Jump to content
POLITISTI.ro

Noaptea europeană fără accidente


NewsBot

Recommended Posts

Noaptea europeană fără accidente

 

În noaptea de 15 spre 16 octombrie a.c., are loc ,,European Night Without Accidents”. Evenimentul are loc în 27 de ţări, iar în România poliţia rutieră va organiza acţiuni preventive, în Bucureşti şi Constanţa, la care vor participa, pe lângă poliţişti rutieri şi membri ai unor asociaţii, O.N.G. - uri şi voluntari.

Noaptea Europeană Fără Accidente are ca scop prevenirea accidentelor de circulaţie produse de şoferii tineri, care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

La activităţi participă 27 de ţări, printre care, pentru a patra oară şi România. Astfel, în noaptea de 15 spre 16 octombrie a.c., pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Constanța, se vor organiza acţiuni preventive la care vor participa, pe lângă poliţişti rutieri şi membri ai Asociaţiei Siguranţa Auto, O.N.G. - uri şi voluntari.

Bazele acestei acţiuni au fost puse ca urmare a unei observări atente a evoluţiei ascendente a numărului de accidente din Europa, în care au fost implicaţi tineri, urmare a conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului.
Conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie rutieră, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele, punând astfel în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

În tara noastră, numărul accidentelor rutiere având ca şi cauză concurentă conducerea unui autovehicul pe fondul consumului de alcool este în scădere faţă de anul 2010 şi anul 2009, astfel:

ACCIDENTE GRAVE MORŢI RĂNIŢI GRAV
2009 - 287 65 289
2010 - 276 45 268
1 ianuarie –
26 septembrie
2011 - 229 29 234

Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice nu reprezintă o cauză principală a producerii accidentelor de circulaţie, fiind una complementară.

Siguranţa rutieră constituie o prioritate a Poliţiei Rutiere, context în care, periodic, pe lângă acţiunile curente de impunere a legii, sunt întreprinse şi activităţi preventiv-educative în rândul participanţilor la trafic.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
  • 3 years later...

NOAPTEA EUROPEANĂ FĂRĂ ACCIDENTE

 

Noaptea de 18 spre 19 octombrie 2014 este ,,Noaptea Europeană Fără Accidente”. Evenimentul, al cărui scop îl reprezită prevenirea evenimentelor rutiere produse de tinerii aflați la volan sub influența băuturilor alcoolice, se desfășoară în 28 de țări europene.

 

Începând din anul 1995, la nivel european, în a treia săptămână a lunii octombrie, se desfăşoară NOAPTEA EUROPEANĂ FĂRĂ ACCIDENTE. Evenimentul are ca scop prevenirea accidentelor de circulaţie produse de şoferii tineri care se află sub influenţa băuturilor alcoolice. 

 

În noaptea de 18 spre 19 octombrie a.c., Poliția Română, prin Poliția Rutieră, va organiza mai multe acțiuni preventive la care vor participa polițiști, reprezentanți ai unor O.N.G. - uri şi voluntari.

 

Astfel, persoanele care doresc să se alăture demersului preventiv vor primi la intrarea în cluburile unde vor fi desfășurate activitățile o brățară de apartenență la eveniment, iar la ieșire vor putea fi testate cu dispozitive specifice pentru stabilirea gradului alcoolemiei.

 

NOAPTEA EUROPEANĂ FĂRĂ ACCIDENTE se desfășoară în 28 de ţări, printre care, pentru a șaptea oară, şi în România.

 

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice comit încălcări ale normelor de circulaţie rutieră, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele, punând astfel în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

 

Poliția Română acționează permanent pentru siguranţa traficului rutier prin acțiuni care urmăresc aplicarea cu fermitate a legii și prin activităţi preventiv-educative adresate tuturor participanților la traficul rutier.

 

 

POLIȚIA ROMÂNĂ ALEGE VIAȚA!

 

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.