Jump to content
POLITISTI.ro

Transport ilegal de articole pirotehnice depistat de politisti


NewsBot

Recommended Posts

  • 3 years later...

TRANSPORT ILEGAL DE ARTICOLE PIROTEHNICE, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din Ilfov au ridicat 500 de kg. de articole pirotehnice de la un bărbat care le transporta fără documente legale.

La data de 10 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase - I.P.J. Ilfov au depistat în trafic, pe raza localității Dobroiești, un bărbat, de 25 de ani, din orașul Voluntari, care transporta, cu o autoutilitară, aproximativ 500 de kg. de obiecte pirotehnice, din categoria a doua.

Din verificări, a reieșit că cel în cauză este angajat al unei societăți de comerț, iar la solicitarea unui reprezentant al firmei, s-ar fi deplasat la un depozit din municipiul București, de unde a încărcat 310 articole pirotehnice, pe care urma să le transporte la sediul unei alte societății comerciale, fără a avea documente legale.

De asemenea, a reieșit că bărbatul nu deținea calitatea de pirotehnist sau artificier și nu cunoaștea prevederile legale în domeniu.

Produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea expertizării balistice criminalistice.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a siuației de fapt.

POLIŢIA ROMÂNĂ RECOMANDĂ:

În această perioadă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale ce ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

Sursă: IPJ Ilfov

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.