Jump to content
POLITISTI.ro

Cercetat de pentru evaziune fiscală şi înşelăciune


NewsBot

Recommended Posts

Cercetat de pentru evaziune fiscală şi înşelăciune

 

Poliţiştii constănţeni cercetează în stare de arest preventiv un timişoarean de 30 de ani, pentru evaziune fiscală, înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. În urma activităţilor comerciale cu produse cerealiere acesta a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 436.515 lei.

Acţionând în baza Programului Antifraudă, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor în domeniul comercializării ilicite de produse cerealiere, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 30 de ani, din Timişoara.

Astfel, în sarcina suspectului O. R., se reţine că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul social în municipiul Constanta, în perioada august-octombie 2007, a comercializat produse cerealiere (floarea-soarelui, porumb, orz) fără a înregistra în contabilitate veniturile obtinute, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului fiind de 436.515 lei (199.550 lei impozit pe profit şi 236.965 lei TVA).

De asemenea, bărbatul este suspectat că a prejudiciat Sucursala din Constanţa a unei bănci comerciale şi o societate de leasing din Bucureşti cu suma de 50.515 lei, reprezentând contravaloarea a trei contracte de credit, pentru garantarea cărora administratorul societăţii comerciale a folosit un act de proprietate ce prezenta suspiciuni de falsificare şi a emis două bilete la ordin fără disponibil în contul bancar.

În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, totodată fiind înaintată la Tribunalul Constanţa solicitarea cu popunere de arestare prevntivă pe o perioada de 30 de zile a suspectului, cerere admisă de magistraţi.

Cercetările sunt continuate cu suspectul în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea investigaţiilor dosarul să fie înaintat Parchetului de pe langă Tribunalul Constanţa cu propuneri corespunzatoare.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE - I.G.P.R.

Link to comment
  • 1 year later...

Bărbat suspectat de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune reţinut de poliţişti

 

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 1, au identificat şi depistat un bărbat de 30 de ani, care, în calitate de reprezentant a două societăţi comerciale, ar fi înşelat o societate comercială cu peste 700.000 de lei.

De asemenea, cel în cauză ar fi prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 200.000 de lei.

În fapt, în cursul lunii mai a.c., reprezentantul unei societăţi comerciale a sesizat Poliţia Capitalei cu privire la faptul că, la diferenţă de 20 de zile, a primit telefonic două comezi de carne şi produse din carne, în valoare totală de peste 700.000 de lei, marfa fiind ridicată în numele a două societăţi comerciale de către transportatori angajaţi doar pentru a efectua aceste transporturi.

Pentru marfa ridicată, transportatorii au lăsat două bilete la ordin care, ulterior introducerii în bancă, au fost refuzate la plată pentru lipsă disponibil şi pentru semnătură neconformă cu specimenul.

Ulterior, marfa ar fi fost comercializată la jumătate din valoarea de achiziţie, fără documente de comercializare şi fără a fi înregistrată în evidenţele contabile ale celor două societăţi comerciale.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.