Jump to content
POLITISTI.ro

Încadrarea potrivit clasei de salarizare a agenţilor de poliţie


Dan

Recommended Posts

Umblă vorba prin "sat" că pe la unele inspectorate Serviciile Financiare au "omis" să încadreze agenţii de poliţie cu studii superioare, cu diplomă de licenţă conform clasei de salarizare prevăzută pentru aceştia. Conform Legii 284/2010, am observat o mică diferenţă între agenţii care au absolvit studii superioare şi cei care nu au aceste studii. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar cred că este bine să ne informăm şi că mai cred că a venit vremea să ne cerem toate drepturile ce ni se cuvin. Eu sunt în situaţia celor cu diplomă de licenţă (cred că sunt foarte mulţi dintre noi în această situaţie) şi m-am gândit să fac o cerere (pe care am ataşat-o mai jos) prin care am cerut să mi se comunice dacă am fost încadrat conform clasei de salarizare a agenţilor de poliţie cu studii superioare. Dacă sunt colegi care au sau cunosc mai multe detalii îi rog să le posteze aici.

Comunicare Serv. Financiar.doc

Link to comment

sunt curios sa vad raspunsul... la mine in judet stiu ca nu se tine cont. astfel in functie de preferintele sefului, am colegi care fac aceiasi munca ca mine si primesc bani in plus pentru ca au studii superioare iar altii nu... nu cunosc criteriile sau legea privind acordarea de bani.

Link to comment

Copman cel putin la Dolj, din cate stiu eu, nu s-a intamplat asa ceva, adica agentii cu studii superioare sa fie altfel platiti sau reincadrati pe functii.

La ora cand vorbim promovarea agentilor este lasata la mana sefilor de unitati si subunitati, adica se face in mod discretionar in functie de culoarea ochilor.

Ma indoiesc ca tocmai la Constanta sa se fi tinut cont de ce spui tu.

Dar sa-ti spun una si mai tare, daca se vacanteaza o functie indiferent cum (prin demisie, mutare, pensionare etc) functia devine automat functie de,,debutant".Cica exista un ,,ordin".

Link to comment
  • Member

E vorba de un demers din partea sindicatului ProLex.Inainte de a ajunge in instnta trebuie parcursa procedura prealabila.

Copman, tu stii de vreun IPJ care a incadrat agentii cu studii superioare pe astfel de functii?

Edited by stelistman
Link to comment

Nu cunosc nimic. Eu până să aibă loc această "reorganizare" beneficiam de acel spor de 25% din salariul de bază pentru absolvenţii de studii superioare cu diplomă de licenţă. Tocmai această "ceaţă" mă intrigă şi pe mine şi din această cauză vreau să fac acest demers. Dacă mi se va comunica altceva voi apela la sindicat sau mă voi reprezenta singur în instanţă dacă va fi cazul. Eram curios ce se ştie prin ţară şi dacă există agenţi care să beneficieze de acest drept.

Link to comment

Eu nu sunt membru PROLEX. Chiar nu mă interesează această organizaţie sindicală şi nu mai dezvolt că nu este cazul şi topicul. Pe mine mă intereseză de soarta agenţilor aflaţi în această situaţie sau eventual să ne sfătuim unii cu alţii ce ar fi mai bine de făcut.

Edited by copman
  • Upvote 2
Link to comment
  • Member

Alta varianta decat a lor nu cred ca este in momentul de fata.Speram la o o implicare si din partea CNP-ului.Am uitat insa ca ei doar danseaza si atat.

Edited by stelistman
Link to comment

Eu cred că dacă nu încercăm să cerem un răspuns, care nu ne costă decât o coală de hârtie A4, nu trebuie să mai avem pretenţii la altceva. Ce avem de pierdut ?

Link to comment

ANEXA Nr. VII (din Legea 284/2010, privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice)

FAMILIA OCUPATIONALA DE FUNCTII BUGETARE "APARARE, ORDINE PUBLICA SI

SIGURANTA NATIONALA"

20. |Functii corespunzatoare gradelor de agent - agent sef principal de | S | 32 | 38 | 2,15 | 2,49 |

| | +---------+-----+-----+------+-------+

| | | M | 28 | 36 | 1,95 | 2,37

8. Numirea agentilor de politie/penitenciare in functii prevazute in statele de organizare cu studii superioare se face conform metodologiei aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite.

Dragi colegi stie cineva ceva in legatura cu aceasta ?

vroiam sa zic e vreun ordin MAI chiar clasificat s.sv.,sau neclasificat in legatura cu acest aspect al legii?

Link to comment

Copman daca ai fost sef de post sau ajutor sef de post ti s-a modificat functia.

Noua functie pe care ai fost reincadrat nu este prevazuta cu spor pentru studii superioare deorece acest ,,spor nu se mai stabileste".

Link to comment

Elvis nu am fost şef, am fost ajutor. În plus de asta o hârtie nu mă va sărăci. Iar dacă o să îi pun în încurcătură pe cei de la financiar cu atât mai bine. Cu atât mai folositor va fi şi pentru colegii aflaţi în aceeaşi situaţie pentru a şti unde ne aflăm şi ce se poate face. Cine ştie poate de acolo preiau sindicatele în cazul unui refuz din partea ordonatorului de credite. Ce zici ?

Link to comment

Copman in momentul in care s-a facut reorganizarea toate functiile s-au sters .

S-a trimis statul la IGPR iar cand s-a intors la IPJ-uri ordonatorul tertiar de credite , adica inspectorul sef, a ,,reasezat" prin dispozitie oamenii pe functii.

Nu o sa-i pui in incurcatura deloc pe cei de la financiar pentru ca ei te platesc in functie de ce trimit cei de la SMRU si de graficele intocmite sau aprobate de seful tau.

Eu ,,urlu" ca asa se va intampla de un an de zile si nu sunt foarte multi pe aici care m-au crezut la vremea respectiva.

Vorbeam atunci ca ajutorii degeaba se bucura ca vor lucra decat 8 ore, ca sefii de post vor fi batjocoriti cel mai rau, ca veti avea sefi si sefuleti, ca vor reduce cheltuielile cu intretinerea posturilor, banii de naveta si chriile se vor reduce etc.

Pentru ei, cei care cu [cenzurat] ne conduc, a fost decat un calcul care tine strict de contabilitate acest,,concept" de infiintare a sectiilor din rural.

Fa raportul cartre SMRU.

Dar imi este teama ca raspunsul pe care ti-l vor da eu deja il cunosc.

Edited by Elvis
Link to comment

Reincadrarea personalului in statele noi de organizare si emiterea dispozitiilor de personal se realizeaza de catre SMRU, nu de catre Financiar (exact cum a mentionat si Elvis mai sus.

Link to comment

In ceea ce priveste clasele de salarizare, ele sunt dor de forma,ca si coeficientii noi: nu se aplica si nici nu se vor aplica in viitorul apropiat . Salariile sunt raportate la structura din decembrie 2009: cine avea sporul pentru studii superioare in acel moment trebuie sa-l primeasca si acum, ca si parte din suma compensatorie. (Nu se specifica pe fluturas ca reprezinta sporul de studii, deoarece prin legislatia noua, acest spor nu mai exista.)

Intr-adevar, pentru agentii cu studii superioare ar trebui sa existe in dispozitia de personal clasa de salarizare aferenta DAR, pentru ca nu se aplica acest sistem , nu exista reglementare interna (OMAI) care sa descrie metodologia de acordare.

Link to comment

Exact cum spune runya este si la noi, cine l-a primit in decembrie 2009, il ia si acum acest spor de 25% -parca 25 este, cine face acum raport ptr acordarea acestuia, nu i se aproba pe motivul ca 'sunt inghetate' veniturile salariale raportat la acea data. Curios este ca reducerea salariala de 25% nu s-a raportat deloc la decembrie 2009:))..ma rog,este of topic aceasta remarca.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.