Skip to content

În perioada de tutelă profesională beneficiezi de concediu de odihnă sau studii?

Featured Replies

• Membru

O întrebare. Dacă eşti agent, în perioada de tutelă profesională la finalul căreia eşti definitivat în muncă (primele 6 luni ), poţi beneficia de concediu de odihnă sau de concediu de studii ?

• Moderator

În cazul concediului de odihnă răspunsul este da, ai dreptul. Pentru concediul de studii, nu ştiu.

• Membru

Slabe sanse pentru concediu de odihna, eu cand am terminat in 2010 nu am avut zile de concediu de odihna pe anul 2010 deoarece le-au considerat pe cele din timpul vacantelor, in schimb pentru ca am lucrat 4 luni in anul 2010 am avut dreptul la 2 zile de concediu de antena

Legat de concediul de studiu, in perioada octombrie -> sfarsitul lui noiembrie trebuie facut raportul pentru aprobarea lui la Serviciul de Resurse Umane, si abia dupa ce e aprobat ai dreptul sa iti iei cele 30 de zile pana la sfarsitul anului universitar pentru care ai facut raportul. Atentie! daca trece de data de 1 octombrie si mai ai de luat zile de concediu de studiu poti sa le spui adio :emo-yessir:

• Author
  • Membru

Voi fi încadrat la 1 ianuarie. Nu am cum să fac raport în perioada octombrie - noiembrie dacă nu ştiu la ce unitate voi fi repartizat. Şi vreau să găsesc o pârghie legală ca să obţin concediu/liber fie pentru perioada 23.01-11.02 ( sesiunea de examene ) fie pentru 20-25.02 ( sesiunea de restanţe ).

• Membru

Chiar crezi că o să fim incadraţi in ianuarie? :doh:

Edited by Catalin
Quote inutil.

• Membru

Voi fi încadrat la 1 ianuarie. Nu am cum să fac raport în perioada octombrie - noiembrie dacă nu ştiu la ce unitate voi fi repartizat. Şi vreau să găsesc o pârghie legală ca să obţin concediu/liber fie pentru perioada 23.01-11.02 ( sesiunea de examene ) fie pentru 20-25.02 ( sesiunea de restanţe ).

Daca esti incadrat de la 1 ianuarie clar nu se pune problema sa nu ai dreptul la CO, cum a fost in cazul meu, dar legat de concediul de studii eu zic ca nici o sansa in situatia asta, dar e bine sa mergi la resurse umane si sa intrebi daca mai poti face raportul pentru concediul de studii, desi de la resurse umane s-a transmis ca pana pe 22 sau 25 noiembrie sa fie trimise rapoartele prin care se solicita CS.

Bafta, poate ai sansa totusi.

• Author
  • Membru

Mersi pentru sfaturi şi lămuriri DannyBAD. :emo-yessir:

Bogdanel, incertitudinea e prea mare. Dacă nu-mi cer eu drepturile, nu vor veni ei să mi le dea pe tavă. Şi în plus, noi de examene SIGUR scăpăm în decembrie. Restul e can can.

Blue1guardian aici discutiile sunt impartite.

Cu privire la concediul de odihna lucrurile sunt foarte clare, ai dreptul, cu precizarea ca una dintre perioade trebuie sa aiba minim 21 de zile.

In schimb la concediuol de studii parerile sunt impartite.

Daca este sa interpretam HG 1578/2002 la cap. 3 art.17 ,,politistii bneficiaza de concedii de studii numai pentru frecventarea primei institutii de invatamant superior de la dobandirea statutului de personal al MAI" nu ai dreptul daca esti sub tutela si te aflii deja la o facultate cu frecventa la zi.

Daca esti la fara frecventa ,scurta durata, frecventa redusa, la distanta etc ai dreptul la un concediu de studii platit de 30 de zile calendaristice pe care il soliciti prin raport ,integral sau fractionat, in fiecare an universitar pentru frecventarea unei singure institutii de invatamant.

De prevederile art.17 beneficiaza si politistul inscris la doctorat.

Numai ca legiuitorul ,ar fi fost si pacat sa nu fie asa, la art.19 alin.1 spune ca ,,politistilor li se acorda concediul de studii daca obtin aprobarea sefilor unitatii pentru a urma cursurile unor institutii de invatamant superior, studii aprofundate sau doctorat" iar la alin2. ,,aprobarea pentru frecventarea formelor de invatamant prevazute la alin.1 se acorda numai daca acestea asigura specializarea/pregatirea potrivit nevoilor unitatii".

Acest art.19 ii cam bulverseaza pe cei de la SMRU.

Parerea mea este ca toti politistii care urmeaza cursurile unei facultati ar trebuii sa aiba dreptul la concediu de studii indiferent daca sunt la zi sau fara frecventa, daca intra la facultate inainte sau dupa ce au dobandit calitatea de politist.

In realitate nu se intampla asa, cei de la zi daca nu au aprobarea sefului unitatii nu beneficiaza de concediul de studii.

Edited by Elvis

• Membru

1. nu ai dreptul daca esti sub tutela si te aflii deja la o facultate cu frecventa la zi.

2. Daca esti la fara frecventa ,scurta durata, frecventa redusa, la distanta etc ai dreptul la un concediu de studii platit de 30 de zile calendaristice pe care il soliciti prin raport ,integral sau fractionat, in fiecare an universitar pentru frecventarea unei singure institutii de invatamant.

3. De prevederile art.17 beneficiaza si politistul inscris la doctorat.

Numai ca legiuitorul ,ar fi fost si pacat sa nu fie asa, la art.19 alin.1 spune ca ,,politistilor li se acorda concediul de studii daca obtin aprobarea sefilor unitatii pentru a urma cursurile unor institutii de invatamant superior, studii aprofundate sau doctorat" iar la alin2. ,,aprobarea pentru frecventarea formelor de invatamant prevazute la alin.1 se acorda numai daca acestea asigura specializarea/pregatirea potrivit nevoilor unitatii".

1. Indiferent ca esti in tutela sau nu, tot nu ai dreptul la CS daca urmezi cursurile la zi sau cel putin asa a patit o colega care urma cursurile la zi si a trebuit sa isi ia CO pentru a sustine examenele.

2. Foarte bine punctat, eu nu am mai intrat in detaliile astea :good: .

3. Alta colega urma masterul si dat fiind ca este agent de politie si pentru postul care il ocupa masterul nu este necesar, a trebuit sa i se spuna NU cand a venit vorba de aprobare. Din ce am inteles de la ea, in cazul in care era ofiter de politie i s-ar fi aprobat.

Edited by DannyBAD

• Author
  • Membru

Cu alte cuvinte, dacă forma de învătământ e la zi, indiferent dacă frecventez sau nu cursurile => adio CS ?

Daca esti la zi nu beneficiezi de concediul pentru studii.