Jump to content
POLITISTI.ro

Reconfigurarea sistemului de ordine publica si politie rutiera

ionut908

Recommended Posts

Mi se pare totusi ciudata exprimarea:

,,CSAT a aprobat concepţia de reconfigurare a sistemului de ordine publică prin transferul de personal şi responsabilităţi în coordonarea administraţiei locale. În acest context, Guvernul României va adopta legislaţia necesară pentru transferul de responsabilităţi în domeniile ordinii publice şi circulaţiei rutiere de la Poliţia Naţională către Poliţia Locală pentru a creşte astfel eficienţa acţiunilor de pe teren. ,,

O data se reconfigureaza prin ,,transferul de personal si responsabilitati...,, Apoi spune de adoptarea legislatiei necesare ,,pentru transferul de responsabilitati,, catre locali. Unde a disparut personalul ...???

Inca nu e totul pierdut, CSAT-ul da numai un acord de principiu, Guvernul da legislatia. Ori cu o opozitie ferma din partea opiniei publice direct implicate sau nu poate legea nu va trece. E timpul sa le dati un picior si colegilor mai lenesi si sa-i scoateti la proteste, daca n-au facut-o.

Cum poate acest guvern INFECT si JEGOS sa ne injoseasca in asa hal???!!!! Pana cand????!!!!! Chiar ii lasam sa ne distruga fara niciun drept la replica????

• Upvote 1

• Member

opinia publica la momentul actual este dezinformata, opinia publica nu stie sa faca diferenta intre noi si ei.

• Upvote 1

• Member

De acord cu parerea lui georgedi, opinia publica nu face diferenta intre ei si noi.Nici presa audio-video.De cate ori comit comunitarii cate-o belea pe post apare ca a fost facuta de politist si atat.Sefii nu au reactionat niciodata si nu au dorit ca acea stire sa fie despre un politist local si nu de la Politia Romana.Nu avem nicio sansa in felul asta, mass-media ne face varza peste tot, societatea civila ne demonizeaza.Nu mai avem nicio scapare.

Edited by stelistman
  • Upvote 2

Ioi, sunt atât de încântat! Pe uniforma mea va scrie Poliţia Locală! De asta am făcut Şcoală de Poliţie, să scrie minunăţia aia pe mine! Mda... Stăteam azi de vorba cu un "comunitar" şi îmi spunea că ei acum sunt pregătiţi, au şcoală... Imi dădea citate din L61... Da... Era un scump... Coleg cu ei...

• Upvote 1

Demisia in masa cred ca este cel mai bun lucru care se poate intampla.Daca nu plecam acum ne inrolam in trupele de politie locala numai bine pentru a-i invata pe bobocii de locali cu ce se mananca munca de politie iar dupa un an cand nu mai prezinti inters te dau ei afara nu tre sa pleci tu.

Asa s-a intamplat in Ungaria si in mai putin de 3 luni au plecat 60% din efective.Efectul a fost ca dupa cca un an au reangajat toti cei care au vrut sa revina in sistem si au revenit in ministeul internelor.

dupa 2 ani pierduti sa-mi urmaresc visul de a fi politist, in ianuarie voi deveni comunitar :| coleg cu multi cu 10 clase...dc naiba mai invat chestii la catedra de investigatii criminale, cercetare penala?

• Downvote 2

s-a dovedit inca odata ca nu iese fum fara foc. desi toti negau ca ar avea in plan aceasta trecere a o.p-ului (posibil siguranta publica) si a circulatiei la primarii, uite ca se intampla. din pacate, sunt convins ca mai nimeni nu va avea curajul sa ia atitudine fata de aceasta decizie, indiferent de modul in care va face-o. parerea mea este ca aceste compartimente/formatiuni/birouri vor trece la primarii cu oameni cu tot

sindicatele??? nu aud nimic...se pare ca un coleg din promotia nou-admisa 2013 a murit pe terenul de sport campina...probabil cu dorinta de a fi politist...nu va stii niciodata ca urma sa fie un biet comunitar...dumnezeu sa-l odihneasca!

Vedeti avatarul meu? asa vom ajunge toti politistii comunitari dupa un an de primarie......chiar nu avem sange in noi deloc,asa ne-am preacurvit toti ca nu mai stim ca sfarsitul nostru profesional este mai aproape decat credem iar dupa asta si viata noastra sociala si familiala distrusa.....Ne meritam soarta pentru ca suntem o casta de oameni care nu are nimic in comun cu menirea POLITISTULUI.!!!!.....

• Upvote 2

toata lumea se plange, dar nimeni nu face nimic, de frica sa nu cumva sa supere sefii ...drept dovada incercarile de mitinguri care au avut loc pana acum... atata timp cat niciun politist nu ia atitudine in fata acestor masuri care deranjeaza atat de mult, vor continua sa-si bata joc cat vor vrea, iar personalul, supus cum ii sta in caracter, va executa fara comentarii....

atata timp cat nu va exista o actiune in forta, nu ce s-a intamplat pana acum, eu zic ca nu ar trebui sa ne mai plangem...

asa e si va fi pt ca stim cu totii ca atunci cand cineva deschide "ciocul", este tras imediat in jos. cel mai trist e ca se face totul prin promulgare de legi, ordine, dispozitii si in general actiuni cu acoperire legala. Au facut din legi un mijloc de manipulare si de vointa a unui grup restrans. Stiu sigur ca: nu vreau sa fiu politist local, pe haina mea de elev scria POLITIA ROMANA, vreau sa lucrez respectand specificul meseriei, nu vreau sa fiu confundat cu toti comunitarii. Am terminat o scoala de politie nu un curs de gardieni publici si vreau o cariera de politist.

Cerintele mele pot avea un ton copilaresc, dar mi s-a dus toata mandria ce o aveam pentru meseria asta...dupa ce ca stam acasa 6 luni fara nici un leu, acum iesim comunitari????? ar suna mai bine "prelucrator prin aschiere"

Ar merita nu caschete aruncate, ci bastoane! sa vada ce inseamna forta si capacitatea POLITIEI ROMANE.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Preluat de pe site-ul Prolex,celelalte sindicate(Snppc,Snap,Cnp) nici o reactie pana acum :slapb::emo-box:

Pro Lex va consulta membrii de sindicat in legatura actul normativ prin care se aproba transferul de atributii si responsabilitati de la Politia Romana la Politia Locala.

Daca legislatia nu se modifica, se vor pierde urmatoarele drepturi:

- norma de hrana (cu mici exceptii, in functie de hotararile consiliilor locale),

- grupa de munca,

- sporul de grad,

- incadrarea in clasa de salarizare a politistilor,

- incadrarea in clasa de salarizare corespunzatoare agentilor cu studii superioare,

- compensatia pentru chirie,

- asigurarea pentru viata, sanatate si bunuri.

Avand in vedere Statutul si structura Pro Lex, membrii de sindicat din structurile de ordine publica si circulatie rutiere isi vor pastra calitatea de membrii de sindicat si in situatia mutarii catre Politia Locala.

MAI-depre-trecerea-la-politia-locala.pdf

ar merita, dar nu vor primi nici macar un protest...si stii de ce? "lasitate" e cuvantul. ne meritam soarta!daca noi nu luptam pentru noi, cu siguranta nu o vor face sindicatele sa televiziunile, pentru ca fiecare isi vede interesul, mai putin cei care vor avea in cele din urma de suferit, pentru k lasitatea si teama ne caracterizeaza pe toti

S-ar putea ca in situatia in care nu sunt modificate prevederile legislative actuale , trecerea O.P. si P.R. la Politia Locala sa insemne pierderea unor drepturi legale cum ar fi : grupa de munca(conditii speciale), norma de hrana , compensatie chirie, salariul de grad profesional, coeficientii de salarizare din legea 284/2010( asa mici cum sunt dar mai mari ca cei similari de la politia locala), varsta de pensionare, asigurari de viata, bunuri, sanatate ,etc...

• Upvote 1
  • Downvote 1

• Member

nu pot sa cred asa ceva! anul trecut prin ianuarie cand am inceput eu sa ma pregatesc pentru scoala de politie totul era roz.... la numai un an jumate aflu ca fac o scoala de agenti de politie pentru a fi coleg cu un carunt burtos cu 4 clase de la politia locala...

• Upvote 2