Jump to content
POLITISTI.ro

Luptătorii DIAS Constanţa şi-au amenajat poligonul de tragere din bani personali


Dan

Recommended Posts

sursa replicaonline.ro

Luptătorii de la Serviciul de Intervenţie (cunoscut mai mult după denumirea anterioară- DIAS) se antrenează într-un poligon recent modernizat. Incinta poligonului, care măsoară 35 de metri lungime, o lăţime de 6 metri şi o înălţime de 2,80 metri, a fost predată celor de la DIAS într-o formă care nu corespundea standardelor internaţionale. Facem precizarea că în acest poligon se antrenează nu doar luptătorii coordonaţi de comisarul şef Emanoil Moraru, şeful Serviciului de Intervenţie, ci şi magistraţi.

Facerea poligonului - 65 de milioane sau munca în echipă

Am consultat colegii de la Corpul Naţional al Poliţisştilor dacă preferă să facem cu banii pe care îi strângem un poligon sau ziua de Crăciun, unde avem şi alte resurse financiare la dispoziţie. Decizia a fost să facem poligon, mai ales că nu toţi colegii au copii mici cărora să le oferim darul de sărbători. A fost o decizie legată de activitatea noastră, de antrenamentul pe care trebuie să îl facem zilnic şi pe care vrem să îl facem în condiţii corespunzătoare, a motiva Moraru decizia. Pentru modificările din poligon existau două variante: angajarea unei firme sau munca în echipă a luptătorilor DIAS. Am consultat o firmă şi ni s-a spus că pentru lucrările de antifonare şi celelalte modificări ne taxează cu 65 de milioane de lei vechi. Aşa că am studiat despre ce ar fi vorba şi ne-am apucat de treabă. Am dat peretele cu o soluţie specială, am purtat măşti de protecţie, şi am antifonat cu material nemţesc, burete cofrag HD. Am desfiinţat şi spoturile din tavan - nu ştiu unde au văzut cei care le-au montat aşa ceva în poligoane - şi am montat proiectoare laterale. Toată activitatea asta a însemnat sâmbătă, 22 octombrie, când am muncit vreo 16 ore, luni şi marţi, iar miercuri la ora 11.00 a fost gata, explică Emanoil Moraru. Evident, mai există câteva lucruri de pus la punct. Însă, în linii mari, lucrurile sunt aşa cum trebuie: aliniamente de 25 de metri, de 10, 15 şi 7 metri, spaţiu pentru instructaj şi echipament special.

Armele şi misiunile DIAS

La capitolul armament, în afară de pistoalele instituţiei, fiecare luptător DIAS are şi câte un pistol-două proprietate personală. Trebuie să fii nebun să nu ai aşa ceva, spune Moraru, în sensul că toţi sunt pasionaţi de aşa ceva. De altfel, Moraru are cinci arme: două arme de serviciu (una semiautomată şi una automată) şi 3 personale (două letale şi o armă de asalt semiautomată). În afară de intervenţiile cunoscute de toată lumea, avem şi misiuni de protecţie, explică Emanoil Moraru, referindu-se la activitatea DIAS. Misiunile de protecţie se referă la protecţia unor magistraţi şi a familiilor acestora. În momentul de faţă, la Constanţa există mai mulţi magistraţi care au solicitat şi beneficiază de protecţie, având în vedere că activitatea acestora din ultima perioadă s-a soldat cu ameninţări primite din partea infractorilor. Sunt magistraţi care îşi fac foarte bine treaba. Oferim familiilor acestora protecţie pe niveluri de situaţii de criză- coduri, a precizat Moraru.

Serviciul de Intervenţie va deveni SAS

Pe lângă toate aceste detalii legate de activitatea luptătorilor de la DIAS, Moraru are însă o supărare. E legată de denumirea actuală a serviciului pe care îl conduce. Din decembrie se va numi Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Intervenţie rapidă, aşa cum ni se spune acum, e dată de un om care n-a iubit niciodată gramatica limbii române şi care nu ştie că nu există intervenţia lentă, iar intervenţia rapidă e la limita dintre ridicol şi pleonasm, a declarat Emanoil Moraru.

Comentariu propriu: cu riscul de a mă repeta, în sensul că am mai afirmat acest lucru, păcat că poliţia din jud. Constanţa nu are mai mulţi astfel de şefi. :emo-yessir:

P.S. În acest poligon se antrenează toţi poliţiştii din I.P.J. Constanţa.

post-335-0-07125900-1320130958_thumb.jpg

post-335-0-18534900-1320130963_thumb.jpg

post-335-0-05270400-1320130968_thumb.jpg

post-335-0-37986300-1320130974_thumb.jpg

post-335-0-80451500-1320130979_thumb.jpg

Edited by copman
 • Upvote 4
Link to comment

Felicitari! La mine in oras, un poligon al armatei complet dotat pentru trageri pana la 300 de metri , a fost ras de pe suprafata pamantului pentru a face loc unor depozite Carrefour...

Link to comment
 • 2 weeks later...

Dan nu sunt singiurii din tara care au bagat mana in buzunar.

La Dolj, de voie de nevoie, am facut imprumut in banca si ne-am renovat complet sediul .

De la zidarie ,tencuiala, jugraveala, gresie ,faianta , instalatie electrica, obiecte sanitare, aplice,mocheta, fisete, paturi, calculator, imprimante, sala de sport etc.

Dupa ce am terminat de achitat imprumutul, am platit rate 3(trei)ani, domnul mare sef de trib a inceput sa ne mute.

Din acel moment nu am mai scos niciun leu din buzunar. Si nici nu voi mai scoate..........

Edited by Elvis
Link to comment
 • Moderator

NU mai trebuie bagat nici macar un leut in ministerul asta de interne. Cand vor pica toate, masini, imprimante, calculatoare, ridicam din umeri si facem raport ca nu mai avem cu ce. Punct.

Link to comment
 • Member

Oricum, jos palaria in fata unui asa sef, Emanoil Moraru, se vede si se stie ca pune multa pasiune in munca si tine la oamenii sai...

Link to comment
 • 2 months later...
 • 2 weeks later...

georgedi : ,,... asa sef, Emanoil Moraru, se vede si se stie ca ... tine la oamenii sai..." !!!

Heei , asta de unde ai mai scos-o ? :) Aaaa,poate aşa se vede din afară! Afară e vopsit gardul...

Nu îl vreţi la voi?

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.