Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura de restituire a certificatului de inmatriculare

Marius

Recommended Posts

• 2 months later...

Buna seara. Problema mea este in felul următor. Am fost oprit în trafic. Pentru un control de rutină.  Mi-au fost reținute numerele de înmatriculare cât si talonul. Pentru lipsă RCA. Titularul mașini este mătușa mea care a decedat. Mașina urmând a fii moștenită de vărul meu. Prin succesiune. Se poate face contract de vanzare-cumpărare între mine si varul meu?

Fara talon si numere!

După ce el ia mașina în evidența fiscală? Chiar daca numerele si talonul sunt reținute? Si dupa ce  iau masina in evidența mea fiscală.  Ma pot duce să ridic numerele si talonul? Sau in momentul înscrierii auto la DRPCIV atașez dovezile inlocuitoare a placuțelor si a talonului. O pot înscrie asa? 

Edited by AlexRadu
Exprimare greșită.

• Moderator

Certificatul de înmatriculare, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către serviciul poliţiei rutiere care le are în păstrare proprietarului sau utilizatorului vehiculului, la prezentarea de către acesta a dovezii încetării motivelor pentru care s-a dispus măsura tehnico-administrativă.

• 1 month later...

Salut baieti,

Am o situatie tipica tarii in care traim. Mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare pe 7 octombrie in Resita. Dovada expira pe 22 octombrie. RAR-ul a fost facut, totul ok, dovada a fost avizata/stampilata.

Problema este ca dupa 12 zile, talonul inca este in Resita, masina fiind inmatriculata in Timisoara. Din cate am inteles, abia dupa 15 zile acesta este trimis in judetul in care este inmatriculata masina si ajunge cam in 7 zile (~22 zile in total, dovada fiind de 15 zile).

Intrebarea mea este, se poate prelungi dovada? Banuiesc ca nu pot circula cu ea expirata desi problema a fost remediata. Mi se pare ireal sa nu am voie sa circul pentru ca ei nu sunt in stare sa returneze talonul in cele 15 zile de dovada.

Astept parearea voastra, multumesc frumos!
Marius

• Moderator

@mariuselz, legea (Hotărârea Guvernului. nr. 1.391 din 2006) prevede:

Art. 201 - Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt județ decât cel pe teritoriul căruia a fost constatată fapta ori este înmatriculat într-un alt stat, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, după expirarea termenului prevăzut de lege pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, serviciului poliției rutiere din județul care are în evidență vehiculul, autorității administrației publice locale emitente sau, după caz, autorității străine emitente.

Termenului prevăzut de lege pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției este de 15 zile. 

Salut Marius, multumesc pentru clarificare. Eram foarte confuz de ce este nevoie ca certificatul sa stea 15 zile in judetul respectiv.