Skip to content

Cui ma adresez/

Featured Replies

Buna seara,

Un vecin m-a acuzat ca i-am furat oglinzile de la masina dupa o discutie avuta in parcarea blocului.Cum trebuie sa procedez,sa fac rclamatie la politistul de proximitate sau sa merg direct la tribunal?Multumesc celor ce imi vor raspunde,

• Replies 27
  • Views 6.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Fiindca vad ca il doare cam tare burta de ce spune acel vecin si sa nu-l mai vada suparat.

• Reclamatie pentru ce? Pentru calomnie? Si, de ce tocmai la Tribunal? Daca vrei sa nu mai fie suparat vecinul, mergi in targ, cumpara-i 2 oglinzi si monteaza-i-le.

• De ce să-i cumpere dacă nu le-a furat el

• Moderator

Reclamatie pentru ce? Pentru calomnie?

Si, de ce tocmai la Tribunal?

Daca vrei sa nu mai fie suparat vecinul, mergi in targ, cumpara-i 2 oglinzi si monteaza-i-le.

:clip:

• Author

"Daca vrei sa nu mai fie suparat vecinul, mergi in targ, cumpara-i 2 oglinzi si monteaza-i-le."

Zau?Asta inseamna ca eu i le-am furat,nu?

"Si, de ce tocmai la Tribunal?"

Sa il dau in judecata pentru calomnie,deoarece oamenii au invatat ca mai intai trebuie sa acuei si apoi sa aduca dovezi. Daca intr-adevar eu i-am furat oglinzile de la masina,sa dovedeasca.Poate asa se invata minte,atat el cat si alti mahalagii sa mai acuze fara dovezi.

Multumesc celui care a facut remarca de mai sus si multumesc celor care imi vor da un raspuns la problema expusa,bineinteles un raspuns serios si nu o luare peste picior.

• Membru

1. Eu cred ca exagerezi. Faci prea mult tam tam pt o vorba aruncata de un individ.

2. Faptul ca are sau nu dovezi ale eventualului tau furt, nu face obiectul unui proces de calomnie. Acolo se "discuta" altceva. Daca ti-a fost lezata demnitatea, imaginea, nu daca ai furat tu sau nu. Deci, chiar daca el nu poate sa dovedeasca faptul ca tu le-ai furat, tot poate sa iasa basma curata din procesul intentat de tine.

Asa ca las-o balta si nu mai fi asa sensibil, ca te agiti prea mult pt o vorba in vant, mai ales ca un proces presupune bani si bataie de cap. Si pt ce?

Daca vrei sa nu mai fie suparat vecinul, mergi in targ, cumpara-i 2 oglinzi si monteaza-i-le.

De ce să-i cumpere dacă nu le-a furat el

ai dovezi ca te-a calomniat? sau crezi ca judecatorul te va crede pe cuvint. in instanta, cine sustine un fapt sau are o pretentie trebuie sa le dovedeasca.

chiar presupunind ca ai probe, lezarea demnitatii tale este minima, nu vei obtine nimic de la instanta-gindeste-te ca in cazuri grave de accidente auto se ofera daune morale de 3.000 euro.

tu cit crezi ca vei obtine, raportat la cheltuielie facute ptr acest proces-taxe de timbru la valoarea pretentiilor, onorariu avocat, deplasare martori (daca exista).

eu spun doar " think again"

argy, ce motiv i-ai dat sa te acuze? Ai astfel de preocupari si sunt cunoscute de vecini, te-a surprins langa masina la o ora tarzie? Pentru a fii calomnie mai trebuie ca acuzatia facuta sa fi fost auzita si de alte persoane.Asa ca rezolvati-o ca intre vecini , printr-o discutie amiabila.
  • Moderator

De ce să-i cumpere dacă nu le-a furat el

Fiindca vad ca il doare cam tare burta de ce spune acel vecin si sa nu-l mai vada suparat.

Edited by danpin

• Author

Pt. Ben:Multumesc mult pentru raspuns.Banuiesc ca sunteti angajat al MI si sunt dezamagit pt a nu stiu cata oara pt sfaturile primite din partea angajatilor acestui minister. Normal ca o sa il dau in judecata pentru lezarea imaginii pentru ca vreau sa le dau o lectie tatelor mahalagioace.

Pt. maxu08: Am 3 martori si nu doresc bani,doresc sa ii invat, atat pe el cat si pe altii ca nu trebuie sa acuze daca nu pot dovedi.

Multumesc mult pentru raspunsuri. Am sa vb cu un avocat sa vad cum trebuie sa procedez. Va doresc o seara buna.

Pt danpin: Pe tine nu te-ar durea burta daca te-ar acuza pe nedrept?

Edited by argy

Fiindca vad ca il doare cam tare burta de ce spune acel vecin si sa nu-l mai vada suparat.

Așa e. Corect. Și ce altceva crezi că ar mai trebui să-i cumpere?

• Popular Post

argy, dacă stai în fața oglinzii și te uiți la ea, pe cine vezi?

Dacă vezi un om corect și un cetățean cinstit, mergi la om și spune-i că e o greșeală la mijloc, o neînțelegere și dați-vă mâna...

...dacă vezi un hoț pârlit, un netrebnic care s-a găsit să educe vecinii pentru simplul fapt că nu au dovezi, atunci... :emo-box:

Edited by lionn

Pt. maxu08: Am 3 martori si nu doresc bani,doresc sa ii invat, atat pe el cat si pe altii ca nu trebuie sa acuze daca nu pot dovedi.

Multumesc mult pentru raspunsuri. Am sa vb cu un avocat sa vad cum trebuie sa procedez. Va doresc o seara buna.

o idee buna. incano chestie-daca nu vrei bani atunci procesul va fi respins ca lipsit de interes deoarece in cererea de chemare in judecata trebuie sa ceri instantei sa il oblige pe pirit la .... ceva. gindeste-te la acel ceva.

pe de alta parte- avocatul sa fie cunoscut prin recomandare ptr ca altfel risti sa iti spuna ce vrei sa auzi, il platesti in avans si daca pierzi va arunca vina pe instanta :)

• Moderator

Soap, nu stiu cu ce te ocupi tu, dar daca ai fi politist te-ai confrunta zilnic cu reclamatii mai mult sau mai putin intemeiate, cu termene de solutionare cuprinse intre 5 si 25 de zile. Ei bine, in aceste conditii, timpul care ar trebui alocat rezolvarii cauzelor penale, solutionarii dosarelor cu AN, audieri, verificari specifice, confruntari, de fapt se iroseste pentru verificarea reclamatiilor unuia care, de exemplu, se simte jignit ca un vecin, in parcare, i-a reprosat ca i-a furat oglinzile si care, fara a se documenta macar putin despre ce este vorba, tranteste o reclamatie cum il taie capul.

In cazul de fata dl. argy stie doar ca vrea sa reclame, dar nu stie concret ce :doh: , simtind doar nevoia ca orgoliul lui sa fie reparat.

Si daca la "Tribunal" se cam cere o taxa de timbru, mai bine sa faca o sesizare la politie ca acolo e "moca", nu-i asa?

Repartizandu-mi-se mie acea lucrare, scrisa dupa ureche, din care la prima vedere nu prea inteleg mare lucru, va trebui sa ma deplasez acasa la dl. reclamant (fiindca de multe ori acestia nici nu catadicsesc sa isi treaca un nr. de telefon) pentru a-l invita la sediu, sa il audiez in amanunt cu privire la ce vrea el de fapt sa se planga, apoi sa fac alte verificari necesare, audierea unor eventuali martori indicati, in final trebuind sa il audiez pe cel reclamat si sa solutionez lucrarea.

Calculeaza cat timp necesita toate acestea, combustibil necesar deplasarii (al institutiei sau al meu personal), munca de lamurire dusa cu cel reclamat care sare imediat ca vrea si el sa depuna plangere pentru denunt calomnios, etc., in detrimentul solutionarii unor probleme reale si urgente, doar pentru orgoliul ranit al d-lui argy.

Nu-i asa ca multi nu v-ati gandit la asta de la inceput? :emo-yessir:

Iar pentru cine n-a inteles iconul " :clip: " din postul # 2, acesta indica faptul ca este vorba de o ironie.

LE: In cazul discutiilor pe care le porti in parcare cu un vecin mai in varsta OTV-izat, avid de scandaluri, intrigi si certuri (ca asa vede el la TV), nu ar strica putina diplomatie asa incat sa nu se degenereze in trivialitati, amenintari si acuze.

Edited by danpin

-Multumesc mult pentru raspuns.Banuiesc ca sunteti angajat al MI si sunt dezamagit pt a nu stiu cata oara pt sfaturile primite din partea angajatilor acestui minister. Normal ca o sa il dau in judecata pentru lezarea imaginii pentru ca vreau sa le dau o lectie tatelor mahalagioace.

-Am 3 martori si nu doresc bani,doresc sa ii invat, atat pe el cat si pe altii ca nu trebuie sa acuze daca nu pot dovedi.

-[...] nu te-ar durea burta daca te-ar acuza pe nedrept?

Vai, domnule argy, bineinteles ca sunteti dezamagit. Toti sunteti.

Ati cerut ca oamenii sa va raspunda. Au facut-o; desi, paradoxal, aceste argumente nu se incadreaza in criteriile dumneavoastra. Doriti ca politistii sa va tina in frau, pozitiv, de fiecare data?

Binteinteles ca doreati, un cu totul alte argumente, desi acestia v-au spus-o din experienta traita pentru ca probabil de-a lungul anilor s-au confruntat cu asa ceva, si nu ca o izbucnire psihologica infantila, de moment.

Sunteti dezamagit de propriile criterii care, paradoxal nu va sunt indeplinite, pentru ca probabil, nu stiti a asculta.

Revenind, irascibilitatea asta pica prost. Pe cine invatati minte? Credeti cumva ca le pasa ce pateste acel cineva, atat timp cat ei sunt basma curata?

Rabdarea e rupta din rai, sau cel putin asa a zis un mare mester.

Uitati, ca pe unii nu i dor burta chiar deloc in astfel de cazuri. Curios, nu-i asa? Daca nu i le-ati furat dumneavoastra nu aveti de ce sa va ingrijorati.

Lasati nesimtitul sa arda in propriul suc.

Edited by Noxy

Si daca la "Tribunal" se cam cere o taxa de timbru, mai bine sa faca o sesizare la politie ca acolo e "moca", nu-i asa?

Repartizandu-mi-se mie acea lucrare, scrisa dupa ureche, din care la prima vedere nu prea inteleg mare lucru, va trebui sa ma deplasez acasa la dl. reclamant (fiindca de multe ori acestia nici nu catadicsesc sa isi treaca un nr. de telefon) pentru a-l invita la sediu, sa il audiez in amanunt cu privire la ce vrea el de fapt sa se planga, apoi sa fac alte verificari necesare, audierea unor eventuali martori indicati, in final trebuind sa il audiez pe cel reclamat si sa solutionez lucrarea.

Calculeaza cat timp necesita toate acestea, combustibil necesar deplasarii (al institutiei sau al meu personal), munca de lamurire dusa cu cel reclamat care sare imediat ca vrea si el sa depuna plangere pentru denunt calomnios, etc., in detrimentul solutionarii unor probleme reale si urgente, doar pentru orgoliul ranit al d-lui argy.

Nu-i asa ca multi nu v-ati gandit la asta de la inceput? :emo-yessir:

Nu asta am zis, o reclamație pentru atâta lucru mi se pare o prostie, da' asta nu-nseamnă că tre' să-i cumpere acum oglinzi, pâine, și ce-i mai trebuie vecinului (care e foarte probabil un OTV-ist cum ai zis tu) ca să fie mulțumit.

Soap, nu stiu cu ce te ocupi tu

Sunt clasa a 12-a la un liceu din București

• 4 months later...

Imi puteti spune unde se poate face o reclamatie in ceea ce priveste valabilitatea rovignetei?? Am un coleg la serviciu caruia i sa spus de la taxe si impozite ca are o amenda de 250 Ron de platit pentru ca a circulat fara rovigneta in data de 11.11.2011, culmea e ca saracul om are rovigneta scoasa pe un an de zile si ii expira in iulie 2012, iar in ziua respectiva era in spital. Poate fi o greseala? Cui i se poate adresa?

Multumesc!!

• Membru

Amenda se contesta la Judecatorie, sectia de contencios-administrativ.

• Moderator

Cred că trebuie să meargă la compania națională de drumuri și autostrăzi, pentru a solicita o copie după procesul verbal (asta în cazul în care nu a primit-o prin poștă și o are deja). Iar după ce o obține aceea copie, poate contesta procesul verbal la judecătorie.

Pai daca ma acuza pe mine eu il si scuipam si il si bateam. Eu zic ca data viitoare cand te mai acuza, sa ii furi si cauciucurile.

Pe bune, acum trebuie sa iti fie frica sa vorbesti contra cuiva ca te da si in judecata pentru nesimtirea de a-l fi acuzat. Trebuie sa tacem si sa lasam capul jos, ca sa nu revina cu avocatul de mana, sa ne invete cine-i stapanul.

Nu a primit nimic acasa de asta sa mirat si dumnealui.

Multumesc de raspunsuri :emo-yessir:

@ catalin- nu merge asa deoarece termenul de contestare a fost depasit si nu exista caz de repunere in termen.

singura cale este contestatia la executare cf codului fiscal deoarece pv a devenit executoriu prin necontestarea in 15 zile si contesti insasi calitatea de titlu executoriu a pv dovedind necomunicarea lui cf legii si implicit nulitatea sa cf OG 2.

orice alta avrianta de reclamatie nu va duce la anulrea pv si a amenzii. ar fi ilegal, titlul executoriu nu se anuleaza prin reclamatii la serviciul fiscal sau la organul emitent.

iti garantez ca pv s- a comunicat prin afisare, cu o semnatura de martor, indescifrabila. la pv de afisare nu se cere ca martirul sa nu fie agent constatator, 2 functionari de la Cnadnr au afisat pv sinl-au aruncat la gunor pastrind pv de afisare. se practica.

@bozo - judecatoria nu are sectie de contencios administrativ, doar de la tribunal incep sectiile specializate.

• 2 months later...

Imi puteti spune unde se poate face o reclamatie in ceea ce priveste valabilitatea rovignetei?? Am un coleg la serviciu caruia i sa spus de la taxe si impozite ca are o amenda de 250 Ron de platit pentru ca a circulat fara rovigneta in data de 11.11.2011, culmea e ca saracul om are rovigneta scoasa pe un an de zile si ii expira in iulie 2012, iar in ziua respectiva era in spital. Poate fi o greseala? Cui i se poate adresa?

Multumesc!!

Am revenit asupra subiectului, e cu tam-tam, sa va povestesc: masina care cica a circulat fara rovigneta este vechea masina a colegului care a fost radiata in decembrie 2009, omul are toate actele prevazute de lege in ceea ce priveste radierea(o Dacie data la fier vechi), a fost si a verificat la politie si acolo apare ca e radiata.

Ieri a primit urmatorul raspuns de la cei de la drumuri:

05-25-2012 08;17;13AM.PDF

Arunca vina pe politie, clar ca se spele pe maini, sunt tare curioasa ce vor prezenta la proces, ei zic ca au fotografie cu masina, D.zeu ii mai intelege.

Edited by Cerasela

Eu nu înţeleg un lucru, poate sunt eu în eroare. Poliţiştii rutieri când radarul constată o abatere la regimul circulaţiei a unui autoturism, iar contravenientul nu este oprit imediat, trimit o adresă proprietarului autoturismului în care îi solicită să comunice cine a condus la data de..........ora......auto.......marca.......cu nr. de înmatriculare..........care se face vinovat de săvârşirea abaterii prev. de art.......etc. Aceşti angajaţi ai CNADR nu ar trebui să urmeze aceeaşi procedură oarecum ? Bineînţeles cu sprijinul poliţiştilor pentru că din câte cunosc pe de o parte conf. art. 18 din OG 2/2001, contravenientul este obligat sa prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate ori documentele in baza carora se fac mentiunile prevazute la art. 16 alin. (3). In caz de refuz, pentru legitimarea contravenientului agentul constatator poate apela la ofiteri si subofiteri de politie, jandarmi sau gardieni publici iar pe de altă parte art. 39 din OUG 195/2002 prevede că proprietarul sau detinatorul unui vehicul este obligat sa comunice politiei rutiere, la cererea acesteia si in termenul solicitat, identitatea persoanei careia i-a incredintat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice.

Părerea mea este că în acest caz în care amenda contravenţională ce se aplică direct proprietarului autoturismului de către angajaţii CNADR, fără a se verifica cine a condus autoturismul este lovită de nulitate absolută deoarece art. 16/alin.1 din OUG 195/2002-republicată prevede clar că citez procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu:

-data si locul unde este incheiat;

- numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator;

- datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului;

- descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite;

- indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia;

- indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie;

- posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate;

- termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.

Ori neavând certitudinea că cel căruia i s-a întocmit pv-ul de contravenţie este una şi aceeaşi persoană cu cel care a condus autoturismul se poate deduce că nu există presupunerea rezonabilă că proprietarul auto şi conducătorul sunt una şi aceeaşi persoană. Zic şi eu nu dau cu bâta. :hmmmt:

Edited by Dan

O.G. 15/2002, modificata si completata cu O.G. 8/2010, zice asa:

Responsabilitatea achitarii tarifului de utilizare si a detinerii rovinietei valabile, precum si a achitarii tarifului de trecere sau a tarifului de concesiune revine in exclusivitate utilizatorilor romani, iar in cazul utilizatorilor straini, aceasta revine in exclusivitate conducatorului auto al vehiculului.

Ordinul MTI nr.769/2010 defineste utilizatorul asa:

(6) În sensul prezentelor norme metodologice, utilizatori sunt:

a) utilizatori români:

a1) persoane fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare al vehiculului, care

au în proprietate vehicule înmatriculate în România;

a2) persoane fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare al vehiculului, care

pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în România;

b )

utilizatori straini:

b1) persoane fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare al vehiculului, care

au în proprietate vehicule înmatriculate în alte state;

b2) persoane fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare al vehiculului, care

pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în alte state;

(7) Persoanele prevazute la alin. (6) lit. a1) sau b1) sunt considerate utilizatori în sensul

prezentelor norme metodologice numai daca pe certificatul de înmatriculare nu sunt înscrise

si persoanele prevazute la alin. (6) lit. a2) sau b2).

Link:

OG 15/2002: http://cnadnr.ro/doc..._13.09.2011.pdf

OG 8/2012: http://www.dreptonli...ieta_8_2010.php

Ordin MTI 769/2010: http://cnadnr.ro/doc..._13.09.2011.pdf

nu este nevoie de aceasta procedura - cel care apare in certificat este si "vinovat" deci este suficienta verificarea bazei de date de la Directia Inmatriculari :)