Jump to content
POLITISTI.ro

Ţigarete de contrabandă, ridicate de poliţişti


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Ţigarete de contrabandă, ridicate de poliţişti

În urma efectuării a şapte percheziţii domiciliare, poliţiştii au ridicat peste 200.000 de ţigarete de contrabandă din Republica Moldova.

La data de 20 octombrie a.c., după o investigaţie care a durat cinci luni, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combaterea Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, cu sprijinul S.P.I.R., au efectuat şapte percheziţii domiciliare şi au pus în executare 11 mandate de aducere pentru membrii unei grupări infracţionale specializată pe achiziţia şi comercializarea ilegală de ţigarete, provenite din contrabandă sau fabricate clandestin. În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate 202.600 tigarete, 22.540 lei şi 50 euro.

Gruparea infracţională organizată achiziţiona ţigarete din Republica Moldova, pe care ulterior le transporta în Bucureşti, prin intermediul unei firme de curierat. Activitatea de transport era realizată doar de anumiţi curieri care erau coordonati telefonic de P. Mircea, de 43 ani, din Bucuresti, care era şi el curier.

Din anchetă a rezultat că ţigările de contrabandă, ce urmau să fie comercializate în diverse pieţe din Bucureşti, erau comandate de T.T., de 23 ani, C.I., de 27 ani şi N.N, de 37 ani, toţi din Bucuresti.

Mare parte din ţigările astfel comandate au fost depozitate la locuinţa lui M. V., de 35 ani, din Bucuresti şi la locuinţa a două femei, respectiv S.E., de 22 ani, din Ştefaneştii de Jos, Ilfov şi D.I., de 28 ani, din Voluntari,Ilfov.

În cauză se efectuează cercetări faţă de 13 persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi deţinere în afara antrepozitului fiscală a mai mult de 10.000 de ţigarete. Prejudiciul estimat a fi creat bugetului de stat este de aproximativ 150.000 euro, reprezentând acciza, impozite şi taxe.

Şapte suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 ore, urmând a fi prezentati Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea punerii în mişcare a acţiunii penale şi obţinerii mandatelor de arestare preventivă.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

ŢIGARETE DE CONTRABANDĂ, RIDICATE DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii din Timiş au descoperit 40.000 de ţigarete de contrabandă în autoturismul unui bărbat oprit în trafic. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, iar ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

La data de 11 martie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, împreună cu poliţişti de frontieră, au oprit pentru control un autoturism care circula pe D.N. 69, pe centura Timişoarei, condus de un bărbat, de 53 de ani.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit în autoturism 40.000 de ţigarete de fără acte legale de provenienţă, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Sursă: IPJ Timiș

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.