că salariaţii din administraţia locală trăiesc din altceva decât tot din taxele fiecăruia dintre cetăţeni. Deci, operaţiunea de reducere a cheltuielilor cu personalul vizează şi administraţia locală şi administraţia centrală, dar a existat un singur moment de şoc în mai-iunie anul trecut. După aceea, lucrurile au fost reglementate prin ordonanţă de urgenţă, prin care la fiecare şapte salariaţi care pleacă din sectorul de stat, se poate angaja unul. Cea mai mare parte a celor care pleacă se duc în pensie sau îşi găsesc locuri mai bine plătite în sectorul privat. Acest lucru funcţionează de mai bine de un an, de când nu s-a bruscat, practic, nicio instituţie în afară de Ministerul de Interne, care se pare că a fost bruscat şi prost, că au fost disponibilizaţi destui operativi în detrimentul rudelor şi pilelor", a spus Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1TV.

El a explicat că nimeni nu vizează o bruscare, o scoatere artificială din sectorul de stat a unui număr de 120.000 de salariaţi. "Dar dacă urmăriţi evoluţia numărului de salariaţi în fiecare lună, veţi vedea că pe acest principiu, al neînlocuirii celor care pleacă din sistemul de stat la pensie sau îşi găsesc alt loc de muncă decât în raportul de şapte plecaţi la unu, practic, se face o reducere în mod natural", a adaugă preşedintele.

Traian Băsescu a completat că nu se va face înlocuirea 100% a celor care pleacă. "Deci nu discutăm de ieşirea unui val de 120.000 de salariaţi - asta vreau să înţelegeţi - printr-o hotărâre administrativă, ci o ieşire naturală. Unde mai trebuie făcute reduceri administrative se pare că este în zona Ministerului de Interne şi, atenţie, nu vizează nimeni Poliţia în mod special", a spus Băsescu.

El a adăugat că nu poţi să plăteşti continuu din taxele cetăţenilor un aparat de stat supradimensionat.

"Aici este ISU cu foarte mulţi, cu toate rudele lor care nu au fost niciodată la o descarcerare, dar sunt soţii, fraţi, surori, angajaţi pe la toate instituţiile astea, e Jandarmeria, este aparatul logistic, care e foarte puternic dezvoltat la instituţiile astea. Gândiţi-vă că fiecare inspectorat judeţean are la Poliţie logistica lui, la Jandarmerie logistica lui, la ISU logistica lui, ori astea sunt lucruri strigătoare la cer. Nu poţi să plăteşti continuu din taxele cetăţenilor un aparat de stat supradimensionat. Despre asta-i vorba. Iar mesajul principal este să nu se gândească nimeni la angajări în sectorul de stat central şi local sau în deconcentrate, acum, în an electoral", a spus preşedintele.

El a mai spus că va discuta în CSAT cu ministru Internelor despre reforma de la acest minister."

...

ma gandesc, ce coincidenta pare a fi constatarea disparitiei combustibililor la diferite unitati mai!

Edited by castana

Share this post


Link to post
Marius

Cu cata nonsalanta declara Basescu ca au fost disponibilizati operativi in detrimentul rudelor si al pilelor? :doh:

In preajma campaniei electorale de anul viitor, vine cu astfel de declaratii pline de populism excesiv, fara sa spuna ca tot el este cel ce a pastorit totul.

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
marcellutz

stau si ma intreb, dupa vreo 17-20 de ani de activitate in sistem, care dintre ministrii europeni a efectuat asa o macelarire a functionarilor proprii?

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
naivatco

Nu sunt un sustinator al lui Basescu dar legat de compartimentele financiar, logistic ,resurse umane etc, aici chiar are dreptate avand in vedere ca aceste compartimente ar trebui sa fie la nivel de judet unul singur pentru toate structurile internelor din acel judet.Unde mai pui ca la aceste birouri lucreaza oameni care beneficiaza de statutul politistului dar ei nu au nici o treaba cu munca de politist si sunt si arhidimensionate de "specialisti".Iar legat de promovarea intereselor in politie nici nu cred ca mai are rost sa vorbesc, nu in cele din urma despre reorganizarea politiei de proximitate, compartiment la care cu cateva exceptii, marea majoritate sunt cei care au fost angajati din sursa externa si chiar si atunci cand au fost la patrulare tot orientati au fost,si acelasi lucru pot sa pun pariu ca se intampla la nivel national.

Iar legat de restructurari, ce, nu au fost facute pe pile?

 • Upvote 4
 • Downvote 3

Share this post


Link to post
marcellutz

de acord,naivatco...

de ce oare au fost disponibilizati in urma acestor concursuri, tocmai cei din operativ,si mai ales, agenti...

ofiterii au fost realocati, ei au salarii mai mari.

Share this post


Link to post
castana

daca ala a zis un adevar, nu inseamna ca brusc si urmareste scopuri ... crestinesti, ca sa zic. sau ca o sa-i puna la loc pe cei disponibilizati. sa nu dea afara alte "pile", pana vor ramane doar sefi si secretare, ru+financiar.

zic sa fim in expectativa.

Share this post


Link to post
drAGO5
naivatco, nu stiu ce ai tu cu proximitatea. Ti se pare un compartiment usor? Afla ca la mine in municipiu, din 23 de politisti de proximitate nu este niciunul angajat din sursa externa, cu mici exceptii , majoritatea provin din randul fostilor sectoristi, unul singur nu are studii superioare, si nu prea s-au batut pe aceste functii. Mai mult, unii vor sa treaca inapoi la siguranta publica ca nu mai fac fata seizarilor si dosarelor penale. Cam acelasi lucru este in tot judetul. Nu inteleg ce se intampla la tine, sau tu esti doar unul care ti-ai dorit aceasta functie , pentru a avea si calitatea de organ al politiei judiciare si locul tau a fost luat de vreun pilos? Iti inteleg supararea, dar nu generaliza ca toti politistii de proximitate provin din sursa externa. Nu in acesti oameni trebuie sa dai, ca oricum toti trag de ei pe toate liniile si sincer au un program care nu prea este de invidiat. Te rog sa argumentezi afirmatia ta.
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Elvis

A .......... domnul Basescu nu era presedinte cand s-au facut taierile de personal...

Pai nu i-a spus toata lumea ca disponibilizarile s-au facut in marea lor majoritate din agentii operativi?

Doamne, asta minte cum respira.

Share this post


Link to post
Motoboom

Poi daca e dus cu capul, la ce sa ne asteptam de la un betivan!

Share this post


Link to post
naivatco

Pentru drAGO5, eu nu am zis ca munca la proximitatea e o munca usoara si nici nu mi-am dorit calitatea de organ judiciar(asta consider ca ar trebui ca orice politist din Politia Romana sa o aiba)dar te mahneste modul cum se fac aceste mutari de la un compartiment la altul.Sunt de parere ca orice loc disponibil ar trebui ocupat prin concurs si nu cum stim noi ca se fac...Nu stiu cum o fi fost la tine dar la noi, nimeni nu a fost intrebat ci deodata au plecat un numar de....politisti la compartimentul proximitate desi stiam toti despre locuri si mai rau e faptul ca am avut colegi (si destul de buni in meserie)care au facut rapoarte pentru proximitate, care clar nu au fost luate in seama sau dat vreun raspuns la ele.

Eu consider ca in tot tumultul asta de zvonistica despre noua politie locala si despre trecerea politistilor la abureala aia de politie locala,sefii de la Bucuresti au dat unda verde pentru marirea schemei la proximitate cu scopul de a mai "SALVA"niste politisti(pilosi) iar cei fara sa plece la primarii.

Iar legat de ceea ce spui tu ca sunt politisti care ar vrea sa se intoarca la sig.publica in momentul actual imi este prea greu sa te cred si ce zici tu de programul de lucru?

Nu cred ca este un program mai aiurea ca cel de la sig.publica adica in ture.Cum poti sa-mi spui, ca in timp ce tu dormi ca de asta e noaptea iar eu inghet de frig si nu dorm asa cum ar trebui, ca voi cei de la proximitate aveti un program incarcat?Hai sa fim seriosi.

 • Upvote 1
 • Downvote 4

Share this post


Link to post
Motoboom

naivatco, nu numai pilosii lucreaza la proximitate, ai draptate, programul de lucru la siguranta publica e foarte urat, ai drpetate, dar nu trebuie sa generalizam, colegii mei de la siguranta publica nu vor sa lucreze la proximitate, de ce oare? iti zic eu, de lepre sa nu cumva sa fac tangatita de la munca de proximitate, nu ai vrea sa citesti un pv de depistare scris de unul dintre ei. Sa stii ca nu e nici greu nici usor la proximitate, e ok pentru mine.

PS: am dat exemplu cu politistii de la siguranta publica din cadul Politiei Bals, judetul Olt. Nu gaesti mai mult de doi care sa fie politist...avem sefii de sefi, ala de la OP face pe bodyguard-ul la un bar in zilele de vineri seara, iar seful de "militie'...nu mai zic nimic

scuze off topic, avem un topic cu PDP

Edited by eti

Share this post


Link to post
raicry

Problema este ca stam si ne lamentam de unii si altii, dar nu vad nici un fel de reactie generala.

Ne bucuram ca am scapat de primul val de restructurari , vorbim pe la colturi despre cei care au ramas, dar nu ne gandim ca maine poate vom fi noi ce aruncati din sistem. S-a instaurat o stare de liniste in Politia Romana cu care se multumesc si sefii si lucratorii.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Kayne

dupa cum am mai spus.. parerea mea este ca evaluarile si disponibilizarile trebuiau incepute cu cei angajati din surse externe. acolo e grosu magariei si pilosenilor si spagareniei. acum e cam tarziu.

p.s. cam ca in bancul cu diferenta dintre inginerul american si cel sovietic: inginerul american: ce sa fac, ce sa fac.... cel sovietic... ce'am facut, ce'am facut....

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Ben

Ma, voi nu intelegeti ca Base ne vrea binele, are intentii bune, dar nenorocitul asta de sistem ticalosit nu-l lasa sa faca reforme?!?!?!

Decat sa se discute cine ar trebui sa plece, ca aia de la proximitate, ca aia din sursa externa, mai bine n-ar pleca Basescu cu tot cu gasca lui, ca el zici ca ar fi cel mai curat dintre toti... Are exact acelasi comportament de "hotul striga hotii". Pai nu el a orchestrat toata treaba asta? Oare cand a facut-o se gandea la o curatenie si, ce sa vezi, nu i-a iesit reforma, de parca asta a intentionat sa faca in MAI? Nu, doar s-a razbunat dand niste oameni afara. Atat. Acum se comporta ca si cum el nu ar avea nici o tangenta. Ipocrizie la maxim, timp de 7 ani. Mi-e scarba.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
SandoKhan

Ai uitat si ca saracul a pierdut batalia cu baietii destepti din energie! De parca aia fura curentul electric cu galeata si odata fugiti nu mai pot fi prinsi. Ca sa nu mai spun ca stiu eu un ministru rozaliu care le-a reinnoit contractele fix inainte sa plece din functie. Si uite asa de la anul noi toti vom plati curentul electric consumat cu 15-20% mai mult... ca doar sunt unii care trebuie sa isi umfle conturile. Nu cu mult. Doar 4 miliarde de euro e pierderea pentru tara!

 • Upvote 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Catalin
   By Catalin
   Vă propun să strângem aici propuneri, idei sau modificări prin care să se realizeze o reformă adevărată şi reală a Poliţiei Române.
   Noul ministru intermar de interne Mihai Viorel Fifor a declarat imediat după ce a preluat această funcţie că a primit ca misiune să facă o reformă profundă, să dea un reset. Nu ştiu cum văd politicienii sau strategii din minister această reformă a poliţiei, dar vă propun să le strângem noi aici, atât şi cum ne pricepem noi ... cine ştie poate le vede cineva şi le preia, adaptează, etc.
   Dacă veţi putea argumenta cât de cât ideea, propunerea sau modificarea, cu atât ma bine. 
   Şi dacă tot v-am propus acest lucru, o să încep eu cu câteva măsuri pe care personal le cred  absolut necesare pentru a putea discuta despre o reformă în Poliţia Română adevăratul sens al cunvântului.
   Cei ce frecventaţi acest forum de la începuturi sunt convins că deja intuiţi şi îmi cunoaşteţi optica, având în vedere că am tot discutat şi rediscutat pe aceste subiecte. În fine să sperăm că cineva se va inspira şi din părerile poliţiştilor.
   Prima măsură şi cea mai importantă, care să reformeze această instituţie ar fi modificarea statutului poliţistului, în sensul că:
   1. Trebuiesc eliminate complet anagajările din sursă externă. 
   Nu o să mai reiau aici grămada de argumente strânse pe acest site de-a lungul anilor. Cert este că numai în acest mod meseria noastră va deveni cu avedărat o profesie şi nu o titulatură. Faptul că există angajări directe a indus românilor ideea că oricine poate fi poliţist şi că este necesar doar să-l îmbraci în uniformă şi să-l trimiţi pe stradă. Aşa s-a deprofesionalizat această instituţie, iar dacă vrem o reformă adevărată trebuie să gândim în perspectivă, pentru cei ce vor vei după noi.
   2. Funcţiile de poliţist trebuie să existe doar în structurile operative.
   Specialiştii trebuie să rămână specialişti, adică contabili, ingineri, IT-işti, doctori, etc nu e nevoie să fie şi poliţişti. Să fie plătiţi cum trebuie şi să se renunţe la această practică prin care ne furăm singuri căciula, iar când se calculază nr. de poliţişti raportat la nr. de locuitori să avem cifre mincinoase.
   3. Funcţiile de conducere să aibă mandat bine determinat (3-4-5 ani) ca în cazul altor categorii profesionale.
   Cel ce vrea să devină şef să se prezinte la concurs cu plan/program de management în care să prezinte ce vrea să facă în mandatul pe care-l doreşte. În acest fel poate fi şi verificat dacă a realizat ce şi-a propus. Nu ca acum când o ată ce a fost numit şef, rămâne şef până la pensie dacă este cuminte, supus şi pupăcios, fără să supere în vreun fel mai marii zilei.
    
   Şi mai am ceva idei, dar vă las şi pe voi pentru că sunt convins că aveţi idei/propuneri bune
  • Administrator
   By Administrator
   Secţiunea privată a poliţiştilor a fost creată în urma propunerilor membrilor şi pentru a oferi posibilitatea poliţiştilor de a comunica între ei într-un spaţiu privat.
   Discuţiile din alte secţiuni ale forumului nu vor avea de suferit şi vom susţine în permanenţă dezvoltarea ariilor în care au acces toţi membri forumului.

   Accesul în secţiunea rezervată doar poliţiştilor se poate obţine astfel:

   1. - Principala şi cea mai eficientă/sigură modalitate prin care puteţi obţine confirmarea este să vă înregistraţi ori să asociaţi contului de utilizator de aici, adresa de e-mail oficială de serviciu (este vorba de adresa prenume.nume@codjud.politiaromana.ro - adresa de mail cu care vă conectaţi în webmail.politiaromana.ro, ATENŢIE! - NU folosiţi adresa de Intrapol, cea de genul nume@politia.local pentru că aceasta din urmă NU FUNCŢIONEAZĂ pe internet) după care postaţi pentru a anunţa acest lucru în topicul "Sprijin pentru accesul în aria dedicată poliţiştilor" specificând că aţi asociat adresa de e-mai oficială contului de mebru.
   Detalii despre adresa de e-mai oficială găsiţi aici: Cum se obţine e-mail oficial de serviciu @politiaromana.ro?

   2. - O altă modalitate excepţională mult mai anevoioasă şi care nu vă asigură/garantează reuşita, dar prin care ne putem asigura că sunteţi poliţist/ă, este când un membru ce are deja acces acolo (sunt membrii care au + sub avatar), vă cunoşte (recunoaşte) personal şi confirmă pentru dvs. în aria privată, astfel ne oferă o minimă garanţie că sunteţi angajat al Poliţiei Române. Nu ne interesează să aflăm date cu caracter personal, doar dorim să ne asigurăm că dvs. sunteţi şi în realitate ceea ce afirmaţi.
   Pentru a facilita membrilor care nu au încă acces, dar doresc acest lucru, să poată lua legătura cu colegii lor, ce au deja acces în aceea arie, am iniţiat acest topic:
   În acest topic puteţi căuta membrii din zona / unitatea de poliţie unde activaţi cărora să le solicitaţi ajutorul. Tot în acest topic puteţi posta solicitarea voastră de a fi contactaţi de către colegii din structura / unitatea / zona unde lucraţi, pentru ca ulterior cel puţin unul dintre aceştia să confirme faptul că sunteţi poliţist.

   NUMAI dacă niciuna dintre etapele de mai sus nu au rezolvat problema şi abia după ce aţi postat deja o solicitare în topicul mai sus amintit, am rugămintea să timiteţi un mesaj personal @Administrator şi voi încerca să vă ajut să contactaţi poliţişti care să confirme pentru dvs.

   Nu trimteţi solicitări pentru acces în aria privată prin intermediul formularului de contact "Contactaţi-ne" - pentru că nu sunt luate în considerare. Urmaţi procedura descrisă aici.

   În conformitate cu prevederile legale, site-ul Politisti.ro protejează intimitatea şi confidenţialitatea membrilor săi. Nu vom dezvălui niciun fel de informaţii despre utilizatorii forumului către terţe părţi, fără acordul prealabil al acestora.

   De asemenea, utilizatorii acestui forum au obligaţia de a păstra confidenţialitatea asupra numelor reale ale membrilor, dezvăluirea unor date personale pe acest forum este o decizie personală, iar responsabilitatea aparţine exclusiv utilizatorului care face acest lucru.
  • Cristi
   By Cristi
   Prin decursul anului 2015, la Postul de Poliție unde mi-am desfășurat activitatea în trecut, a fost primită o scrisoare din Penitenciarul Mioveni, județul Argeș, de la un cetățean încarcerat la vremea respectivă pentru săvârșirea unei infracțiuni de "lovituri cauzatoare de moarte". Omul și-a adus aminte că a avut anumite interacțiuni cu mine în trecut și a zis să mă "salute". La momentul respectiv nu am băgat în seamă această scrisoare, însă am înțeles că între timp individul s-ar fi liberat și ar fi revenit chiar prin județ. Am deschis acest topic pentru a sublinia, încă o dată, pericolele la care sunt expuși polițiștii români și de ce aceștia trebuie să beneficieze de protecție eficientă atât legislativ, cât și din prisma dotărilor. 
   Lectură "frumoasă"!

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.