Jump to content
POLITISTI.ro

Ce mai votează senatorii din Comisia de Administraţie


Recommended Posts

1. Senatorii din Comisia de Administraţie doresc mărirea competenţelor poliţiştilor de la Ordine Publică. Astfel poliţiştii vor putea interveni mai uşor în cazuri de violenţă, cum este cel în care şi-a pierdut viaţa baschetbalistul american Chauncey Hardy. "Am nevoie ca legea să sune aşa, pentru ca agentul de poliţie să nu mai stea la poarta şi să-i râdă butoane în faţă.... să rupă bilet ca sa intre înăuntru...actuala lege nu le permite poliţiştilor să intre într-un club, decât dacă au fost solicitaţi, ori în cazul unor razii şi controale".– a declarat Marius Necula, preşedinte Comisia de Administraţie. "

2. Este de reţinut şi faptul că senatorul PDL Iulian Urban iniţiase o propunere în sensul ca poliţiştii care nu trec de probele sportive anuale să fie destituiţi, dar care ieri a picat, primind aviz negativ. Senatorii au declarat că nu sunt împotriva conţinutului propunerii ci a formei iniţiativei de modificare a Statutului Poliţistului. Proiectul de lege fusese depus în luna august. Mai jos propunerea legislativă.

In conformitate cu prevederile art. 85 alin.[2] din Regulamentul Senatului republicat, va inaintam spre dezbatere si adoptare proiectul de lege privind propunerea de modificare a Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului, publicata in Monitorul Oficial nr. 440 din 24 Iunie 2002 cu modificarile si completarile ulterioare.

INITIATOR

Senator URBAN IULIAN

Grupul Parlamentar al PDL din Senat

EXPUNERE DE MOTIVE

Intrucat in structurie Administratiei si Internelor au ajuns sa fie incadrati in serviciu tot mai multi politisti care nu au o conduita fizica corespunzatoare sau care eludeaza examenele periodice sportive fie prin scutiri medicale nejustificate, fie prin alte motivari,

In conditiile in care apreciem ca se impune imbunatatirea sistemului in scopul adaptarii persoanelor incadrate in munca astfel incat acestea sa aiba o pregatire fizica (si nu numai) astfel incat sa poata tine pasul cu “performantele sportive" ale infractorilor

Propunem modificarea Statutului Politistului astfel incat politistii sa fie exclusi din serviciu in cazul in care in termen de maxim 6 luni de la data la care trebuia sa sustina verificarea sportiva periodica, nu se prezinta motivat de scutirea medicala nejustificata, sau prezentandu-se obtine calificativul «nesatisfacator», de doua ori.

In temeiul Art. 74 din Constitutia Romaniei si in conformitate cu prevederile art. 85 alin.[2] din Regulamentul Senatului republicat, inaintam prezentul proiect de lege.

INITIATOR

Senator URBAN IULIAN

Grupul Parlamentar al PDL din Senat

PARLAMENTUL ROMANIEI

CAMERA DEPUTATILOR - SENAT

LEGE

Pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului, publicata in Monitorul Oficial nr. 440 din 24 Iunie 2002 cu modificarile si completarile ulterioare. Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege :

Articolul I : “Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului se modifica si va avea urmatorul cuprins:

1. La Art. 26 dupa Alin (2) se introduce Alin. (21) cu urmatorul cuprins:

(1) Activitatea si conduita politistului sunt evaluate o data pe an, iar concluziile se consemneaza in evaluarea anuala de serviciu, cu acordarea uneia dintre urmatoarele calificative: «foarte bine», «bine», «satisfacator», «nesatisfacator».

(2) In cazul in care politistul nu a desfasurat activitate pe durata intregului an, calificativul acordat ca urmare a evaluarii intocmite pentru perioada sau perioadele lucrate constituie calificativ anual numai daca activitatea desfasurata depaseste cumulat 6 luni.

(21) Neprezentarea politistului la evaluarile sportive periodice in termen de maxim 6 luni de la data stabilita, motivat de scutirea medicala nejustificata, sau prezentarea si obtinerea calificativului «nesatisfacator», de doua ori, genereaza incetarea raporturilor de serviciu conform Art. 69. .

(3) Metodologia privind evaluarea politistului se stabileste prin ordin al ministrului administratiei si internelor."

Link to comment
  • Member

Dar de ce nu initiaza o propunere in sensul ca parlamentarii care lipsesc de doua ori pe saptamana de la serviciu,ori dorm in timpul acestuia sau este prins ca voteaza de mai multe ori la mai doua maini sa fie dati afara!

Edited by cipri83
Link to comment

nu ai vazut ce figuri triste si de cretini erau in comisie? si ce glume "bune" faceau despre politisti? si asta pe banii contribuabilului, evident, ca de aceea este platit, sa faca glume cu politisti.

n-am impuscat pe cine trebuia in '89, trebuia sa incepem cu linia 3 a partidului si sa-l lasam pe Ceasca la urma.

Link to comment

Sa-i vezi live, cit de gretosi sunt unii dintre ei de parca sau nascut in functie si vor crapa tot acolo, ceea ce poate nu ar fi asa rau daca s-ar intampla mai repede :naughty:

Link to comment

Aici aveti stirea: http://stirileprotv....scrolling:no%3b

Astia sunt indivizii pe c***l caruia se cheltuie zeci de mii de lei pe luna.

O alta stire, care sigur nu este de noutate, o regasiti mai jos. Pe mine ma dezgusta acesti nenorociti...

Top 10 cei mai scumpi senatori

Top-10-cei-mai-scumpi-senatori---vezi-cine-sunt.jpgFoto: Arhiva

Lucreaza 9 luni intr-un an, au asigurate cazarea, transportul, factura la telefon si salariile angajatilor. Cheltuielile pentru confortul alesilor neamului se ridica la milioane de euro intr-un an, numai la Senat

Potrivit datelor economice ale institutiei, cel mai scump senator costa bugetul intr-o singura luna peste 20.000 de lei, adica aproape 5.000 de euro, fara sa punem la socoteala fondurile pentru cabinetul din teritoriu. Ziare.com a realizat Top 10 al celor mai scumpi senatori

Clasamentul a fost intocmit adunand sumele pe care senatorii le ridica de la casierie ca indemnizatie neta, diurna in teritoriu, diurna de deplasare in Bucuresti, cazare in Capitala si in teritoriu, transport si factura la telefon, publicate pe site-ul Senatului. Am luat in calcul cele mai recente date publicate de Senat, pentru luna mai.

Vasile Borza, cel mai scump senator

Astfel, in fruntea clasamentului se situeaza pedelistul Vasile Borza, senator de Timisoara, care a incasat in luna mai 20.294 lei, aproape 5.000 de euro. Din aceasta suma, 4.337 lei reprezinta indemnizatia de senator a lui Borza. Altfel, cea mai mare suma cheltuita lunar, 7.602 lei, se duce pe cazarea la un hotel din Bucuresti.

Raportat la banii pe care ii primeste, Borza se poate lauda ca a semnat alaturi de colegi 26 de initiative legislative, a facut 29 de declaratii politice, a facut opt interpelari si a avut 236 de luari de cuvant in plen. Nu a avut insa curajul sa-l interpeleze pe prim-ministru, colegul sau de partid

Nu la fel se poate spune despre democrat-liberalul aflat pe locul al doilea in topul celor mai scumpi senatori, Gheorghe David, secretar in Biroul Permanet al Senatului. El a fost mai curajos si l-a interpelat pe seful sau de partid, premierul Emil Boc, de patru ori. Mai are 70 de initiative legislative, 81 de declaratii politice si a vorbit in plen de 229 de ori.

David a primit in lna mai 20.058 lei, dintre care indemnizatia se ridica 4.624 lei. Si David a cheltuit tot 7.602 lei pe cazare. La salariul propriu-zis se adauga 1.085 lei diurna in teritoriu, iar alt 1.689 lei reprezinta banii pentru deplasarea in Bucuresti. Senatorul a vorbit la telefon de 513 lei, desi cei mai multi colegi ai sai s-au limitat la suma de 71 de lei.

Alexandru Cordos, care a cheltuit in mai 19.622 lei si Florin Constantinescu cu 19.159 se situeaza in topul celor mai scumpi senatori pe locurile trei, respectiv patru. Urmatorii sase in clasament - Petre Nicoare, Gunthner Tiberiu, Cornel Popa, Danut Prunea, Tiberiu Prodan si Gherogeh Birlea - au cheltuit, in mai, in jur de 18.000 lei fiecare.

Contrar asteptarilor, vedetele polticii, pe care le vedeti aproape zilnic la televizor, incaseaza lunar cam jumatate din sumele de mai sus. De exemplu, in luna mai, udemeristul Verestoy Attila a cheltuit 9.112 lei. Sunt insa senatori care ne costa si mai putin. Liberalul Varujan Vosganian ne costa 6.477 lei, pedelistul Radu Berceanu, 6.313 lei, iar Vasile Blaga, 5.625 lei.

Mircea Geoana, care este si presedintele Senatului, a ridicat de la casierie in luna mai doar 6.594 lei, desi are cel mai mare salariu dintre colegii sai senatori. Geoana nu isi deconteaza insa chiria in Bucuresti si nu ridica diurna. El are un salariu net de 5.334 lei, a mai cheltuit 985 lei pe transport si 275 lei pe factura la mobil.

Liderul Opozitiei, liberalul Crin Antonescu ne-a costat 6.225 lei in luna mai. Ca si in cazul lui Geoana, cheltuielile lunare cele mai mari ale lui Antonescu sunt reprezentate de indemnizatia de 4.232 lei. Liderul PNL a vorbit de 71 lei la telefon si a mers cu masina de 1.922 lei.

Senatorul PC Dan Voiculescu este singurul care in continuare nu ridica niciun ban de la casieria institutiei. Senatul ii vireaza salariul direct in contul Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului. Conservatorul nu a cheltuit in luna mai niciun ban pe cazare, transport sau telefon mobil.

RUSINE, RUSINE, RUSINE!!!!

Link to comment
  • Member

Voi realizati cati bani arunca pe geam statul pe libidinosiii astia dintre care multi nu au nici o treaba cu cea ce fac!

In tara unii rabda foamete cu 500 lei pe luna iar ei se lafaiesc in lux..exact ca si in Congo!

Edited by cipri83
Link to comment

Dupa cum puteti vedea domnul senator UDMR Tiberiu Gunthner(cel care face bancuri in prim-plan) se regaseste si in TOP10 cei mai "libidinosi" senatori care ne saracesc prin nesimtirea lor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.