Jump to content
POLITISTI.ro

Consecintele maretului proiect de distrugere a politiei rurale

Tyropol

Recommended Posts

La ideea unui membru am deschis acest topic in aria publica deoarece suntem datori cu totii sa cunoastem urmarile pe care le are si le va avea proiectul prin care s-a urmarit distrugerea politiei rurale.

Voi incepe eu cu o descriere pe scurt a ceea ce a insemnat si inseamna pentru mine acest grandios proiect.

Pe moment lucrez la o sectie de politie ca si sectorist unde programul conform fisei postului este de 8 ore pe zi , 5 zile pe saptamana. Datorita acestui sistem haotic si deoarece nu s-a reusit pana la aceasta ora sa se delimiteze concret fiecare ce face si cat face, eu sunt obligat de catre sefii mei sa intervin la evenimentele deosebite care au loc in afara programului meu pe toata durata saptamanii, adica 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Tinand cont de faptul ca eu acum lucrez in timpul programului de trei ori mai mult, deoarece colegii mei au plecat la patrulare, trebuie sa stau si de paza non-stop, fara sa pot sa imi iau nici macar liberele care mi se cuvin.

M-am insurat cu Institutia lui Igas!!!

Astept pareri si alte exemple

Edited by Tyropol2000

Ety nu exista rezolvare, toata lumea da din umeri.

Odata cu sectiile din rural s-a inventat un nou concept, Serviciul de Permanenta pe Viata.

Parca unii se bucurau acum cateva luni si imi spuneau mie ce bine o sa fie la sectie.

Cand v-am tastat ca totul tine de contabilitate unii mi-au ras in nas.

Numai ca acum le cam iasa rasul prin talpile de la pantofi.

Am vorbit cu un sef de sectie din rural si mi-a relatat ca serviciu de patrulare practic s-a desfiintat ,iar carburantul nu le ajunge nici macar pentru 112.

Reproduc ce mi-a spus,,suntem in 12 si nu mai am benzina, nu stiu ce o sa fac pana la sfarsitul lunii".

Ca politistii agenti fac naveta si cate 80 de km pe zi nu se pune.

Sa traiasca sectiile din rural ca mult bine au facut politistilor!!!

Consecintele?? O sa le simtim peste circa 3 luni.

Va fi un mare dezastru.

Edited by Elvis
  • Moderator

Aceasta masura de desfiintare a posturilor de politie este similara cu cea de acum cativa ani cand au fost desfiintati sectoristii. Timpul a demonstrat ca a fost o imensa gresala, iar acum s-a revenit la acel sistem. Acelasi lucru se va intampla si in cazul posturilor de politie.

In timp ce unele state europene infiinteaza posturi de politie (un exemplu fiind chiar Ungaria), ospatarul a considerat ca trebuie sa ramana in istoria acestei institutii printr-o "mareata" reforma.

E trist ca in perioada in care acesta reforma era doar un proiect, multi dintre ajutorii sefilor de post, in general cei mai tineri, judecand subiectiv din prisma dorintei de a lucra in mediul urman, in special in localitatile lor de domiciliu, au sustiut acesta idiotenie crezand ca e o sansa pentru ei.

Ceea ce nu au realizat si probabil vor realiza mai tarziu, e ca nu au facut altceva decat sa-si taie creaca de sub picioare.

Acum ospatarul se lauda peste tot cu tot felul de minciuni sfruntate, de genul celor in care povesteste ca eficienta a crescut iar timpul de interventie la evenimente a scazut. Nimic mai fals.

Nu exista benzina pentru masinile de patrulare si interventie, politistii fiind nevoiti sa le alimenteze din buzunarul propriu, iar asta nu este tot. Tot acesti politisti ce trebuie sa lucreze in ture sunt nevoiti acum sa faca nveta (cheltuielile fiind suportate tot din buzunarul propriu) pentru ca cei mai multi dintre ei nu mai primesc indemnizatia de chirie pe care o primeau anterior.

Cea mai mare tragedie o traiesc insa fostii sefi de post si cei ce au ramas singuri in fostele posturi de politie. Acesti oameni sunt condamnati la serviciul de permanenta pe viata si in baza de voluntariat, pentru ca nici nu se pune problema sa se plateasca orele suplimentare. Au pierdut din indicele de salarizare, sporul de conducere si nici nu mai primesc sporul de studii superioare (unde era cazul).

Intr-un cuvand: bataie de joc!

• Upvote 3

La ideea unui membru am deschis acest topic in aria publica deoarece suntem datori cu totii sa cunoastem urmarile pe care le are si le va avea proiectul prin care s-a urmarit distrugerea politiei rurale.

Voi incepe eu cu o descriere pe scurt a ceea ce a insemnat si inseamna pentru mine acest grandios proiect.

Pe moment lucrez la o sectie de politie ca si sectorist unde programul conform fisei postului este de 8 ore pe zi , 5 zile pe saptamana. Datorita acestui sistem haotic si deoarece nu s-a reusit pana la aceasta ora sa se delimiteze concret fiecare ce face si cat face, eu sunt obligat de catre sefii mei sa intervin la evenimentele deosebite care au loc in afara programului meu pe toata durata saptamanii, adica 7 zile din 7, 24 de ore din 24. Tinand cont de faptul ca eu acum lucrez in timpul programului de trei ori mai mult, deoarece colegii mei au plecat la patrulare, trebuie sa stau si de paza non-stop, fara sa pot sa imi iau nici macar liberele care mi se cuvin.

M-am insurat cu Institutia lui Igas!!!

Astept pareri si alte exemple

la noi exista un program: schimbul I 06-14, schimbul II 14-22, schimbul III 22-06

fostii sefi de post facem doar schimbul 1 si 2, de luni pana vineri si,o data pe saptamana, suntem la echipa...

partea rea e ca trebuie sa intervenim singuri la scandaluri, pe timpul programului de lucru, nu avem masina in dotare, deplasarile la sectie trebuie sa le facem cu ocazia sau cu masina personala,

partea buna: dupa ora 14 nu ma mai cauta 112, iar in weekend nu mai fac permanenta

La mine la Constanţa sunt şi mai rele lucrurile. Schimburile şi liberele sunt ok. Adică 12/24 12/48. În schimb restul Dumnezeu cu mila. Nu avem criminalist. Nu avem benzină. Ultima tură am rămas cu maşina în drum şi a trebuit să bag din buzunar ca să ajung la secţie. Nu se ştie cine şi ce are de făcut. Totul este alandala. Dacă întrebi un şef ţi se răspunde "nici noi nu ştim, aşteptăm metodologiile". Care metodologii fraţilor ? În unele schimburi trebuie să patrulăm singuri pentru a asigura liberele de drept celorlalţi colegi. Cam asta este reforma pe la noi în viziunea celor de la Bucureşti.

• Member

Imi permit sa intervin si eu oarecum in discutie.

La postul de politie unde am facut eu practica , seful de post are urmatorul program:

luni-vineri - 08:00 - 16:00

Nu intervine la 112 , nu face patrulare , etc.

Fiind din localitatea unde s-a infiintat sectia 5 rurala, stiu ca baietii au programul acesta:

schimbul 1 intra la 8 dim si iese la 20:00 , iar schimbul 2 intra la 20:00 si iese la 8 dim.

Problema e ca in schimbul de dimineata este doar o singura patrula formata din 1 sau 2 politisti + 1 sau 2 jandarmi si + 1 politist de frontiera(cateodata) care trebuie sa acopere cam 90 km patrati daca nu ma insel.

Sincer sa fiu mare parte din ei sunt bucurosi ca s-au facut modificarile astea pentru ca au mai mult timp liber la dispozitie insa cei care sunt la sectia de politie si lucreaza cu dosarele (c.p.-istii) sunt innebuniti..nu mai rezista.

Cu benzina stau relativ bine pentru ca prin hotarari ale consiliilor comunelor pe raza carora se patruleaza , primaria aloca cam 50 de litri de benzina pe luna pentru o masina.

Iar cu masinile ramase la posturi , aici sta treaba in felul urmator: s-a lasat cate un logan pentru 2 posturi de politie, adica in functie de necesitati , fostii sefi de post trebuie sa se ajute intre ei cu deplasarile.

Cei mai batrani ziceau ca nu va tine mult reorganizarea asta si ca ordinea publica de la rural nu va intra in subordinea primariilor cum se zvoneste prin minister ci doar cei din urban vor avea ghinionul asta.

Eu va reproduc din ce s-a discutat , opinii , pareri , etc.

Sa auzim de bine ! :emo-yessir:

Din pacate Marius are dreptate. Si eu am sperat ca odata cu desfiintarea posturilor voi avea posibilitatea sa fac naveta acasa, dar cu programul acesta la 8 ore nu se renteaza deloc. Nu-mi ajunge salariul sa fac naveta si sa bag benzina in rezervorul autoturismului institutiei. Sa nu mai vorbesc de banci. A fost doar un vis inabusit in fasa. :(

• Upvote 1
  • Downvote 1

Va iesi un mare ghiveci cu de toate, dar dupa opinia mea se va pierde situatia operativa din mana! Asa cum erau posturile, tineau situatia sub control! Acum insa, va fi o mare harababura! Nu mai vorbim de oameni, de liberele lor, de naveta si alte alea, care in viziunea lui Igas si a lui baselu nu se pun! L-as pune pe igas sa lucreze o luna in conditiile date sa-l vedem ce poate face! Halal reorganizare!

• Moderator

L-as pune pe igas sa lucreze o luna in conditiile date sa-l vedem ce poate face!

E obisnuit cu stresul, de cand cara papiroase cu carca... Tu crezi ca-i era usor???

la o sectie rurala din dolj (si probabil in intreg judetul) schimburile sunt asa: 8/16. 16/24, 00/08. cat despre idiotenia asta cu marea dezorganisare sau reorganizare(cum era???) este poate cea mai mare idiotenie din acest sistem. am lucrat la post si am simtit ca oricum nu aveam viata personala, dar in situatia de fata fostii sefi de post sunt vazuti ca niste super-oameni si fosti ajutori degeaba au posibilitatea de a locui in localitatea de domiciliu pentru ca nu vor avea banii necesari pentru a ajunge acolo. nu vreau sa cobesc, dar d-zeu sa ne fereasca de ultrajele care in mod cert vor veni. un om, intr-o comuna, care sa faca lege si ordine...e imposibil. in curand vor urma si ultrajele. sa speram ca ma insel

• Upvote 1
  • Downvote 1

in urma desfiintarii posturilor si a sefilor de post eu am ramas la post....lucrez schimbul I de la 8 la 16 in prealabil si pentru a avea ore de noapte fac cu colegul de la comuna invecinata schimbul III de la ora 22-06;(doar cateva zile pe luna) schimbul II cam rar de la 14 la 22 daca doresc la fel cu colegu de la comuna invecinata; am afisat programul ca la magazin sau bar cum vreti sa-l numiti pentru ca de....asta ni se cere; mi se pare o prostie si mie sincer...dar pe de-o parte e oki in ceea ce priveste interventiile dupa ora 16; inainte cand eram sef de post dupa ora 16 dak ajutorul era in concediu interveneam pana urmatoarea zi la 8 dimineata, cand tot eu trebuia sa intru de serviciu; acum de bine de rau dupa ora 16 intervine patrula care e pe zona, nu mai am bataie de cap; la fel si daca sunt de noapte, doar schimbul III mai departe e alta patrula; numai de bine sa auzim :emo-yessir:

Edited by dany85
  • 2 weeks later...

sursa: jurnalul.ro

Comuna în care Poliţia a dat liber la hoţie. Oamenii din Chinteni, disperaţi pentru că nu mai au cui să ceară ajutor

În Cluj, după marea reorganizare a lui Igaş, din 75 de posturi de poliţie s-au format doar 9 secţii

Şi tot nea Ion sintetizează situaţia comunei sale, cu vorbe de om înţelept: "Dacă în pădure nu este nici un pădurar, apăi nimeni nu se fereşte să rupă crengi şi să doboare copaci. Hoţii fac ravagii. Aşa o să se întâmple şi cu Chinteniul nostru". "Cine o luat decizia asta de a nu mai avea nici un poliţist în comună, din trei cât o fost, e un tâmpit, altfel nu am cum zice", îşi spune părerea şi colegul său de sfadă.

"Dar apelezi serviciul de urgenţă şi te direcţionează la Baciu, unde au fost transferaţi poliţiştii care erau în comuna noastră. Acolo s-a creat o secţie care deserveşte trei comune: Baciu, Sânpaul şi Chinteni. Gândiţi-vă că numai să ajungă din comuna Baciu până în satul Feiurdeni trebuie să parcurgi aproape 70 de kilometri de drum, nu tocmai bun. Ajungi la spartul târgului. Când i-am întrebat de ce nu pot veni poliţiştii din Cluj, care ar ajunge în 10 minute, mi s-a răspuns că "nu se poate combina urbanul cu ruralul", arată situaţia creată de procesul de reorganizare a Poliţiei Române primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu.

"Acolo unde-i aţa subţire, se rupe repede. În trecut îţi tremurau pantalonii pe tine când vedeai un om al legii", zice bătrânul. Nu mai speră că îi va aduce cineva lucerna înapoi, după cum nici primăriţa nu mai întrezăreşte vreo soluţie, în condiţiile în care până nu demult, primea ordin de sus să îşi facă poliţie locală şi astfel să scape de griji. "Ştiţi ce înseamnă asta? Să iau eu nişte oameni, şi să-i transform în poliţişti. Păi cum îi şcolarizez? Ştiţi că sunt astfel de poliţişti locali care nu ştiu să scrie, să întocmească un proces verbal? Cine ştie dacă ei sunt capabili să fie oameni ai legii, dacă nu sunt foşti delicvenţi? Pe cazier pot fi reabilitaţi. Ce încredere să ai să dai o armă unui astfel de om, fără studii de specialitate, fără un examen psihologic? Păi ce să fac, să ajung să îi păzesc eu pe ei, de teamă să nu se întâmple vreo nenorocire? Asta e soluţia pe care mi-o oferă poliţia?".

articolul complet il puteti citi aici:

http://www.jurnalul....tor-591295.html

• Upvote 1

Ilfov.

Posturile comunale s-au desfiintat aici ramanand sa-si desfasoare activitatea 1-2 proximisti cu program strict: 8-16 (unde este unul) sau 8-16 si 14-22(unde sunt 2). Ajutorii sefului de post au fost transferati la politia oraseneasca la Siguranta Publica si Patrulare. Desi este destul de greu sa formezi pentru schimb (sunt 2 schimbruri 12/24, 24/48) s-a reusit pana acum, cu mari eforturi, sa se incropeasca 2, uneori chiar 3 echipaje de patrulare. Ce va fi in perioada concediilor? Dumnezeu cu mila.

O alta problema este ca proximistii nu pot instrumenta si solutiona decat plangeri penale ce privesc infractiuni la plangerea prealabila si numai cu AC, astfel ca toate celelalte dosare au fost transferate la Compartimentul de Inv. Criminale de la oras unde sunt in jur de 10-15 politisti. Pina acum acestia aveau cam 100-150 dosare/politist la care se adauga un volum de cca. 20-50 dosare/politist preluate in urma reorganizarii. Adica, trai pe vatrai.

Unde este oportunitatea acestor schimbari?

Edited by dorian

Atunci cand v-am spus ca va fi dezastru unii colegi de pe forum mi-au sarit la beregata si vad ca mai sunt laudatori care spun despre acest proiect distructiv ca este unul constructiv ,insa eu raman la parerea mea.

Pe langa neajunsurile pe care le-am mai sesizat (carburant, chirii, bani de naveta, sporuri taiate, indici mai mici, inventarea conceptrului de permanenta pe viata, politisti care trebuie sa plece cu lucrurile din locuita in spate precum melcul etc) am auzit una si mai tare.

Schimburile la sectiile rurale arondate la Craiova sunt dupa cum urmeaza:

schimbul 1: 08 - 16;

schimbul 2 : 16 - 00;

schimbul 3 : 00 - 08.

Pe langa faptul ca atunci cand pleci in miezul noptii la serviciu sotia, prietena , amanta etc este imposibil sa nu se intrebe daca chiar la serviciu te duci, pe cei din schimbul 2 ii ciuntesc la sporul de noapte cu 2 ore, pentru ca nu-i asa ,, 3 ore pe noapte sau 30% din programul de lucru" iar pe cei din schimbul 3 cu 2 ore pentru ca sporul de noapte se acorda intre orele 22 - 06.

Dragi colegi ,,laudatori" sa nu va treziti prea tarziu!

Edited by Elvis
  • Member

Poliţia, unde e poliţia? Locuitorii unei comune din Teleorman sunt terorizaţi de hoţi, dar n-au unde să depună plângere

Locuitorii comunei Brătăşani din Teleorman sunt disperaţi din cauza hoţilor. Nici un localnic nu a scăpat fără să fie jefuit după ce toţi agenţii au fost daţi afară în urma unui scandal de mită.

În satul în care toţi poliţiştii au fost demişi pentru mită, hoţii au dat spart mai multe case. Oamenii au vrut să depună plângere la poliţie, dar n-au avut unde. Secţia e pustie şi are trei lacăte pe uşă. Localnicii stau acum cu teama în sân că hoţii vor veni iar să-i tâlhărească.

Deşi oamenii spun că de luni de zile n-a mai călcat un poliţist pe la secţia din sat, Inspectoratul Judeţean de Poliţie susţine că există un agent. "A fost detaşat un poliţist de la o comună învecinată", a declarat Adrian Iliecea, purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman.

Pentru situaţia creată, de vină este şi decizia MAI de a restructura poliţia rurală.

În cazul comunei Brătăşani, reprezentanţii IPJ Teleorman susţin că vor aduce un poliţist care să stea în permanenţă la post.

• Upvote 2
  • Moderator

În cazul comunei Brătăşani, reprezentanţii IPJ Teleorman susţin că vor aduce un poliţist care să stea în permanenţă la post.

Zau?

Edited by danpin

Primarii se plâng de intensificarea furturilor

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că mai mulţi primari din judeţ s-au plâns de intensificarea furturilor după reorganizarea Poliţiei rurale.

Prefectul a menţionat că va solicita conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna să facă o analiză a situaţiei şi să mărească numărul patrulelor de control în localităţile vulnerabile.

„Primarul din Breţcu şi încă doi-trei primari m-au contactat să-mi spună că, după restructurarea Poliţiei rurale, a crescut numărul furturilor şi am să cer chestorului-şef Ioan Aron să găsească soluţii pentru a stopa acest fenomen”, a spus prefectul Gyorgy Ervin, concluzionând că pentru rezolvarea problemei e nevoie nu doar de logistică, respectiv de maşini de patrulare şi de benzină, ci şi de o bună organizare.

Viceprimarul comunei Breţcu, Kocsis Benedek, a declarat pentru Agerpres că în ultima perioadă s-au înmulţit furturile atât de pe terenurile agricole, din păduri, cât şi din gospodării, în special din cele locuite de persoane bătrâne ori singure...

mesageruldecovasna

Nu au trecut decat aproximativ o luna de la marea reorganizare si deja au inceput sa se vaite primarii .
Edited by Eduard

o idee ar fi sa se dea o mai mare interpretare ptr "legitima aparare" - ma refer la practica parchetelor. si dupa ce 2-3 hoti vor fi aruncati in fintina (asta dupa ce ii musca cainii) sa vezi ce liniste o sa fie.

eu zic ca ne intoarcem la patrulele cetatenesti de la 1877. problema este ca va duce la o mentalitate de independenta a omului fata de stat care va degenera - asemenea cazuri gasiti foarte des in sudul SUA unde oamenii ar face orice sa nu aibe treaba cu guvernul federal si cel local. Nu este chiar rau insa asta doar daca exista si limite .

infiintarea sectiilor de politie are si parti bune... macar acum e asigurata cat de cat strada (doar asta s-a dorit), infractiunile contra patrimoniului deja nu mai intereseaza (cel putin la mine in judet). ai bunuri ai valori ti le pazesti. Primarii sa-si infiinteze locali dintre membrii comunitatii si micile probleme sa si le rezolve pe plan local...

un zvon e ca in maxim 2 ani vor pleca si ultimii politisti de la comune, iar atunci primarii vor fi obligati de oameni sa le asigure securitatea astfel se va infiinta politia locala.

deja, la noi, din 8 comune arondate, 3 au politisti locali la cursuri - total oameni 21, iar una deja i-a infiintat cu tot cu sediu si posturi fixe (cladiri , camere) in cele mai indepartate sate.

Edited by cosmin86
  • Upvote 1
  • Downvote 1