Membru cs777 Posted September 8, 2011 Membru Share Posted September 8, 2011 Doresc sa aduc prin acest Topic sa aduc un memoriu plutonierului-major Sasa Disici - postmortem sublocotenent. In noaptea 3/4 martie 2001 Plutonierului-major Sasa Disici impreauna cu colegul sau Sergentul-major Ioan Mateescu din cadrul Brigazii Politie Rutiera Timisoara au observat in trafic un auto Mercedes care era dat in urmarice ca si furat.Sergentul-major Ioan Mateescu procedeaza regulamentar efectueaza conducatorului auto semnal pentru a opri, acesta simuleaza oprirea si i-l acroseaza pe subofiterul de politie, apoi accelereaza si fuge de la fata locului.Plutonierului-major Sasa Disici se urca la volanul masinii personale si pleaca in urmarirea fugarilor, fiind urmat dupa cateva minute de catre colegul sau Ioan Mateescu. In urmarirea efectuata cei doi au o convorbire telefonica in care Sasa ii comunica partenerului sau, faptul ca in masina urmarita se afla 3 persoane si ca unul dintre acestia executa foc asupra sa. In clipele urmatoare Ioan Mateescu il ajunge pe colegul sau la intrarea in localitatea Ianova gasindu-l pe carosabil secerat de gloante, cu pistolul din dotare in mana stanga.Mercedesul a fost gasit ulterior, suspectii fugind de la locul faptei cu masina personala a lui Sasa.Principalul suspect a fost Raul Opris, un hot de masini care a fost incercuit de politisti in centrul Timisoarei dupa cateva zile care s-a sinucis in mod ciudat, tragandu-si un glont in cap in momentul in care a fost incercuit de catre SPIR. Dosarul lui Sasa a ramas in continuare cu AN. Plutonierului-major Sasa Disici a fost declarat erou al Politiei Romane si avansat post-mortem la gradul de Sublocotenent.In curtea Biserici apartinand IPJ Timis a fost ridicat si un bust al acestuia. Mentionez faptul ca informatiile care le-am prezentata mai sus le-am cules din mai multe articole din ziar.Cei care au mai multe informatii sa le posteze. 8 Link to comment
Membru Ben Posted September 8, 2011 Membru Share Posted September 8, 2011 (edited) Paul Popa, complicele lui Passaris, a participat la executarea subofiterului Sasa Disici Dupa trei ani de la moartea subofiterului Sasa Disici, executat in timp ce urmarea un Mercedes 250 furat, surse confidentiale ne-au declarat ca Raul Opris a fost criminalul, desi e posibil ca si Paul Popa sa fi fost in masina din care s-a tras. Paul Popa este un bun prieten al temutului Passaris, impreuna cu care a dat mai multe lovituri in Romania si Grecia. Saptamana aceasta, la biserica din Curtea Politiei Timis, a avut loc comemorarea politistului. La ceremonie au participat, alaturi de rude, chestorul Dorel Andras, seful Politiei Timis si fostii colegi ai lui Sasa. Somatia In noaptea de 3 spre 4 martie 2001, subofiterul Sasa Disici a fost anuntat prin statie ca trebuie sa urmareasca o masina furata. Mercedesul, in care se aflau trei persoane, a trecut pe langa echipajul din care facea parte Sasa, dar a refuzat sa opreasca la semnalul lor. Disici a plecat singur in urmarirea masinii, pentru ca partenerul sau fusese trantit de autoturism intr-un sant de pe marginea drumului, a coborat si i-a somat pe infractori. Sasa Disici a fost doborat de sase gloante care i-au ciuruit pieptul, mainile si picioarele. Arsenalul suspectului La scurt timp dupa moartea lui Disici, politistii si procurorii au aflat cine l-a omorat pe politist. Serviciile speciale au inceput interceptarea convorbirilor lui Raul Octavian Opris, unul dintre prietenii lui Kostas Passaris. Presupusul ucigas al politistului s-a sinucis, dupa ce a cazut intr-o ambuscada organizata de trupele speciale ale politiei. Conducerea IJP Timis a confirmat faptul ca pistolul cu care s-a sinucis Opris este acelasi cu care a fost rapus Disici, dar, la timpul respectiv, nu se putea spune cu certitudine ca el este autorul crimei. Ceilalti doi suspecti nu au fost prinsi. Langa sinucigas s-a gasit un adevarat arsenal de munitie si mecanisme de spart masini. Dosarul s-a intors la criminalisti Putin mai tarziu, colonelul (pe atunci) Dumitru Sorescu a anuntat fara prea multe comentarii ca Paul Popa este suspect in cazul asasinarii lui Sasa Disici, dar acesta n-a fost retinut. Mai mult, ministrul de interne Ioan Rus, prezent la funeraliile lui Sasa, a promis ca se va intoarce sa raporteze “Misiune indeplinita”, lucru neinfaptuit deocamdata. Ieri, reporterii nostri au incercat sa afle de la procurorii timisoreni daca ancheta in cazul mortii lui Disici este continuata sau dosarul a fost clasat. Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timis, Mariana Boieru, la data de 24 martie 2003, “Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a dispus incetarea urmaririi penale pentru infractiunile de omor deosebit de grav, furt calificat, nerespectarea regimului munitiilor si talharie calificata, fata de Raul Opris, pentru ca a murit. Totodata s-a dispus si disjungerea cercetarilor fata de autori necunoscuti pentru infractiunea de nedenuntare a unor infractiuni, intocmindu-se un alt dosar, de cautare a autorilor, (numarul 1184/2003) care se afla la Politia Timis si este supravegheat de procurorul sef Ion Brasoveanu de la Sectia de Urmarire Penala”. http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2004-03-05/Paul+Popa,+complicele+lui+Passaris,+a+participat+la+executarea+subofiterului+Sasa+Disici Politia Timis luata la puricat La doar cateva zile de la demiterea comandantului Politiei Timis, Dorel Andras, a sefului Politiei rutiere, Stancu Filip si a sefului SIPI, Vasile Staicu, au sosit la Timisoara 40 de inspectori ai Corpului de control ai Ministrului de Interne. [...] Dosarul "Sasa Disici" Dosarul "Sasa Disici", politistul ucis in misiune in noaptea de 3 spre 4 martie 2001, a ramas in evidenta Politiei Timis cu autor necunoscut. Este, cronologic vorbind, primul din seria celor zece crime comise in ultimii patru ani in legatura cu care opinia publica n-a fost corect informata. In ziua in care se implineau patru ani de la asasinarea lui Sasa Disici, chestorul Dorel Andras, pe atunci inca seful politiei timisene, declara presei locale ca nu mai are ce discuta despre Disici. Slavco Disici, tatal lui Sasa, colegul sau, Ioan Mateescu, cu care Sasa era in misiune in acea noapte, dar si unul dintre martorii oculari din Ianova care au asistat la crima, sustin ca persoane foarte influente au avut interes ca uciderea lui Disici sa ramana un mister. S-a avansat ideea ca e vorba de un singur autor, martorii insa vorbesc despre trei. Explicatia Politiei este demna de Divertis: din cauza socului, martorii au avut halucinatii si au vazut trei barbati in loc de unul ! "Am dat peste 20 de declaratii la Politie si de fiecare data am spus ce am vazut: trei barbati. Ei voiau sa le spun altceva. Mi-au zis ca ei stiu ca a fost o singura persoana si ca eu mint. Ei ar fi vrut ca totul sa se ascunda repede. Si sa declar eu ca unul a fost criminalul, barbatul care s-a impuscat", a spus un martor din Ianova citat de "Timpolis", ziar local care a facut investigatii pe caz. Unicul cazut a fost Raul Opris, un hot de masini care a fost incercuit de politisti in centrul Timisoarei la zece zile de la uciderea lui Disici. "Singurul om care putea declara ceva, Opris, a fost haituit jumatate de oras, dupa care, cica si-ar fi zburat creierii ca sa nu fie prins. Nici unul dintre colegii fiului meu nu crede ca s-a sinucis. Sunt toti politisti si stiu multe", conchide Slavco Disici. Ce s-a intamplat cu agentul-sef Ioan Mateescu, coleg si martor, sugereaza natura tenebroasa a cazului. Mateescu a fost avansat imediat in grad la exceptional, ca si Disici "post-mortem", iar dupa trei ani, a fost dat afara din Politie pentru "divulgarea de secrete de serviciu" din dosare ale serviciului de Investigatii Criminale, desi el era agent de circulatie. "Cineva cu o putere foarte mare, persoane influente de la Bucuresti, au fost implicate in acest caz... Criminalii sunt liberi. Cine a castigat? Politistii sau infractorii?", se intreaba amar fostul agent rutier Mateescu. [...] http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2005-03-18/politia-timis-luata-la-puricat.html Edited September 8, 2011 by ben 1 Link to comment
Rusy Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Dumnezeu sa-l ierte. Imi amintesc acele vremuri, aveam 2 ani de politie, era primul caz cu un impact mediatic major. Link to comment
Dorin17 Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Sa-i fie tarana usoara! Daca ar putea sa vada ce se intampla azi cu politia , cred ca s-ar rasuci in mormant! El si-a facut meseria din convingere si si-a dat viata pentru convingerile sale , iar acum aceasta meserie a ajuns sa fie calul de bataie al lui baselu! Pacat de sacrificiul facut de Sasa, ca sa vedem azi ce a ajuns aceasta meserie! Link to comment
Xtrem Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 (edited) Dumnezeu să-l odihnească. Dacă nu mă înșel cred că a fost pirmul caz de polițist căzut la datorie după 1989. După anul 2001 au început tragediile. Polițiști ultragiați, polițiști târâți prin instanțele de judecată pentru fel și fel de presupuse abateri. În 2001 a fost pentru prima dată când poliția și-a dovedit neputința datorită acelorași motive pentru care astăzi nimeni nu protestează atunci când le sunt încălcate drepturile ( locul de muncă ). Edited September 9, 2011 by Xtrem Link to comment
Leonidas67 Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 (edited) Saşa pur şi simplu a fost executat, pe aici se vorbeşte că de fapt Opriş a fost executat şi el la rândul său de către nişte aşa zişi poliţişti la comanda unui şef al poliţiei pentru a nu deconspira de fapt unele fapte cu grad înalt de criminalitate săvârşite de către anumiţi capi ai poliţiei şi a unor politicieni aflaţi acum la putere atât în Arad, Timişoara cât şi la Bucureşti! Edited September 9, 2011 by Leonidas67 Link to comment
Moderator Catalin Posted September 9, 2011 Moderator Share Posted September 9, 2011 Dacă nu mă înșel cred că a fost pirmul caz de polițist căzut la datorie după 1989. Te asigur ca au mai existat cazuri de politisti au cazut la datorie, in anii '90. In Dolj un politist de la un post de politie a murit, fiind injunghiat in gat de un individ ce furase niste bunuri din dispensarul medical. Si tot in anii '90, in orasul Segarcea, un politist a fost ucis cu sange rece de mai multi indivizi ce se baricadasera intr-o locuinta dupa comisesera mai multe infractiuni grave (nu mai retin exact despre ce era vb), dar retin faptul ca politistul a incercat sa discute si sa negocieze cu ei, dar totul s-a sfarsit tragic. Cu siguranta au mai fost astfel de cazuri, dar nu au fost mediatizate. Link to comment
Moderator Cristi Posted September 9, 2011 Moderator Share Posted September 9, 2011 Dar colegul boxer de la Brăila? Care a fost înjunghiat în gât de o pramatie ordinară? Tot în anii 90 mi se pare că s-a întâmplat... Link to comment
Membru cs777 Posted September 9, 2011 Author Membru Share Posted September 9, 2011 Am putea schimba discutia aici in Politisti cazuti la datorie..o amintire adusa acestora. Link to comment
Moderator Catalin Posted September 9, 2011 Moderator Share Posted September 9, 2011 Exista deja un topic dedicat : Link to comment
lilicop Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 La Brăila a fost ucis in anii 70 , fostul boxer Covaci ... Link to comment
politia2000 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 (edited) se stie destul de bine faptul ca politistii din Timis nu au avut curajul sa aresteze pe adevaratii ucigasi (3 la numar) ai lui Sasa Disici si de aceea au gasit un amarat de hot de masini, Raul Opris, l-au impuscat direct in cap, si apoi au declarat ca s-a "sinucis".... Edited November 4, 2011 by politia2000 11 Link to comment
Moderator Catalin Posted November 4, 2011 Moderator Share Posted November 4, 2011 Pe cuvânt! Mai povesteşte-ne mai multe astfel de bârfe penibile demne de emisiunile OTV-iste. Nu ştiu dacă ai aflat, dar poliţiştii NU arestează în ţara asta pe nimeni. Îţi vine să crezi? Judecătorii sunt cei ce arestează, la propunerea procurorilor. Dacă nu crezi, citeşte în Codul de Procedură Penală. Link to comment
arcan Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 (edited) se stie destul de bine faptul ca politistii din Timis nu au avut curajul sa aresteze pe adevaratii ucigasi (3 la numar) ai lui Sasa Disici si de aceea au gasit un amarat de hot de masini, Raul Opris, l-au impuscat direct in cap, si apoi au declarat ca s-a "sinucis".... Te rog lumineaza-ne si pe noi de unde ,,se stie destul de bine,, ca Politia nu a avut curajul bla bla bla, si ca l-au impuscat pe ala in cap , apoi l-au scos ca sinucidere, cum spui tu ? In afara de presa de scandal, de unde ai mai auzit informatia asta? Voi chiar nu sunteti in stare sa aveti o viata a vostra? Traiti prin OTV si altele la fel? Cand emiteti cate o tampenia ca asta, nu va vedeti imaginea reflectata in monitor? Adica dupa intelijenta ta, unui politist i-a fost mai usor sa ia viata unui nevinovat, decat sa puna catusele unor vinovati??? Sau te plictiseai si ai gasit acest forum unde ne-ai spus marele secret pe care il sti numai tu?? Edited November 4, 2011 by arcan Link to comment
politia2000 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 sunt foarte multi oameni care stiu foarte bine ceea ce s-a intamplat. era scandal la nivel national ca timp de multe zile, politistii nu erau in stare sa "gaseasca" pe ucigasii lui Sasa Disici. Asa ca au impuscat in cap un hot de masini, si au rezolvat cazul. Cam tot judetul Timis stie asta foarte bine. Si daca citesti si in articolele din ziare mai recente, se spune ca "in conditii neelucidate, Raul Opris a murit impuscat in cap" Sigur, ca la momentul respectiv, s-a spus ca Raul pris s-a "sinucis" dar n-a crezut nimeni nici atunci, decat poate cei mai naivi copilasi de gradinita 9 Link to comment
arcan Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Domnule cititor de ziare si ascultator de barfe de babe. Inca o data te intreb: cum poti spune ca unui politist i-a fost mai simplu sa impuste in cap un om nevinovat, decat sa puna catusele altora vinovati de aceasta crima??? Ce politist crezi ca si-a luat pe constinta viata unui nevinovat cu buna stiinta??? Link to comment
politia2000 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 În următoarele saptamani nu s-a mai auzit nimic concret despre anchetarea cazului Disci. Abia luni, 12 martie, premierul Adrian Năstase a vorbit, din nou, despre acest caz, garantând că asasinul va fi prins şi pedepsit pentru fapta sa. Ministrul de Interne a ieşit la rampă în ziua următoare, anunţând că asasinii vor fi prinşi în câteva zile. Rus a spus că a iniţiat toate masurile necesare şi a depus toate eforturile pentru rezolvarea acestui caz. Pe plan legislativ şi administrativ, cazul Disici a lăsat, de asemenea, urme însemnate. În primul rind, conducerea MI a stabilit, la trei zile dupa asasinarea subofiţerului timişorean, ca toţi poliţiştii care actionează în strada să fie dotaţi cu pistoale mitralieră AKM, de calibrul 7,62 milimetri, care fac parte din dotarea logistică a ministerului. La rândul său, Ministerul Justitiei a avizat, urgent, proiectul noului Statut al poliţistului, Guvernul anunţând că va modifica şi legea în domeniu. A urmat încolţirea lui Opris şi "sinuciderea" lui. Deocamdată, mai multe întrebari au rămas fără răspuns. Mai sunt însă în libertate ceilalţi doi participanţi la asasinarea lui Disici. După un timp, cazul Disici va intra in umbră, ca toate cele care au fost, la un moment dat, în atenţia românilor. a fost o decizie politica a PSD, din cauza presiunii imense din poartea ziarelor si a opiniei publice. Prim ministrul Nastase si Ministrul de Interne depindeau de "rezolvarea" acestui caz cat mai rapida. nu au impuscat in cap un om nevinovat, ci un hot de masini. insa nu avea nici o legatura cel ucis cu moartea lui Sasa Disici. Dar asta nu era important. Important a fost ca s-a rezolvat cazul, fara sa cada ministrul de interne. http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara_Crime_perfecte-_politisti-judecatori_si_oameni_de_afaceri_ucisi_de_asasini_de_negasit_0_404959715.html Toti martorii de la crima lui Sasa Disici au vazut 3 asasini. Inca o femeie din Ianova, martora la crimă, a afirmat că în maşină erau trei oameni. Femeia a mai spus şi că poliţiştii au chemat-o în repetate rânduri la audieri şi i-au sugerat să declare că a văzut o singură persoană care a tras. Multe părţi din anchetă au fost considerate cusute cu aţă albă şi la fel de multe lucruri au rămas nelămurite. Link to comment
arcan Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Bine mai OTV-istule .Cum le stii tu pe toate.Nu putem sa te contrazicem. Dar iti mai spun un lucru..de fapt doua : 1.Nu uita ca acesta este un forum de politisti, si s-ar putea ca unii de aici sa fi participat personal la actiunea de capturare a lui Opris, iar tu i-ai numit criminali. 2. Nu intina memoria unui politist ucis in misiune cu mizerii OTV-iste. 1 Link to comment
Membru Ben Posted November 4, 2011 Membru Share Posted November 4, 2011 O spui ca si cum stii treaba din propriile experiente, ca ai fost acolo printre oameni, ca tu cunosti lucrurile pe viu, ca de altfel "tot judetul Timis stie asta", dar in schimb de fapt ne dai niste citate dintr-un ziar. De fapt acolo le-ai si citit, nu aflat cum vrei sa dai impresia ca stii adevarul ascuns. Link to comment
politia2000 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 (edited) Nu stiu nici un adevar ascuns. Ce am scris aici stie tot judetul Timis, si probabil si tot judetul Arad, Caransebes si Bihor, si stiu foarte multi din PSD si de la Bucuresti. si a fost ceva destul de normal, tinand seama de presiunea publica imensa. Sunt o multime de martori la crima lui Sasa Disici... si ce am scris aici este ceva public, care este cunoscut si de ziarele de mare tiraj: ADEVARUL si alte multe ziare. Nu ma uit la OTV, si faptul ca adevarul supara sau doare, si asta e normal... Edited November 4, 2011 by politia2000 1 1 Link to comment
arcan Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 (edited) .Te inseli. tot ce doare este prostia .Pacat ca nu ii doare pe cei in cauza, ci pe cei care sunt nevoiti sa o suporte. De aia suntem o natie de redusi care sunt condusi ca oile prin sunet si lumina, ca ne informam numai din mass media. Edited November 4, 2011 by arcan Link to comment
Moderator Marius Posted November 4, 2011 Moderator Share Posted November 4, 2011 politia2000 aşa deştept eşti tot timpul, sau numai astă seară? Link to comment
politia2000 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 (edited) ok, cu jigniri gratuite la adresa mea, si cu ascunderea tuturor realitatilor si tuturor martorilor care spun adevarul, asa se face dreptate? este o realitate cunoscuta de sute de mii de oameni, si faptul ca adevarul uneori supara... asta este ceva foarte obisnuit. vorbiti cu oameni care au fost acolo in Timisoara, si veti stii si voi adevarul. Da, sigur ca mai sunt oameni cativa oameni naivi, care cred in mod orbesc versiunea "oficiala" PSD Nastase fara sa gandeasca sau sa verifice nimic... mda, sigur a fost "sinucidere"... foarte unica ca modalitate... a lui Raul Opris... mda... dormiti, FNI vegheaza pentru voi... Edited November 4, 2011 by politia2000 4 Link to comment
Membru Ben Posted November 4, 2011 Membru Share Posted November 4, 2011 (edited) Sunt o multime de martori la crima lui Sasa Disici... si ce am scris aici este ceva public, care este cunoscut si de ziarele de mare tiraj: ADEVARUL si alte multe ziare. Ce sa mai, domne... daca scrie in ziare inseamna ca asa e. Adica ziarele intotdeauna au spus adevarul si nu sunt recunoscute ca fiind populate de dobitoace fara pic de cultura generala si logica si dornice de senzational, nu? Adica, daca asa scrie in ziare, cum sa nu fie adevarat ?!?!?! Pe principiul "s-a spus la televizor", "a spus Basescu ca...". Doamne, cat de naiv poti sa fii, ca sa nu folosesc alt cuvant ? Hai sa-ti zic un mic secret Ziarele mai bat si campii. Stiu. E socant, nu? Ti-am rasturnat lumea cu fundul in sus? Asa ca da-mi voie sa nu cred niste ziaristi inepti ca un nevinovat a fost executat de Politie doar ca nu putea sa-i prinda pe faptasi. Adica daca bagai ceva de-o spaga ceva, de-o condamnare pe nedrept cum a fost cazul Tundrea, mai credea lumea, dar executii... Las-o ca macane. Nu suntem in Brazilia. Oricum, e de apreciat ca ti-ai facut cont doar ca sa ne spui asta, cu cata inversunare contrazici repetand aceleasi 2 lele, 3 surcele si exact pe un topic pe care nu s-a mai scris ceva timp. Ai tinut tu mortis . . . Edited November 4, 2011 by Ben Link to comment
arcan Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 (edited) Asa... de dragul polemicii te mai intreb o data ,,politia2000,,: Te-ai gandit vre-o secunda ca pe un forum de politisti, poti gasi politisti care au participat la actiunea aia de care tu ai auzit din ziare? Edited November 4, 2011 by arcan Link to comment
Recommended Posts