Jump to content
POLITISTI.ro

Cum se răzbună un şef de poliţie pe subalternul său


cipri83

Recommended Posts

 • Member

Ce păţeşte un agent de poliţie care are curajul să îşi oprească un superior care a încălcat grav o regulă de circulaţie? Este sancţionat disciplinar cu "mustrare scrisă" pentru comportament necorespunzător la serviciu. Agentul Sergiu Todea de la Poliţia Rutieră a municipiului Cluj Napoca a avut neşansa de a-l opri în trafic pe comisarul şef Cristian Pintea, prim adjunctul IPJ Cluj, care conducea un BMW Seria 5 şi care nu a acordat prioritate persoanelor care traversau strada pe "trecea de pietoni".

Bolidul condus de comisarul şef Pintea a fost surprins în trafic în timp ce circula cu viteză foarte mare.

"Pe banda a doua, cu viteză excesivă, s-a apropiat un autoturism marca BMW Seria 5 de culoare neagră, al cărui şofer nu a schiţat nici măcar un gest de frânare pentru a observa dacă pe trecerea de pietoni se află cineva. Asta, în condiţiile în care o autoutilitară era oprită pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton", descrie agentul Todea scena de la faţa locului.

În urmărirea BMW-ului nervos a plecat echipajul de Poliţie. După câteva sute de metri, comisarul şef Cristian Pintea a fost ajuns din urmă şi somat să oprească. Dialogul s-a purtat în prima fază pe geam. "De ce să opresc?", i-a întrebat comisarul Pintea pe agenţii de circulaţie. "Pentru că aţi încălcat o regulă de circulaţie", i s-a răspuns.

Agentul Todea povesteşte că, după ce a oprit maşina, i-a spus adjunctului Poliţiei Cluj că este vinovat pentru că nu a cedat prioritate de trecere pietonilor care traversau strada prin loc marcat.

"A continuat pe un ton nepoliticos să afirme că dânsul nu a văzut niciun pieton. Este evident şi logic că nu a avut cum să vadă pietonul din cauza vitezei excesive. I-am solicitat să-mi declare datele şi m-am îndreptat spre autoturism, să-mi iau agenda pentru a le nota. Atunci mi-a arătat pe geam o legitimaţie de poliţist, dar fără să-şi decline gradul sau funcţia sau să-şi spună numele", susţine agentul.

Scandalul din trafic a continuat, susţin agenţii de poliţie care nu au acceptat să îşi schimbe declaraţiile la presiunea şefilor Poliţiei Cluj. Pintea a coborât din maşină şi a încercat să facă presiuni asupra agentului.

"M-a întrebat dacă ştiu cine este dânsul, moment în care şi-a declinat calitatea de comisar şef Pintea Cristian, adjunctul şefului IPJ Cluj. I-am răspuns că îmi pare rău, dar nu îl cunosc, după cum de altfel nici colegii meu nu îl cunoşteau", mai spune agentul Todea.

La faţa locului a fost chemat, de către comisarul şef Pintea, un ofiţer de la Poliţia Rutieră Cluj, care în loc să dispună amendarea acestuia pentru încălcarea normelor de circulaţie şi-a cerut scuze şi l-a lăsat pe acesta să plece. "Mi-am cerut şi eu scuze şi am plecat la sediu, unde am început să scriu rapoarte cu cele întâmplate",

Regretele agentului Todea nu au fost de ajuns. Într-o seară, când era de serviciu, a fost trimis să participe la o razie a Poliţiei Rutiere. În locul desemnat, a apărut şi comisarul şef Cristian Pintea: "S-a îndreptat spre mine şi m-a întrebat, pe un ton apăsat, dacă îl cunosc. Se referea la incidentul din trafic. I-am răspuns că îl cunosc, după care m-a întrebat ce-i cu atitudinea asta. Apoi a ridicat tonul la mine şi mi-a spus ce atitudine am avut şi cum îmi permit să-l iau la rost".

După acest episod, agentul a fost deferit unei comisii de disciplină, pe motiv că a avut un comportament nepotrivit în societate. În faţa comisiei, Todea a fost apărat de Corpul Naţional al Poliţiştilor. Comisarul şef Gelu Roşu a declarat că a dat aviz negativ la cererea IPJ Cluj de a-l sancţiona disciplinar pe agent.

sursa : Evz.ro

Edited by cipri83
 • Upvote 1
Link to comment

si ala de la rutiera care s-a facut pres in fata "majestatii sale" cum il cheama? sa-i faca numele public pe toate forumurile pe care le acceseaza politistii.

nu puteti afla informatia asta? sau sa faceti o sesizare cum ca si-a incalcat atributiile de serviciu prin neamendarea vinovatului?

Link to comment
 • Member

O sa ma interesez Maxu.Il cunosc pe agentul Todea si este un bun prieten si coleg, pe cand adjunctul intradevar este un militian si jumatate.dar fi sigur ca daca acel sefulet care a venit ar fi dispus sa fie sanctionat pana la iesirea din schimb era deja mutat de pe functie si probabil si de la rutiera!asta este!

Link to comment

peste tot adjunctii sunt mai infatuati decat inspectorii sefi? e al doilea caz de genul asta despre care aud. din pacate despre primul nu s-a auzit in presa deoarece au reusit sa demonteze complet declaratiile agentului si in plus agentii de la rutiera au primit "Ban" pe strada unde adjunctul a fost surprins cu 122 km\h :mellow:

Link to comment

Peste tot gasesti cazuri asemanatoare, rezolvarea ar fi sa li-se dea peste bot la leprele astea, cu orice ocazie in care isi trambiteaza functia si gradul incercand sa intimideze chiar daca ei sunt cei vinovati.

Link to comment
 • Moderator

Astfel de cazuri sunt convins că sunt foarte multe. Şi ele se întâmplă tocmai datorită mentalităţii de parvenit a multora ce ajung şefi (şi e valabil în absolut toate domeniile, nu numai în poliţie), ce au impresia că odată numiţi într-o astfel de funcţie devin un fel de stăpâni, li se cuvine totul, cred că legea e numai pentru alţii, trăiesc cu impresia că se bucură de o imunitate, etc.

Abia după ce astfel de şefi vor realiza că rolul lor principal acolo este de a coordona şi a se zbate pentru ca subalternii lor să aibă un randament mai bun, atunci vom putea să începem să visăm şi noi la vremuri mai bune.

 • Upvote 4
Link to comment

sentimentul meu e ca orice roman ajuns la conducerea unei institutii va proceda la fel deoarece asta-i tara....noi cei din esaloanele de mai jos,doar noi vedem realitatea asta si toti cei ce o vad au dreptate in ce spun despre ea. ei sunt desprinsi complet din treaba asta, iar viata ne arata ca un roman ajuns sus se crede Dumnezeu. Sunt si multi care se dezic de treburile astea si am fi nedrepti sa nu ii apreciem, dar mi-e teama ca daca mai urca o treapta vor fi si ei in jocul puterii. In sensul asta pot sa aduc multe exemple de sefi de schimb de la mine din oras care se comporta aidoma sefilor cei mari. de ce? pentru ca e si el un sef mai mic, in jos are bobarnace de dat celor pe care ii coordoneaza, iar in sus are funduletze de tzucat

Link to comment

Sunt şi eu curios dacă se va sesiza corpul de control al ministrului de interne. Ăsta merită o plângere penală pentru abuz în serviciu iar şeful de la rutieră o plângere pentru trafic de influenţă. S-a înfiripat această mentalitate bolnavă a unora care au ajuns şefi prin POLIŢIA ROMÂNĂ cum că s-ar afla pe o plantaţie bananieră şi agenţii sunt negri pe plantaţie. Probabil până nu vom scăpa de aceşti comunişti instituţia va avea de suferit la capitolul imagine şi mai ales mentalitate.

Am găsit şi reportajul referitor la evenimentul în urma căruia a fost sancţionat abuziv colegul nostru.

Link to comment
 • Member

Acest adjunct la sanctionat pe un politist pe motiv ca a indraznit sa treaca pe langa el in curtea IPJ fara sa-l salute!clar ca acel coleg probabil nu-l cunostea pe alteta sa adjunctul care doar dupa d-astea se tine... sa de-a sanctiuni de-a pasta in stanga si dreapta poate poate o sa-l avanseze cineva pentru aceste fapte de eroism!

Link to comment
 • Member

Un memoriu depus la Ministerul Administraţiei şi Internelor arată că oraşul lui Emil Boc este condus după principiile mafiei italiene. Mai-marii poliţiei întocmesc dosare penale la comandă şi închid altele la ordin politic, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca definesc opera poliţiştilor.

Potrivit plângerii depuse la Ministerul de Interne de Ilea Stelian, „adjunctul inspectorului şef comisar Pintea Dan Cristian controlează serviciul de investigare a fraudelor după interesul personal dispunând întreruperea sau închiderea unor dosare penale prin decizii personale în funcţie de interesele pe care le are”. În acest sens sunt amintite dosarele lui Mircea Radu, actualul şef al Protecţiei Consumatorilor (evaziune fiscală), al soţiei lui Roşca – actualul şef al ITM Cluj (evaziune fiscală ), al lui Apostoaie, şeful Ocolului Silvic Cluj (înşelăciuni în contracte imobiliare în Floreşti), al lui Mureşan Adrian (furt de sub sechestru şi tulburare de posesie – este vorba de vărul primar al comisarului şef Mureşan Alexandru, şeful serviciului Poliţiei Rutiere). Practic, în serviciul de investigare a fraudelor de la IPJ Cluj există câţiva subordonaţi care răspund fără comentariu la orice cerinţă aberantă a comisarului şef Pintea Dan Cristian. Printre aceştia, Moiş Lucian şi Câmpean Mirela.

Tot la capitolul „dosare dosite” intră şi plângerile penale depuse de zeci de clujeni care au fost înşelaţi de Mihai Chezan, investitorul proiectului Tower, protejatul deputatului Daniel Buda, care este preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Proiectul imobiliar Tower Cluj este unul destul de mare şi cu mari implicaţii asupra oamenilor din Cluj peste 200 de persoane achitând între 40-60.000 de euro pentru cumpărarea de apartamente care nu au mai fost construite. Cu ajutorul deputatului Daniel Buda, investitorul Marian Chezan a scăpat până acum de mâna lungă a legii. E drept, şi comisarul Dan Cristian Pintea a ţinut cont că Marian Chezan are un protector sus-pus. De ce îl iubeşte Daniel Buda pe Marian Chezan? Păi în 2008 cel din urmă a cumpărat un teren de la deputat pe care a plătit o sumă frumuşică. Ceva de ordinul milioanelor de euro.

În timp ce unele dosare sunt închise sau întârziate, pentru alte persoane se fabrică dosare la comandă. Este cazul lui Ilea Stelian. Acesta este acuzat într-un dosar de furt de bilet la ordin (încă nu s-a găsit aşa ceva în literatura de specialitate), iar după 2 ani furtul devine abuz de încredere al unui colaborator şi în acest fel „persoana mea devine instigator la abuz de încredere şi mai grav îmi acuză soţia, Ilea Corina, de fals şi uz de fals în completarea biletului la ordin fără să fie audiată niciodată şi fără să se facă o verificare tehnico-ştiinţifică. Abia după multe sesizări s-a dispus verificarea tehnico ştiinţifică şi a rezultat că acel bilet nici măcar nu era scris de soţia mea”, mai scrie în plângere adresată Ministerului de Interne de clujeanul Ilea Stelian. De finalitatea dosarului fals al clujeanului se fac vinovate, potrivit unui alt memoriu depus la CSM, procurorul Sfîriac Mihaela şi prim-procurorul Crişan Gheorghe Eugen din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Comisarul şef Pintea Dan Cristian este şi un important investitor privat în domeniul imobiliar, unde, împreună cu comisarul şef Mureşan Alexandru, a investit într-un imobil de apartamente pe str. Septimiu Albini nr. 89. De fapt în acte nu apar ei, ci apare partenerul de firmă al soţiei Melinda a comisarului şef Mureşan, dar toţi locatarii şi chiar şi angajaţi din poliţie ştiu că banii sunt ai celor doi comisari. Mai mult, terenul a fost cumpărat de la un domn care, culmea, a avut un dosar penal pe circulaţie şi pentru iertarea păcatelor probabil că l-a vândut la un preţ modic.

În plângerile adresate atât Consilului Superior al Magistraturii, cât şi Ministerului de Interne, clujeanul Ilea Stelian prezintă o altă faţă a Clujului mai puţin cunoscută de presa centrală. Multe dintre persoanele amintite în acest material au fost numite în funcţie cu aprobarea lui Emil Boc. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Prim-ministrul ştie că distanţa de la Cluj la Bucureşti este una lungă, iar afacerile trebuie făcute departe de ochii presei. Cotidianul.ro a prezentat în acest material doar o parte din „caracatiţa” de la Cluj. În zilele următoare vom prezenta şi alte date, care cu siguranţă vor deranja mafia din acest oraş.

Dan Odagiu, Sursa: www.cotidianul.ro

Link to comment
 • Member

Asai ce curatenie a facut Igas in Politie!I-a lasat pe astia ca el si i-a indepartat pe cei care sunt cu adevarat politisti!

Link to comment
 • Moderator

Agenții de poliție rutieră din Cluj, sfătuiți să își cunoască mai bine superiorii

Inspectoratul de Poliție al județului Cluj recunoaște faptul că polițistul a trecut pe trecerea de pietoni în timp ce se afla un pieton angajat în traversarea străzii. Purtătorul de cuvânt, inspectorul Alma Brehariu Bruja, a declarat că nu a fost dispusă nicio sancțiune contravențională împotriva comisarului șef Cristian Pintea.

S-a obervat că pe imaginile filmate de pe sensul opus, fiecare sens de circulație fiind prevăzut cu două benzi de circulație, o autospecială încetinește și oprește la trecerea de pietoni, timp în care un autoturism marca BMW care circula pe banda doi, trece pe lângă această utilitară. După ce autoturismul BMW a trecut, se poate observa un pieton angajat în trecere pe sensul opus de circulație fără a se putea preciza dacă acesta pornise sau nu să treacă strada la momentul deplasării pe trecerea de pietoni a autoturismului marca BMW”, a spus inspectorul Bruja.

Oficialul IPJ Cluj nu a putut răspunde la întrebarea logică de ce anume a oprit autoutilitara dacă pe trecerea de pietoni nu se afla niciun pieton aflat în traversare.Nu vă pot răspunde la această întrebare”.

Apostilă de inspector șef: Să vă cunoașteți superiorii

Scandalul în care este implicat comisarul șef Cristian Pintea, prim-adjunctul șefului IPJ Cluj a fost făcut public de EvZ în numărul de ieri. După ce a trecut peste trecerea de pietoni fără să acorde prioritate unui pieton, comisarul Pintea a fost urmărit de un echipaj de poliție compus din trei polițiști între care se afla și agentul Sergiu Todea, sancționat disciplinar pentru că a avut curajul să îl oprească pe Pintea în trafic să îi ceară documentele de identitate.După incident, cei trei polițiști din echipajul Poliției Rutiere au fost chemați la sediul Poliției Rutiere Cluj și puși să întocmească rapoarte cu cele întâmplate. După aproximativ două săptâmăni de la acest incident, aceste rapoarte s-au întors la Poliția Rutieră Cluj cu apostila șefului de inspectorat, chestorul Ioan Păcurar în care agenții erau sfătuiți să își cunoască mai bine șefii. “Am auzit de această apostilă de la un șef de-al meu dar nu vreau să comentez mai mult pentru a nu avea probleme și mai mari”, a spus agentul Sergiu Todea.

sursa: EVZ.ro

Link to comment

si uite asa data viitoare nimeni nu o sa mai aibe tupeul sa il opreasca, eventual ii vor sterge parbrizul la masina. recomand o galeata cu apa, cirpa si detergent in dotarea standard. prost sunt eu ca platesc taxe :)

Edited by maxu08
Link to comment
 • Member

Da ca sa vezi ce raspuns de militian cu stele de general si doctor in prostime da al mai mare din institutie....nu ca sa se respecte legea,care este pentru toti facuta in tara asta,ci ca pulimea sa-si cunoasca mai bine sefii si sa caste ochii ca nu cumva sa se lege de careva! :angry:

Dar stati linistiti ca pe cladire scrie IPJ PD-L CLUJ, asta spune totul!Stat in stat!

Edited by cipri83
Link to comment

in concluzie... Dl Todea s-a cam pus rau cu toata comducerea... Pana si purtatorul de cuvand a fost partinitor...

ma gandesc... daca nu avea filmarea la indemana, atunci chiar ca era groasa

Link to comment

Mie cand am patit ceva asemanator, numai ca personajul nu era militian, ci era vicepresedintele Consiliului Judetean, mi s-a spus in fata atat mie cat si colegului de la Rutiera ca o sa fim imbracati in verde si o sa stam o saptamana in fata Prefecturii sa cunoastem "lumea buna din oras"! Asa ca nu va mai mirati stimati colegi de patanile altor colegi, asa e peste tot in tara atata timp cat "mai marii" sunt influentati si sponsorizati de "lumea buna din oras" ! Sunt scarbit! Stima

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Bolund ce coincidenta!si colegul Todea a fost mutat in fata Prefecturii dupa ce l-a vazut acel djunct intr-o zi lucrand pe auto dupa ce s-a intamplat acel eveniment!Dar parca nu suna a coincidenta ci suna a mentalitate comunista care persista la sefimea din Romania indiferent de institutie!

Edited by cipri83
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.