Jump to content
POLITISTI.ro

Precizări ale ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş


NewsBot

Recommended Posts

Urmare a afirmaţiilor preşedintelui PSD, Victor Ponta, formulate astăzi, 3 octombrie a.c., ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, precizează:

„Intenţia liderului USL Victor Ponta de a bloca decizia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind reconfigurarea sistemului de ordine publică prin transferul de personal şi responsabilităţi în coordonarea administraţiei locale reprezintă o dovadă a imaturităţii acestuia pentru că, în acest mod, ignoră voinţa propriilor primari.

În cadrul tuturor întâlnirilor pe care le-am avut cu reprezentanţii administraţiei locale din toate partidele, aceştia au solicitat creşterea competenţelor lor în zona de ordine publică. Ca urmare a acestor solicitări, formulate în spiritul descentralizării şi modernizării, Ministerul Administraţiei şi Internelor a iniţiat un concept care vizează creşterea atribuţiilor poliţiei locale, prin transfer de personal şi resurse.

În cadrul acestui concept, aprobat de CSAT, poliţiştii transferaţi de la Poliţia Română la poliţiile locale îşi vor păstra statutul de funcţionar public cu statut special. Ceilalţi îşi vor menţine statutul profesional reglementat deja prin Legea nr. 155 din 2010. În acest context, drepturile salariale ale poliţiştilor transferaţi nu vor fi afectate.

În ceea ce priveşte încadrarea în sistem a absolvenţilor Academiei de Poliţie, aceasta se va realiza după ce ei vor promova, în această toamnă, examenul de licenţă.

Recomand liderilor Opoziţiei, în special lui Victor Ponta, să renunţe la zvonistică şi să dea dovadă de maturitate în discursul politic, deoarece, până la acest moment, Ponta nu face decât să arate că nu cunoaşte dorinţele propriilor primari, dovedind din nou că este un rătăcit în politica la nivel naţional.”

Detalii: Flux de stiri MAI

Edited by Catalin
Adăugat conţinutul comunicatului de presă al MAI.
Link to comment
 • Moderator

Să sperăm că nu sunt doar nişte declaraţii populiste ale lui Ponta şi că va bloca această aberaţie.

Cine i-o fi spus lui Igaş că spiritul modernizării poliţiei constă în batjocorirea poliţiştilor prin transferul lor la locali?

Din câte puteţi vedea, pe ministrul Igaş nu-l interesează câtuşi de puţin părerea celor ce se pricep şi a oamenilor din subordine, el este interesat doar de satisfacerea dorinţelor unor primari.

Link to comment

cine crede ca primarul PSD / PNL nu are nevoie de politie la dispozitie in vederea alegerilor?? ce dracu' s-or gasit astia mai curati si nepatati dintre toti :) politics, my friends, politics ;)

Link to comment
 • Moderator

Omul a lucrat cu poliţişti pe vremea când era procuror, deci şansele să înţeleagă mai bine despre ce e vorba sunt considerabil mai mari decât în cazul braNconierului. Nu crezi?

 • Upvote 1
Link to comment

În ceea ce priveşte încadrarea în sistem a absolvenţilor Academiei de Poliţie, aceasta se va realiza după ce ei vor promova, în această toamnă, examenul de licenţă.

Care toamna? In aceasta toamna nu se sustine niciun examen de licenta. Examenul se va sustine in decembrie. Despre ce vorbeste?

Link to comment
 • Moderator

Minte cu neruşinare! Ziariştii vor prelua comunicatul de presă mot-a-mot şi îl vor publica, punând astfel umărul la o dezinformare şi o manipulare fărăr scrupule a opiniei publice. Iar în mintea unui cetăţean ce nu are legătură cu domeniul, v-a rămâne întipărită această minciună a braNconierului.

Pentru că asta se urmăreşte.

Link to comment

Doamne scapa-ne de prostul asta!

Incep sa cred ca seful mafiei domnului Nastase ,reevaluat, nu poate fi mai prost ca acest ,,branconier".

Maxu, noi politistii am simtit de fiecare data mangaierile duioase ale ,,dreptei". De fiecare data.

Astia cu trei trandafiri, nu ca i-as iubi, macar nu ne-au lovit din toate partile.

Lovit? Sunt prea bland - ne-au batjocorit.

Cat despre Ponta poate sa fie oricum, dar prost sigur nu este.

Absolventii Academiei de Politie?

Domnul Igas trebuie sa-si faca neaparat un control medical, deja cred ca este patologic, are probleme la mansarda.

Parerea mea.

Link to comment

@elvis - singura chestie pe care eu o spun este ca NIMIC din ce se propune de catre opozitie (indiferent cine este ea) nu este fara scop sau fara un calcul politic favorabil lor. experienta ne-a aratat chestia asta de 20 de ani.

Nu ai de unde sa stii cum ar fi facut PSD daca era la guvernare pe criza asta. poate furau mai mult sau poate mai putin. vorbim vorbe. Un exemplu clar - de cite ori s-a discutat de catre opozitie despre depolitizarea sefilor IPJ? Toti au sustinut acest lucru cit erau in opozitie si cum au venit la putere au si uitat de asta.

sa nu ne amagim - alegerile nu vor face decit sa schimbe stapinul si cravasa. guvernarea nu mai este de mult in mina poporului, este doar o iluzie. singura solutie ar fi o rascoala, ca la 1907 :)

btw, te-ai intrebat vreodata ce procuror era Ponta? cit de bun profesionist era? ;)

 • Upvote 3
 • Downvote 5
Link to comment
 • Moderator

Numai simplul fapt că a ajuns procuror, îl face incomparabil cu cel ce se află la conducerea ministerului de interne în prezent. Cel puţin poate vorbi corect româneşte şi a făcut şcoala la vremea ei. Doar nu crezi că cei doi indivizi se pot compara în vreun fel !?

La Ponta mai poţi avea pretenţii că poate pricepe sau înţelege unele particularităţi ale acestui domeniu, dar la Igaş nici măcar atât nu poţi face. BraNconierul are mintea odihnită rău de tot şi sunt convins că orice încercare de a i se explica ceva, este din start sortită eşecului, e doar o marionetă ce ascultă orbeşte şi execută nişte ordine venite din altă parte, fără a le trece prin filtrul minţii sale.

 • Upvote 3
Link to comment

daca ar fi profesionisti asa as gindi si eu, dar ptr mine sunt politicieni iar standardele de apreciere nu sunt aceleasi, cel putin ptr mine. cind aud o propunere legislativa (unde ma mai pricep si eu) intotdeauna ma gindesc care este scopul din spatele ei. ce firme au nevoie de exceptii sau ce persoane sunt interesate de respectiva norma legala. A se vedea dezincriminarea ptr o scurta perioada de timp a bancrutei frauduloase :)

Link to comment

Sa citeasca si domnul Ponta acest forum???? :naughty: Poate administratorul ar trebui sa-i dea un linq cu acest subiect spre blogul lui Ponta,poate vede la cati oameni li se face o mare nedreptate.Personal daca Ponta reuseste sa se opuna acestui demers il voi vota :good:

Link to comment
 • Member

buna idee. Multi ar trebui sa il citeasca, ar avea ce sa invete direct de la sursa, in forma pura. Nu stiu si daca intereseaza pe cineva.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.