Jump to content
POLITISTI.ro

probleme in parcare

ana2011

Recommended Posts

Buna ziua.

Am o problema cu un vecin pentru un loc de parcare, NEinchiriat de la ADP. Ideea e ca el nu intelege ca ocuparea lui e pe sistemul "primul venit, primul servit", si-mi face probleme(oglinzi intoarse, stergatoare, etc). Am fost la politie si a dat cu subsemnatul ca nu mai face prostii. Ei as, azi noapte mi-a dezumflat cauciucurile(sper ca nu sint taiate). Am fost la politie, am depus iar sesizare, dar au spus ca n-au ce sa-i faca, ca sa-l prind eu asupra faptului si/sau sa-i fac si eu la fel. De parca m-as cobori la nivelul individului....ideea e, au dreptate? Chiar nu exista nici o lege care sa-mi protejeze proprietatea(masina) de astfel de indivizi? Este normal ca politia sa ma indemne sa fac aceleasi magarii?

Multumesc

• Upvote 1
  • Downvote 1

Aceeasi problema o am si eu. Am depus o plangere. In situatia in care iti taie cauciucurile sau altceva mai grav mergi imediat la politie, nu faci nimic la masina ca sa poata fi fotografiata de un criminalist pentru probarea distrugerii. Se pot lua masuri legale, dar daca ai primit asemenea sfaturi ce sa zic...din pacate avem si colegi pentru care astfel de lucruri sunt lipsite de importanta. Data viitoare suna la politie din fata blocului sa vina un echipaj la fata locului

• Downvote 1

totul tine de probatoriu - simpla dvs afirmatie ca vecinul respectiv este vinovat nu este suficient iar politistii nu pot hartui o persoana doar ptr ca dvs credeti ca este si vinovat.

puteti instala pe balcon o camera video si sa filmati masina astfel incit aceasta camera sa nu fie vizibila din parcare. daca obtineti o imagine buna, se poate identifica persoana respectiva. Au existat destule cazuri de acest tip si filmarile au folosit cel putin in privinta sperieturii trase de vinovat care se va sti de acum incolo cu musca pe caciula.

este clar ca politistii nu pot sta noaptea pe linga masina dvs pindind vecinul :)

• Upvote 2

Adica eu trebuie sa dovedesc? Eu stiu sigur ca el a facut-o(vecinul), dar politia ce face? Doar constata veridicitatea celor spuse de mine? Nu am nevoie sa stea sa-mi pazeasca masina, doar sa verifice faptele de care m-am plans, atat. Daca ei nu fac nimic, cand s-or bate intre ei(sotul si vecinul), ca probabil acolo se va ajunge daca nu se face nimic, atunci va fi destul pentru politie?

• Upvote 1
  • Downvote 5

Draga ana2011, daca colegii mei ti-au dat sfatul enuntat de tine in primul post au gresit si imi pare rau. Cu siguranta colegii mei vor verifica cele sesizate de tine, dar asta nu inseamna ca iti vor si da dreptate. Este datoria ta sa aduci probe pentru a-ti sustine sesizarea, este datoria vecinului sa aduca probe pentru sustinerea "nevinovatiei" si este datoria Politiei Romane sa efectueze cercetari in vederea propunerii unei solutii legale, urmand ca instanta de judecata sa stabileasca vinovatia sau nevinovatia unei persoane.

Pana cand acesta isi vor urma cursul firesc te sfatuiesc, pentru evitarea oricarui confilct, sa dai dovada de inteligenta si sa eviti discutiile cu vecinul tau!

Edited by bestkyky

Adica eu trebuie sa dovedesc? Eu stiu sigur ca el a facut-o(vecinul), dar politia ce face?

Da' cine? Se presupune că e nevinovat până la proba contrarie. Că așa suntem toți vinovați, că știi tu sigur

:doh:

• Upvote 2
  • Downvote 1

@bestkyky, multumesc

@soap, proba contrara putea fi foarte usor recoltata de pe roti si supape/valve(nu stiu cum se numesc).

I-am facut plangere penala, o "d-aia" care tine aerul nu mai functioneaza, deci am prejudiciu. Deh, omul a bagat bete acolo....

Sper sa rezolv, nu vreau decat sa inceteze toate porcariile astea...

Edited by ana2011

Ideea e ca el nu intelege ca ocuparea lui e pe sistemul "primul venit, primul servit"

problema, desi normal asa pare sa fie, poate fi putin mai complicata, ajungindu-se pina la intrebarea biblica, ce a fost mai inainte, oul sau gaina.

exista posibilitatea (nespecificata de tine) ca vecinul sa fieceva mai vechi in bloc ;) si normal, ca si tine se poate gindi la acel "primul venit, primul servit". dupa situatia asta, ar mai fi si fregventa parasirii respectivei parcari, daca el pleaca o data la cine stie cind, normal (din punctul lui de vedere) sa-l considere "al lui", tu, parcind in zona doar pe timpul noptii putindu-ti cauta un "loc viager" ;)

marea problema in cazul asta este insa, lipsa locurilor de parcare si faptul ca unele relatii interumane nu sunt legiferate, ramanind sa se bazeze pe un termen care-mi scapa momentan, parca ii zice bun simt, dar nu sunt pe deplin sigur.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Mai exista o solutie.Fiecare locatar isi ,,alege,, un loc de parcare , si parcheaza doar acolo.Iar in conditiile in care locul ,,lui,, e ocupat , nu se parcheaza pe alt loc ci pe bordura sau intr-un loc nefrecventat...ca sa zic asa...

Asa se poate face un pic de spatiu in parcarile blocurilor.Evident ca principalul vinovat este primaria.Dar si locatarii care aplica principiul ,,primul venit, primul servit,, principiu care poate parea logic, dar care duce inevitabil la certuri si probleme.

Intotdeauna unul de 20 de ani in acel bloc, va aparca in acelasi loc, si il va deranja cand vine un vecin nou care isi alege locul de parcare taman pe locul in care primul parcheaza de 20 de ani.

Este omenesc.

Edited by arcan
  • Upvote 1

si eu am dus-o asa vreo 2 ani...cu reclamatii, cereri pe la primarie sa demarcheze parcarea, am cerut chiar sa se faca locuri platite.

inchipuiti-va o parcare in care acum intra 13 masini....inainte n-aveau loc 3. si tot inainte, cand ma certam cu primaria sa vina sa dea cu vopsea...au venit handicapatii si au facut locuri de parcare. stiti cum? au trantit un teren de bambilici in fata blocului: un patrat impartit in 4 din care doar 3 locuri puteau fi ocupate fara a deranja. au mai durat vreo 3-5 luni de certuri pe la primarie pana au venit iar au sters si au facut parcare in spic de 5 locuri....

nu mai conteaza ca acum intra 13 masini intr-o parcare marcata pentru 5, conteaza ca atunci cand vecinul m-a blocat si m-a amenintat ca imi zgarie masina daca mai parchez pe locul lui(el vreo 40-45 ani eu aveam 21 atunci) l-am prins frumos de rever si i-am spus cat de calm si apasat am putut: daca vad cea mai mica zgarietura pe masina, nu ma intereseaza cine mi-a facut-o, masina ta va arde in flacari. eeeee de atunci nici ca am mai avut probleme

• Upvote 1

In privinta vechimii, eu m-am nascut aici, el e de citiva ani doar, dar nu-l revendic ca fiind numai al meu, ci, bunul simt de care vorbea @serhente Garcia m-a obligat sa aplic sitemul "primul venit, primul servit".

In sfirsit, sa vedem ce rezolv cu plingerea penala...

Multumesc

Cum am mai spus, este omenesc acest lucru.Daca v-ati intelege si organiza cum am scris mai sus, s-ar creea locuri de parcare si ar disparea neintelegerile.Nu de tot, dar ar disparea.

Dar fiindca nimeni nu vrea sa cedeze, el ca e locul lui, tu ca nu e locul lui, o sa va certati pana la adanci batranete.Iar cu plangerea penala, nu vei rezolva mare lucru.

parerea mea.

@arcan, omul nu intelege de vorba. crede-ma ca am incercat sa discut, dar n-ai cu cine. omul vrea locul ca fiind al lui, numai al lui.

in fine, asta este....

ghertoii de bloc sunt pretutindeni. Vecina mea de la parter considera ca portiunea de teren dintre bloc si trotuar e a ei personala si si-a amenajat o gradina mare cu gazon, 2 banci si un leagan, totul fiind protejat de un gard de lemn impunator. Un lucru frumos, estetic pana in momentul in care a inceput sa "saboteze" masinile parcate pe bordura din spatele blocului, mai precis sa introduca surubelnite si mai stiu eu ce in cauciucuri. Cu mine a avut ghinion...dupa cateva zile in care am vorbit cu vecinii pagubiti am stat la panda dupa ce am parcat masina acolo, sa vad ce se intampla, am facut poza, iar acum doamna este cercetata pt distrugere. Ca un bonus, am cumparat 1kg din cea mai fina si de calitate sare si am presarat-o pe scumpul ei gazon :naughty: stiu ca razbunarea e arma prostului, dar si acum imi amintesc expresia dansei cand si-a vazut toata iarba arsa si galbena :clip:

• 3 months later...

Am si eu o problema cu o persoana care vine in vizita in fiecare weekend la blocul vecin. INTOTDEAUNA parcheaza pe locul meu. Dupa nenumarate ori in care am acceptat, fara a spune nimic, astazi m-am decis si i-am ridicat un stergator, ca sa-si dea seama din bun simt sa nu mai ocupe acelasi loc mereu. M-am trezit cu el batandu-mi in geam( stau la parter) foarte revoltat impreuna cu rudele lui, vecinii din bl vecin, raspunzandu-i frumos, si rugandu-l sa nu mai parcheze mereu pe locul meu, pentru ca parchez de 20 de ani, si locurile in orice cartier se respecta daca ai putin bun simt si respect fata de semeni. Am primit amenintari ca imi sparge geamurile la casa, chiar s-a indreptat spre mine sa-mi arate ca e barbat. Nu mi se pare corect sa se rasteasca un stresat la mine sa tipe si sa ma ameninte ca s-a gasit el sa vina de cateva luni si sa faca legea. Inteleg ca locurile de parcare nu sunt platite, cel putin deocamdata, dar nu suntem oameni civilizati sa intelegem ca se respecta ? Se pare ca nu, ca altfel n-ar mai fi parcat tot pe locul meu. Ce pot face? Sa-l las sa mi dea una data viitoare ca sa pot chema politia? Dar nu ma pot cobori la nivelul lui, si nici nu o sa mai vb cu asa persoana. Nu vreau sa se inteleaga ca sunt fixata pe locul de parcare, dar dupa ce sa nu sunt multe, te mai trezesti ca n-ai nici unde sa o parchezi. Astfel de pb nu mi s-au mai intamplat, si mai spun odata, de 20 de ani parcam pe acelasi loc! Ce pot sa fac? Multumesc

• Moderator

Ia legătura cu polițistul de proximitate. Iar dacă dorești poți depune și o plângere pentru amenințările pe care ți le-a adresat. Numai că nu trebuie să te aștepți că va ajunge la pușcărie. Poate discuta cu el și dacă e sănătos există riscul să înțeleagă.

Ce ar trebui sa inteleaga omul acela, Catalin? Ar trebui sa inteleaga faptul ca unii au un simt al proprietatii mult prea dezvoltat?!

Oameni buni, locurile de parcare pentru care nu se plateste impozit la primarie sunt ale tuturor si primul venit este primul servit. Nu spun asta din motive subiective, ci doar pentru ca asa mi se pare firesc.

Acum as vrea sa va dau si un exemplu personal: in urama cu 3 zile am reusit sa ies cu masina din parcare, dupa ce, timp de o saptamana sotul meu a deszapezit zilnic parcarea. Cand am revenit, "locul meu" era deja ocupat. Ce puteam sa mai fac...mi-am gasit alt loc unde sa imi las masina si sa nu incomodeze pe nimeni si gata.

Altadata am fost intr-un oras unde aproape toate parcarile au "stapan", am intrebat frumos unde pot lasa masina pentru 2 zile si nu am avut probleme. Prin urmare, aici este vorba de bun simt!

• Upvote 2

Locul meu e cu contract de inchiriere platit la inceputul anului 2012 pana la 31.12.2012. Ieri, dupa ce l-am curatat, intru in casa si pun de-un vin fiert. Cum stateam asa, pe geam si admiram peisajul, surprind un logan ce da cu spatele si intra pe locul meu. Il las, gandindu-ma ca intoarce (n-ar fi prima data). Surpriza. Iese din masina si traverseaza in fuga spre intrarea blocului din fata mea, unde cineva ii tinea usa (cu interfon). Abia apuc sa ies pe geam si sa strig: "Sper ca nu stati mai mult de-o ora..."...Se uita tamp spre geamul meu si dupa ce reuseste sa ma identifice, raspunde: "Ba da!"...Atunci ii spun: "Va rog sa mutati masina pe unul dintre locurile libere de la blocul unde ati venit in vizita"...Dupa un schimb de priviri si murmur cu cel care-l astepta, vine la masina si, inainte sa intre, imi striga:"Si ce? Mureati daca stateam pana maine dimineata? Plecam devreme..."...Ii raspund: " In primul rand locul e platit, apoi, considerati ca e normal ca, dupa ce-mi curat locul de zapada sa veniti si sa parcati fara sa va intrebati, oare dece celelalte locuri de parcare sunt pline de zapada si asta-i curatat?"...Raspunsul m-a blocat:..."Asta-i curatat? Nu vezi dom'le ca masina sta intr-o parte?"

Fara replica am ramas uitandu-ma dupa el cum urca si pleaca, cautandu-si un alt loc de parcare...

Edited by videosuzy
  • Moderator

Ce ar trebui sa inteleaga omul acela, Catalin?

Să înțeleagă că ține de bunul simț să nu bagi mașina într-un loc în care vezi că altul a muncit și l-a curățat de zăpadă.

• Member

Si in Cluj-N sunt foarte multe probleme cu locurile de parcare...au nascut adevarate dusmanii care s-au lasat cu avarieri de autoturisme si chiar cu vatamari corporale!Parca a inebunit lumea!Cel mai distrus auto care a fost parcat "aiurea" pe care l-am vazut eu avea toate cauciucurile intepate,zgariata roata ...roata,iar pe capota avea scris tot prin zgariere cu un obiect ascutit :"nu mai parca aici".Si toate asta doar la prima parcare si fara avertismente.Niste nebuni!

Mda, si daca nu are bun simt ce putem face?

Bunul simt trebuie sa vina atat din partea celui care isi curata locul de parcare " mostenit pe veci ", cat si din partea celui care parcheaza intr-un astfel de loc. D.p.m.d.v., proprietarul autointitulat al locului de parcare trebuie sa se adreseze intr-un mod civilizat celui care ii " violeaza proprietatea " si reciproc, dar, de regula, nu se intampla asa. :(

La fel si cel care parcheaza masina intr-un loc deszapezit, trebuie sa se intereseze, in prealabil, cu privire la " apartenenta " respectivului loc.

Daca nu exista un minim dialog decent, atunci lipsa de bun simt este din partea amelor tabere, iar asta nu duce la nimic bun.

Oamenii trebuie sa inteleaga faptul ca astfel de locuri de parcare mostenite prin legile firii nu le apartin si ca nu au ce sa faca in cazul in care alta persoana le ocupa, decat sa se poarte civilizat, pentru a nu isca alte probleme. La fel si cei care isi parcheaza masina in alte locuri, trebuie sa fie atenti sa nu ii deranjeze pe oamenii locului respectiv. :D

Edited by bestkyky

Am si eu o problema cu o persoana care vine in vizita in fiecare weekend la blocul vecin. INTOTDEAUNA parcheaza pe locul meu. Dupa nenumarate ori in care am acceptat, fara a spune nimic, astazi m-am decis si i-am ridicat un stergator, ca sa-si dea seama din bun simt sa nu mai ocupe acelasi loc mereu. M-am trezit cu el batandu-mi in geam( stau la parter) foarte revoltat impreuna cu rudele lui, vecinii din bl vecin, raspunzandu-i frumos, si rugandu-l sa nu mai parcheze mereu pe locul meu, pentru ca parchez de 20 de ani, si locurile in orice cartier se respecta daca ai putin bun simt si respect fata de semeni. Am primit amenintari ca imi sparge geamurile la casa, chiar s-a indreptat spre mine sa-mi arate ca e barbat. Nu mi se pare corect sa se rasteasca un stresat la mine sa tipe si sa ma ameninte ca s-a gasit el sa vina de cateva luni si sa faca legea. Inteleg ca locurile de parcare nu sunt platite, cel putin deocamdata, dar nu suntem oameni civilizati sa intelegem ca se respecta ? Se pare ca nu, ca altfel n-ar mai fi parcat tot pe locul meu. Ce pot face? Sa-l las sa mi dea una data viitoare ca sa pot chema politia? Dar nu ma pot cobori la nivelul lui, si nici nu o sa mai vb cu asa persoana. Nu vreau sa se inteleaga ca sunt fixata pe locul de parcare, dar dupa ce sa nu sunt multe, te mai trezesti ca n-ai nici unde sa o parchezi. Astfel de pb nu mi s-au mai intamplat, si mai spun odata, de 20 de ani parcam pe acelasi loc! Ce pot sa fac? Multumesc

Poate ca trebuia sa vorbesti cu el inainte de a-i lua stergatorul. Altfel daca s-a vazut vandalizat normal ca a facut o criza de nervi.

• Moderator

Bunul simt trebuie sa vina atat din partea celui care isi curata locul de parcare " mostenit pe veci ", cat si din partea celui care parcheaza intr-un astfel de loc.

Nu știu de unde ai tras concluzia că acel loc de parcare ar fi ”moștenit pe veci”, pentru că nicăieri nu am postat așa ceva. Probabil că fraierul care a coborât în parcare și a dat la lopată curățând acel loc, este lipsit de bun simț dacă nu pune din nou mâna pe lopată să curețe un alt loc, în cazul în care un vecin trântor ce l-a admirat de pe geam când dădea la lopată, dar evident fiind plin de drepturi, a găsit de cuvință să-și parcheze mașina într-un loc curat.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.