Moderator Catalin Posted May 28, 2010 Moderator Share Posted May 28, 2010 Abia în a doua jumătate a secolului XIX ceasurile au început să fie produse în masă. Puţini ştiu că ceasurile de mână au fost purtate la început doar de femei. Ele au devenit populare de-abia după 1920. Ceasurile electrice au apărut după 1950, însă nu foloseau quartz. Acest cristal a intrat în componenţa ceasurilor de mână electronice începând cu 1969 şi în curând marea majoritate a gageturilor de măsurat timpul erau electronice. Preţul scăzut şi-a spus cuvântul. Vă propun să discutăm în acest topic despre ceasurile electronice, hi-tech, ce oferă cât mai multe, mai neobișnuite și mai noi facilităţi. Devon Works Tread 1 - un ceas ce rezistă la gloanţe Acest ceas are la bază benzile rulante. Orele, secundele şi cifrele minutelor sunt schimbate prin avansarea unor benzi, cu o grosime de 50 microni, cu ajutorul unor motoraşe electrice. Pentru a fi asigurată precizia a fost integrat un sistem de recunoaştere optică a poziţiei benzii în fiecare moment. Alimentarea componentelor electronice se face cu ajutorul unei baterii Li-polymer cu o autonomie de două săptămâni. Ea se încarcă wireless, probabil de la o bază oferită de producător. http://www.youtube.com/watch?v=IwfkDZSLPt8 A fost conceput şi construit în Statele Unite. Carcasa este rezistentă la gloanţe. Mecanismul intern nu foloseşte niciun strop de ulei pentru lubrefiere. Costa aproximativ 15.000 $ și va fi lansat la sfârşitul acestui an şi nu uitaţi că este un ceas electronic. Dacă mai aveţi alte propuneri, privind și alte ceasuri de mână din această categorie, va invit să postați. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 nu zic ca nu este cool insa rezistenta la gloante?? la ce dracu foloseste sa fie rezistent la gloante? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted May 28, 2010 Author Moderator Share Posted May 28, 2010 Această facilitate îl introduce în categoria ceasurilor neobișnuite. Asta îl face mai deosebit decât altele probabil. Sunt multe funcții sau caracteristici ale ceasurilor pe care proprietarii nu le utilizează niciodată ... și cu toate astea sunt cumpărate nu pentru utilitatea lor, ci pentru că sunt mai deosebite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
razvan2010 Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 @catalin are dreptate, lumea cumpara ceasuri pt. cum arata, ca sunt 'deosebite' , nu pt ca ii trebuie neaparat un ceas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rookie Posted June 12, 2010 Share Posted June 12, 2010 Ceasurile din seria G-Shock fabricate de japonezii de la Casio pot fi încadrate tot în categoria celor hi-tech. Probabil sunt cele mai cunoscute ceasuri de mână out-door. Rezistenţa la şocuri este cea mai importantă facilitate oferită, carcasele ceasurilor fiind de cele mai multe ori construite din plastic dur. Cu cadran analog sau digital, majoritatea modelelor sunt rezistente la 100 m sau 200 m sub apă. Seriile mai scumpe, cum ar fi G-Shock Frogman, oferă panouri solare integrate în cadran, potrivire automată cu ceasuri atomice folosind un modul radio şi date despre fazele lunii şi maree. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted June 19, 2010 Author Moderator Share Posted June 19, 2010 Timex Expedition şi Ironman Probabil că mulţi dintre voi nu sunt familiari cu acest brand. Timex este unul din cei mai longevivi producători americani de ceasuri, începuturile putând fi datate la jumătatea secolului 19. Cel mai avansat ceas de la Timex este de departe Datalink. Creat în colaborare cu Microsoft, el permitea iniţial stocarea mai multor zeci de numere de telefon. Transferul de date se făcea rulând pe monitorul CRT sau pe televizor o secvenţă de coduri de bare ce era citită de o cameră amplasată deasupra cadranului ceasului. De asemenea, trebuie să știți că Timex Datalink este unul din cele patru ceasuri certificate de NASA pentru călătorii în spaţiu. Cele mai importante serii de ceasuri de mână hi-tech de la Timex sunt Expedition şi Ironman. Denumirea acesteia din urmă este dată de celebra cursă de triatlon. Ceasurile Ironman sunt făcute să reziste la şocuri şi apă. De asemenea, ele pot încorpora un panou solar. Între ceasurile Timex Expedition se remarcă seria WS4. Ecranul LCD monocrom mare poate fi folosit pentru afişarea unui grafic cu diferenţele de altidudine parcurse. Alături de altimetru, ceasul include un barometru, o busolă digitală şi un termometru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted February 20, 2011 Author Moderator Share Posted February 20, 2011 Luna viitoare (Martie 2011) se pare că cei de la Hublot vor lansa pe piață modelul La Clé Du Temps, ce reprezintă viziunea futuristă a brandului elvețian. La sfârșitul lui Ianuarie a fost prezentat doar un concept al modelului La Clé Du Temps denumire ce în traducere ar fi „cheia tipului”, dar fără a fi dezvăluite detalii tehnice complete, ci numai câteva funcții inedite ale viitorului model. Cea mai interesantă pare a fi posibilitatea de a ajusta funcționarea mecanismului, accelerând sau încetinind astfel măsurarea timpului. O funcție după părerea mea doar inedită, ce are legătură cu denumirea modelului, dar care este complet inutilă. Probabil este doar o dovadă a complexității mecanismului de care dispune ceasul. De asemenea în partea din stânga jos se află și „indicatorul rezervei de energie”, o altă găselniță ce am serioase îndoieli că se va dovedi cu adevărat utilă. Imaginile cu conceptul sunt destul de spectaculoase, dar rămâne de văzut dacă și la modelul final se va păstra acest contrast puternic între negru și verde. Cu siguranță numărul modelelor produse va fi limitat, iar prețul acestui ceas va fi destul de piperat, probabil o sumă în euro formată din șase cifre. Dar una peste alta ... arată foarte interesant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcan Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Suunto Core All Black Military. Este ceasul care mi l-am facut cadou si il inlocuieste pe vechiul Suunto Vector pe care il am. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted February 20, 2011 Author Moderator Share Posted February 20, 2011 Frumos! Cât te-a costat distracția? De unde l-ai luat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcan Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 Ca si Vectorul, mi-a fost trimis de un amic din cutia cu nisip....l-a cumparat din PX-ul american la pretul real nu la cel de dumping din Romania. Pretul lui a fost 224 de dolari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin2770 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 mie personal imi place timex. e accesibil ca pret si bun. am unul, dar fara gadgeturi. de vreo 2 ani il port continuu si nu mi-a facut nici o problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted February 21, 2011 Author Moderator Share Posted February 21, 2011 Și eu am tot un Timex, mai exact Timex Expedition E-Instruments - T45581. L-am luat anul trecut prin iunie și sunt foarte mulțumit de el. Așa arată al meu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcan Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Motivele pentru care am preferat Suunto sunt : -busola -altimetru -profundimetru (la Core) -barometru -alarma de furtuna (la Core) -grafic cu altitudinea + restul functiilor obisnuite ale unui ceas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted April 13, 2012 Author Moderator Share Posted April 13, 2012 Sony Smart Watch un accesoriu Bluetooth pentru telefoane cu Android Ceasul de mână al celor de la Sony este de fapt menit să ofere o modalitate comodă pentru citirea mesajelor SMS, email, mesajele de status din reţelele de socializare şi alte informaţii furnizate de aplicaţiile instalate de utilizator. Cu alte cuvinte, acest ceas va face exact ceea ce îți dorești, cu condiția să existe și o aplicație android care să aibă funcția respectivă. Dispozitivul poate afişa şi informaţii despre apelurile telefonice primite, oferind posibilitatea de a accepta sau respinge apelurile primite. Bineînţeles, există şi o funcţie ceas, prin care Smart Watch poate afişa ora exactă la apăsarea unu buton. Dispune de un ecran OLED cu diagonală 1.3 inch, măsoară 7.7 mm grosime şi este compatibil cu o gamă variată de telefoane cu sistem Android ( Sony, HTC, Motorola, Samsung). Conexiunea este asigurată prin interfaţă Bluetooth 3.0. Toate comenzile sunt interpretate prin interfaţa touch a ecranului OLED color, iar la primirea apelurilor telefonice sau alte alerte este activată o funcţie de vibraţie pentru alertarea utilizatorului. Sony SmartWatch este rezistent la praf şi umezeală, poate funcţiona timp de câteva zile cu o singură încărcare a bateriei. Este adresat celor care vor să fie la curent cu ultimele noutăţi fără a fi nevoiţi să scoată de fiecare dată telefonul din buzunar. Poate fi comandat în mai multe versiuni de culoare, cum ar fi alb, albastru, roz şi verde. Cureaua este confecţionată din cauciuc este uşor reglabilă pentru diferite circumferinţe ale mâinilor. Poate fi achiziţionat direct din magazinul online deţinut de Sony, la un preţ de 149.99 dolari. sursa: go4it Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcan Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 (edited) Vreau sa mai adaug un motiv la cele multe pentruc are imi place Suunto, si pentru care m-au facut clientul lor pe viata. Acum doua saptamani am vrut sa masor temperatura apei ce curgea din dus, nefiind apa calda pe plantatie la mine, si am lasat ceasul sub jetul de apa cam 5 min.Din pacate ceva nu a fost ok, ca a intrat apa in ceasul meu Suunto Core si s-a aburit geamul.L-am lasat la clima cateva ore pe cald, cu capacul din spate si cu bateria scoase,si si-a revenit.Insa dupa 48 de ore a murit bateria.Am zis ca , ehh, s-a udat probabil si aia si am pus alta.Dar, surpriza dupa 24 de ore si aia a murit. Deja aveam semne de intrebare dar am mai cumparat alta baterie, de data asta una de firma,Panasonic, si am inlocuit-o.Si aia o crapat dupa 2 zile.Am zis, e lata.Am sfeclit-o. Dar. Am intrat pe site-ul Suunto, si am facut o cerere de reparatie.Am primit un mail cu AWB pt DHL si cu instructiuni de trimitere.AM trimis ceasul si dupa 1 saptamana au raspuns cu mail in care au pus factura pentru reparatie: exact 16 euro care era drumul dus si intors deci cheltuielile de transport. A venit pachetul si....SURPRIZA: in el un ceas nou nout cu vechea mea curea atasata la el si cu un text: ,,Dear cosumer,your device has been replaced with a service unit that we have attached your original strap to..[...] De asta, voi purta numai Suunto.Mi-au facut ziua fericita. Suunto rules!!! Edited May 11, 2012 by arcan 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru cipri83 Posted May 11, 2012 Membru Share Posted May 11, 2012 Inseamna ca este o firma serioasa care tine la clienti si ii respecta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Bogdanel Posted May 11, 2012 Membru Share Posted May 11, 2012 (edited) Suunto Core All Black Military. Este ceasul care mi l-am facut cadou si il inlocuieste pe vechiul Suunto Vector pe care il am. Ca si Vectorul, mi-a fost trimis de un amic din cutia cu nisip....l-a cumparat din PX-ul american la pretul real nu la cel de dumping din Romania. Pretul lui a fost 224 de dolari. Arcan, crezi ca m-ai putea ajuta cu achizitionarea unui astfel de ceas prin intermediul amicului tau? Edited May 11, 2012 by Bogdanel Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcan Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 Cu toata placerea te-as ajuta, dar omul a revenit din Irak...contractorii privati s-au retras de acolo in mare parte, au mai ramas doar americani si englezi si aia putini... O sa ii dau un mail sa vad pe unde mai e si daca are PX prin zona te anunt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Bogdanel Posted May 11, 2012 Membru Share Posted May 11, 2012 Cu toata placerea te-as ajuta, dar omul a revenit din Irak...contractorii privati s-au retras de acolo in mare parte, au mai ramas doar americani si englezi si aia putini... O sa ii dau un mail sa vad pe unde mai e si daca are PX prin zona te anunt. te rog tare mult. iti trimit banii in avans daca rezolvi ceva Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcan Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 Nu e nevoie de asta.Dar tin legatura cu el doar pe mail.Habar nu am in ce colt de lume o fi acum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru cipri83 Posted August 6, 2012 Membru Share Posted August 6, 2012 Tocmai am primit de la un prieten bun din state un cadou care m-a bucurat foarte tare:un ceas CASIO G-SHOCK GA-120-1A. Este foarte tare ! Cateva specificatii :Auto-iluminare a cadranului cu LED,Rezistent la socuri, Rezistent la campuri magnetice: Clasa JIS Nivelul 1*,Afiseaza ora pt. 29 de fuse orare (48 orase+UTC), comutare ora de vara on/off, world time city swapping,5 alarme zilnice independente,3 ani - 1 baterie,Geam din cristal mineral,Carcasa din silcion,Bratara din rasina,Rezistenta la apa (20 bar / 200m),Greutate: aprox. 73 g 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TechnoCop Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Sa il stapanesti sanatos arata si are niste dotari awesome, iar pentru cei care doresc sa isi achizitioneze o astfel de bijuterie din cate m-am interesat preturile sunt cuprinse intre 500 si 600 lei . multumim de sugestie cipri83. (inca un lucru adaugat pe lista de achizitii ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru cipri83 Posted August 7, 2012 Membru Share Posted August 7, 2012 Mersi achiteim!Intradevar este un ceas foarte tare...il recomand cu incredere! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kayne Posted August 8, 2012 Share Posted August 8, 2012 ca tot veni vorba de ceasuri... sunt de acord cu Arcan, modelele acelea sunt foarte reusite, am tot vrut si eu sa imi iau numai ca nu gaseam finantele necesare.. asa ca printró intamplare acum vreo 5 ani cred mi-am facut cadou un G shock, eu fiind chitit pe un Tissot... ... am mers pe principiul ca 1. e ziua mea si macar un cadou care sa imi placa sa imi fac... 2. este cu incarcare solara... 3. are sincronizare radio cu ceasul atomic (ceea ce nu ma impiedica sa intarzi din pacate) .. 4. are iluminare backlight manuala sau automata la inclinarea ceasului (foarte util pe timp de noapte) si 5... este g shock... mergand destul de mult cu motocicleta, aveam nevoie de ceva rezistent, doamne fereste. sunt absolut incantat de el, il port zilnic de 5 ani si merge impecabil. mai greu cu sincronizarea, sunt 5 antene in lume, cea mai apropiata in Germania, si prinde cam greu semnalul ( cel mai repede am reusit sa il sincronizez dupa 12 noaptea, cand activitatea radio e mai mica). si un link cu "jucaria". http://www.casio.com/products/archive/Watches/g-shock/GW810BXD-1/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator CITADELA Posted August 8, 2012 Moderator Share Posted August 8, 2012 (edited) Eu foloses de vreo 5 ani, alternativ cu ceasuri "normale", un SUUNTO Observer Detalii tehnice gasiti pe site-ul companiei, asa ca nu le repet aici. Am schimbat dupa vreo 4 ani bateria si bratara din cauciuc. Este adevarat ca accesoriile si consumabilele originale sunt foarte scumpe in comparatie cu celelate marci, insa calitatea este pe masura. Asa este si in viata, daca iti cumperi Mercedes, doar nu o sa-i pui ulei de Raba! Edited August 8, 2012 by CITADELA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts