Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Salutari tuturor! Desi am mai aruncat un ochi ocazional pe forum, acesta este primul meu post.

Intrebarea mea e dupa cum urmeaza. In prezent locuiesc la Cluj si langa oras (de fapt in localitatea alaturata Feleac) exista un loc deschis de unde se vede frumos Clujul noaptea. Eu si prietenii mei ne strangem din cand in cand acolo cu masinile, punem niste muzica, bem niste bere (nu cei care conduc, evident :) ) facem un foc si stam la povesti. In ultima vreme, a inceput sa vina tot mai multa lume la aceste iesiri. Ultima oara a aparut la un moment dat un politist foarte de treaba care totusi mi-a luat datele din buletin, spune el, "in caz ca vor aparea probleme."

As vrea sa stiu la ce probleme se referea si daca este ilegal ceva din ce facem noi acolo.

1. Ultima data au fost vreo 25 de masini si 50-60 de oameni in total, destul de multa lume. Este ilegal sa ne strangem atat de multi fara autorizatie?

2. Este ilegal sa facem focul? (nefiind in padure nu intram la legea 171, iar "legea picnicului" nu s-a votat din cate stiu eu, dar o mai fi si altceva)

3. Este ilegal sa bem bere intr-un asemenea loc?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Publicat

Pai ti-a explicat foarte clar omul. IN CAZ CA VOR APAREA PROBLEME

Tu ce incerci acum? Sa afli un sfat acum, ceva prevederi legale, sa te poti certa cu el data viitoare...

Daca politistul nu ti-a spus ca ai incalcat vreo regula, ci numai te-a legitimat... pt ce te-ar interesa alte amanunte!?

• Moderator
Publicat

3. Este ilegal sa bem bere intr-un asemenea loc?

Conform legii nr. 61/1991, constituie contraventie

consumul de bauturi alcoolice in urmatoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane si terenuri sportive, institutii culturale, sali de spectacole, institutii sau unitati economice, toate mijloacele de transport in comun, autogari, gari si aeroporturi, de stat si private, sau alte locuri prevazute de lege . In incinta acestor locuri publice se pot consuma bauturi alcoolice prin delimitarea unor spatii special amenajate pentru consumarea bauturilor alcoolice, prin hotararea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentatie publica si turism, cum sunt: restaurante, baruri si discoteci. In locurile publice enumerate se interzice cu desavarsire consumul de bauturi alcoolice de catre persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani;

Daca locul unde va intalniti poate fi incadrat la una din situatiile de mai sus, sunteti pasibili de sanctiune contraventionala.

Publicat

MaxKoll decat in tara asta de rahat turcesc cetateanul nu se bucura cand vede un politist.

De ce ?

Pentru ca parintii tai atunci cand ai fost mic ti-au spus ca ,,daca faci prostii te ia nenea politistul".

Suspect este ca spui ca domnul politistul este foarte de treaba.

Pai si atunci care este problema?

Ti-a deranjat retina? Drojdia si maltul din bere? S-a nascut vinovat? Nu ti-a placut uniforma lui?

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Soap daca nu-l framanta asta nu punea atatea intrebari.

Sau crezi ca pune intrebari degeaba?

Legea 61/1991 republicata o gaseste pe internet.

Iar daca tu crezi ca poti sa faci focul ,sa consumi bere, sa pui muzica ,sa te strangi in grupuri restranse de 200 de ,,consumatori" etc iar domnul politist din zona sa se faca ca nu observa imi jignesti inteligenta.

...bem niste bere ,,nu cei care conduc evident"....Oare?

Modificat de Elvis
  • Moderator
Publicat

Pai e si unii care considera ca berea este aliment, domn`e...

Publicat (modificat)

Atunci danpin trebuia sa spuna ca serveau masa in oras, iar domnul politist i-a deranjat la masa . :blink:

Modificat de Elvis
  • Moderator
Publicat

Nu trebuie sa-l luati asa tare. E firesc ca omul sa se intrebe de ce i-a notat colegul nostru datele. Iar noi trebuie sa-i explicam ca nu e nimic rau in acest lucru si ca nu are de ce sa-si faca probleme daca lucrurile stau exact asa cum a posvestit.

Deci, maxkool nu ai de ce sa-ti faci probleme, daca acolo nu se intampla nimic rau, iar tot ce faceti voi acolo nu deranjeaza sau lezeaza drepturile cuiva. Libertatea nu este, nu a fost vreodata si nu va fi niciodata, absoluta. Ea se limiteaza acolo unde se intersecteaza cu drepturile sau interesele altora si e firesc sa fie asa.

Daca ati fi incalcat vreo lege, sa fii convins ca politistul iti aducea la cunostiinta si erai sanctionat. Faptul ca ti-a notat datele, dovedeste ca isi face treaba cum ar trebui sa si-o faca toti si ca nu doarme in zona pe care o are in responsabilitate. E de datoria lui sa cunoasca ce se intampla in aceea zona si cine o frecventeaza. Pot apare multe situatii, iar aceasta notare a datelor de stare civila il vor ajuta si ii vor fi de folos, in caz ca se intampla ceva nedorit, dar cel mai important este ca acest lucru (notarea datelor de stare civila) are si un efect de prevenire a unor fapte antisociale.

Banuiesc ca nu ti-a notat numai tie datele, corect?

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Multumesc pentru raspunsuri!

Motivul pentru care am intrebat este tocmai din cauza ca politistul nu ne-a sanctionat, si nici nu ne-a atras atentia ca am face ceva impotriva legii. Voiam sa ma asigur ca intr-adevar nu facem nimic ilegal si ca nu trece cu vederea ce facem noi doar pentru ca e de treaba, dupa cum am spus.

Catalin, numai mie mi-a notat datele. (probabil pentru ca eu am fost indicat de ceilalti ca fiind "organizatorul" iesirii)

In orice caz, pentru cei care ati sarit in sus... nu m-a deranjat in niciun fel faptul ca mi-a luat datele! Stiu ca asa trebuia sa faca. Si in niciun caz nu am intrebat ca sa ma cert pe viitor cu alti politisti (!) ci ca sa ma asigur ca suntem in legalitate si ca putem continua aceste iesiri fara sa stam cu morcovul ca luam amenda.

Modificat de maxkool
  • Apreciez 5
  • Displace 1
Publicat

Maxkool eu spun ca in democratie poti face ce vrei atata timp cat nu-i deranjezi pe alti participanti la traficul prin viata,( fonic, vizual etc) cu, care tu ,interactionezi social, accidental sau nu.

Vezi , ai idei preconcepute, adica cum apare un politist de treaba te gandesti ca te va sanctiona.

Daca avea de gand sa te sanctioneze te avertiza sau iti incheia un proces verbal pe loc.

• Moderator
Publicat

maxkool daca ai fost indicat de catre ceilalti ca fiind initiatorul si organizatorul acelei iesiri in aer liber, e normal ca politistul respectiv sa stea de vb si sa il cunoasca pe cel ce are o anumita sau relativa autoritate asupra celorlalti.

Sfatul meu este ca pe viitor, cand te mai intalnesti cu acel politist, sa-i ceri si tu lui numarul de telefon si sa-i spui ca daca vor aparea probleme in legatura cu aceasta iesire in aer liber, il vei suna pentru un sfat sau ajutor. In felul asta va vedea si el ca esti serios si nici tu nu doresti sa apara probleme, iar in tine poate avea un aliat si un om serios si de incredere.

Bafta si distractie placuta cu amicii!

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.