Moderator Cristi Posted October 5, 2011 Moderator Share Posted October 5, 2011 Dupa ce in urma cu o saptamana un coleg de-al meu a fost muscat de umar de un nebun pe care incerca sa il imobilizeze si era chiar sa fie injunghiat inainte, am decis sa imi achizitionez o asa zisa "vesta anticutit". Nu stiu mai nimic despre aceste modele de veste, doar ce am mai citit pe internet. Va rog ca in acest topic sa discutam utilitatea unei astfel de veste, precum si ceva recomandari de unde s-ar putea achizitiona. Fac precizarea ca as dori un model care sa se poata purta atat pe sub camasa cat si peste haine, avand posibilitatea de a-i pune un inscris de gen "POLITIA". Link to comment
Tyropol Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Uite ce am gasit eu: Vesta tactica “Concealable” de la Global Armour este o versiune imbunatatita a vestei “Concealable” care poate fi purtata pe sub haine sau deasupra lor.Ofera protectie balistica in fata, in spate si pe lateral. Design cu incheietori ajustabile pe parti; Suprafata cu acoperire balistica (mare):0.29m2. Invelis balistic protector din fata pana in spate; 6 panglici ajustabile; Placi balistice detasabile intr-un saculet sigilat (etansat) din PVC rezistent la apa.; Invelis exterior lavabil; Vesta tactica model Concealable anti-injunghiere. Nivel de protectie: KR1.Marimi disponibile: s....3XL http://www.airsoft.r...p?idprodus=1006 Pretul este de 1426 lei. 2 1 Link to comment
Moderator Cristi Posted October 5, 2011 Author Moderator Share Posted October 5, 2011 Parca acopera prea putin din corp, sau mi se pare mie? Link to comment
Tyropol Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 (edited) Da. Si dupa inca cinci minute de cautare am gasit-o aici mai ieftina. 1378 lei http://www.mercenaru...detalii&id=1364 Am gasit si un model de vesta de la Mil-tec mai ieftina insa nu apare nici un detaliu ca ar fi si anti-injunghiere. Acopera totusi o suprafata a corpului mai mare si pretul este mic (279 lei) fata de modelul prezentat mai sus. Aici link.:http://www.military-shop.ro/Autoaparare/Genunchiere-si-Cotiere/Vesta-protectie-antivandal-Mil-Tec-neagra Edited October 5, 2011 by Tyropol 2 1 Link to comment
Sony Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Modelul cu 279 de lei nu e anti-injunghiere. Am vrut si eu s-o achizitionez si m-am interesat. Dar acopera o buna parte din corp. Link to comment
Moderator Marius Posted October 5, 2011 Moderator Share Posted October 5, 2011 Sony voi aveti in dotare asa ceva, nu? Link to comment
Sony Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 (edited) Da, asa ceva am primit ca dotare, doar ca ceva mai mici, in sensul ca protejeaza mai putin din suprafata corpului.. Si dupa cum spuneam, nu sunt nici anti-injunghiere. Astfel ca majoritatea ne-am dotat pe banii nostrii. Eu, ca exemplu mi-am achizitonat vesta anti-injunghiere, manusi tactice cu nisip (anti cutit) care protejaza inclusiv venele de la incheietura si un fes anti-injunghiere care se trage pe gat intre cagula si vesta. L.E. Iar pentru uz "civil" mi-am achizitionat un Mil-Tec Modular. Edited October 5, 2011 by Sony Link to comment
Moderator Catalin Posted October 5, 2011 Moderator Share Posted October 5, 2011 Aş vrea să-l văd şi eu pe Kmcoio cu vesta aia de la Mil-tec pe el, când va intra în secţie aşa echipat, pufos la maxim cu atâţia bureţi. 2 Link to comment
Moderator Cristi Posted October 5, 2011 Author Moderator Share Posted October 5, 2011 (edited) Probabil as fi atractia zilei si sursa de entertainment a colegilor. Lasand gluma la o parte, nu am nevoie de o chestie din aia pufoasa si total ineficienta, dupa parerea mea, trece cutitul prin buretii aia ca prin branza, iar eu in majoritatea timpului va trebui sa port vesta concealed, sub camasa sau ce am pe mine, ca nu pot sa merg asa cu vesta la vedere, mai ales in tinuta civila. Prima optiune pare interesanta dar, repet, mi se pare cam mica zona de acoperire, ar trebui sa se ridice mai mult pe gat si in zona bratelor, intrucat intr-o lupta de aproape cu unul inarmat cu cutit, cel mai probabil te poate lovi intre coaste, exact in zona neacoperita, tu avand mainile asupra lui. Tratez acest subiect cu o seriozitate maxima, vreau sa va spun ca in zona mea de competenta cutitarii sunt la ordinea zilei si lumea a cam luat-o razna, iar eu am oroare de astfel de obiecte si nu vreau alte buzunare in afara de alea prevazute la haine. Am gasit ceva ce seamana cam cu ce as vrea eu, numai ca e antiglont, cred. Edited October 5, 2011 by Kmcoio 1 Link to comment
Moderator Catalin Posted October 5, 2011 Moderator Share Posted October 5, 2011 Aia mai scumpă e vestă antiglonţ, dacă în specificaţiile tehnice spun că are protecţie balistică. Dar nu ştiu care e treaba cu "nivelul de protectie: KR1" !? Link to comment
serhente Garcia Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 http://www.bodyarmour.ie/protection.htm 2 1 Link to comment
Tyropol Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Nu stiu pentru ce am primit minusurile. Am vrut doar sa il ajut pe Kmcoio. Daca se refera cineva ca am promovat niste pagini web cu care nu am nici o legatura...parerea mea este ca se inseala. Oricum nu vad alta modalitate de a oferi niste informatii corecte cuiva care are nevoie de ele. Link to comment
serhente Garcia Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 http://www.body-armour-protection.co.uk/NIJ-protection-levels puteti (?) corela cele 2 tabele. dupa standardele nij se ghideaza achizitia de veste in .ro, standardul kr fiind specific angliei, am cautat si nu am gasit un algoritm de conversie ... traiasca bilele rosii 1 Link to comment
serhente Garcia Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 risc sa se considere reclama insa http://www.stimpex.roknet.ro/ de aici se "aprovizioneaza" politia romana daca o sa cautati pe net despre NIJ 0101.03, German Standard SK-1, si STANAG 2920, la care indirect faceam referire in linkurile supuse atentiei, veti putea afla/cunoaste tot ce va intereseaza in materie de protectie balistica. nu inteleg totusi de ce site-ul este in engleza. Link to comment
Moderator Marius Posted October 6, 2011 Moderator Share Posted October 6, 2011 Eeee, cum de ce? Domnule, sunt mari exportatori! Link to comment
Nightwolf Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Sa stii ca sunt mari exportatori, pacat ca le-au plecat singurul om bun de acolo ... adica e ceva sa fii unic exportator si furnizor de veste pentru armatele NATO in ultimii 2 ani ... Link to comment
pulseprotection1 Posted March 9, 2012 Share Posted March 9, 2012 (edited) Unic importator cu exclusivitate in Romania de articole (eliminare reclamă) Produsele noastre sunt vandute la pretul producatorului, sunt adresate bodyguarzilor, motociclisitlor, politistilor sau oricarei persoane care doreste sa aibe o sansa in plus impotriva unui eventual eveniment nefavorabil. eliminare reclamă Edited March 9, 2012 by Catalin Link to comment
Moderator Catalin Posted March 9, 2012 Moderator Share Posted March 9, 2012 Care părți din aceaste fraze ce se regăsesc în regulamentul acestui forum nu ai reușit să le pricepi? Nu este permisa inregistrarea folosind ca nickname denumirea paginii WEB personale, a unor firme ... ... Postarea de reclame este interzisa atat in discutiile purtate pe forum, cat si in date ce apartin profilului, cum sunt: semnatura, avatar sau locatie. Link to comment
serhente Garcia Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 putin offtopic, dar ca masura de autoprotectie. nu cumparati de la firme online care nu-si declara "o adresa", un loc unde in cazul unei probleme sa poti merge "sa-l iei de git" pe comerciant. Link to comment
arcan Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Asta daca ai scapat cu viata......) 1 Link to comment
serhente Garcia Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 la aspectul asta nu m-am gindit, oricum, sfatul era pur generic. Link to comment
Kayne Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 nu stiu ce vindea nenea, dar m-a amuzat partea cu "bodyguarzi, motociclisti, politisti... " Link to comment
Orbu Posted April 9, 2012 Share Posted April 9, 2012 ce sa faca, se chinuie si ei sa isi faca reclama la produse 1 1 Link to comment
vitamina Posted October 31, 2012 Share Posted October 31, 2012 Vreau sa imi cumpar si eu o vesta anti injunghiere. Ce modele aveti ? Cum se comporta intr-o situatie "taioasa" ? Link to comment
Moderator CITADELA Posted November 1, 2012 Moderator Share Posted November 1, 2012 @Cristi: vesta antiglont si antitaiere nu iti asigura protectie 100%, ci iti sporeste sansele de supravietuire, iar in anumite situatii iti da un pic mai mult de curaj ca sa scapi dintr-o situatie limita. Nu te astepta la minuni, iar in cazul unui "cutitar priceput"... sigur o sa ai ceva rani! Un studiu facut de americani, unde portul unei veste antiglont, asa cum bine stiti, este aproape obligatoriu (inclusiv companiile de asigurari care au contract cu agentiile de aplicare a legii impun astfel de clauze contractuale), a stabilit ca vestele antiglont salveaza mai multe vieti in cazuri atipice, decat atunci cand se trage asupra politistului. Cel mai bun exemplu este cel al accidentelor rutiere, cand politistii sunt victime, mai ales in cazul celor care conduc si care sunt predispusi la traumatisme produse de volan. Cum vesta este gandita in principiu sa absoarba si unda de soc (fie de la glont, fie din alta sursa), de cele mai multe ori fiind dotate si cu "trauma plate" (o placa subtire din otel in zona pieptului), asigura protectia toracelui chiar si in astfel de cazuri. Sa nu crezi ca descurajez portul vestei antiglont! Din contra, am purtat ani de zile vesta, chiar si atunci cand eram vazut drept "excentric" de catre colegi, insa nu vreau sa traiesti cu impresia ca esti de "imun" la vreun atac! 2 Link to comment
Recommended Posts