Jump to content
POLITISTI.ro

Cum poti avansa de la subofiter la ofiter?


geo24frb

Recommended Posts

Tocmai am intrat si eu la SCoala de subofiteri campina, si as dori sa stiu, in cazul in care voi absolvi aceasta scoala, iar pe viitor voi dori sa avansez la gradul de ofiter, care sunt pasii care trebuie urmati? Se poate face academia la zi? sau daca semnezi contractul pe 10 ani esti obligat sa profesezi ca agent? cu facultatea de drept se mai poate? sau cu academia de politie la frecventa redusa?

Sper sa nu deranjez cu acest topic desi sunt sigur ca se vor gasi multi care sa spuna:

-dc ai mai dat la campina daca nu vrei sa fi subofiter?

-nici nu ai inceput scoala si deja visezi la avansare? etc.

Multumesc anticipat!

Link to comment
 • Member

Nu mai exista termenul de "suptofiter" in politie odata cu demilitarizarea.

Avansarea de la agent la ofiter se face urmand cursurile academiei de politie(FR), care pe viitor se doreste a se numi "academia de ordine si siguranta publica".

Poti sa dai examen la academie anul viitor chiar daca esti elev la scoala de agenti de politie V. Lascar si daca vei promova admiterea si vrei sa ramai in cadrul academiei , va trebui sa platesti anul de scolarizare pe care l-ai efectuat in cadrul scolii de agenti. Suma ajunge pe undeva pe la 12.500 lei .

Din cate stiu eu nu se numeste contract ci angajament si e pe o perioada de 9 ani. (2 ani in scoala si 7 dupa )

Link to comment

Momentan exista, pe foi, pentru ca la AdP din ce am inteles, anul asta nu s-au mai scos locuri. Ramane de vazut ce va fi pe viitor, cu votarea noului statut.

Link to comment

Academia de pol o platesti doar daca ai facut o alta facultate la stat (fara sa platesti). In viitor vor sa faca 160 de locuri ptr agenti la academie, iar daca intra acel agent va trebui suspendat din munca pe perioada academiei de pol urmand ca la terminarea academiei in masura in care se fac locuri de ofiter sa fie avansat.- cel putin asa se aude. Singurul profil la FR este cel de Ord. si Sig Pub, deocamdata.Mentionez (tot din zvonistica) ca pe viitor se vor face ofiteri doar cei cu academie si in mod exceptional din sursa externa - specialisti pe anumite domenii

 • Upvote 1
 • Downvote 3
Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Member

Pai zvonistica nu stie ca noul statut a suferit modificari in sensul ca agentii devin ofiteri prin absolvirea Academiei dar NU se mai mentioneaza forma de invatamant ZI.Deci de unde chestia cu suspendarea?Pt.ce suspendare daca nu o faci la zi?

Zvonistica ta ce stie de modul si conditiile in care va fi admiterea?Tot gramatica, lb.straina si istorie, cot-la-cot cu absolventii de liceu?

Link to comment
 • 2 weeks later...

ne-au spus la scoala( la campina). pe viitor orice agent poate deveni ofiter doar daca face academia la zi. Dai examen normal, si daca intri se suspenda activitatea de agent , faci academia 3 ani la zi iar la sfarsit primesti gradul de inspector, in loc de subinspector cum iesi daca faci direct academia.

 • Downvote 2
Link to comment
 • 2 months later...

Nici vorba de asa ceva geo24frb, cred ca doar tie ti-a comunicat acel profesor din scoala asa ceva. In cazul tau, ca viitor agent, faci academia la FR, iar daca vrei la zi, renunti, dai admitere si intri la zi, dar nici vorba sa iti fi spus cineva asa ceva din scoala :) cu suspendarea activitatii, si dupa 3 ani primesti gradul de insp :))

 • Upvote 1
 • Downvote 6
Link to comment

gigi,eu am plusat...

din subofiter daca ajungi ofiter, tot...subofiter esti...stigmat.

o cariera, se construieste pe baze solide...hotarati-va oameni ce vreti sa fiti..ori una ori alta, ca e mai sanatos. :emo-yessir:

 • Downvote 4
Link to comment
 • 2 weeks later...

Pacat ca nu e ca in alte state , unde nu exista agenti , toti sunt ofiteri si daca vrei sa avansezi, o faci doar cu examen pt functie ( atunci cand se elibereaza un loc). Cica era un proiect si pe la noi, prin sertarul cuiva, unde acolo v-a ramane.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.