Jump to content
POLITISTI.ro

Reprogramarea la traseu pt permis auto se va face fara un nou examen teoretic

Catalin

Recommended Posts

• Moderator

Comisia juridica a senatului a aprobat azi, o initiativa legislativa prin care se propune ca persoana declarata "respinsa" la proba practica de conducere (la traseu) sa se poata reprograma la aceasta fara a mai sustine un nou examen teoretic.

Propunerea pentru modificarea si completarea Ordonantei 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, ii are ca initiatori pe senatorii Anca Boagiu şi Mircea Andrei.

Initiativa legislativa urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Senatului.

Oare se considera ca obtinerea permisului de conducere este dificila in prezent? :huh:

• Moderator

La cate accidente sunt pe drumurile patriei ar trebui ca examenul sa fie mai greu de luat, nu sa mearga ca pe banda rulanta. Examenul pt permis auto e deja ridicol de simplu iar prin aceasta masura se vor umple starzile de "bizoni".

Anca Boagiu si Mircea Andrei sunt senatori PDL. ;)

Cred ca e bine sa precizam ca examenul pentru permis nu mai este organizat de politia rutiera. Examinatorii sunt angajati ai Prefecturilor si nu au nicio legatura cu politia.

Edited by Radu

pe dracu sa-i ia!!! un singur lucru a mers si la noi bine de la un timp!!!!! ((dar orice minune nu tine decat 3 zile)))) obtinerea permiselor de conducere! in sfarsit nu mai lua tot "prostul" scuze de expresie dar asta i adevarul ,permisul de conducere,si nu mai exista atatia inconstienti pe sosea,ACUM uite-i cum vor sa schimba un lucru bun!!! ?In tara asta lucrurile bune se schimba in lucruri rele k asa e la noi la romani.Eu consider ca era foarte bine cum era,se lua permisul pe bune ,si nu tot inconsientul avea permis,ca ma intalnesc ap zi de zi cu tot felul de criminali (ai soselelor) pe drumurile "noastre toate"\<<<<<de rahat>>>>> care cine stie cum a luat permisul,Nu frate daca vrei sa ai permis invata si fa ore de conducere pana esti ass daca nu mai dai pana te inveti sa conduci o masina,eu cred ca mai mult de jumatate din posesorii de permise habar nu au de legislatie,ei stiu doar sa conduca si aia in felul lor :) .

--------DECI sunt impotriva acestei chestiuni !!!! sa ramana asa ca a fost foarte bine pana acum

• Moderator

Totusi sa nu exageram cu acel "un singur lucru mergea bine". Sa fim seriosi multi dintre ex-colegii de la examinari nu au ce cauta pe acolo. Iar scandalurile din ultima vreme dovedesc ca in timp acolo s-au format adevarate retele organizate prin care se eluda legea. Nici acum dupa atatea "cutremure" eu nu sunt convins ca lucrurile merg bine acolo.

Singurul lucru care ma bucura este faptul ca acesti "colegi descurcareti" au fost trecuti la capitolul "fosti politisti".

• 2 weeks later...

Parerea mea este ca aceste examene mai ales cele de traseu sa fie date cu politisti de la rutiera, sunt singurii care se confrunta si vad cele mai multe accidente pe drumurile astea bune rele cum sunt ele si foarte multi soferi, habar nu au si nu cunosc nici cele mai elementare reguli de circulatie, personal am intalnit "soferi' care nu cunosteau regulile de prioritate, ce sa mai zic, ca majoritatea nu stiu ce semnificatie are culoare rosie la autospecialele politiei cand se deplaseaza in misiune si ce trebuie facut si aceste lucruri se intampla nu numai cu civili ci chiar si cu colegi de-ai nostri.

Edited by Rusy

Pentru memorarea Regulamentului consider ca repetarea examenului teoretic este benefica deoarece mi-e greu sa cred ca odata ce au obtinut permisul se vor mai uita pe o carte cu legislatia rutiera

Sper ca masura sa nu devina lege, la numarul de inconstienti care devin soferi din ce in ce mai mare pe zi de trece...

Imi aduc aminte cu placere de perioada de acum 2-3 ani si ce bine se circula prin tara, pentru ca era in vigoarea obligativitatea sustinerii unui examen teoretic pentru recuperarea permisului de conducere ridicat pentru abateri grave, sau pentru cumul de puncte....

Poate ca este bine de retinut ca aceasta masura este inca in vigoare in unele state din occident... :naughty:

Adevar graiti!

Sotia mea a dat de 3ori sala ( fiindca pica la traseu) pe computerele care nu le mai fenteaza nimeni si acum cand ma insoteste ma feresc Eu sa nu gresesc la cat de bine cunoaste prioritatile si regulamentul. :ner:

Da ideal ar fii, daca greseala e atat de grava incat sa ti se ridice permisul sa dai sala computerizat pana iti intra iar in cap regulamentul. Ar prinde bine.