Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Un bărbat din Oradea, suspectat că a înşelat cinci societăţi comerciale cu peste 100.000 lei, a fost reţinut.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 10 months later...

„Inspector anticorupţie”, reţinut pentru înşelăciune

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J.Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat suspectat că a înşelat mai multe persoane, prin crearea convingerii că în calitate de „inspector anticorupţie”, le va ajuta în rezolvarea favorabilă a unor litigii de natură civilă sau penală.

La data de 7 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., l-au surprins în flagrant delict, pe L.D., de 48 de ani, din comuna Săcelu, judeţul Gorj, primind 800 de lei, de la un gorjean, căruia îi crease convingerea că în calitatea de „inspector anticorupţie” în cadrul unui O.N.G., îi va demonstra nevinovăţia într-o cauză penală.

Din probatoriul administrat până în prezent, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2011-septembrie 2012, suspectul, prin inducerea în eroarea a opt părţi vătămate, a cauzat un prejudiciu în valoare de peste 27.000 de lei. Suspectul, deşi nu avea studii juridice, pentru a convinge părţile vătămate că le va ajuta în rezolvarea favorabilă a unor litigii civile sau penale, se prezenta ca fiind “inspector anticorupţie” în cadrul unei organizaţii non guvernamentale, fără a efectua vreun demers real în acest sens.

Poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 8 septembrie a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii fac apel la persoanele care au fost victime ale unor astfel de fapte să se adreseze cu plângere Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 years later...

Reţinut pentru înşelăciune

 

Un bărbat bănuit de comiterea unei înșelăciuni prin metoda accidentul a fost depistat și reținut de polițiștii din Vâlcea.

 

La data de 3 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea și I.P.J. Botoşani au depistat şi reţinut un bărbat, de 24 de ani, din localitatea Coţuşca, judeţul Botoşani, bănuit de comiterea unei înșelăciuni prin telefon.

 

În fapt, acesta este bănuit că, la data de 24 septembrie a.c., ar fi apelat un tânăr de 21 de ani, din oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea, și l-ar fi indus în eroare că tatăl său ar fi fost implicat într-un accident rutier în care au fost rănite mai multe persoane.

 

Pentru operațiile necesare victimelor presupusului accident, cel în cauză l-ar fi determinat pe tânărul de 21 de ani să depună 7.000 de lei într-un cont.

 

Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, iar în urma probatorului administrat în dosarul penal, s-a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 ore.

 

Ulterior, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au dispus cercetarea sub control judiciar a celui în cauză.

 

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 3 weeks later...

REŢINUT PENTRU ÎNŞELĂCIUNE

 

Poliţiştii clujeni au reţinut pentru 24 de ore un bărbat, bănuit că ar fi înşelat un cumpărător, cu privire la provenienţa unui excavator. Un alt bărbat este cercetat în libertate pentru tăinuire.                    

 

La data de 22 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Cluj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 34 de ani, din Cluj-Napoca, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, iar faţă de un alt bărbat, de 37 de ani, din Cluj-Napoca, se efectuează cercetări, în stare de libertate, pentru tăinuire.

 

În fapt, în cursul lunii august, bărbatul de 34 de ani, s-a prezentat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Cluj-Napoca, care avea în pază un excavator, de unde, folosindu-se în fals de actele unei societăţi comerciale, a preluat utilajul.

 

Ulterior, cu sprijinul unui alt bărbat, de 37 de ani, acesta ar fi vândut excavatorul, ca deşeu feros, unei persoane din judeţul Sibiu, căreia i-ar fi ascuns faptul că bunul provine din săvârşirea unei fapte penale.

 

Prejudiciul creat părţii vătămate este de aproximativ 730.000 de lei.

 

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au depistat utilajul pe raza comunei Șelimbăr, judeţul Sibiu.

 

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

 

În cauză se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
 

Sursa: IPJ Cluj

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.