Jump to content
POLITISTI.ro

Echipament necesar examen moto + ce este obligatoriu pe stradă?

Postare recomandată

Publicat

Salutare,

Urmează să dau de permis moto și aș avea câteva nelămuriri legate de echipament.

Ce echipament este necesar/acceptat la examenul moto?

După ce iau permisul, ce echipament este obligatoriu prin lege când merg pe stradă? Știu de cască, dar în rest (mănuși, geacă, protecții) sunt obligatorii sau doar recomandate?

Dacă aveți recomandări de unde pot cumpăra echipamente moto la un preț mai ok (nu neapărat branduri scumpe), chiar m-ar ajuta.

Multumesc frumos.

• Moderator
Publicat (modificat)

Casca este obligatorie. 

Restul sunt cu titlul de recomandare, d.p.d.v. legal...ca motociclist, iti pot spune sa le consideri obligatorii si pe celelalte, pt ca iti pot salva viata.

Recomandări, nu putem face aici, dar sunt destule site-uri de profil.

Cat despre "nu neapărat scumpe", as zice sa le cauti totusi pe cele consacrate (Alpinestars, Dainese, Vanucci, Shoei, AGV, Scorpion EXO, Arai, Schubert).

Modificat de Roby
Publicat (modificat)

Salut,

Din ce știu eu, după ce iei permisul, legal este obligatorie doar casca. În rest (mănuși, geacă, protecții) nu sunt obligatorii prin lege, dar sincer ar trebui considerate ca fiind esențiale – îți pot salva pielea la propriu.

La examen însă te pot depuncta dacă nu ești echipat corespunzător, deci acolo chiar contează.

Ca recomandare, măcar niște genunchiere sau niște blugi moto cu protecții merită din start. Eu mi-am luat de pe LINK ELIMINAT și chiar am fost surprins de calitate pentru prețul lor, sunt comozi și ok pentru mers zilnic.

După, în timp, îți mai poți lua geacă, mănuși etc.

Modificat de Marius
Eliminare link de reclamă
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Eu mi-am luat recent echipament de pe ***spam*** și sincer chiar a fost o alegere bună. Nu mă așteptam să fie atât de ok la banii ăștia, mai ales că am mai comandat și din alte părți și diferența se simte.

Modificat de Marius
Eliminare link reclamă
Publicat (modificat)

Eu am comandat acum ceva timp de pe ***spam*** și chiar nu mă așteptam să fie așa ok. Mă gândeam că la prețurile alea o să fie meh, dar sincer m-au surprins.

Modificat de Marius
Eliminare reclamă
  • Moderator
Publicat

Nu mai puneti link-uri de la alte site-uri, pt ca nu vor apărea ....

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.