Jump to content
POLITISTI.ro

Studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au depus Jurământul


NewsBot

Recommended Posts

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a participat astăzi, 4 octombrie a.c., la festivitatea de depunere a Jurământului Militar de către studenţii anului I ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Politistii nu depun JURAMANT MILITAR pentru singurul motiv ca nu sunt militari, fiind functionari publici cu statut special, ei depun JURAMANTUL DE CREDINTA !

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
 • Active member

De ce vorbesti tu este juramantul de final, la absolvirea academiei sau scolii de politie.

La inceput se depune juramantul militar pt ca primul. an de studiu se considera satisfacerea stagiului militar.

 • Upvote 4
Link to comment
 • 11 months later...

Azi, 21.09.2012, studenții Academiei de Poliție, admiși în anul 2012, au depus jurământul. Mai jos imagini de la depunerea jurământului de către tinerii studenți. La festivitate au participat prim ministrul României, Victor Ponta și ministrul de Interne Mircea Dușa. Mult succes noilor studenți !

Edited by Dan
 • Upvote 2
Link to comment
 • 11 months later...

Participarea ministrului Radu Stroe la depunerea jurământului de către studenții Academiei de Poliție

 

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a participat vineri, 20 septembrie a.c., la ceremonia de depunere a jurământului de către cei 406 studenţi ai anului I ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

 

Oficialul M.A.I. le-a urat tinerilor succes în pregătirea universitară, exprimându-şi speranţa că aceştia vor deveni ofiţeri valoroşi, care vor face cinste şcolii în care au fost formaţi, familiilor în care au fost educaţi şi ministerului ai cărui angajaţi vor deveni.

 

Ministrul Radu Stroe i-a felicitat pe tinerii studenţi pentru reuşita admiterii în Academia de Poliţie, exprimându-şi convingerea că în faţa sa se află cei mai buni tineri dintre cei peste 2.000 de absolvenţi de liceu care au concurat în această vară pentru ocuparea unui loc pe băncile Academiei de Poliţie.

 

Ministrul Afacerilor Interne a apreciat determinarea tinerilor studenţi de a continua pregătirea în cadrul Academiei de Poliţie, exprimându-şi satisfacţia pentru faptul că niciunul dintre ei nu a abandonat în timpul stagiului de pregătire pe care, timp de trei săptămâni, l-au efectuat în Tabăra de instrucţie de la Drajna.

 

Spre deosebire de alte universităţi, care pregătesc teoreticieni, Academia de Poliţie pregăteşte practicieni, oameni care vor aplica legea în litera şi spiritul ei, de cele mai multe ori în stradă, pentru oameni şi faţă de oameni. Responsabilitatea este imensă atunci când, de o acţiune sau de o decizie pe care va trebui să o luaţi rapid, depinde salvarea unor vieţi sau înlăturarea unor pericole”, a declarat ministrul Radu Stroe în alocuţiunea sa.

 

Demnitarul le-a transmis studenţilor că ziua de astăzi a fost cea care a marcat intrarea lor pe un drum ce se va finaliza prin investirea lor cu exerciţiul autorităţii statului, dar şi cu responsabilitatea de a pune interesele comunităţii şi ale cetăţenilor înaintea celor proprii.

 

Vreau să fiţi conştienţi cu toţii că începând de azi, statutul dumneavoastră s-a schimbat, copilăria s-a terminat şi aţi păşit într-o altă etapă a vieţii. De azi înainte începeţi o carieră profesională care, sper eu, să fie una plină de satisfacţii şi performanţe”, a declarat cu această ocazie ministrul Afacerilor Interne.

 

Oficialul MAI a transmis felicitări părinţilor, rudelor şi apropiaţilor studenţilor care au depus astăzi jurământul, asigurându-i de faptul că întregul corp didactic al Academiei de Poliţie este conştient de responsabilitatea pe care o are în sensul formării şi educării tinerilor studenţi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.