Jump to content
POLITISTI.ro

Activitati ale politistilor pe linia infractiunilor cu violenta


NewsBot

Recommended Posts

Autorul unor infracţiuni cu violenţă, reţinut de poliţiştii bucureşteni

 

În urma activităţilor operative desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 2, astăzi, în jurul orei 09.00, a fost găsit şi reţinut D. Emanuel de 28 de ani, din Bucureşti.

În fapt, în cursul lunii octombrie a.c, poliţiştii Sectorului 2 - Serviciul de Investigaţii Criminale şi ai Biroului de Investigaţii Criminale - Secţia 7 Poliţie au documentat activitatea infracţională a unui grup cu preocupări violente, ai cărui membrii sunt cunoscuţi ca având legături de natură infracţională cu alte grupuri.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că la data de 11.10.2011, în timp ce se aflau în incinta unui restaurant situat în sectorul 2, pe Şoseaua Colentina, membrii grupului au agresat un bărbat, lovindu-l în mod repetat cu scaune şi obiecte contondente la nivelul capului.

La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii Sectorului 2 - Serviciul de Investigaţii Criminale şi ai Biroului de Investigaţii Criminale – Secţia 7 Poliţie, cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie al Poliţiei Capitalei au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele lui B. Andrei de 25 de ani, M. Nicolae de 25 de ani şi D. Emanuel de 29 de ani, toţi din Bucureşti, fiind găsite şi ridicate în vederea cercetărilor două pistoale şi 14 cartuşe cu bile deţinute ilegal, trei săbii tip macetă cu lungimea de 60 de cm, un baston metalic telescopic cu lungimea de 50 de cm şi două boxuri metalice.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi deţinere fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, cu B. Andrei şi M. Nicolae în stare de arest preventiv.

D. Emanuel urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 şi, ulterior, Judecătoriei Sectorului 2, cu propunere de arestare preventivă.

D.G.P.M.B. -COMPARTIMENTUL COMUNICARE PUBLICĂ

Link to comment
  • 8 months later...

Grup infracţional organizat specializat în infracţiuni cu violenţă, destructurat de poliţişti şi procurori

La data de 31 iulie a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT – Structura Centrală au desfăşurat 12 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Zimnicea şi Iaşi pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în infracţiuni cu violenţă.

Pentru desfăşurarea acţiunii s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, S.I.A.S., S.P.I.R., B.C.C.O. Bucureşti şi B.C.C.O. Iaşi.

În urma percheziţiei au fost ridicate sume de bani şi diferite arme albe, iar mai multe persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală în vederea audierii sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, şantaj, ameninţări, precum şi intervenţie neautorizată în sistemul informatic.

În fapt, din investigaţiile desfăşurate de poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul DCCO –IGPR şi procurori a reieşit că, gruparea condusă de B. Mircea acţiona cu precădere pe raza municipiului Bucureşti – Sector 4, dar şi pe raza judeţelor învecinate, respectiv Ilfov, Giurgiu şi Teleorman.

Membri grupării sunt suspectaţi de acţiuni violente de şantaj, ameninţare, taxă de protecţie, trafic de droguri, înşelăciuni, tâlhării etc., fiind implicaţi în ultimii ani în mai multe scandaluri şi bătăi de stradă.

Din investigaţiile desfăşurate, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. s-a stabilit faptul că, în perioada 8-11 iulie a.c., membri grupării, sub coordonarea lui B. M. au intervenit asupra unei rulete electronice de tip cassino, amplasată într-o discotecă de pe raza localităţii Zimnicea, judeţul Teleorman, aparatul fiind alterat de către învinuiţi astfel încât să genereze combinaţia câştigătoare.

Ulterior, membri grupării au agresat şi ameninţat cu moartea mai multe victime şi pe administratorul societăţii comerciale în incinta căreia se afla amplasat aparatul, pentru a-l determina pe acesta din urmă să le plătească suma de 170.000 de lei astfel obţinută.

Cercetările continuă în vederea identificării întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • Member

Oricum asteptau sa le dea condamnare, parca erau la ultima instanta la care puteau face recurs.

Stie cineva care membrii din gruparea sportivilor au fost arestati?

Link to comment

Poti sa te uiti la intranet la analiza informatiilor, la sectiunea Autori identificati, la DGPMB. Eu nu mai am posibilitatea, dar pot sa ma interesez la fostii mei colegi de la c.o.

Link to comment
  • 1 month later...

Percheziţii la Galaţi ale polițiștilor, la suspecţi de infracţiuni cu violenţă

În această dimineaţă, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate de poliţiştii din cadrul I.P.J. Galaţi la mai multe persoane suspectate de săvârşirea de fapte care au adus atingere ordinii publice, au fost depistaţi doi suspecţi care se sustrăgeau cercetărilor şi un altul, dat în urmărire internaţională.

Poliţiştii l-au identificat şi condus la sediul poliţiei, pentru audieri, pe C. Dănuţ, de 29 de ani, din Galaţi. Tânărul este suspectat că, la data de 25 august a.c., în timp ce se afla la terasa unui restaurant din zona centrală a municipiului Galaţi, a intrat în conflict cu trei persoane şi a făcut uz de armă neletală, tulburând ordinea şi liniştea publică.

Acesta deţinea legal pistolul cu bile din cauciuc, care a fost ridicat de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de armă neletală, fără drept şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În cadrul percheziţiilor, poliţiştii au mai depistat şi confiscat două topoare, un baston metalic, telescopic şi o bâtă confecţionată dintr-o crosă de hochei.

Pe parcursul derulării acţiunii, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi l-au identificat şi reţinut pe G. Eduard, de 31 de ani, din Galaţi, care se sustrăgea executării unui mandat de arestare preventivă emis de Judecătoria Galaţi, acesta fiind dat în urmărire naţională şi internaţională din data de 29 martie a.c..

Tânărul este cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, lovire sau alte violenţe şi distrugere, fapte săvârşite la începutul anului 2012, într-un club de pe raza municipiului Galaţi.

De asemenea, a mai fost identificat şi Ţ. Ionică, de 18 ani, din Galaţi, care se sustrăgea cercetărilor într-un dosar privind deţinerea şi comercializarea de articole pirotehnice, fără drept.

Data: 15/09/2012 Sursa: IPJ GALATI

Link to comment
  • 3 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de infracţiuni cu violenţă

Data: 04/10/2012 Sursa: IPJ SIBIU

Zece membri ai unei grupări infracţionale, suspectaţi de săvârşirea de infracţiuni cu violenţă, sunt cercetaţi de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu. În urma a cinci percheziţii desfăşurate astăzi, la locuinţele suspecţilor, au fost ridicate mai multe arme albe.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu, Serviciului de Intervenţie Rapidă Sibiu, Poliţiei Oraşului Dumbrăveni şi Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Sibiu au acţionat pentru ridicarea membrilor unei grupări infracţionale nestructurate, specializată în săvârşirea de infracţiuni cu violenţă, pe raza municipiului Mediaş, judeţul Sibiu.

Au fost desfăşurate cinci percheziţii domiciliare la locuinţele a şase dintre suspecţi. În urma acestora au fost ridicate 10 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, şi confiscate mai multe arme albe (cuţite, săbii, bastoane telescopice, suliţă, box-uri, dispozitive cu electroşoc).

Peroanele în cauză sunt suspectate de săvârşirea de infracţiuni cu violenţă, respectiv ultraj contra bunelor moravuri, loviri şi alte violenţe şi infracţiuni la Legea 61/ 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, respectiv port fără drept de arme albe.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, urmând a se lua măsurile legale.

Link to comment

Suspecţi de comiterea de infracţiuni cu violenţă, arestaţi

7 persoane au fost arestate preventiv de magistraţi şi alte două au fost reţinute, în această dimineaţă, de poliţiştii gălăţeni.

Cele nouă persoane sunt suspectate de implicare în incidentul care a avut loc la data de 1 octombrie a.c., în localitatea Umbrăreşti, judeţul Galaţi, în urma căruia o persoană a murit şi alte două au fost rănite.

Ieri dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Intervenţii Rapide şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat 29 de percheziţii, pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila.

25 de persoane au fost aduse la sediul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi pentru a fi audiate în legătură cu incidentul ce a avut loc în seara zilei de 1 octombrie a.c., pe raza localităţii Umbrăreşti, judeţul Galaţi, în urma căruia o persoană a decedat şi alte două au fost rănite.

În urma probatoriului administrat în cauză, magistraţii Tribunalului Galaţi au emis astăzi, mandate de arestare preventivă pentru şapte persoane, acestea fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, port fără drept, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a unor obiecte interzise, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Continuând investigaţiile, în această dimineaţă, alte două persoane suspecte în cauză, care se sustrăgeau cercetărilor, au fost reţinute de poliţişti şi aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi pentru audieri, urmând ca la finalul acestora să se dispună cu privire la starea lor de libertate.

Se continuă cercetările şi faţă de alte persoane, în vederea stabilirii participaţiei la comiterea faptelor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 6 months later...

Percheziţii la suspecţi de comiterea unor fapte cu violenţă

 

Poliţiştii buzoieni au efectuat în această dimineaţă, 20 de percheziţii la locuinţele mai multor persoane suspectate de săvârşirea unor fapte cu violenţă. Au fost ridicate mai multe obiecte ce ar fi putut fi folosite la săvârşirea de fapte cu violenţă, iar 12 persoane au fost conduse la sediul poliţiei.

În această dimineaţă, peste 140 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat 20 de percheziţii pe raza municipiilor Buzău şi Rm. Sărat şi pe raza comunei Mărăcineni, la imobile deţinute de mai multe persoane suspectate de săvârşirea unor fapte cu violenţă.

 

În acţiune au fost angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău.

Concomitent, au fost organizate 5 filtre pe principalele artere de circulaţie din zonele vizate.

 

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat bâte de baseball, cuţite, săbii, un topor, bastoane telescopice şi nunceaguri. 12 persoane au fot conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi al Poliţiei municipiului Rm. Sărat, pentru audieri.

 

La o locuinţă din Rm. Sărat, s-a constatat că proprietarul se racordase ilegal la reţeaua de apă. În cauză, poliţiştii continuă cercetările şi cu privire la aceste aspecte. De la locuinţa acestuia, poliţiştii au ridicat documente contabile ale societăţii comerciale la care acesta este administrator, în vederea efectuării unui control economic.

 

Totodată, poliţiştii care au acţionat pe raza municipiului Rm. Sărat au obţinut date cu privire la deţinerea ilegală a unui pistol de către un tânăr din zonă. Arma - un pistol neletal calibru 4,5 mm, cu aer comprimat - a fost predată la solicitarea poliţiştilor care s-au deplasat la locuinţa tânărului.

 

Tânărului, în vârstă de 27 de ani, i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

 

Percheziţiile domiciliare s-au desfăşurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Buzău şi Rm. Sărat, cu sprijinul D.I.P.I şi în baza autorizaţiilor emise de Judecătoriile Buzău şi Rm. Sărat.

 

Ulterior, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Poliţiei municipiului Buzău au efectuat verificări la 20 de sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale la care sunt asociaţi sau administratori persoanele vizate sau persoanele apropiate acestora.

Poliţiştii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.500 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 3.980 de lei.

 

De asemenea, au fost ridicate acte de evidenţă contabilă de la 3 dintre societăţile comerciale controlate, urmând a se continua verificările pentru stabilirea unor eventuale fapte de evaziune fiscală.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice 

Link to comment
  • 1 year later...

Percheziţii la persoane bănuite de tâlhărie şi şantaj

 

Poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău au descins la locuinţele a trei bărbaţi, bănuiţi că ar fi tâlhărit şi şantajat un cetăţean sirian. Cei trei au fost reţinuţi şi ulterior au primit mandate de arestare preventivă.

 

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale – I.P.J. Bacău au efectuat cercetări, în urma plângerii unui cetăţean sirian, din care rezulta că ar fi fost victima infracţiunilor de tâlhărie şi şantaj, exercitate asupra sa de trei bărbaţi.

 

Din cercetările efectuate a rezultat că, în luna iulie a.c., un bărbat de 42 de ani, din judeţul Neamţ, împreună cu alţi doi, de 42 şi 53 de ani, din judeţul Bacău, ar fi atras partea vătămată într-un local din oraşul Tîrgu Ocna, unde, sub ameninţarea cu acte de violenţă, i-ar fi sustras 400 de lei şi de un ceas de mână, în valoare de 2.200 de lei. De asemenea, cei trei, prin ameninţări, i-ar fi solicitat cetăţeanului sirian remiterea, în mod injust, a sumei de 10.000 de euro.

 

La data de 2 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat percheziţii la locuinţele bănuiţilor, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

 

Faţă de cei trei s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore. Ulterior, aceştia au fost prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi şantaj. Instanţa a emis pe numele celor trei mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

 

Sursa: IPJ Bacău

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.