Jump to content
POLITISTI.ro

Mândria Poliţiei Constanţa: Agentul care a descoperit o fermă de marijuana


coss

Recommended Posts

Agentul şef Florin Orneaţă este poliţist din 1989 :emo-yessir:

Ferma de marijuana din satul Credinţa a fost descoperită datorită muncii unui singur poliţist din Constanţa: agentul şef Florin Orneaţă de la Poliţia Chirnogeni. Agentul spune, cu modestie, că realizarea, apreciată la nivelul conducerii Poliţiei Române, reprezintă doar munca pentru care este plătit.

Agentul şef Florin Orneaţă (43 de ani) este poliţişt din anul 1989, când a absolvit şcoala de subofiţeri de la Slatina. Iniţial a fost repartizat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Călăraşi iar din anul 1991 s-a transferat la Poliţia Constanţa.

De aproape 15 ani localitatea Chrinogeni reprezintă domeniul său de activitate. A ajuns să-i cunoască pe localnici ca pe rudele sale iar apariţia unor „străini“ care susţineau că şi-au făcut seră de roşii în centrul satului Credinţa, o localitate cu 300 de suflete, a fost un semnal de alarmă pentru el.

Cercetările l-au condus, în noaptea de miercuri spre joi, la marginea satului unde afaceriştii, Gabriel Guleai (32 de ani), Roberto Feodor (37 de ani) şi Paul Diţescu (33 de ani), aruncaseră aproximativ 20 de kilograme de marijuana. „Erau şase grămezi, unele plante uscate, pregătite pentru a fi tocate, altele plante verzi“, a povestit agentul Orneaţă.

Poliţistul şi-a alertat superiorii, care au luat legătura cu ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa. A fost organizată o până iar joi, doi dintre cultivatorii de marijuana au fost prinşi în flagrant delict în timp ce fugeau cu maşinile, din satul Credinţa. În autoturisme au fost găsiţi saci burduşiţi cu canabis: în total alte 20 de kilograme.

Sera se întindea pe 800 de metri pătraţi. Poliţiştii au găsit în interior instalaţii de irigat şi iluminat, unelte pentru prepararea drogurilor şi ghivece în care erau cultivate plantele mai mici. Recolta de marijuana fusese culeasă.

Apreciat de superiori

„Este un poliţist excepţional şi nu putem decât să îl felicităm. Ne mândrim cu un astfel de poliţist şi ne bucurăm că munca sa şi munca de echipă care a precedat informaţiile pe care ni le-a dat el, a dat roade“, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisar şef Valentin Burlacu.

„Ne-am dori să fie toţi poliţiştii ca acest om. Nu era neapărat competenţa sa să facă o astfel de descoperire pentru că nu face parte din structura specializată. De regulă însă cei care fac patrule, care muncesc în ordinea publică, care iau contact cu oamenii au acces în toate mediile şi pot intra în posesia unor infromaţii de acest gen. Activitatea lor ajută şi sprijină munca celor din alte structuri care pot acţiona mai departe şi valorifica aceste date, pentru ca rezultatul final să fie ca cel de la Constanţa“, a precizat chestorul Florentin Robescu, adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române.

Chestorul a afirmat că agentul şef Florin Orneaţă va fi felicitat pentru succesul său dar că, din păcate, bugetul MAI nu permite şi o premiere. :ner:

Edited by Catalin
  • Upvote 6
Link to comment

Felicitarile de rigoare dl....iubeste ceea ce face si se vede...tot respectul pentru cei care iubesc aceasta meserie si o fac indiferent de salariul pe care il primesc... :emo-yessir:

Link to comment

Sigur că nu sunt bani pentru premieri pentru că mai nou senatorii şi deputaţii trebuie să îşi reînnoiască parcul auto, trebuie să le plătim telefoanele, chiriile, curentul electric pe care îl consumă întreaga clădire unde aceştia ar trebui să se afle la muncă.

Link to comment
  • Member

Respectele mele sincere, jos pălăria în faţa unor astfel de oameni ! :emo-yessir: Sper să am şi eu plăcerea să lucrez din ianuarie alături de oameni ca dumnealui !

Link to comment

Daca ministerul se face ca nu are bani pentru MAI, CNP-ul si sindicatul din care face parte nu au nicio piedica sa-l premieze. Exista prevederi in acest sens. Felicitari colegului si cei din zona cereti organizatiei profesionale si sindicale premierea sa.

Link to comment
  • Moderator

Să afle despre acest lucru şi retardaţii de pseudo-jurnaliştii lui peşte prăjit de la Antene, pentru că acum câteva zile când IGPR-ul a publicat comunicatul de presă steril şi în limbajul de lemn binecunscut, domnii ziarişti de la Antene s-au dus şi au luat interviuri vecinilor, care evident nu ştiau nimic. Bineînţeles, pentru a presăra în poveste şi o picanterie, au considerat că trebuie să facă nişte cometarii total gratuite şi neverificate, de genul "totul s-a întâmplat sub nasul poliţiştilor din comună, fără ca aceştia să ştie ceva".

Domnilor, aşazişi ziarişti de la Antene, sunteţi penibili şi amatori! După cum puteţi vedea, aţi făcut nişte comentarii ce nu au vreo legătură cu realitatea şi v-aţi dezinformat telespectatorii! Să vă fie ruşine!

PS: Felicitări colegului!

  • Upvote 1
Link to comment

Super tare!!! Numai cuvinte de lauda la adresa colegului nostru!!! A demonstrat ca si un politist care nu face parte dintr-o structura specializata, poate sa aiba o astfel de captura(nu cantitatea in sine este importanta ci sera, locatia care este mult mai importanta)!!!!

Frumoase si aprecierile chestorului Florentin Robescu( mi-a fost sef la B.C.C.O. Bucuresti si era f. iubit de noi, subordonatii lui), este sigur ca nu-l va uita pe colegul nostru, se va zbate sa primeasca o prima sau o avansare(personal cred ca va fi recompensat prin bani, care sunt cei mai potriviti in "aste vremuri").

Link to comment

Cel de-al treilea suspect în cazul fermei de marijuana descoperită la sfârşitul săptămânii trecute la Credinţa s-a predat joi. El a venit la DIICOT însoţit de avocatul său. Bărbatul a apărut vineri în faţa instanţei.

Paul Diţescu (33 de ani) era ultimul suspect în acest caz care nu intrase pe mâna poliţiştilor. Alţi doi suspecţi Gabriel Guleai (32 de ani), Roberto Feodor (37 de ani) au fost reţinuţi în urma operaţiunii Poliţiei făcute în urmă cu o săptămână. Diţescu nu se afla însă în Credinţa atunci când au intervenit poliţiştii şi s-a sustras urmăririi penale până joi.

Cei trei sunt învinuiţi că au înfiinţat o fermă de marijuana care se întindea pe o suprafaţă de 800 de mteri pătraţi. Planul a fost bine pus la punct. În luna mai, cei trei au cumpărat casa unei bătrâne din centrul satului. Locuinţa, pentru care au plătit 14.000 de lei, era dărăpănată, însă avea avantajul că este împrejmuită de un teren de 4.000 de metri pătraţi. Prima lor grijă, spun vecinii, a fost să ridice un gard înalt, ce împrejmuieşte întreaga proprietate. Seminţele de marijuana au fost procurate, spun anchetatorii, din Canada.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Orneaţă Florin, colegul nostru care a descoperit ferma de canabis a fost înaintat la excepţional, de la gradul de agent şef la gradul de agent şef principal. Felicitări!

Link to comment

De Ziua Naţională a României, doar cinci poliţişti din Constanţa au fost avansaţi pentru merite deosebite. Singurul dintre ei care activează în mediul rural este agentul-şef Florin Orneaţă de la Postul de Poliţie Chirnogeni.

Orneaţă a primit gradul de agent-şef principal pentru o descoperire făcută la începutul lui noiembrie: o fermă de marijuana, camuflată într-o seră, în inima satului Credinţa.

Florin Orneaţă (43 de ani) este poliţist din anul 1989, când a absolvit şcoala de subofiţeri de la Slatina. Iniţial a fost repartizat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi, iar din anul 1991 s-a transferat la Poliţia Constanţa. De aproape 15 ani, Chirnogeni reprezintă teritoriul său de activitate. A ajuns să-i cunoască pe localnici ca pe rudele sale, iar apariţia unor „străini“ care susţineau că şi-au făcut seră de roşii în mijlocul satului Credinţa, o localitate cu 300 de suflete, a fost un semnal de alarmă pentru el.

La începutul lunii noiembrie, el a distrus afacerea a trei constănţeni - Gabriel Guleai (32 de ani, cu cetăţenie canadiană), Roberto Feodor (37 de ani) şi Paul Diţescu (33 de ani) - care înfiinţaseră la Credinţa o fermă de marijuana pe 800 de metri pătraţi. Recolta de marijuana fusese culeasă, însă poliţiştii au reuşit să confişte 40 de kilograme de plante.

„Agenţul-şef Orneaţă este un poliţist excepţional şi nu putem decât să îl felicităm! Ne mândrim cu un astfel de poliţist şi ne bucurăm că munca sa şi munca de echipă, care a precedat informaţiile pe care ni le-a dat el, a dat roade“, a declarat comisar-şef Valentin Burlacu, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Poliţistul Florin Orneaţă este deosebit de onorat de promovarea obţinută. „Mă bucur enorm că munca mea este apreciată şi recunoscută. Este prima mea avansare la Excepţional şi o să mă străduiesc mereu să fiu la înălţime!“, a declarat el vizibil emoţionat.

Edited by coss
Link to comment

infractorii nu prind alti infractori....lucreaza in aceeasi echipa. :o

nu mai exista de mult 'avansare la exceptional'.se numeste 'avansare inainte de termen'.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.