florins15 Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Buna tuturor! Sant din satu mare si detin o masina inmatriculata in bulgaria , azi noapte mi-a furat cineva placutele de inmatriculare (ambele) Va rod sa-mi spune-ti daca pot sa obtin numere din partea politiei romane , macar ceva asemanator cat de cat sau trebuie sa merg in bulgaria? Multumesc anticipat Link to comment
0 metalu Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 pe baza dovezii privind furtul placutelor de inmatriculare, te prezinti la organul emitent Link to comment
0 Moderator Marius Posted September 13, 2011 Moderator Share Posted September 13, 2011 In primul rand trebuie sa stii ca Politia Romana nu elibereaza numere de inmatriculare, intrucat Serviciile de Inmatriculare (actuala denumire este Serviciul Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) au fost trecute la Prefecturi din anul 2002 si nu mai au nicio legatura cu Politia. In cazul tau, daca masina este inmatriculata in Bulgaria, alte placute de inmatriculare poti obtine numai de la autoritatile bulgare in baza unei dovezi privind furtul placutelor cu numerele de inmatriculare. Aceasta dovada o poti obtine de la Sectia de politie pe a carei raza de cometenta a fost comis furtul. Link to comment
0 mihaitarta Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 (edited) Ceva "asemanator cat de cat" iti poti comanda de pe net. Sunt site-uri care fac numere cu fundal reflectorizant si litere/cifre in relief. Singura problema ramane banda albastra cu BG, dar banuiesc ca se gasesc si din alea pe undeva. Da un search pe google. Nefiind vorba despre numere romanesti nu cred ca o sa-ti zica cineva ceva legat de asta, dar legal, intradevar ar trebui sa-ti scoti altele din Bulgaria. Intereseaza-te, ca poate se poate rezolva prin corespondenta sa-ti scoti altele de la autoritatile din Bulgaria. Edited September 13, 2011 by mihaitarta 1 1 Link to comment
0 Membru Bogdanel Posted September 13, 2011 Membru Share Posted September 13, 2011 (edited) Ceva "asemanator cat de cat" iti poti comanda de pe net. Sunt site-uri care fac numere cu fundal reflectorizant si litere/cifre in relief. Singura problema ramane banda albastra cu BG, dar banuiesc ca se gasesc si din alea pe undeva. Da un search pe google. Nefiind vorba despre numere romanesti nu cred ca o sa-ti zica cineva ceva legat de asta, dar legal, intradevar ar trebui sa-ti scoti altele din Bulgaria. Intereseaza-te, ca poate se poate rezolva prin corespondenta sa-ti scoti altele de la autoritatile din Bulgaria. @mihaitarta esti politist? nu prea cred. nu inteleg ce e cu sfaturile alea ..? tu in loc sa-i sugerezi calea legala, preferi sa-l bagi in altele. Edited September 13, 2011 by bogdanel Link to comment
0 maxu08 Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 sa circuli cu numere false este o infractiune. cit de nepriceputi crezi ca sunt politistii de la rutiera de crezi ca nu vor face deosebirea intre un numar adevarat si unul facut la comanda?? le deosebesc eu daramite cineva care cu asta se ocupa. @florins15 - daca te prind cu numere false, suna-ma o sa ai nevoie de mine 4 Link to comment
0 florins15 Posted September 13, 2011 Author Share Posted September 13, 2011 Multumesc tuturor pt raspunsuri , nu m-amasteptat asa rapid sa primesc sugestii In primul rind vreau sa va spun ca am luat legatura cu un intermediar care faciliteaza inmatriculari auto in bulgaria si mi-a zis ca bulgarii nu elibereaza al doilea rand de numere oare sal cred? in fine pe placutza din spate aveam un nit stantzat cu o serie bineinteles ca si acela a fost distrus si lasat linga masina ,poate o fi avand dreptate ca nu elibereaza bulgarii alte numere , solutia fiind ca eu sa inmatriculez masina in bulgaria din nou ca sa primesc alte numere , socoteala care din start iese din calcul. In al doilea rand mi-a oferit el o pereche de numere cica aproape identice ca si ale mele facute artizanal dar mia cerut 150 euro pe ele In al treilea rind am fost prins cu nr false acu 2 ani se de atunci nu am permis cine zicea ca ma ajuta? In concluzie nus ce sa fac .....am ramas fara numere si uite ca asa din cauza a doua tablite de aluminiu nu pot sa merg nicaieri cu masina Link to comment
0 metalu Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 (edited) maxu, numerele falsele sunt una si cele care nu corespund cu standardele e altceva. in primul caz e infractiune, in al doilea caz e contraventie Edited September 13, 2011 by metalu Link to comment
0 florins15 Posted September 13, 2011 Author Share Posted September 13, 2011 da stiu foarte clar lucrul asta deoarece inot in treaba asta de 2 ani , oare cat e amenda pt nr artizanale? Link to comment
0 maxu08 Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 asa este insa numerele luate de la terti in loc sa fie luate de la autoritati inseamna numere false. este ca si cum ai lua CI de la tipografie in loc sa-l iei de Evidenta Populatiei - chiar daca datele sunt reale - tot CI fals se numeste. parerea mea. Link to comment
0 florins15 Posted September 13, 2011 Author Share Posted September 13, 2011 ma gandesc ca daca as pune artizanale nu s-ar prinde asa repede de teaba politistii acum scz de faptul ca postez chiar pe site-ul lor chestia asta dar ma simt neajtorat , nu recurg la cartoane lipite cu scoci ca sai sfidez dar totusi poate ami reusesc numerele impecabile si nu se vad de la distantza desi ma cam indoiesc Link to comment
0 Membru Bogdanel Posted September 13, 2011 Membru Share Posted September 13, 2011 (edited) eu totusi ma gandesc ca nu ai masina inmatriculata si ca doresti sa circuli cu ea cu niste placute de inmatriculare cumparate de pe internet n-am mai auzit pana acum ca o tara sa nu elibereze un al doilea set de placute in cazul pierderii sau deteriorarii acestora. Edited September 13, 2011 by bogdanel Link to comment
0 Moderator Marius Posted September 13, 2011 Moderator Share Posted September 13, 2011 Numerele de inmatriculare confectionate artizanal nu sunt o solutie. In cazul in care vei fi depistat de orice politist, pe langa ameda, acesta e obligat sa retina documentele autoturismului, care ulterior vor fi trimise in Bulgaria. Link to comment
0 florins15 Posted September 13, 2011 Author Share Posted September 13, 2011 poi si sa pun masina pe trailer sa o duc pina in bulgaria ? stiti unde stau ? in satu mare , mai aproape nu se putea asta ar fi vreo 500 de euro pe putin +taxe de feribot 150 de euro + 450 reinmatriculatul + drumul acasa , ce naiba ? pt doua placute de numere? Link to comment
0 bundesgrenzschutz Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 (edited) In Bulgaria daca intri cu masina fara nit-ul ala stantat cu seria, s-ar putea sa nu mai ajungi acasa... Ei tin foarte mult la el... si am inteles ca legea e foarte aspra cand dispare. Daca iti confectionezi nr de carton/plastic/metal fie ele si asemenatoare sau identice cu cele originale poti fi sanctionat cu amenda de minim 603 lei plus retinerea placutelor si a certificatului de inmatriculare (care se restituie doar din Bulgaria). Tind sa cred ce spune samsarul ala de inmatriculari ca bulgarii nu elibereaza alte placute. In schimb poti lua de la noi numere rosii timp de 3 luni pana te hotarasti ce faci in continuare. Edited September 13, 2011 by bundesgrenzschutz Link to comment
0 Moderator Marius Posted September 13, 2011 Moderator Share Posted September 13, 2011 Astea sunt inconvenientele ce apar la masinile inmatriculate in strainatate. Te-ai bucurat ca te poti folosi de masina fara sa platesti renumita taxa de inmatriculare, iar asta e reversul. Link to comment
0 florins15 Posted September 13, 2011 Author Share Posted September 13, 2011 ups alta chestie pe masina asta au mai fost scoase 3 numere rosii in 2009 dupa ca am aduso personal din germania , abia dupa m-am dus so inmatriculez in bulgaria, oare mai pot sa scot iar numere rosii daca am scoso odata din tara? buna intrebare Link to comment
0 bundesgrenzschutz Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Da, poti sa ii scoti alte 3 seturi cu actele de BG! Link to comment
0 florins15 Posted September 13, 2011 Author Share Posted September 13, 2011 a-mi vine sa ma tai tot!!! ce teapa poti sai dai la unu cu chesstia asta , daca stiam ca numerele alea (placutele) valoreaza asa mult jur ca le sudam pe masina Link to comment
0 Membru Ben Posted September 13, 2011 Membru Share Posted September 13, 2011 (edited) Eu nu cred ca in Bulgaria nu se poate elibera un al doilea set de nr. In situatia lui, cu siguranta mai sunt si altii. Ti se poate intampla sa ti se fure, sa faci accident si sa ti se rupa in 10 bucati sau poate chiar sa le pierzi pe drum, daca nu sunt fixate nr bine. Ce se intampla in acest caz? Ti se reinmatriculeaza masina cu alte nr diferite? Deci, eu nu cred ca nu ti se elibereaza a 2-a oara placute cu nr de inmatriculare. Edited September 13, 2011 by ben Link to comment
0 mihaitarta Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 (edited) @mihaitarta esti politist? nu prea cred. nu inteleg ce e cu sfaturile alea ..? tu in loc sa-i sugerezi calea legala, preferi sa-l bagi in altele. Nu sunt politist. Omul a intrebat de numere "cat de cat asemanatoare". Am precizat si eu care e calea legala. Legal le obtine de la autoritatile care le-au emis pe cele originale, iar "cat de cat asemanatoare" sunt pe net. sa circuli cu numere false este o infractiune. cit de nepriceputi crezi ca sunt politistii de la rutiera de crezi ca nu vor face deosebirea intre un numar adevarat si unul facut la comanda?? le deosebesc eu daramite cineva care cu asta se ocupa. @florins15 - daca te prind cu numere false, suna-ma o sa ai nevoie de mine Daca au imprimat pe ele acelasi numar de inmatriculare ca si in talon nu sunt false. Eventual neconforme cu standardele....din Bulgaria si din cate stiu eu, constatarea contraventiilor de catre politia romana in Romania are la baza acte normative romanesti. L.e. Acuma am vazut. Nu stiam de faza cu nitul (desi cred ca lipsa lui te incurca numai daca vrei sa mergi in Bulgaria). Imi retrag cele spuse. Incearca sa vorbesti in Bulgaria,. Eventual faci o procura notariala pentru o persoana de acolo ca sa ti le scoata. Cel mai bine ar fi sa iei legatura cu firma? care ti-a inmatriculat masina. Edited September 13, 2011 by mihaitarta Link to comment
0 mihaitarta Posted September 13, 2011 Share Posted September 13, 2011 Numerele de inmatriculare confectionate artizanal nu sunt o solutie. In cazul in care vei fi depistat de orice politist, pe langa ameda, acesta e obligat sa retina documentele autoturismului, care ulterior vor fi trimise in Bulgaria. Nu te alarma sunt doar curios. Care este temeiul legal? Link to comment
0 Moderator Marius Posted September 13, 2011 Moderator Share Posted September 13, 2011 OUG 195 din 2002 si HG 1391 din 2006 Link to comment
0 Dan Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Pe internet sunt o grămadă de site-uri care intermediază astfel de înmatriculări în Bulgaria, recuperări acte pierdute, asigurări-ITP, etc. De ce nu ceri şi alte păreri ? Pe acele site-uri sunt nr. de telefon ale intermediarilor. Link to comment
Question
florins15
Buna tuturor!
Sant din satu mare si detin o masina inmatriculata in bulgaria , azi noapte mi-a furat cineva placutele de inmatriculare (ambele)
Va rod sa-mi spune-ti daca pot sa obtin numere din partea politiei romane , macar ceva asemanator cat de cat sau trebuie sa merg in bulgaria?
Multumesc anticipat
Top Posters For This Question
7
7
4
4
Popular Days
Sep 13
21
Mar 25
7
Sep 14
5
Feb 6
1
Top Posters For This Question
Marius 7 posts
florins15 7 posts
mihaitarta 4 posts
valentin1 4 posts
Popular Days
Sep 13 2011
21 posts
Mar 25 2014
7 posts
Sep 14 2011
5 posts
Feb 6 2019
1 post
Popular Posts
maxu08
sa circuli cu numere false este o infractiune. cit de nepriceputi crezi ca sunt politistii de la rutiera de crezi ca nu vor face deosebirea intre un numar adevarat si unul facut la comanda?? le deoseb
mihaitarta
Ceva "asemanator cat de cat" iti poti comanda de pe net. Sunt site-uri care fac numere cu fundal reflectorizant si litere/cifre in relief. Singura problema ramane banda albastra cu BG, dar banuiesc ca
35 answers to this question
Recommended Posts