Jump to content
POLITISTI.ro

Seful Politiei Rutiere interzice aplicarea avertismentelor !?

Octavian

Recommended Posts

• Membru

Buna ziua si bine v-am gasit!

Am aflat cu stupoare de un ordin-dispozitie expresa data inca din 06.05.2010 de catre domnul Cms.sef Dinita, directorul Directiei Politiei Rutiere Romane,cu ocazia teleconferintei avuta in aceea data.

Mai concret, la teleconferinta respectiva, pe langa discutiile specifice muncii de politie rutiera a fost transmis ordinul de a nu se mai aplica conducatorilor auto procese verbale cu "avertisment" in cazul abaterilor pentru care se aplica si puncte de penalizare, totodata fiind transmisa si atentionarea ca in cazul in care se vor mai da avertismente se vor aplica sanctiuni politistilor care au aplicat aceasta masura !!! :blink:

Deoarece legea circulatiei prevede aplicarea avertismentului, precum si OG.2, nu vad cum un ordin al cuiva poate schimba o lege?

Sau pentru domnul Cms sef Dinita nu mai conteaza ce spune legea, pentru domnia sa o dispozitie poate modifica un act normativ?

A fost cineva sanctionat pana acum pentru asa ceva?

Ce poate face un politist intr-o astfel de situatie?

CNP-ul sau sindicatele ce parere au, ce au facut cu privire la acest fapt?

Cu stima,

Octavian.

Depinde de liderul de sindicat.

La Dolj s-a rezolvat cu domnul inspectorul sef, care este un om cu mult caracter si foarte mult bun simt.

Insa seful de la BPR traieste in alta lume.

La Dolj s-a rezolvat cu domnul inspectorul sef, care este un om cu mult caracter si foarte mult bun simt.

Mulţi de la IGPR şi MAI trăiesc pe altă lume.

Nu este de la B.P.R. ci de la D.P.R. te rog frumos Elvis... nu confunda formatiunea cu directia :P

Noi astia de la tarus suntem invatati cu birourile nu cu directiile. Nu de alta dar ne vine ameteala de la atata inaltime.

Mai de la tara ,din provincie.

Eu am postat intr-un alt topic despre aceasta dispozitie a lui dINITA, si nu am vazut nici o reactie, poate totusi reusim sa combatem aceste abuzuri.

Daca o dispozitie incalca legea este ilegala. Vezi OG 2 si OUG 195.

,,Pai si atunci domnul Dinita nu este un mascarici ,un fel de Pinochio cand spune ca nu exista plan de amenzi? Si mai trimite si corpul de control sa ii sanctioneze pe cei care au iesit din rand? Vi se pare normal in anul de gratie 2010?

Am verificat link-ul pe catre mi l-ati indicat si acolo spunea de 10 amenzi pe luna .Stiti cate contraventii aplica un politist de la rutiera in 8 ore? Cel putin 25 , iar la sfarsitul serviciului poate avea surpriza sa constate ca pentru munca depusa calificativul pentru ziua respectiva este nesatisfacator. Un calificativ acordat de seful de schimb care nu are competenta conform Ordinului 300 sa aperecieze dupa bunul plac un politist.

Nu credeti ca cei care ar trebui cercetati sunt cei care incalca cu buna stiinta ordinele MAI?

Marea curiozitate este ca Pinochio ,a domnul Dinita ,a dat aceasta dispozitie ca agentii de la politia rutiera sa fie evaluati dupa terminarea fiecarui schimb.

Este o piesa proasta puna in scena de regizori nepriceputi. Dar in MAI ordinul este mai tare ca legea ,iar dispozitia este mai tare ca ordinul. Despre asta vorbeam um2010 , la concret nu din auzite."

,,Nu sunt orpilat de ceva despre care stiu ca exista: planul de amenzi . Eu am cerut sa intram intr-o normalitate relativa ,adica cine a dispus acest plan sa si recunoasca .

In replica domnul director a trimits corpul de control sa ii sanctioneze pe cei care au spus adevarul, adevar care ar trebui sa fie prietenul tutruror politistilor indiferent de functiile vremelnice pe care le ocupa.

Cu privire la norma de 100 .

De exemplu puteti compara numarul amenzilor date de un operator radar cu cel al unui agent de circulatie care toata ziua sta in intersectiile cele mai aglomerate din oras si poate nu indeplineste planul? Puteti sa comparati un politist orientat care a uitat mersul pe jos cu unul care vede echipajul decat de sarbatori? Puteti compara activitatea unui politist care nu prea lucreaza noaptea cu a unuia care are program normal? Si exemplele ar putea continua.

Insa am uitat sa va intreb cum evaluati dvs activitatea poltistilor de la rutiera care desi sunt operativi desfasoara activitati neoperative? Ei cum indeplinesc planul? "

Rusy?

super!!! :angry: de ce nu pune si puncte la fiecare sanctiune!!!?!! :doh:

indiferent care ar fi ea!!daca tot se incalca orice in tara asta!!

Eu nu mai inteleg nimic. In legislatia tarii nu scrie clar ca ""politistul previne si combate"" incalcarea legilor tarii? Pai din postul de mai sus rezulta ca politistul nu trebuie sa vegheze la respectarea legii ci sa vaneze incalcarea legii, ceea ce nu e totuna. Intreb si eu.....

D`asta m-am mutat la judiciar... sa dau amenzi cand am chef si cui am chef pt faptele care le consider eu a fi grave si prezentand pericol social.... nu portul centurii...

• 3 weeks later...