Jump to content
POLITISTI.ro

O puşca transformată într-un kit de supravieţuire - Mossberg 500


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Probabil că majoritatea ştiţi despre cultul americanilor pentru armele de foc şi că acolo s-a devoltat o adevărată industrie în ceea ce priveşte modificarea lor. Am găsit un articol extrem de interesant, după părerea mea, ce demonstrează apetitul americanilor pentru "tuningul armelor", pe care vreau să vi-l arăt şi vouă.

Tutorialul respectiv este scris de către un american, Creek Stewart, ce este instructor în "domeniul suprevieţuirii" şi care arată cum poate fi transformată o puşcă Mossberg 500, într-un adevărat kit de suprevieţuire.

Cred că cei pasionaţi de vânătoare şi nu numai, vor fi încântaţi de ce a făcut acest american. Aşa că să nu mai lungesc vorba.

Creek Stewart spune că a ales puşca Mossberg 500, pentru a o transforma în "Ultimate Survival Shotgun" deoarece este o armă foarte populară (la ei, bineînţeles :P ), există o mulţime de accesorii şi piese aftermarket pentru ea, în plus, datorită principiului de construcţie simplu, e foarte fiabilă şi poate fi reparată foarte uşor.

Aşa arăta puşca înainte de a fi modoficată:

214487krvbpisp.jpg

El povesteşte acolo care sunt principalele categorii de nevoi ce trebuie avute în vedere în cazul unui kit de suprevieţuire:

  • apa
  • obţinerea focului
  • asigurarea unui adăpost
  • semnalizarea poziţiei
  • asigurarea hranei

În privinţa muniţiei omul a montat doi suporţi speciali pentru a mări capacitatea de stocare, reuşind să aibe direct pe puşcă 19 cartuşe, evident cu cel de pe ţeavă. Referitor la felul muniţiei, Creek Stewart a ales câte ceva din fiecare muniţie disponibilă pentru puştile de 12 (cartuşe pt păsări/iepuri dar şi pt vânat mai mare), dar şi două cartuşe mai speciale, denumite Semnal Flares (cele mai mici de culoare portocalie aflate pe suportul de pe patul puştii).

215742xkb6vxmg.jpg215847sjc4ggef.jpg

Aceste cartuşe Semnal Flares sunt special concepute pentru a fi utilizate cu o puşcă de 12 şi după cum le spune şi numele, sunt nişte rachete de semnalizare, ce bat până la 300 de metri şi sunt vizibile de la câţiva km depărtare. Totodată putând fi folosite şi pentru incendiere.

21515316902fokd.jpg

A urmat montatrea unui cuţit şi a unei lanterne, pe puşcă fixându-le cu ajutorul unei şine Picatinny. Lanterna având şi o mini-busolă în partea din spate.

2152245o2fzuatw.jpg2152450tis18dax.jpg

La capitolul depozitare, a folosit spaţiul interior din patul puştii şi cel din cele două mânere. Aici a îndesat diverse obiecte şi materiale, ca de exemplu un briceag multifuncţional, chibrite, tăviţă de copt, sac de gunoi, ustensile pentru pescuit, pastile de purificare a apei, o păturică, medicamente, bandaje, fluier, brichetă, sârmă, etc. Există şi explicaţii foarte clare pentru şi când pot fi de ajutorfiecare dintre ele.

2153817g4rr6pu3.jpg2153930wcs2gxgz.jpg21540406xy5fwb5.jpg

2154133wjruxsik.jpg2154219rq9xr2cv.jpg2154325ct3dlf5f.jpg

Ingenioasă mi s-a părut modalitatea prin care americanul îşi poate tranforma puşca într-un fierestrău. :naughty:

Priviţi aici:

2154863caae8tz.jpg21548468h22xkrf.jpg

Tutorialul este destul de lung, eu am postat aici doar un rezumat sumar tradus. Pentru a afla mai multe detalii vă recomand să vizionaţi cele două clipuri video în care Creek Stewart povesteşte mult mai bine şi cu lux de amănunte despre toate modificările pe care le-a făcut.

Întregul tutorial se găseşte în limba engleză aici.

Enjoy :emo-yessir:

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.