Jump to content
POLITISTI.ro

Cultură de cannabis, descoperită în urma unor percheziţii


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Cultură de canabis, descoperită în urma unei percheziţii

 

Un tânăr de 24 de ani, suspect de trafic şi consum de droguri de risc, a fost reţinut în urma investigaţiilor şi percheziţiei desfăşurate de oamenii legii.

La data de 19.10.2011, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Hunedoara, au efectuat o percheziţie domiciliară într-un imobil situat în municipiul Hunedoara, unde locuia un tânăr în vârstă de 24 de ani, suspect de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit, în una dintre anexele imobilului, o cultură de cannabis, formată din plante cu o înălţime de aproximativ 1,5 m. Au mai fost descoperite echipamente specifice cultivării indoor de cannabis, mai multe bidoane cu nutrienţi, două cântare electronice de precizie, un microscop pentru recoltat cannabisul, mai multe pachete cu foiţe pentru confecţionarea de ţigări artizanale, două grindere pentru măcinat cannabisul, câteva zeci de grame de muguri de cannabis recoltaţi şi puşi la uscat.

În urma recoltării culturii indoor în vederea cercetărilor, a fost obţinută cantitatea de aproximativ două kilograme de masă vegetală.

Din investigaţiile efectuate, a rezultat faptul că tânărul cultiva indoor cannabis de aproape un an, obţinând o cultură la aproximativ 60 de zile. Marfa obţinută era comercializată unui cerc de consumatori din municipiul Hunedoara, cu preţuri cuprinse între 40-60 de lei/gram.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara a dispus reţinerea penreu 24 de ore a lui N.L., de 24 de ani, urmând ca la data de 20.10.2011 să fie sesizat Tribunalul Hunedoara cu propunerea de arestare preventivă faţă de cel în cauză, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Cultura in-door de canabis descoperita de politisti


Doi bărbaţi de 20 şi 39 de ani au fost reţinuţi după ce poliţiştii băcăuani de combatere a criminalităţii organizate au descoperit în apartamentul unuia dintre ei o cultură in-door de canabis.

La data de 14.05.2012, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, cu sprijinul Serviciului Operaţiuni Speciale Bacău şi I.P.J. Bacău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au desfăşurat în municipiul Bacău o acţiune de prindere în flagrant a unui tânăr de 20 de ani, în timp ce încerca să comercializeze canabis către doi consumatori.

În urma realizării flagrantului poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţa tânărului de 20 de ani şi a altui cetăţean de 39 de ani din municipiul Bacău. În locuinţa acestuia din urmă poliţiştii au identificat o cultură in-door de canabis în mediu controlat. Astfel, în balcon şi baia imobilului se aflau 52 ghivece cu plante de canabis în diferite stadii de creştere, în greutate totală de aproximativ 400 g. Totodată au fost identificate şi ridicate obiecte şi aparatură necesare cultivării canabisului, respectiv tubulatură şi ventilatoare pentru aerisire, lămpi speciale pentru iluminat şi încălzit.

Din cercetările s-a stabilit că bărbatul de 39 de ani a înfiinţat la domiciliul său o cultură de canabis, drogurile rezultate fiind comercializate zilnic, în principal prin intermediul tânărului de 20 de ani, dar şi direct, pentru sume cuprinse între 50 şi 100 lei doza.

Faţă de cei doi bărbaţi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Amintim că potrivit Legii 143/2000privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpãrarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fãrã drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

http://youtu.be/YY9WmEa6qbI

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Culturi de cannabis, descoperite de poliţişti

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat, astăzi, 17 percheziţii, la mai mulţi suspecţi de trafic de droguri. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite două plantaţii ilegale de cannabis, 350 de plante de cannabis, droguri de risc, 20.000 de euro, precum şi aparatură specială folosită pentru amenajarea şi îngrijirea culturilor.

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.G.I.P.I., au destructurat un grup infracţional organizat specializat în traficul de droguri de risc (cannabis), format din 10 persoane, avându-l ca lider pe Silviu C., de 27 de ani, din municipiul Iaşi.

În fapt, se reţine că Silviu S., împreună cu Marius D. şi Octavian H., au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, având drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din cultivarea, producerea şi comercializarea fără drept de droguri de risc.

Astfel, în perioada aprilie - mai a.c., membrii grupării au înfiinţat două culturi de cannabis, în judeţul Iaşi.

Pentru probarea activităţii infracţionale, astăzi, poliţiştii B.C.C.O. Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul B.C.C.O. Bacău, Suceava şi D.I.A.S., au efectuat 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Iaşi, în urma cărora au fost descoperite plantaţiile ilegale de cannabis, 350 de plante de cannabis, diferite cantităţi de droguri de risc, 20.000 de euro, precum şi aparatură specială folosită pentru amenajarea şi îngrijirea culturilor, fertilizanţi, etc.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că drogurile de risc erau destinate comercializării, cu predilecţie către consumatorii din judeţul Iaşi.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse 10 persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cultură ilegală de cannabis, descoperită la Neamţ

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din cadrul S.C.C.O. Neamţ şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit 425 de plante de cannabis, în greutate totală de 58 de kg, ce urmau a fi comercializate în Italia, contra sumei de 200.000 de euro. / Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru trafic de droguri de risc.

La data de 14 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamţ, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, beneficiind de suportul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.G.I.P.I, au identificat a două persoane care cultivau ilegal cannabis.

Suspecţii au fost identificaţi ca fiind L. Petru, de 42 de ani, din comuna Ion Neculce, judeţul Iaşi şi P. Ştefan, de 23 de ani, din oraşul Tg. Frumos, judeţul Iaşi.

În urma percheziţiei efectuate la locuinţa lui L. Petru, au fost descoperite obiecte şi aparatură necesare cultivării cannabisului, respectiv tubulatură şi ventilatoare pentru aerisire, lămpi speciale pentru iluminat şi încălzit, 520 de ghivece, pământ cu îngrăşământ şi fertilizatori. De asemenea, au mai fost găsite un pistol cu aer comprimat, o arbaletă, muniţia necesară acestora şi suma de 1.700 de euro.

Din investigaţii a reieşit că acesta, de la începutul anului 2012, a întreţinut în locuinţa sa o cultură de cannabis. Ulterior, în cursul lunii aprilie, răsadurile au fost transferate în mediu natural, într-un lan de porumb din comuna Stăniţa, judeţul Neamţ, pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp. Acolo, poliţiştii au identificat 425 de plante având caracteristicile cannabisului, în diferite stadii de creştere şi dezvoltare, în greutate totală de 58 de kg. Plantele urmau a fi preparate, transportate şi comercializate în Italia, contra sumei de 200.000 de euro.

În urma probatoriului administrat în cauză, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

L. Petru a fost prezentat Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a emis pe numele său un mandat de arestare pe o perioadă de 29 de zile. Faţă de P. Ştefan s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Plantaţii de cannabis, descoperite de poliţişti

Data: 04/10/2012 Sursa: IPJ VRANCEA

Poliţiştii antidrog din cadrul S.C.C.O. Vrancea şi procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au identificat doi tineri care cultivau, în vederea consumului propriu şi comercializării, plante de cannabis, într-o locuinţă şi o casă izolată din judeţul Vrancea.

La data de 2 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, beneficiind de suportul operativ al specialiştilor D.G.I.P.I., au depistat în comuna Vulturu, judeţul Vrancea, într-o casă izolată, o persoană care îngrijea 33 de ghivece. În imobil au fost descoperite plante din specia cannabis, în diverse stadii de dezvoltare.

La aceeaşi dată, poliţiştii antidrog au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele a doi suspecţi, respectiv E. Cristian, de 21 de ani şi T. Cosmin, de 23 de ani, ambii din municipiul Focşani.

În urma acestora, poliţiştii au depistat, într-una dintre locuinţe, zece grame de cannabis şi o cutie cu humus, în care erau plantate aproximativ 30 fire ciuperci de culoare albă cu extremitatea superioară maro. În a doua locuinţă au găsit o cutie prevăzută cu sistem de iluminare şi ventilaţie, 12 plante de cannabis, zece grame de cannabis şi un minicântar pentru porţionarea drogurilor.

Cei doi sunt suspectaţi că, în perioada iunie-octombrie a.c., au mai deţinut droguri de risc, în vederea consumului propriu şi comercializării.

Suspecţii au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă de reţinere. Ieri, cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Vrancea, care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 2 şi 4 din Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Link to comment
Share on other sites

Plantaţie de cannabis, descoperită de poliţişti

Poliţiştii antidrog din cadrul B.C.C.O. Târgu-Mureş şi procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita au identificat un bărbat care cultiva într-o locuinţă, în vederea comercializării, plante de cannabis. În urma percheziţiei efectuate au fost găsite aproape 12 kg de plante din specia cannabis sativa.

La data de 6 octombrie a.c., poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat o percheziţie în comuna Crăciuneşti, judeţ Mureş, la locuinţa lui I.S.Z., de 32 de ani, suspectat de cultivarea, în vederea consumului şi comercializării, a unor plante de cannabis.

În urma percheziţiei efectuate, au fost găsite în partea din spate a curţii imobilului, într-o viţă de vie, patru plante de cannabis, de aproximativ 250 de cm, ajunse la maturitate, care era recoltate parţial.

De asemenea, au mai fost identificate plante, din aceeaşi specie, depozitate pentru uscare, într-o magazie a imobilului, într-o debara şi în alte două camere ale imobilului.

În locul unde a existat cultura de cannabis, au fost găsite şi ridicate mai multe fragmente vegetale din specia cannabis, rezultate în urma recoltării efectuate de către suspect.

Plantele de cannabis găsite au fost cântărite şi a rezultat o cantitate de zece kg, întreaga cantitate fiind ridicată, în vederea expertizării.

Totodată, în debaraua situată la parterul imobilului, au fost găsite trei plase, care conţineau 1,664 kg. cannabis, în stare uscată, rezultat în urma unei recoltări anterioare şi ambalat în vederea comercializării.

Tot în urma percheziţiei au mai fost găsite în imobil două pungi cu seminţe de cannabis, un minicântar electronic, utilizat la porţionarea drogurilor, două pistoale, unul cu gaz şi unul cu capse, 21 de cartuşe cu gaz, 13 capse şi opt cartuse cu glonţ, de calibru 7,62 mm şi un spray iritant-lacrimogen. Suspectul deţinea, în mod ilegal cele două arme.

Din cercetări a fost stabilit că suspectul a cultivat opt plante, în cursul lunii mai 2012, din care a recoltat patru cu o săptămână înainte, urmând ca după uscare să fie comercializate pe raza judtelor Harghita şi Mureş.

I.S.Z. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „cultivarea, prepararea, vânzarea de droguri de risc”, „deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Faţă de suspect, oameni legii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 ore şi a fost propusă măsura arestării preventive, iar Tribunalul Harghita a dispus, faţă de cel în cauză, măsura de a nu părăsi ţara.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Percheziţii la “comercianţi” de cannabis

Astăzi, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti desfăşoară 13 percheziţii domiciliare (12 în judeţul Prahova şi una în municipiul Moreni, judeţul Dâmboviţa), la suspecţi de trafic de droguri.

În cauză, vor fi puse în executare aproximativ 70 mandate de aducere.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat, începând din luna septembrie 2012, activitatea unei grupări infracţionale implicate în traficul şi consumul ilicit de droguri de risc, respectiv cannabis şi rezină de cannabis, pe raza judeţului Prahova.

Din grupare fac parte 15 dealeri de droguri, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care comercializau droguri la peste 60 de consumatori, cu vârste între 16 şi 28 de ani.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că principalii membri ai grupării se aprovizionează cu droguri din Spania, care sunt aduse în ţară în bagaje sau prin sistemul de coletărie internaţională, fiind distribuite atât direct, cât şi prin intermediul unor dealeri secundari, către numeroşi consumatori, din zona municipiului Câmpina şi comunele limitrofe.

Preţul cu care erau comercializate drogurile de risc (cannabisul şi haşişul) era între 40 – 60 lei gramul.

Astăzi, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Prahova desfăşoară 13 percheziţii domiciliare (12 în judeţul Prahova şi una în municipiul Moreni, judeţul Dâmboviţa).

În cauză, vor fi puse în executare aproximativ 70 mandate de aducere.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Culturi de cannabis, depistate de poliţişti
 
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au identificat aproape 70 de plante de cannabis, în urma a două percheziţii efectuate la locuinţele a doi bărbaţi. 
 
La data de 10 martie a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au desfăşurat două acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de risc şi de mare risc.
 
Din cercetările efectuate de poliţişti şi procurori, a reieşit că, în perioada 2012 – 2014, un bărbat ar fi cultivat, într-un apartament, plante de cannabis în scopul comercializării pe raza municipiului Bucureşti.
 
De asemenea, un alt bărbat, de 28 de ani, este bănuit că, în anul 2014, ar fi cultivat, în locuinţa sa din judeţul Teleorman, plante de cannabis destinate comercializării. 
 
În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele celor doi, poliţiştii şi procurorii au găsit 22 de plante de cannabis, respectiv 45 de plante de cannabis.
Procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au luat măsura reţinerii faţă de cei doi bărbaţi, urmând a fi sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi de S.R.I..
 
IGPR - Centrul de Informare şi Relaţii Publice
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Plantaţie de cannabis, descoperită de poliţişti şi procurori

 

Zeci de grame de cannabis uscat și aproximativ 3,5 kg de masă verde de cannabis au fost descoperite de polițiștii de combaterea criminalității organizate din Satu-Mare și procurorii D.I.I.C.O.T., în urma unor percheziții efectuate la patru bărbați bănuiți de trafic de droguri de risc.

 

La data de 2 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu-Mare, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu-Mare, au efectuat patru percheziții la locuințele a tot atâția bărbați bănuiți de trafic de droguri de risc.

 

Din cercetări a reieșit că, în cursul acestui an, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, ar fi înființat o cultură de cannabis, constituită din mai multe plante pe care le-ar fi deținut atât în apartamentul său, cât și pe acoperișul blocului în care locuiește. 

 

Acesta ar fi fost sprijinit în activitatea de îngrijire, recoltare și vânzare a stupefiantelor de alți trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani.

 

În urma perchezițiilor, pe acoperișul blocului în care locuiește cel care ar fi înființat cultura de cannabis, au fost descoperite 4 plante în greutate de aproximativ 3,5 kg.

 

De asemenea, în apartamentul acestuia au fost descoperite și ridicate 60 de grame de cananbis uscat, semințe de cannabis, precum și echipamentele necesare pentru mărunțirea și porționarea drogurilor.

 

Cei patru bărbați ar fi aprovizionat piața ilicită de profil din Satu-Mare.

 

Bărbații au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. pentru cercetări.

 

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – I.P.J. Satu Mare.

 

Suportul de specialitate  a fost asigurat de către S.R.I. și DIPI.

 

Sursa: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Plantaţie de canabis, descoperită de poliţişti

 

Peste 50 de kilograme de plante uscate de cannabis au fost descoperite de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Sibiu, în urma unor percheziţii efectuate la 3 persoane, cetăţeni străini, bănuite de cultivare şi trafic de droguri de risc.

 

Ieri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu au efectuat trei percheziţii domiciliare în localităţile Apoldu de Sus şi Amnaş, din judeţul Sibiu, pentru probarea activităţii infracţionale a 3 persoane.

 

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Sibiu şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu cercetează doi cetăţeni germani şi un cetăţean thailandez, sub aspectul efectuării de operaţiuni cu droguri de risc (cannabis), fără drept.

 

La percheziţii, au fost descoperite peste 100 de plante de canabis, care cântăreau peste 50 de kilograme, cultivate în plantaţii indoor şi outdoor şi aflate în diferite stadii de dezvoltare.

 

De asemenea, au fost depistate şi instalaţii artizanale de încălzire, umidificare şi control al temperaturii, constatându-se că acestea erau conectate ilegal la reţeaua de energie electrică.

 

Cei în cauză au fost conduşi la audieri, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi cu propunerea de arestare preventivă.

 

Activităţile s-au desfăşurat cu suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 

 

Sursa: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Cultură de cannabis ilegală, descoperită de poliţişti

 

5 kilograme de cannabis au fost descoperite de polițiștii de combaterea criminalității organizate din Galați și procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a trei percheziții efectuate în municipiul Galați.

 

La data de 10 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galaţi au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pentru depistarea unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
 
Percheziţiile s-au desfăşurat în municipiul Galați, la acțiune participând și jandarmi.
 
În urma perchezițiilor, la locuința unui gălățean, de 57 de ani, polițiștii au descoperit cultură de cannabis outdoor formată din 14 plante adulte, precum și 11 pungi vidate şi un pachet ce conţineau inflorescenţe de cannabis destinate comercializări. 
 
Cele 5 kilograme de droguri au fost ridicate pentru cercetări.
 
Din cercetări a reieșit că plantele respective ar proveni de la o cultură ilegală înființată de bărbat în grădina proprie.
 
Acesta ar fi fost sprijinit în activitatea infracțională de nepotul său, în vârstă de 30 de ani, care ar fi procurat semințele și ar fi participat la ambalarea drogurilor.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

 

Sursă: IGPR 

Link to comment
Share on other sites

CULTURĂ ILEGALĂ DE CANNABIS, ÎNTR-O PLANTAȚIE DE VIȚĂ DE VIE

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Galați şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi au depistat, în urma unei percheziții domiciliare, o cultură ilegală de cannabis.

 

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați au efectuat o percheziție la domiciliul unei femei, de 31 de ani, din localitatea Suceveni, județul Galați.

 

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că femeia ar fi plantat, într-o cultură de viță de vie, zece plante de cânepă. Au fost descoperite nouă plante, una dintre ele fiind deja recoltată de persoana respectivă. Cantitatea totală depistată a fost de 3,5 kg. de cannabis.

 

În baza probatoriului administrat, Tribunalul Galați a dispus arestarea preventivă a femeii pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

 

Sursa: IGPR

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

CERCETAT PENTRU CULTIVARE ȘI COMERCIALIZARE DE CANNABIS

 

Un bărbat din Sfântu Gheorghe este cercetat pentru cultivare de droguri de risc în vederea comercializării şi deţinere de droguri de risc. La percheziții au fost ridicate o instalație artizanală pentru cultivarea plantelor de cannabis și 300 de grame de materie vegetală uscată.

 

La data de 23 martie a.c., polițiștii S.C.C.O. Covasna și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Covasna au efectuat cinci percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul drogurilord e risc.

 

În urma activităților desfășurate a fost depistat un bărbat, de 39 de ani, despre care există suspiciunea rezonabilă că se ocupa de cultivarea cannabisului pe care apoi îl comercializa.

 

În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor o instalație artizanală pentru cultivarea plantelor de cannabis și 300 de grame de materie vegetală uscată.

 

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de cultivare de droguri de risc în vederea comercializării şi deţinere de droguri de risc.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

CULTURĂ DE CANNABIS, DEPISTATĂ DE POLIŢIŞTI ŞI PROCURORI

 

Peste 33 de kilograme de fragmente vegetale uscate, 1.483 de plante verzi şi 943 de fire de răsad de cannabis au fost depistate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi de procurorii D.I.I.C.O.T., într-o hală din Maramureş.

 

La data de 2 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Maramureş au depistat o cultură de cannabis, amenajată într-o hală din comuna Copalnic Mănăştur, din judeţul Maramureş.

 

Au fost ridicate 33 de kilograme de fragmente vegetale uscate, 1.483 de plante verzi şi 943 de fire de răsad de cannabis.

 

Din verificările efectuate, s-a stabilit că imobilul aparţine unui cetăţean străin, în vârstă de 37 de ani.

 

Ulterior, la data de 4 iunie a.c., poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare în localităţile Baia Mare şi Tăuţii Măgherăuş, de unde au ridicat mai multe bunuri, ce servesc la probarea activităţii infracţionale a cetăţeanului străin.

 

La activităţi au participat şi poliţişti de la structurile de acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.

 

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.