Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecti de furt depistaţi de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Autori furt depistaţi

La data de 14.11.2011, în jurul orei 01.40, Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de Dispeceratul 112 - Sector 6, cu privire la faptul că în parcarea unui imobil din Calea Giuleşti se află indivizi necunoscuţi care au sustras bunuri dintr-un autoturism.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de siguranţă publică, care au observat că din parcare ieşea un autoturism marca Audi A4, cu farurile stinse. Ocupanţii maşinii au refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, aceştia procedând la urmărirea maşinii, care s-a îndreptat către zona Giuleşti Sârbi, alertând şi alte echipaje.

Agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere au observat autoturismul dat în atenţie abandonat, iar în apropiere 2 indivizi care au fugit în momentul în care i-au văzut pe poliţişti.

Unul dintre agenţii Brigăzii Rutiere a efectuat somaţiile legale, după care a executat 4 focuri de avertisment în plan vertical, dar nici de această dată persoana urmărită nu s-a supus somaţiei, motiv pentru care a executat un foc către acesta. S-a stabilit că cel împotriva căruia s-a folosit armamentul din dotare a intrat într-un imobil de pe Calea Giuleşti, unde a fost găsit de poliţişti, fiind identificat ca C. Dragoş de 18 ani, din Bucureşti. Acesta avea o plagă împuşcată la nivelul gambei drepte, fiind transportat de un echipaj SMURD la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că C. Dragoş, împreună cu alţi doi indivizi, prin spargerea geamului au sustras dintr-un autoturism marca Renault Kangoo bunuri în valoare de aproximativ 1.000 lei, care au fost găsite în autoturismul Audi A4.

Cercetările sunt continuate de Secţia 20 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără să posede permis de conducere şi punerea în circulaţie a unui autoturism neînmatriculat, cu C. Dragoş în stare de reţinere.

Cu ocazia folosirii armamentului, nu au rezultat alte răniri de persoane şi nici nu au fost produse pagube materiale.

În prezent se fac cercetări şi pentru identificarea şi depistarea celorlalţi participanţi la comiterea faptei.

D.G.P.M.B. - COMPARTIMENTUL COMUNICARE PUBLICĂ

Link to comment
 • 4 months later...

Suspecţi de furt, depistati

Mai multe persoane suspectate că au produs un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei prin sustragerea de componente de la un punct de transformare electric al unei staţii de irigat au fost depistate de poliţiştii din Dolj.

La data de 14 martie a.c., poliţiştii din Calafat - Biroul Investigaţii Criminale au depistat şapte persoane, cu vârste între 17 şi 41 de ani, toate din localitate, suspectate de sustragerea mai multor componente ale unui punct de transformare electric.

Din cercetările poliţiştilor au rezultat indicii că acestea, la data de 4 martie a.c., au sustras componente de cupru şi aluminiu de la punctul de transformare electric al unei staţii de irigat. Totodată, prin comiterea faptei au fost distruse şi două transformatoare electrice, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la suma de aproximativ 100.000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru distrugere şi furt calificat, iar în baza probatoriului administrat şase suspecţi au fost prezentaţi instanţei de judecată prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat, care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru perioade cuprinse între 20 şi 30 de zile.

Poliţiştii din Dolj continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 8 months later...

Suspecţi de furtul şi avarierea unui autovehicul, reţinuţi de Poliţia Capitalei

În dimineaţa zilei de miercuri, 5 decembrie a.c., Poliţia Capitalei a pus în executare patru mandate de aducere, emise pe numele unor persoane suspectate că în urmă cu câteva zile, ar fi sustras cheile unui autovehicul, pe care ulterior l-ar fi furat şi l-ar fi avariat.

În fapt, în urma verificărilor efectuate de poliţiştii bucureşteni, a rezultat faptul că în seara zilei de vineri, 23 noiembrie a.c., patru tineri ar fi pătruns în mai multe cămine din sectorul 6 al Capitalei, sub pretextul întâlnirii cu o cunoştinţă.

Suspecţii ar fi intrat în mai multe camere care aveau uşile închise, dar neasigurate, şi ar fi sustras două telefoane mobile şi o cheie aparţinând unui autoturism Skoda. În aceeaşi seară , cu ajutorul cheii, cei patru ar fi sustras şi autoturismul în cauză, parcat în curtea căminului.

Ulterior comiterii faptei, tinerii ar fi montat pe autovehicul plăcuţe de înmatriculare pe care le-ar fi sustras de pe un alt autoturism. Aflaţi în maşina sustrasă şi conducând pe drumurile publice, cei patru suspecţi au provocat un accident rutier pe strada Sălaj din sectorul 5.

Poliţiştii bucureşteni au obţinut date conform cărora tinerii intenţionau să ascundă autoturismul furat într-o localitate din apropierea Bucureştiului, pentru a îl dezmembra şi a comercializa piesele şi subansamblele.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Cei patru suspecţi au fost reţinuţi de poliţiştii bucureşteni şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere de înmatriculare false.

DGPMB - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 months later...

Suspecţi de furt dintr-o staţie pentru irigaţii, depistaţi de poliţişti

Şase persoane sunt suspectate de poliţiştii argeşeni că au sustras cinci motoare electrice dintr-o staţie de pompare pentru irigaţii, în valoare de aproximativ 20.500 de lei. / Suspecţii au fost reţinuţi pentru furt calificat şi tăinuire.

Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Călineşti şi ai Poliţiei Oraşului Ştefăneşti au identificat principalii suspecţi ai unui furt comis în noaptea de 4 spre 5 aprilie a.c.

La acea dată, şase suspecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani, au sustras cinci statoare-motoare electrice dintr-o staţie de pompare pentru irigaţii, cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.500 de lei.

Din cercetări a reieşit faptul că după sustragere, bunurile au fost valorificate la un centru de colectare fier vechi, de pe raza orasului Ştefăneşti.

Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire. Aceştia urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propuneri legale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Suspecţi de furt dintr-o staţie pentru irigaţii, depistaţi de poliţişti

Şase persoane sunt suspectate de poliţiştii argeşeni că au sustras cinci motoare electrice dintr-o staţie de pompare pentru irigaţii, în valoare de aproximativ 20.500 de lei.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru furt calificat şi tăinuire.

Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Călineşti şi ai Poliţiei Oraşului Ştefăneşti au identificat principalii suspecţi ai unui furt comis în noaptea de 4 spre 5 aprilie a.c.

La acea dată, şase suspecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani, au sustras cinci statoare-motoare electrice dintr-o staţie de pompare pentru irigaţii, cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.500 de lei.

Din cercetări a reieşit faptul că după sustragere, bunurile au fost valorificate la un centru de colectare fier vechi, de pe raza orasului Ştefăneşti.

Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire. Aceştia urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propuneri legale.

Sursa: IPJ ARGES

Link to comment

Poliţiştii au depistat un bărbat care transporta 500 de kilograme de carne de pui, furată

500 de kilograme de carne de pui au fost descoperite de poliţişti într-un autoturism. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că întreaga cantitate fusese sustrasă dintr-o societate comercială.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari şi Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Târtăşeşti au depistat în flagrant un bărbat de 45 de ani, din comuna Ciocăneşti, în timp ce transporta, cu autoturismul, 8 saci din plastic în care era ambalată cantitatea de 500 de kilograme carne de pui.

Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că suspectul a sustras carnea împreună cu un alt bărbat de 38 de ani, din oraşul Buftea, angajat al unei societăţi comerciale din judeţ, şi al unui bărbat de 32 de ani, din municipiul Bucureşti, angajat la firma care asigura paza la respectiva societate comercială.

Pe numele celor trei bărbaţi, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Sursa: IPJ DIMBOVITA

Link to comment
 • 1 month later...

Tânar suspectat de furtul a două autoturisme, prins de poliţiştii bucureşteni în mai puţin de 24 de ore

 

La data de 22 mai a.c., poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, au identificat şi prins un tânăr în vârstă de 21 de ani care ar fi sustras două autoturisme din sectorul 1 al Capitalei.

 

În fapt, la data de 21 mai a.c., poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi de către partea vătămată cu privire la faptul că autoturismul proprietate personală, ce se afla parcat pe o stradă din sectorul 1, a fost sustras.

 

În mai puţin de 24 de ore de la comiterea faptei, poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule l-au identificat pe suspectul infracţiunii, reuşind totodată recuperarea autoturismului sustras ce se afla parcat pe o stradă din sectorul 1.

 

Continuând cercetările cu privire la tânărul suspectat de comiterea infracţiunii de furt, poliţiştii Capitalei au stabilit faptul că acesta, la data de 23 aprilie a.c. ar mai fi sustras un alt autovehicul, proprietatea tatălui său, pe care l-ar fi condus pe drumurile publice fără a avea permis de conducere.

 

De asemenea, din informaţiile deţinute de poliţişti, a rezultat faptul că cele două autovehicule sustrase urmau să fie valorificate de către suspect.

 

Datorită activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, autoturismele sustrase au fost predate părţilor vătămate, prejudiciul cauzat, estimat la aproximativ 31.000 de lei, fiind recuperat în totalitate.

 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

 

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Suspecţi de furt dintr-o firmă de confecţii, reţinuţi de poliţişti la scurt de la sesizarea faptei

 

Poliţiştii de investigarea fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat au identificat şi reţinut doi suspecţi în cazul unui furt de 30 de baloturi de material textil, prejudiciul cauzat fiind estimat la peste 24.000 de lei. Unul dintre suspecţi era angajat ca paznic la societate.

La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat au fost sesizaţi de către administratorul unei firme de confecţii cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, a constatat lipsa a 30 de baloturi de materiale textile dintr-o magazie situată la un punct de lucru al societăţii.

Valoarea totală a prejudiciului a fost estimată la 24.600 de lei.

Imediat după primirea sesizării, poliţiştii au început cercetările şi au reuşit la scurt timp identificarea principalilor suspecţi, doi râmniceni în vârstă de 51, respectiv 28 de ani, dintre care primul lucra ca paznic la societatea respectivă. Din cercetări, a mai rezultat că furtul a fost comis în seara zilei de 10 iulie a.c., în jurul orei 20.00.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii împotriva celor doi suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi continuă activităţile în vederea recuperării prejudiciului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Suspecţi de furt, reţinuţi de poliţişti

 

12 persoane sunt suspectate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Argeş de comiterea infracţiunilor de furt calificat, şantaj, tăinuire, violare de domiciliu, favorizarea infractorului şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă. 10 dintre acestea au fost reţinute.

La data de 12 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Argeş, împreună cu poliţişti ai Postului de Poliţie Teiu şi Secţiei de Poliţie Rurală Rociu, cu sprijinul luptătorilor din cadrul S.A.S. Argeş, au efectuat două percheziţii la locuinţele unor persoane din comuna Teiu, judeţul Argeş. De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 12 mandate de aducere.

În fapt, în perioada 10 – 31 octombrie 2012, suspecţii ar fi sustras diferite bunuri din autotiruri, precum şi motorină din rezervoarele mai multor autovehicule staţionate pe raza municipiului Piteşti sau în zona benzinăriilor de pe autostrada A1.

Ulterior, o parte dintre suspecţi au ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, cât şi prin intermediari, mai mulţi martori, urmărind să determine mărturia mincinoasă a acestora, care să-i disculpe cu privire la infracţiunile de furt calificat, fără a reuşi, însă, acest lucru.

Suspecţii au fost conduşi la sediul I.P.J. Argeş, în vederea audierii, fiind cercetaţi pentru infracţiunile de furt calificat, şantaj, încercare de a determina mărturia mincinoasă, tăinuire, complicitate la tăinuire, violare de domiciliu şi favorizarea infractorului.

În urma probatoriului administrat în cauză, 10 dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Topoloveni, cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de alţi doi suspecţi, s-a dispus cercetarea în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Trei cetăţeni români cercetaţi pentru furt calificat

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Feteşti cercetează trei cetăţeni români care au sustras aproximativ 630 kg cărbune de pe o barjă a unui împingător ce tranzita braţul Borcea.

În data de 18.09.2013, ora 17.30 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Feteşti, judeţul Ialomiţa, au observat în dreptul kilometrului fluvial 26 al braţului Borcea o barcă pescărească, in care se aflau trei persoane, care s-a desprins de langa una din barjele unui împingător care transporta cărbune.

În momentul în care barca a tras la mal, lucrătorii noştri au intervenit, au procedat la legitimarea persoanelor şi la controlul efectiv al bărcii. Astfel au descoperit 16 saci din rafie încărcaţi cu cărbune în cantitate de aproximativ 630 kg.
Cele trei persoane sunt cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 24 şi 29 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Ialomiţa. Barbatii au declarat că au luat cei 16 saci de cărbune de pe barja împingătorului şi că nu au documente asupra lor întrucât l-au luat în înţelegere cu un marinar de pe barjă, oferindu-i acestuia o sumă de bani.

Cantitatea de aproximativ 630 kg cărbune, în valoare de 650 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, aceasta urmând a fi predată societăţii prejudiciate.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.

I.T.P.F. Giurgiu

Link to comment

Cercetate pentru furt calificat

 

Două femei suspectate că au comis mai multe furturi din locuințe au fost depistate de polițiștii din Brăila. Pentru a pătrunde în imobile, cele în cauză pretindeau că oferă donații în numele unei instituții publice.

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii de investigaţii criminale din Brăila au depistat, în localitate, două tinere, de 23 și 16 ani, din Galați, în timp ce încercau să sustragă bani şi bunuri din locuinţa unei femei, în vârstă de 77 de ani, folosindu-se de calităţi mincinoase. Acestea pretindeau că sunt angajate ale unei instituții publice şi că oferea donaţii.

În urma investigațiilor au rezultat indicii că tânăra majoră ar fi avut rolul de a se prezenta la uşile victimelor pentru a oferi donaţia constând în alimente şi produse cosmetice, iar minora, profitând de neatenţia victimelor, ar fi pătruns în locuinţe pentru a sustrage bani şi bunuri de valoare (bijuterii şi telefoane mobile).

Cele două sunt principalele suspecte în cazul comiterii a altor cinci fapte de acest gen, în perioada 23 august – 15 septembrie a.c., în dauna a cinci femei din Brăila, prejudiciul total cauzat fiind de 9.023 de lei, trei inele din aur şi două telefoane mobile.

Suspectele au fost reţinute pe bază de ordonanţă, iar la data de 22 septembrie a.c. au fost prezentate Judecătoriei Brăila cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa de judecată a emis pe numele majorei mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, ambele în formă continuată, cea în cauză fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila.

Faţă de minoră a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 19 zile, fiind pentru aceleaşi fapte.


I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Bărbat suspectat de comiterea infracţiunii de furt dintr-un autoturism, identificat şi prins de poliţişti

 

În cursul zilei de miercuri, 25 septembrie a.c., poliţiştii D.G.P.M.B. din cadrul Secţiei 10 Poliţie, au identificat şi început urmărirea penală faţă de un bărbat în vârstă de 30 de ani, suspectat de comiterea unui furt dintr-un autoturism.

În fapt, judiciariştii Secţiei 10 Poliţie, efectuând verificări pe linia infracţiunilor de furt din autoturisme, au reuşit identificarea şi prinderea bărbatului, suspectat că ar fi sustras bunuri dintr-un autoturism.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 10 au constatat faptul că suspectul, în noaptea de 28/29 august a.c., ar fi reuşit să sustragă, prin forţarea butucului portierei, un aparat de taxat dintr-un autoturism parcat pe o stradă din sectorul 3 al Capitalei.

Cercetările sunt continuate în acest caz de judiciariştii Secţiei 10 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspectul în stare de arest preventiv.

D.G.P.M.B. - Serviciul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 months later...

Poliţiştii bucureşteni au identificat şi prins în trafic, un bărbat suspectat de furtul unui autoturism

În seara de vineri, 10 ianuarie a.c., poliţiştii Capitalei – Secţia 3 Poliţie au identificat şi prins în trafic, la scurt timp de la primirea sesizării, un bărbat în vârstă de 36 de ani, care ar fi sustras un autoturism dintr-un service auto situat în sectorul 6 al Capitalei.

În aceeaşi zi de 10 ianuarie a.c., Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că, un autoturism adus pentru efectuarea unor reparaţii, ar fi fost sustras din interiorul service-ului auto unde era depozitat.

Imediat după primirea sesizării, poliţiştii bucureşteni au procedat la efectuarea de verificări în trafic, ocazie cu care, în jurul orei 22.45, au identificat şi imobilizat autoturismul în cauză, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei.

Cu ocazia legitimării persoanei care conducea autoturismul sustras, poliţiştii bucureşteni au constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt pentru care s-a solicitat ajutorul colegilor din cadrul Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei, care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii Capitalei a reieşit faptul că, supectul, la data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 16:00, în calitate de ajutor mecanic la un atelier auto situat în sectorul 6, ar fi sustras autoturismul în cauză care fusese introdus în service, pentru efectuarea unor reparaţii.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice, cu suspectul în stare de arest preventiv.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 7 months later...

Reţinuţi de poliţişti pentru furtul a 9.000 de euro

În mai puţin de 24 de ore de la comiterea faptei, poliţiştii din Cluj au depistat şi reţinut doi tineri bănuiţi de furtul a 9.000 de euro, reuşind recuperarea a 95% din prejudiciu.

La data de 13 august a.c., Poliţia Municipiului Cluj-Napoca – I.P.J. Cluj a fost sesizată cu privire la faptul că, în noaptea de 12 spre 13 august a.c., dintr-o cameră de hotel de pe raza municipiului Cluj-Napoca s-ar fi sustras 9.000 de euro, care aparţineau unui cetăţean francez.

Din cercetările efectuate cu operativitate de poliţişti, a rezultat că doi tineri, unul de 22 de ani – prieten cu cetăţeanul francez – şi altul de 25 de ani, ambii din judeţul Tulcea, ar fi comis fapta.

Tânărul de 22 de ani a fost depistat pe raza Municipiului Cluj-Napoca, iar în urma cooperării dintre poliţiştii clujeni şi cei din cadrul I.P.J. Galaţi, tânărul de 25 ani a fost depistat în municipiul Galaţi, având asupra sa 8.600 euro. Acesta a fost escortat la Cluj-Napoca, pentru a fi audiat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei doi bănuiţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 months later...
CERCETAŢI PENTRU FURT DE BANI DIN MAI MULTE APARATE DE JOCURI DE NOROC
 
Trei tineri, cu vârste între 25 şi 33 de ani, au fost depistaţi de poliţişti la scurt timp după ce ar fi sustras bani din mai multe aparate electronice de jocuri de noroc. Pe numele celor în cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat, prejudicial fiind recuperat în totalitate.
 
La data de 16 octombrie a.c., poliţiştii Postului Transporturi Feroviare Timişoara Nord au depistat trei tineri, cu vârste între 25 şi 33 de ani, la scurt timp după ce ar fi sustras bani din mai multe aparate electronice de jocuri de noroc.
 
În fapt, tinerii (unul dintre ei fost angajat al societăţii comerciale), profitând de neatenţia angajaţilor, ar fi deschis aparatele de joc folosindu-se de chei potrivite, iar din interior ar fi sustras 2000 de lei.
 
Cei trei au fost conduşi la sediul poliţiei, unde le-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, suma de bani fiind restituită administratorului societăţii comerciale.
 
Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.
 
Sursa: IPJ TIMIŞ
Link to comment
 • 3 months later...

DOUĂ PERSOANE BĂNUITE DE FURT, REŢINUTE DE POLIŢIŞTI

 

Poliţiştii suceveni au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, bănuiţi de comiterea unor furturi de componente şi acumulatori de relee de telefonie mobilă. Cei doi au fost reţinuţi de poliţişti, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

 

În noaptea de 30 spre 31 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Vadu Moldovei au surprins în flagrant delict doi bărbați, ambii în vârstă de 27 de ani, din comuna Bîrnova, judeţul Iaşi,  care conduceau fiecare câte un autoturism, imediat după ce ar fi sustras mai multe componente şi acumulatori de relee de telefonie mobilă.

 

În cele două autoturisme au fost descoperiți 12 acumulatori, în valoare de aproximativ 15.000 de lei, pe care aceştia i-ar fi sustras din localitatea Moişa, judeţul Suceava.

 

De asemenea, din cercetări a reieșit că, la data de 28 ianuarie a.c., aceştia ar fi sustras din containerele aparţinând mai multor relee amplasate în municipiul Fălticeni şi localităţile Ruşi, Ganea şi Arghira, judeţul Suceava, 60 de acumulatori, fiecare cu greutatea de 40 de kg., în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei.

 

Autoturismele folosite de cei doi la săvârşirea faptelor, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei Municipiului Fălticeni.

 

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi  în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Aceștia vor fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursa: IPJ Suceava

Link to comment
 • 3 weeks later...

DEPISTAT DE POLIŢIŞTI ÎN TIMP CE TRANSPORTA BUNURI SUSCEPTIBILE A PROVENI DIN INFRACŢIUNI

 

Poliţiştii din Argeș au depistat în trafic un bărbat care transporta componente auto noi susceptibile a proveni din comiterea infracţiunii de furt calificat. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, în valoare de 50.000 de euro, a fost recuperat în totalitate de polițiști.

 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni, județul Argeș, au depistat, în noaptea de 17 spre 18 februarie a.c., pe D.N. 7, un bărbat, de 22 ani, din municipiul Piteşti, în timp ce transporta cu o autoutilitară componente auto noi.

 

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţinea pentru bunurile transportate documente de provenienţă. Tot din cercetări a reieşit faptul că produsele în cauza ar aparţine în fapt unei societăţi comerciale din Sibiu şi ar proveni dintr-un autocamion care urma să le transporte în Germania.

 

Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 50.000 euro, a fost recuperat in totalitate

 

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 

Sursa: IPJ ARGEŞ

Link to comment
 • 2 months later...
REŢINUT PENTRU FURTUL A 46 DE BICICLETE
 
Poliţiştii din Vâlcea au recuperat 46 de biciclete, în valoare de aproximativ 23.000 de lei, sustrase de un bărbat din scări de bloc şi din curţi. Cel în cauză a fost reţinut.
 
La data de 6 mai a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au  depistat un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, bănuit de furturi de biciclete.
 
Din cercetări a rezultat că, în perioada  septembrie 2014 – aprilie 2015, cel în cauză  ar fi sustras, de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, 46 de biciclete, care erau asigurate cu cablu antifurt de balustrada scării de acces a blocurilor şi din curţi.
 
Prejudiciul cauzat, estimat la  aproximativ 23.000 de lei, a fost recuperat în totalitate de poliţişti.
 
Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.
 
Sursa: IPJ Vâlcea
 
Pentru a nu vi se fura bicicleta, Poliţia Română vă recomandă:
 
 • Nu vă lăsaţi bicicleta neasigurată şi nesupravegheată. Furtul unei biciclete neasigurate se comite în timp foarte scurt.
 • Folosiţi sisteme de asigurare a bicicletei cât mai solide, cu lacăt antifurt şi eventual, cu sistem de alarmare sonoră.
 • Păstraţi actele de provenienţă ale bicicletei. În cazul în care vă va fi sustrasă, trebuie să le prezentaţi la poliţie şi vă ajută la recuperarea acesteia.
 • Memoraţi însemne particulare ale bicicletei dumneavoastră ( zgârieturi, lovituri, uzuri etc.). Vă va ajuta să o recunoaşteţi, când va fi recuperată de poliţişti.
 • Nu ezitaţi să sesizaţi poliţia în cazul în care v-a fost sustrasă bicicleta.

post-2-0-32285900-1430998383_thumb.jpg

Link to comment
 • 2 months later...

21 DE BICICLETE FURATE, RECUPERATE DE POLIŢIŞTI

 

Poliţiştii din Timiş au identificat un bărbat, de 21 de ani, bănuit de comiterea de furturi de biciclete, de pe raza municipiului Lugoj şi au recuperat 21 de biciclete care fuseseră sustrase.

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au identificat un bărbat, de 21 de ani, din municipiul Lugoj, bănuit de comiterea mai multor furturi de biciclete.

 

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii iulie a.c., acesta ar fi comis 21 de  fapte de furt, pe raza  municipiului Lugoj, majoritatea bicicletelor fiind sustrase din scări de bloc, prin tăierea sistemului de asigurare. Ulterior, cel în cauză a vândut bicicletele.

 

Poliţiştii au reuşit recuperarea a 21 de biciclete susceptibile a proveni din comiterea acestor fapte.

 

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Pentru a preveni comiterea furturilor de biciclete, poliţiştii recomandă:

 • Nu vă lăsaţi bicicleta neasigurată şi nesupravegheată. Furtul unei biciclete neasigurate se comite în timp foarte scurt.
 • Folosiţi sisteme de asigurare a bicicletei cât mai solide, cu lacăt antifurt şi eventual, cu sistem de alarmare sonoră.
 • Păstraţi actele de provenienţă ale bicicletei. În cazul în care vă va fi sustrasă, trebuie să le prezentaţi la poliţie şi vă ajută la recuperarea acesteia.
 • Memoraţi însemne particulare ale bicicletei dumneavoastră ( zgârieturi, lovituri, uzuri etc.). Vă va ajuta să o recunoaşteţi, când va fi recuperată de poliţişti.
 • Nu ezitaţi să sesizaţi Poliţia în cazul în care v-a fost sustrasă bicicleta.
 • Nu vă lăsaţi ]n coşul bicicletei, diferite bunuri ori bagaje (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile).
 • În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112.

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.