Jump to content
POLITISTI.ro

Reprogramarea la traseu pt permis auto se va face fara un nou examen teoretic


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Comisia juridica a senatului a aprobat azi, o initiativa legislativa prin care se propune ca persoana declarata "respinsa" la proba practica de conducere (la traseu) sa se poata reprograma la aceasta fara a mai sustine un nou examen teoretic.

Propunerea pentru modificarea si completarea Ordonantei 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, ii are ca initiatori pe senatorii Anca Boagiu şi Mircea Andrei.

Initiativa legislativa urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Senatului.

Oare se considera ca obtinerea permisului de conducere este dificila in prezent? :huh:

Link to comment
  • Moderator

La cate accidente sunt pe drumurile patriei ar trebui ca examenul sa fie mai greu de luat, nu sa mearga ca pe banda rulanta. Examenul pt permis auto e deja ridicol de simplu iar prin aceasta masura se vor umple starzile de "bizoni".

Anca Boagiu si Mircea Andrei sunt senatori PDL. ;)

Link to comment

Cred ca e bine sa precizam ca examenul pentru permis nu mai este organizat de politia rutiera. Examinatorii sunt angajati ai Prefecturilor si nu au nicio legatura cu politia.

Edited by Radu
Link to comment

pe dracu sa-i ia!!! un singur lucru a mers si la noi bine de la un timp!!!!! ((dar orice minune nu tine decat 3 zile)))) obtinerea permiselor de conducere! in sfarsit nu mai lua tot "prostul" scuze de expresie dar asta i adevarul ,permisul de conducere,si nu mai exista atatia inconstienti pe sosea,ACUM uite-i cum vor sa schimba un lucru bun!!! ?In tara asta lucrurile bune se schimba in lucruri rele k asa e la noi la romani.Eu consider ca era foarte bine cum era,se lua permisul pe bune ,si nu tot inconsientul avea permis,ca ma intalnesc ap zi de zi cu tot felul de criminali (ai soselelor) pe drumurile "noastre toate"\<<<<<de rahat>>>>> care cine stie cum a luat permisul,Nu frate daca vrei sa ai permis invata si fa ore de conducere pana esti ass daca nu mai dai pana te inveti sa conduci o masina,eu cred ca mai mult de jumatate din posesorii de permise habar nu au de legislatie,ei stiu doar sa conduca si aia in felul lor :) .

--------DECI sunt impotriva acestei chestiuni !!!! sa ramana asa ca a fost foarte bine pana acum

Link to comment
  • Moderator

Totusi sa nu exageram cu acel "un singur lucru mergea bine". Sa fim seriosi multi dintre ex-colegii de la examinari nu au ce cauta pe acolo. Iar scandalurile din ultima vreme dovedesc ca in timp acolo s-au format adevarate retele organizate prin care se eluda legea. Nici acum dupa atatea "cutremure" eu nu sunt convins ca lucrurile merg bine acolo.

Singurul lucru care ma bucura este faptul ca acesti "colegi descurcareti" au fost trecuti la capitolul "fosti politisti".

Link to comment
  • 2 weeks later...

Parerea mea este ca aceste examene mai ales cele de traseu sa fie date cu politisti de la rutiera, sunt singurii care se confrunta si vad cele mai multe accidente pe drumurile astea bune rele cum sunt ele si foarte multi soferi, habar nu au si nu cunosc nici cele mai elementare reguli de circulatie, personal am intalnit "soferi' care nu cunosteau regulile de prioritate, ce sa mai zic, ca majoritatea nu stiu ce semnificatie are culoare rosie la autospecialele politiei cand se deplaseaza in misiune si ce trebuie facut si aceste lucruri se intampla nu numai cu civili ci chiar si cu colegi de-ai nostri.

Edited by Rusy
Link to comment

Pentru memorarea Regulamentului consider ca repetarea examenului teoretic este benefica deoarece mi-e greu sa cred ca odata ce au obtinut permisul se vor mai uita pe o carte cu legislatia rutiera

Link to comment

Sper ca masura sa nu devina lege, la numarul de inconstienti care devin soferi din ce in ce mai mare pe zi de trece...

Imi aduc aminte cu placere de perioada de acum 2-3 ani si ce bine se circula prin tara, pentru ca era in vigoarea obligativitatea sustinerii unui examen teoretic pentru recuperarea permisului de conducere ridicat pentru abateri grave, sau pentru cumul de puncte....

Poate ca este bine de retinut ca aceasta masura este inca in vigoare in unele state din occident... :naughty:

Link to comment

Adevar graiti!

Sotia mea a dat de 3ori sala ( fiindca pica la traseu) pe computerele care nu le mai fenteaza nimeni si acum cand ma insoteste ma feresc Eu sa nu gresesc la cat de bine cunoaste prioritatile si regulamentul. :ner:

Da ideal ar fii, daca greseala e atat de grava incat sa ti se ridice permisul sa dai sala computerizat pana iti intra iar in cap regulamentul. Ar prinde bine.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.