Jump to content
POLITISTI.ro

Basescu: "Restructurarile din MAI s-au facut pe interese"


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-o emisiune televizata, ca va analiza restructurarile masive care au fost facute in acest an, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Cateva mii de angajati au fost dati afara, iar seful statului a spus ca multe dintre aceste disponibilizari nu au fost facute pe criterii de performanta.

traianbasescubiografie1.jpg

Pentru a-si duce planul pana la capat, Basescu asteapta un raport al ministerului in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care va avea loc la inceputul lunii decembrie. Presedintele tarii este convins ca in structurile MAI au ramas inca multe rude ale angajatilor sus-pusi si asta in dauna celor care au dovedit un randament mai bun, insa nu au avut pile.

La CSAT-ul din decembrie, ministerul va prezenta un raport cu disponibilizarile din MAI si atunci vom avea o discutie. Desi au fost unele examinari, acestea nu s-au facut mereu pe criterii de performanta si au fost destule interese de familie, de protejare. Voi corecta acest lucru.” a declarat Basescu.

Link to comment

De fapt....cred ca asta e doar preludiul pentru un nou val de concedieri...pe principiul, bineinteles, ca ai nostri ca brazii....sunt cei mai buni...deci ei trebuie sa ramana.... :ph34r:

 • Upvote 2
Link to comment

preluare romania libera:

"Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la B1TV, că în cazul plecării celor 120.000 de salariaţi este vorba despre o "ieşire naturală", nu despre o hotărâre administrativă, el menţionâd că mai trebuie făcute reduceri la Ministerul de Interne, însă Poliţia nu este vizată în mod special, potrivit Mediafax.

"Să nu credeţi că salariaţii din administraţia locală trăiesc din altceva decât tot din taxele fiecăruia dintre cetăţeni. Deci, operaţiunea de reducere a cheltuielilor cu personalul vizează şi administraţia locală şi administraţia centrală, dar a existat un singur moment de şoc în mai-iunie anul trecut. După aceea, lucrurile au fost reglementate prin ordonanţă de urgenţă, prin care la fiecare şapte salariaţi care pleacă din sectorul de stat, se poate angaja unul. Cea mai mare parte a celor care pleacă se duc în pensie sau îşi găsesc locuri mai bine plătite în sectorul privat. Acest lucru funcţionează de mai bine de un an, de când nu s-a bruscat, practic, nicio instituţie în afară de Ministerul de Interne, care se pare că a fost bruscat şi prost, că au fost disponibilizaţi destui operativi în detrimentul rudelor şi pilelor", a spus Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1TV.

El a explicat că nimeni nu vizează o bruscare, o scoatere artificială din sectorul de stat a unui număr de 120.000 de salariaţi. "Dar dacă urmăriţi evoluţia numărului de salariaţi în fiecare lună, veţi vedea că pe acest principiu, al neînlocuirii celor care pleacă din sistemul de stat la pensie sau îşi găsesc alt loc de muncă decât în raportul de şapte plecaţi la unu, practic, se face o reducere în mod natural", a adaugă preşedintele.

Traian Băsescu a completat că nu se va face înlocuirea 100% a celor care pleacă. "Deci nu discutăm de ieşirea unui val de 120.000 de salariaţi - asta vreau să înţelegeţi - printr-o hotărâre administrativă, ci o ieşire naturală. Unde mai trebuie făcute reduceri administrative se pare că este în zona Ministerului de Interne şi, atenţie, nu vizează nimeni Poliţia în mod special", a spus Băsescu.

El a adăugat că nu poţi să plăteşti continuu din taxele cetăţenilor un aparat de stat supradimensionat.

"Aici este ISU cu foarte mulţi, cu toate rudele lor care nu au fost niciodată la o descarcerare, dar sunt soţii, fraţi, surori, angajaţi pe la toate instituţiile astea, e Jandarmeria, este aparatul logistic, care e foarte puternic dezvoltat la instituţiile astea. Gândiţi-vă că fiecare inspectorat judeţean are la Poliţie logistica lui, la Jandarmerie logistica lui, la ISU logistica lui, ori astea sunt lucruri strigătoare la cer. Nu poţi să plăteşti continuu din taxele cetăţenilor un aparat de stat supradimensionat. Despre asta-i vorba. Iar mesajul principal este să nu se gândească nimeni la angajări în sectorul de stat central şi local sau în deconcentrate, acum, în an electoral", a spus preşedintele.

El a mai spus că va discuta în CSAT cu ministru Internelor despre reforma de la acest minister."

...

ma gandesc, ce coincidenta pare a fi constatarea disparitiei combustibililor la diferite unitati mai!

Edited by castana
Link to comment
 • Moderator

Cu cata nonsalanta declara Basescu ca au fost disponibilizati operativi in detrimentul rudelor si al pilelor? :doh:

In preajma campaniei electorale de anul viitor, vine cu astfel de declaratii pline de populism excesiv, fara sa spuna ca tot el este cel ce a pastorit totul.

 • Upvote 3
Link to comment

Nu sunt un sustinator al lui Basescu dar legat de compartimentele financiar, logistic ,resurse umane etc, aici chiar are dreptate avand in vedere ca aceste compartimente ar trebui sa fie la nivel de judet unul singur pentru toate structurile internelor din acel judet.Unde mai pui ca la aceste birouri lucreaza oameni care beneficiaza de statutul politistului dar ei nu au nici o treaba cu munca de politist si sunt si arhidimensionate de "specialisti".Iar legat de promovarea intereselor in politie nici nu cred ca mai are rost sa vorbesc, nu in cele din urma despre reorganizarea politiei de proximitate, compartiment la care cu cateva exceptii, marea majoritate sunt cei care au fost angajati din sursa externa si chiar si atunci cand au fost la patrulare tot orientati au fost,si acelasi lucru pot sa pun pariu ca se intampla la nivel national.

Iar legat de restructurari, ce, nu au fost facute pe pile?

 • Upvote 4
 • Downvote 3
Link to comment

de acord,naivatco...

de ce oare au fost disponibilizati in urma acestor concursuri, tocmai cei din operativ,si mai ales, agenti...

ofiterii au fost realocati, ei au salarii mai mari.

Link to comment

daca ala a zis un adevar, nu inseamna ca brusc si urmareste scopuri ... crestinesti, ca sa zic. sau ca o sa-i puna la loc pe cei disponibilizati. sa nu dea afara alte "pile", pana vor ramane doar sefi si secretare, ru+financiar.

zic sa fim in expectativa.

Link to comment
naivatco, nu stiu ce ai tu cu proximitatea. Ti se pare un compartiment usor? Afla ca la mine in municipiu, din 23 de politisti de proximitate nu este niciunul angajat din sursa externa, cu mici exceptii , majoritatea provin din randul fostilor sectoristi, unul singur nu are studii superioare, si nu prea s-au batut pe aceste functii. Mai mult, unii vor sa treaca inapoi la siguranta publica ca nu mai fac fata seizarilor si dosarelor penale. Cam acelasi lucru este in tot judetul. Nu inteleg ce se intampla la tine, sau tu esti doar unul care ti-ai dorit aceasta functie , pentru a avea si calitatea de organ al politiei judiciare si locul tau a fost luat de vreun pilos? Iti inteleg supararea, dar nu generaliza ca toti politistii de proximitate provin din sursa externa. Nu in acesti oameni trebuie sa dai, ca oricum toti trag de ei pe toate liniile si sincer au un program care nu prea este de invidiat. Te rog sa argumentezi afirmatia ta.
 • Upvote 1
Link to comment

A .......... domnul Basescu nu era presedinte cand s-au facut taierile de personal...

Pai nu i-a spus toata lumea ca disponibilizarile s-au facut in marea lor majoritate din agentii operativi?

Doamne, asta minte cum respira.

Link to comment

Pentru drAGO5, eu nu am zis ca munca la proximitatea e o munca usoara si nici nu mi-am dorit calitatea de organ judiciar(asta consider ca ar trebui ca orice politist din Politia Romana sa o aiba)dar te mahneste modul cum se fac aceste mutari de la un compartiment la altul.Sunt de parere ca orice loc disponibil ar trebui ocupat prin concurs si nu cum stim noi ca se fac...Nu stiu cum o fi fost la tine dar la noi, nimeni nu a fost intrebat ci deodata au plecat un numar de....politisti la compartimentul proximitate desi stiam toti despre locuri si mai rau e faptul ca am avut colegi (si destul de buni in meserie)care au facut rapoarte pentru proximitate, care clar nu au fost luate in seama sau dat vreun raspuns la ele.

Eu consider ca in tot tumultul asta de zvonistica despre noua politie locala si despre trecerea politistilor la abureala aia de politie locala,sefii de la Bucuresti au dat unda verde pentru marirea schemei la proximitate cu scopul de a mai "SALVA"niste politisti(pilosi) iar cei fara sa plece la primarii.

Iar legat de ceea ce spui tu ca sunt politisti care ar vrea sa se intoarca la sig.publica in momentul actual imi este prea greu sa te cred si ce zici tu de programul de lucru?

Nu cred ca este un program mai aiurea ca cel de la sig.publica adica in ture.Cum poti sa-mi spui, ca in timp ce tu dormi ca de asta e noaptea iar eu inghet de frig si nu dorm asa cum ar trebui, ca voi cei de la proximitate aveti un program incarcat?Hai sa fim seriosi.

 • Upvote 1
 • Downvote 4
Link to comment
 • Member

naivatco, nu numai pilosii lucreaza la proximitate, ai draptate, programul de lucru la siguranta publica e foarte urat, ai drpetate, dar nu trebuie sa generalizam, colegii mei de la siguranta publica nu vor sa lucreze la proximitate, de ce oare? iti zic eu, de lepre sa nu cumva sa fac tangatita de la munca de proximitate, nu ai vrea sa citesti un pv de depistare scris de unul dintre ei. Sa stii ca nu e nici greu nici usor la proximitate, e ok pentru mine.

PS: am dat exemplu cu politistii de la siguranta publica din cadul Politiei Bals, judetul Olt. Nu gaesti mai mult de doi care sa fie politist...avem sefii de sefi, ala de la OP face pe bodyguard-ul la un bar in zilele de vineri seara, iar seful de "militie'...nu mai zic nimic

scuze off topic, avem un topic cu PDP

Edited by eti
Link to comment

Problema este ca stam si ne lamentam de unii si altii, dar nu vad nici un fel de reactie generala.

Ne bucuram ca am scapat de primul val de restructurari , vorbim pe la colturi despre cei care au ramas, dar nu ne gandim ca maine poate vom fi noi ce aruncati din sistem. S-a instaurat o stare de liniste in Politia Romana cu care se multumesc si sefii si lucratorii.

 • Upvote 1
Link to comment

dupa cum am mai spus.. parerea mea este ca evaluarile si disponibilizarile trebuiau incepute cu cei angajati din surse externe. acolo e grosu magariei si pilosenilor si spagareniei. acum e cam tarziu.

p.s. cam ca in bancul cu diferenta dintre inginerul american si cel sovietic: inginerul american: ce sa fac, ce sa fac.... cel sovietic... ce'am facut, ce'am facut....

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Ma, voi nu intelegeti ca Base ne vrea binele, are intentii bune, dar nenorocitul asta de sistem ticalosit nu-l lasa sa faca reforme?!?!?!

Decat sa se discute cine ar trebui sa plece, ca aia de la proximitate, ca aia din sursa externa, mai bine n-ar pleca Basescu cu tot cu gasca lui, ca el zici ca ar fi cel mai curat dintre toti... Are exact acelasi comportament de "hotul striga hotii". Pai nu el a orchestrat toata treaba asta? Oare cand a facut-o se gandea la o curatenie si, ce sa vezi, nu i-a iesit reforma, de parca asta a intentionat sa faca in MAI? Nu, doar s-a razbunat dand niste oameni afara. Atat. Acum se comporta ca si cum el nu ar avea nici o tangenta. Ipocrizie la maxim, timp de 7 ani. Mi-e scarba.

 • Upvote 1
Link to comment

Ai uitat si ca saracul a pierdut batalia cu baietii destepti din energie! De parca aia fura curentul electric cu galeata si odata fugiti nu mai pot fi prinsi. Ca sa nu mai spun ca stiu eu un ministru rozaliu care le-a reinnoit contractele fix inainte sa plece din functie. Si uite asa de la anul noi toti vom plati curentul electric consumat cu 15-20% mai mult... ca doar sunt unii care trebuie sa isi umfle conturile. Nu cu mult. Doar 4 miliarde de euro e pierderea pentru tara!

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.