Jump to content
POLITISTI.ro

Ce facem mai departe? Hai să decidem împreună!

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Salut tuturor!

Vreau să discutăm deschis despre o schimbare pe care probabil ați observat-o: traficul pe site din căutări a început să scadă, iar tot mai mulți oameni adresează întrebări direct asistenților AI în loc să caute pe forumuri sau alte site-uri. Google afișează și el răspunsuri generate de AI, nu linkuri către site-uri / comunități.

Pe scurt: lumea nu mai intră pe site-urile web să caute soluții. Foarte puțini intră, întreabă, pleacă. Iar AI-ul face asta și mai rapid. Dacă nu facem ceva, o să dispărem încet-încet în zgomotul de pe internet.

Singura soluție pe care o văd: să construim ceva ce AI nu poate copia. O comunitate în care oamenii chiar vor să stea, nu doar să își rezolve problemele și să plece.

Ideea este să transformăm acest site într-o adevărată comunitate, ceva mai viu, mai personal, să nu rămână un forum de tip "întrebare–răspuns":

• Identitate: să avem un stil, un brand al nostru, spații în care fiecare să se exprime și să se recunoască.
  • Conexiune: să promovăm utilizatorii, nu doar conținutul; să punem în valoare membrii, ideile lor, experiențele lor.
  • Implicare reală: cei care contribuie să simtă că au un cuvânt de spus și că pot influența ce se întâmplă pe site.

Pentru asta trebuie să ne gândim la o reorganizare a site-ului și vrem părerea voastră înainte de a lua decizii.

Întrebările mele:

1. Ce v-ar face să intrați mai des pe forum, nu doar când aveți o problemă?
  2. Ce tip de secțiuni, discuții sau funcționalități v-ar plăcea să vedeți aici?
  3. Credeți că ar ajuta mai multe evenimente, prezentări, topicuri personale, spații de socializare?
  4. Ce schimbări v-ar face să simțiți mai mult că aparțineți acestei comunități?

Orice feedback e binevenit. Forumul nu există fără voi, iar dacă îl reorganizăm, vrem să o facem în direcția potrivită.

Hai să îl facem un loc în care chiar merită să revii, nu doar să cauți un răspuns rapid.

Aștept cu interes ideile voastre!

Publicat

Buna Marius,asa este , problema AI ului este una reala si limiteaza si mai mult interactiunea intre noi.Observ asta chiar si la mine,am tendinta de a l intreba pe chat gpt orice lucru de care nu sunt sigura,daca am nevoie sa ma informez pe un anumit subiect el este primul la care apelez. 

Pe mine personal,m-ar face sa intru mai des pe forum daca as vedea mai multe experiente personale(bune si rele) ale persoanelor care activeaza in domeniu (Deoarece urmeaza sa termin liceul in vara si  am anumite nesigurante si intrebari fara raspuns) ,cred ca acest lucru ar ajuta intreaga comunitate sa se simta mai unita si sa simta ca apartin unui grup.

Publicat

Eu sunt cadru MAI de 8 ani, dar acest forum a fost principala sursa de documentare rereritoare la cariera in politie. M-au ajutat enorm informatiile postate aici, ca si experientele relatate de cei care au activat/activeaza in acest sistem.

Recunosc ca, de multe ori, citesc postarile cele mai vechi (anii 2011, 2012) din topicurile deschise, pentru a vedea cum a evoluat sistemul in ansamblu, de-a lungul timpului (sunt colegi pe forum care impartasesc din experienta privind viata de politie din anii '90, de exemplu).

Nu accesez acest forum doar cand intampin o problema, ci il accesez pentru pura placere si curiozitate.

• Apreciez 4
  • Moderator
Publicat

Am constat si eu ca multe comunitati de politisti au migrat catre grupuri (dedicate) pe Whatsapp sau Telegram...este mai comod pentru admini dar informatia este volatila, dispare in timp.

Poate ca niste module de e-learning sau o biblioteca online (da, stiu ca asta in seamna mult spatiu de stocare) ar putea atrage mai multi utilizatori.

Sincer, cochetez de mult cu ideea unor podcasturi, ca sunt la moda! 

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat
On 04.12.2025 at 8:28, CITADELA a scris:

Poate ca niste module de e-learning sau o biblioteca online (da, stiu ca asta in seamna mult spatiu de stocare) ar putea atrage mai multi utilizatori.

Avem Bibliotecă https://www.politisti.ro/files/ în care sunt stocate diferite fișiere utile (dacă cineva vrea să pună la dispoziție documente utile care să fie urcate acolo, trebuie doar să-mi dea mesaj) și avem un fel de modul de e-learning - Ghiduri de bune practicihttps://www.politisti.ro/ghid/, unde de asemenea, în situația în care doriți să publicați conținut util, aștept un mesaj și voi acorda permisiunile necesare.

• Apreciez 3
  • Membru
Publicat

Nu cred ca se poate face prea mult în plus. Generatiile mai noi sunt învățate cu platforme de tip Tiktok, Instagram, unde informația nu e structurată ca aici, nu trebuie să respecte multe reguli, preferă să scroleze și să lase algoritmii să decidă de conținut să vadă. De asemenea trebuie să luăm în considerare că a scăzut foarte mult concurența, automat și calitatea dar și pasiunea, pentru majoritatea e doar un job. 

Publicat

Profesia pe care o am ma pune in relatie cu foarte multi oameni, copii/ adolescenti/ adulti. La nivelul tuturor categoriilor de varsta e prezenta interactiunea cu AI, in diferite moduri. Cautarea de info e cea mai fericita situatie - cu conditia sa verifici raspunsurile date. Se vorbeste prea putin despre aberatiile / halucinatiile AI-ului pe teme chiar banale. 

Dar, saptamana trecuta am primit un mesaj cu niste print-creenuri, in care o prietena imi arata conversatia pustiului din generala cu AI-ul Meta din WhatsApp - subiectul? Nu se simte acceptat de parinti. A conversat minute in sir pe tema asta, AI-ul oferind raspunsuri ca un consilier. "Macar s-a descarcat", "Macar stiu ce gandeste" -> FALS! Descarcare fara rezolvare si conexiune umana amplifica sentimentul de victimizare, iluzia disponibilitatii infinite va crea mari probleme sociale (AI e acolo, mereu prietenos, serviabil, gata de orice intrebare ai avea, cu posibilitate enorma de a intretine conversatia, nu iti pune limite, nu iti zice "bai, aberezi, las-o jos"), iar ventilarea continua intarzie formarea rezilientei emotionale (sa poti sa stai cu sentimente de frustrare, nedreptate, pana cand le procesezi si stii ce sa faci cu ele), iar siguranta ca acum ii poate lua telefonul si poate verifica ce scrie/cui scrie mai dureaza maxim 2-3 ani, in cel mai bun caz, pana cand cand o sa-si ascunda conversatiile, va fenta sistemele de control parental, vor fi conflicte pe teme de "intimitate" ("treaba mea ce vorbesc, si tu folosesti AI, si tu il intrebi de toate, si pe mine ma ajuta"). V-am povestit asta pentru ca dintre toate situatiile cu care ma intalnesc (diagnosticari serioase cu chat-gpt, role playing cu module AI pentru compensarea vietii sociale slabe, scris de rapoarte cu AI, folosire AI in conversatii pe platforme de dating etc. etc. etc.), totusi asta mie mi-a ridica parul pe ceafa. 

Revenind la tema postarii initiale, "Ideea este să transformăm acest site într-o adevărată comunitate, ceva mai viu, mai personal, să nu rămână un forum de tip "întrebare–răspuns" -> adevarata solutie, intr-adevar, si sunt de acord cu illcatchyou, care spune "m-ar face sa intru mai des pe forum daca as vedea mai multe experiente personale (bune si rele) ale persoanelor care activeaza in domeniu". 

Completez si eu: 
Am gasit forumul anul trecut cautand sa inteleg putin mai bine provocarile muncii de politist. Am citit o gramada de postari mai vechi (cand forumurile erau cu adevarat vii, si cand erau o platforma reala de impartasire a experientelor). Tin minte si acum un subiect despre detinerea cainilor si ce presupune sa ai un partener canin, o chestie de detaliu, dar eu n-aveam de unde sa stiu cata frasuiala este (sau era, ca nu cred ca s-au mai actualizat povestile in acel topic), sau despre problema cu incadrarile din surse externe, politia locala etc. Intre timp am avut si o intrebare punctuala, am primit raspuns, si case closed. 

Da, si eu cred ca e pacat sa se stinga acest forum, si pentru cei din interiorul profesiei dar si pentru civilii care mai au curiozitati sau sunt interesati de lumea asta. 

Întrebările mele:

1. Ce v-ar face să intrați mai des pe forum, nu doar când aveți o problemă?

Experiente reale, povesti, intamplari, solutii neasteptate la situatii dificile, cazuri interesante care v-au marcat, ori ca au fost rezolvate cu succes ori ca nu, orice aspect care permite/ deschide conversatia si schimbul de experiente - idei. Acesta este teritoriul pe care AI nu are cum sa il cucereasca.  

2. Ce tip de secțiuni, discuții sau funcționalități v-ar plăcea să vedeți aici?

Dezbaterea unor evenimente actuale, cum ar fi o Poiana lui Iocan. De exemplu, am citit despre un tanar politist care a fost nevoit sa aleaga intre a-si continua pasiunea de a canta intr-o formatie rock si profesie. Si si-a dat demisia din politie. Pe mine m-ar interesa sa stiu cum influenteaza codul moral/ de conduita viata personala a polististilor, daca au anumite limitari inclusiv in viata personala. 

3. Credeți că ar ajuta mai multe evenimente, prezentări, topicuri personale, spații de socializare?
Da. Cred ca asta ar scoate forumul din zona de "intrebare- raspuns" in care pare ca s-a impotmolit de ceva timp. 

4. Ce schimbări v-ar face să simțiți mai mult că aparțineți acestei comunități?

Avand in vedere ca nu fac parte din politie, probabil ca pe un utilizator ca mine l-ar incuraja subiecte unde pot participa cu opinii "din afara". Daca subiectele sunt mereu foarte specifice muncii de politist, poate as sta mai degraba pe margine si as fi spectator la conversatii. 

Publicat

Desi mi-am expus parerea si in comentariul anterior, cred ca traficul mai scazut pe site se datoreaza confortului in cautarea informatiilor. Pentru multi a devenit mai usor sa accesezi module bazate pe inteligenta artificiala, care iti ofera un raspuns in cateva secunde.

Eu sunt de moda veche si imi place sa ,,rascolesc" informatia, sa vad de unde a inceput, cum a evoluat, ce a determinat sa se ajunga la acel punct.

Depinde de fiecare in parte si de efortul pe care este dispus sa il investeasca. Generatiile care vin din urma nu cred ca au rabdarea sa stea ore intregi pentru a cauta raspunsul care ii intereseaza. 

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Propun să se poată loga pe forum cei care nu sunt polițiști cu contul de google sau facebook, ar usura procesul de înregistrare. Nu mă pricep ce trebuie pentru asta din punct de vedere tehnic. 

• Moderator
Publicat

@bozo, din păcate implementarea autentificării automate cu contul de Facebook sau Google implică prelucrarea și transferul de date cu caracter personal către terți (simplu spus, aceste platforme vor avea acces la întreaga bază de date a utilizatorilor forumului), ceea ce atrage obligații legale privind respectarea protecției datelor personale (inclusiv pentru eventualele transferul acestor date în afara Uniunii Europene - Facebook și Google implică frecvent transferuri de date către SUA, etc. etc). Din aceste motive nu a fost implementată niciodată pe acest site această facilitate.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.