Jump to content
POLITISTI.ro

Acţiuni pentru respectarea normelor impuse la trecerile la nivel cu calea ferată


NewsBot

Recommended Posts

Atenţie la trecerile la nivel cu calea ferată !

 

În primele nouă luni ale anului în curs, în urma celor 252 de acţiuni organizate de poliţiştii secţiilor regionale de Poliţie Transporturi împreună cu poliţiştii rutieri, au fost depistaţi peste 2.100 de şoferi care nu au respectat dispoziţiile legale referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată.

Pe parcursul primelor nouă luni ale anului 2011, Poliţia Transporturi şi Poliţia Rutieră au desfăşurat acţiuni în sistem integrat atât pentru prevenirea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată, cât şi pentru constatarea actelor de nerespectare a normelor rutiere instituite în aceste zone.

În urma celor 252 de acţiuni organizate la nivel teritorial, pentru neregulile depistate au fost sancţionaţi 2.165 de de şoferi. De asemenea, au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice 147 de permise auto şi 95 de certificate de înmatriculare.

În vederea îmbunătăţirii sistemului de presemnalizare şi semnalizare rutieră poliţiştii au întocmit 23 de informări către primăriile comunale şi orăşeneşti, administratori ai unor segmente de drum public cu care se intersectează calea ferată.

În această perioadă au avut loc 136 de evenimente la trecerile la nivel cu calea ferată, aproape 80% dintre acestea având loc ziua. După locul producerii, 42% dintre evenimentele rutiere au avut loc la intersecţia căii ferate cu drumurile comunale, iar 26% la intersecţia cu străzi din municipii şi oraşe.

Conform datelor existente, în anul 2011, ziua din săptămână în care au loc cele mai multe evenimente la trecerile la nivel cu calea ferată este vineri (19,1%), urmată de marţi (14,7%).

Din totalul evenimentelor rutiere, 22 au constituit accidente grave în urma cărora 23 de persoane au decedat şi 13 au fost rănite grav.

Poliţiştii atrag atenţia tuturor conducătorilor auto asupra necesităţii respectării regulilor de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată!

Semnalele luminoase şi acustice şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere. De asemenea, în zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!

Stimaţi conducători auto, respectaţi-vă viaţa şi pe a celorlalţi ocupanţi ai autovehiculului pe care îl conduceţi! Cele câteva minute cât trebuie să aşteptaţi la barieră şi o asigurare temeinică la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie!

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
  • 4 months later...

Acţiune pe linia prevenirii accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată

 

Într-o singură zi, peste 300 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier au fost aplicate de poliţişti, în timpul unei acţiuni derulată în mai multe judeţe din ţară, pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată.

La data de 19 martie a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au organizat o acţiune, având drept scop prevenirea şi reducerea numărului accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, pe fondul nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic.
Acţiunea s-a desfăşurat în judeţele Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava, Vaslui, Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara, corespondente Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi şi Timişoara, în baza planurilor de acţiune elaborate în comun de structurile de poliţie rutieră şi poliţie transporturi.
Astfel, în timpul acţiunii desfăşurate, au fost controlate 682 autovehicule, fiind constatată o infracţiune şi aplicate 302 sancţiuni contravenţionale în valoare de 74.377 lei.
Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 39 permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Exemple:
Un tânăr de 23 de ani, din localitatea Hârlău, judeţul Iaşi, care conducea un autoturism pe DC 144, nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără
Bariere, situată în localitatea Cotnari, judeţul Iaşi. Cu ocazia controlului, s-a constatat faptul că autoturismul avea montate anvelope de alte dimensiuni decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare. Faţă de conducătorul auto s-a luat măsura sancţionării contravenţionale la O.U.G. 195/2002, în valoare de 240 de lei şi 6 puncte penalizare, fiind totodată luată măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare.

În municipiul Reşiţa, pe b-dul Republicii, a fost depistat în trafic un autoturism condus de către un bărbat de 38 de ani, din Oraviţa. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că valabilitatea autorizaţiei de circulaţie pentru numerele emise de autorităţile germane expirase din data de 18.03.2012, fapt pentru care conducătorului auto i-au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat fapta prevăzută şi pedepsită de art. 85, alin. 1, din OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 year later...

Controale ale poliţiştilor pentru respectarea normelor impuse la trecerile la nivel cu calea ferată

 

Poliţiştii rutieri şi de la transporturi desfăşoară, astăzi, la nivel naţional, o acţiune la trecerile la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor ce au ca principală cauză de producere nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Astăzi, poliţişti ai Serviciilor Rutiere din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene şi de la Brigada Rutieră Bucureşti, împreună cu cei de la Secţiile Regionale de Poliţie Transporturi, sub coordonarea Direcţiei Rutiere şi Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., desfăşoară, la nivel naţional, acţiuni pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc în zonele cu trecere la nivel cu calea ferată.

De asemenea, se urmăreşte respectarea normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulaţie instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată!

Semnalele luminoase şi acustice şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

În zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!

Stimaţi conducători auto, acele câteva minute în care trebuie să aşteptaţi la barieră, precum şi o asigurare temeinică la traversarea trecerii la nivel cu calea ferată pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Peste 3.500 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti într-o zi

 

Într-o singură zi, peste 3.500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în timpul unei acţiuni derulată la nivel naţional, pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. De asemenea, ca măsură complementară, faţă de 246 de conducători auto s-a dispus măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

La data de 13 noiembrie a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au organizat o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, pe fondul nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic.

Astfel, peste 1.100 de poliţişti ai structurilor de poliţie rutieră şi transporturi, de la nivel teritorial, au acţionat în zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate 3.734 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 453 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 3.253 la regimul circulaţiei şi 28 la alte acte normative.

Poliţiştii au reţinut permisele de conducere a 246 de conducători auto, dintre care 90 nu au respectat regulile de trecere la nivel cu calea ferată şi 39 au depăşit pe platforma căii ferate.

Totodată, au fost retrase 99 de certificate de înmatriculare.

Cu titlu exemplificativ:

Un bărbat a efectuat transport de persoane în regim taxi şi nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată în timp ce semnalele luminoase şi acustice erau în funcţiune. Acesta a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Poliţiştii au depistat, în Aiud, un conducător auto, de 31 de ani, care nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată în timp ce semnalele luminoase şi acustice erau în funcţiune. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

A fost depistat un bărbat, de 59 de ani, care a condus un autoturism în Oradea şi nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere, în timp ce semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune, a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

POLIŢIA ROMÂNĂ recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată!

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

În zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!

Stimaţi conducători auto, acele câteva minute în care trebuie să aşteptaţi la barieră, precum şi o asigurare temeinică la traversarea trecerii la nivel cu calea ferată pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie.

I.G.P.R.- Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Acţiune pentru verificarea respectării regulilor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată

 

Poliţiştii rutieri şi de la transporturi au aplicat, într-o singură zi, peste 2.500 de sancţiuni contravenţionale, în timpul unei acţiuni derulată la nivel naţional, pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. Ca măsură complementară, faţă de 186 de conducători auto s-a dispus măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.

La data de 18 decembrie a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au organizat o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, pe fondul nerespectării de către participanţii la trafic a regulilor rutiere.

Astfel, peste 950 de poliţişti ai structurilor de poliţie rutieră şi transporturi, de la nivel teritorial, au acţionat în zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 21 de infracţiuni (20 la regimul circulaţiei) şi au fost aplicate 2.549 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 359 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Poliţiştii au reţinut permisele de conducere a 186 de conducători auto, dintre care 75 nu au respectat regulile de trecere la nivel cu calea ferată şi 39 au depăşit pe platforma căii ferate.

De asemenea, au fost retrase 70 de certificate de înmatriculare.

Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată!

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

În zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!

Stimaţi conducători auto, acele câteva minute în care trebuie să aşteptaţi la barieră, precum şi o asigurare temeinică la traversarea trecerii la nivel cu calea ferată pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 4 months later...
Alege viața! Acţiune la trecerile la nivel cu calea ferată
 
Peste 900 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii rutieri şi de la transporturi, într-o singură zi, în timpul unei acţiuni ce s-a desfășurat, în 10 judeţe, pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. Ca măsură complementară, faţă de 40 de conducători auto s-a dispus măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.
 
La data de 15 mai a.c., Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au organizat o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, pe fondul nerespectării de către participanţii la trafic a regulilor rutiere.
 
Astfel, peste 300 de poliţişti ai structurilor de poliţie rutieră şi transporturi au acţionat în zona trecerilor la nivel cu cale ferată, în judeţele Cluj, Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare, Maramureş, Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. 
 
În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 5 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au fost aplicate 909 sancţiuni contravenţionale, dintre care 152 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.
 
Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, permisele de conducere a 40 de conducători auto, dintre care 19 nu au respectat regulile de trecere la nivel cu calea ferată şi 5 au depăşit pe platforma căii ferate sau au efectuat depăşirea la mai puţin de 50 m de aceasta.
 
De asemenea, pentru defecţiuni tehnice, poliţiştii au retras 3 certificate de înmatriculare. 
 
Exemple:
Un bărbat, de 41 de ani, din judeţul Arad, a fost depistat de poliţişti în timp ce s-a angaja în depăşirea coloanei de vehicule oprite şi a traversat calea ferată nerespectând semnalele acustice şi luminoase aflate în funcţiune. Din verificări a reieşit că cel în cauză avea permisul de conducere suspendat, iar perioada de valabilitate a dovezi înlocuitoare a permisului era expirată, fiind modificată menţiunea privind perioada de valabilitate de pe dovadă. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, fals şi uz de fals în înscrisuri oficiale.
 
Poliţiştii din Timiş au depistat o femeie care a condus un autoturism la trecerea la nivel cu calea ferată şi nu a respectat semnificaţia semnalelor luminoase şi acustice aflate în funcţiune. Aceasta fost sancţionată contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
 
 
POLIŢIA ROMÂNĂ recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată!
 
Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.
 
În zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!
 
Stimaţi conducători auto, acele câteva minute în care trebuie să aşteptaţi la barieră, precum şi o asigurare temeinică la traversarea trecerii la nivel cu calea ferată pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
  • 2 months later...
Acţiune a poliţiştilor la trecerile la nivel cu calea ferată
 
Peste 1.300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, într-o singură zi, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în 15 judeţe, pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. / Ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut 106 permise de conducere.
 
La data de 29 iulie a.c., Poliţia Română a organizat o acţiune, în 15 judeţe, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, din cauza nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic.
 
Astfel, 400 de poliţişti de la rutieră şi de la transporturi, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere şi a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acţionat în zona trecerilor la nivel cu cale ferată din judeţele Argeş, Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.
 
În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 12 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au fost aplicate 1.325 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 222 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.
 
Poliţiştii rutieri au reţinut 106 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice, dintre care 45 pentru nerespectarea normelor legale la trecerea la nivel cu calea ferată, 23 pentru efectuarea manevrei de depăşire pe trecerea la nivel cu calea ferată sau la mai puţin de 50m de aceasta şi 38 pentru alte fapte.
 
De asemenea, pentru defecţiuni tehnice minore, poliţiştii au retras 34 de certificate de înmatriculare.
 
* * * 
 
POLIŢIA ROMÂNĂ atrage atenţia tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată!
 
Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.
 
În zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!
 
Stimaţi conducători auto, acele câteva minute în care trebuie să aşteptaţi la barieră, precum şi o asigurare temeinică la traversarea trecerii la nivel cu calea ferată pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
  • 6 months later...

ACŢIUNI RUTIERE ÎN ZONA TRECERILOR LA NIVEL CU CALE FERATĂ

 

Poliţia Română a acţionat pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată. Într-o singură zi au fost constatate 33 de infracţiuni şi aplicate peste 2.800 de sancţiuni contravenţionale.

 

Aproape 10.000 de poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră şi transporturi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, secţiilor regionale de poliţie transporturi şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat, la data de 11 februarie a.c., pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

 

În urma acţiunilor, au fost constatate 33 de infracţiuni, dintre care 25 la regimul circulaţiei rutiere.

 

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 2.816 sancţiuni contravenţionale, dintre care 216 la nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 2.526  la regimul circulaţiei rutiere şi 74 la alte acte normative.

 

Poliţiştii au reţinut 216 permise de conducere, dintre care 78 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 34  pentru depăşire pe trecerile la nivel cu calea ferată, fiind retrase 68 de certificate de înmatriculare.
 

Sursa: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.