Jump to content
POLITISTI.ro

Inca un politist ranit in misiune - traficul ilegal cu tigari face victime

Catalin

Recommended Posts

• Moderator

In data de 28.05.2010, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Naidas, impreuna cu politisti din cadrul Postului de Politie Naidas, au desfasurat in zona de competenta o actiune comuna in vederea combaterii traficului ilegal cu tigari, sens in care, la intrare in localitatea Naidas, pe DN 57, a fost organizat un post control pentru verificarea autoturismelor.

In jurul orei 5.50, in timp ce efectuau controlul asupra unor autoturisme, care stationau deja pe marginea drumului pentru verificari, politistii de frontiera au facut semnul regulamentar de oprire unui autoturism marca BMW, inmatriculat in Italia, despre care aveau informatii ca transporta tigari de contrabanda.

Desi i s-a facut semn sa opreasca la postul de control, soferul BMW-ului a ignorat semnalele politistului de frontiera, incercand sa depaseasca autoturismele stationate si sa evite filtrul.

Unul din politistii de frontiera a incercat sa opreasca masina, aplicand pe carosabil dispozitiv antipneu, moment in care soferul l-a acrosat pe politist.

Pentru retinerea autoturismului, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, conform prevederilor legale, fiind trase focuri de arma in plan vertical si asupra pneurilor autoturismului, care a parasit partea carosabila si a intrat intr-un sant aflat la marginea drumului.

In acelasi timp, profitand de situatia creata, soferii a doua autoturisme stationate au demarat in tromba si au plecat de la filtrul de control.

Din cercetari a rezultat ca soferul autoturismului BMW este cetatenul roman Marius G., in varsta de 26 ani, cu domiciliul in judetul Caras Severin, in masina acestuia fiind descoperite peste 1500 pachete de tigari fara documente legale.

Politistul de frontiera acrosat de autoturism a fost transportat de urgenta la Spitalul din localitatea Resita pentru investigatii si acordarea de ingrijiri medicale.

Imediat a fost solicitat sprijinul autoritatilor de politie, la scurt timp fiind depistate si celelalte doua autoturisme care au parasit filtrul de control. Unul dintre ele a fost oprit in judetul Timis, fiind predat, impreuna cu soferul acestuia, Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin pentru cercetari, iar cel de-al doilea autoturism a fost depistat pe raza localitatii Oravita.

sursa:www.politiadefrontiera.ro

incaunpolitistranitinmi.th.jpg incaunpolitistranitinmi.th.jpg incaunpolitistranitinmi.th.jpg incaunpolitistranitinmi.th.jpg

sanatate multa politistului ranit.

Oricum trebuie sa fii timpit sa ranesti un politist ptr 1500 de baxuri de tigari cind o poti scoate la capat mult mai lejer cu procurorul de caz. probabil ca era incepator sau nu cunostea vreun avocat din zona care se ocupa cu asemenea cazuri. ce-mi povestesc mie avocatii care se ocupa de asemenea cazuri iti sta mintea in loc. Nici nu are rost sa te mai pui cu politistii - stai cuminte si rezolvi cu procurorul sau - in cel mai rau caz - direct cu presedintele instantei B)

• Moderator

Păi și țigările nu le pierd?

Mă gândesc că chiar dacă își ”rezolvă” problema ulterior, rămâne paguba în bugetul propriu dacă pierde acele țigări, nu?

Păi și țigările nu le pierd?

Mă gândesc că chiar dacă își ”rezolvă” problema ulterior, rămâne paguba în bugetul propriu dacă pierde acele țigări, nu?

calculul in cazul traficului de tigari (la fel este si la droguri, alcool, etc) presupune si pierderi acceptate. este identic ca la banci - cind dau credite ei stiu ca un procent de 7% (exemplu) vor fi pierderi siatunci isi calculeaza dobinzile si comisionale astfel incit sa fie acoperite acele pierderi asumate de 7%.

la fel si in cazul de contrabanda (o stiu de la un "profesionist" la al carui caz am ajutat un avocat titular) - isi calculeaza preturile si riscurile stiind ca un nr de 3 camioane din 100 (un exemplu) vor fi oprite. nu toate informatiile sunt obtinute doar prin munca politiei. stiu cazuri in care insisi traficantii, ptr a da ocazia unui sef de la politia de frontiera sa se laude cu ceva rezultate au furnizat captura prin informatii dirijate cu grija si astfel toata lumea era multumita: traficantii isi pastrau relatia de la frontiera, politistii aveau rezultate, informatorii isi luasera banii. Singurii prosti erau soferii de camioane.

de fiecare data cind vad la televizor o captura sta si ma gindesc cine a furnizat informatia? :hmmmt: